Általános információk az XML

Posted on

Q 1.1: Mi az XML?
Az Bővíthető jelölőnyelv Nyelv.

XML az Extensible Markup Nyelv. Ez javítja a funkció a Web azáltal, hogy azonosítja a tájékoztatót a pontosabb, rugalmas és alkalmazkodó módon.

Ez bővíthető, mert ez nem egy meghatározott formában, mint a HTML (amely egyetlen, előre meghatározott jelölőnyelv). Ehelyett az XML egy metanyelv – egy nyelv leírására más nyelveken – amely lehetővé teszi, hogy saját jelölőnyelveit korlátlan különböző típusú dokumentumokat. XML megteheti ezt, mert ez az SGML, a nemzetközi szabvány metanyelv szöveges dokumentum jelölő (ISO 8879).

Q 1.2: Mi a jelölőnyelv?
A leírási módja, hogy mi micsoda a dokumentumban.

A jelölőnyelv egy sor szavak és szimbólumok leírására azonosságát vagy funkcióját alkatrész egy dokumentum (például “ez egy bekezdés”, “ez egy cím”, “ez a lista”, “ez feliratának ez a szám “, stb.). A programok használata jelölés egy stíluslap, hogy átalakítsa a dokumentumot kimenet képernyő, nyomtató, audio, video, Braille vagy újrafeldolgozható adatformátum.

Néhány jelölőnyelveket (különösen azok, amelyeket a szövegszerkesztõk) csak leírni látszat helyett (ez dőlt “,” ez a merész “,” ez van 3mm alatti tér “, stb.), Így ezek a rendszerek csak akkor használható a kijelző, és nem könnyen újrafelhasználható mást.

XML nevezik “önleíró”, mert a nevét, a jelölő elemek típusát képviselik tartalmat tart (pl cím, fejezet, link, stb).

Q 1.3: Mi XML?
Az XML az azonosítás, továbbítása és tárolása.

Ennek célja, hogy lehetővé tegye SGML kell kézbesíteni, a fogadott és feldolgozott az interneten az is, hogy most már lehetséges HTML-t. Az XML-t úgy tervezték, a könnyebb megvalósítás és az interoperabilitás mindkét SGML és a HTML.

(Bray, Paoli, Sperberg-McQueen, Maler és Yergeau, 2004)

Annak ellenére, hogy a kezdeti kísérletek, böngészők nem engedélyezettek más SGML, csak a HTML (bár voltak plugins). Böngészők is megengedett (sőt ösztönözni) szerzők korrupt vagy megtörni a HTML annak érdekében, hogy ez könnyebb. ” Ez lehetővé tette a HTML-el széles körben, de tartott fejlesztési vissza több mint egy évtizede, lehetetlenné téve programot megbízhatóan. XML rögzíti, hogy azáltal, hogy a kötelező ragaszkodni a szabályokat, és azáltal, hogy a szabályok sokkal egyszerűbb, mint az SGML.

De XML nem csak a weblapok: valójában ez nagyon ritkán használják a saját web oldalain, mert a böngészők még nem nyújt megbízható támogatást a formázással. Gyakori felhasználási XML tartalmazza:

Információ azonosítás

Akkor meg a saját jelölését, így megadhatjuk értelmes neveket az összes információt elemeket.

Az adatok tárolása

Mivel az XML hordozható és nem védett, akkor lehet használni, hogy adatokat tároljon az egész olyan platformokon. Mert mögött egy nemzetközi szabvány, akkor is elérhető marad, és feldolgozható a formátum.

Információs struktúra

XML struktúrák “fészek”, így azok tárolására használható és bármilyen fajta hierarchikus információk, különösen a hosszú, mély, vagy bonyolult dokumentumok készletek és adatforrások, ami ideálissá teszi az információ-menedzsment back-end, hogy szolgál a Web. Ez az egyik, ha a leggyakoribb webes alkalmazások, a transzformációs rendszer szolgálja azt HTML-ként.
Kiadás

Az eredeti cél az XML meghatározott idézet elején ebben a szakaszban. Ötvözi az előző három téma (személyazonosság, a tárolás és a szerkezet) azt jelenti, hogy lehetséges, hogy az összes előnyeit a robusztus dokumentum irányítási és ellenőrzési (XML), és közzéteszi a Web (HTML), valamint a papír (PDF) és más formátumok (pl Braille-írás, audio, stb.) egyetlen forrásból dokumentumot a megfelelő stíluslapok.

Üzenetek és adatátvitel

XML is nagyon erősen használt körbefogja vagy kapszulázó információkat annak érdekében, hogy adja át a különböző számítástechnikai rendszerek, amelyek egyébként nem tudnak kommunikálni, mert a tulajdonosi vagy titkos adatok formátumban. Azáltal, hogy a lingua franca az adatok identitás és szerkezete, XML egy közös “keret” folyamatok közötti kommunikációt (üzenetküldő).

Web szolgáltatások

Építve az összes ilyen, valamint annak használatát a böngészőkben, géppel feldolgozható adatok között kicserélt beleegyező rendszerek, ahol előtte csak érthető az emberek (HTML). Időjárás szolgáltatások, az e-kereskedelmi oldalak, blog hírcsatornák, Ajax oldalak, és több ezer más adatcsere szolgáltatások, mint okostelefon alkalmazásokat használható az XML adatok kezelése és továbbítása, valamint a böngésző vagy az alkalmazás megjelenítési és interakció.

Q 1.4: Mi az az SGML?
Standard Generalized Markup Nyelv, ISO 8879: 1986

SGML jelentése: Standard Generalized Markup Language (ISO 8879: 1986), a nemzetközi szabvány meghatározásának jelölőnyelv szerkezetét írják különböző elektronikus dokumentum. Van egy SGML FAQ David Megginson a http://math.albany.edu:8800/hm/sgml/cts-faq.html; és Robin fedél SGML weblapok vannak http://www.oasis-open.org/cover/general.html. Egy kis fény megkönnyebbülés, próbálja Joe angol a “Nem az SGML FAQ ‘at http://www.flightlab.com/~joe/sgml/faq-not.txt.

SGML nagyon nagy, erős, és összetett. Ez volt a nagy ipari és kereskedelmi felhasználásra közel két évtizeden át (és még ma is néhány helyen), és van egy jelentős szakértelmet és szoftver, amely nőtt fel vele, amelyek nagy része már elérhető az XML.

XML egy könnyű levágott változatát SGML amely megtartja elég a funkcionalitás, hogy ez hasznos, de eltávolítja az összes opcionális funkciók amitől SGML túl bonyolult programozni egy web környezetben.

ISO szabványok, mint az SGML szabályozza a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet, Genf, Svájc, és megszavazták, vagy ki a lét képviselői minden ország nemzeti szabványügyi testület.

Ha kérdése van, körülbelül egy nemzetközi szabvány, vegye fel a kapcsolatot a nemzeti szabványügyi szervezet által a neve az ország képviselője a vonatkozó ISO bizottság vagy munkacsoport.

Ha kérdése van, az Ön ország képviselete Genfben vagy a magatartása a nemzeti szabványügyi testület, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kormányhivatal az Ön országában, vagy hívja a nyilvános képviselője.

A képviselete országok ISO nem tárgya ennek a FAQ. Kérjük, ne küldje lekérdezéseket a szerkesztő, hogy hogyan és miért az ország ISO képviselői vagy nem szavazott egy adott szabvány.

Q 1.5: Mi a HTML?
Hypertext Markup Nyelv, RFC 1866, a nyelv a weblapok.

HTML az Hypertext Markup Nyelv (eredetileg az RFC 1866, most HTML 4.01), amely megkezdte a kis alkalmazás az SGML a Web származó Tim Berners-Lee a CERN-ben 1989-1990.

Eredetileg meghatározott egy nagyon egyszerű osztály jelentés stílusú dokumentumok, a fejezetcímek, bekezdések, listák, táblázatok, és ábrák, valamint néhány tájékoztató elemek, de nagyon kevés prezentációs elemek (Flynn, 1995), valamint néhány hipertext és multimédia. Lásd a kérdést kiterjesztése HTML.

A jelenlegi W3C ajánlások az XML változata HTML, XHTML; és minél több mobil- és a média-tudatos változat HTML5. Van egy külön HTML-és XHTML GYIK fenn Steven Pemberton a http://www.w3.org/MarkUp/2004/xhtml-faq

Q 1.6: Van egy XML HTML verzió?
Igen, XHTML W3C

A W3C ajánlás XHTML amely “újrafogalmazása HTML 4 XML 1.0 ‘. Ez a specifikáció definiálja HTML XML alkalmazás, és rendelkezik három DTD-k megfelelő azok által meghatározott HTML 4. * (Szigorú, átmeneti, és Frameset).

A szemantika az elemek és attribútumok meghatározott W3C Ajánlás HTML 4. Ezek szemantika arra szolgáltak, hogy biztosítják az alapot a jövőbeli bővíthetőség az XHTML. Kompatibilitás a meglévő HTML böngészővel lehet az alábbiak szerint: egy kis sor iránymutatást (lásd a W3C oldalon).

Q 1.7: Mi HTML5?
Az új változat a XHTML használható interaktív és mobil környezetben.

Annak érdekében, hogy az XHTML, hogy szélesebb körben használják az interaktív és kézi környezetben, a W3C kifejlesztett egy felülvizsgálatának XHTML úgynevezett HTML5, amely újabb megjelenítő elemek, jobban támogatja a multimédia és a mobil eszközök, és egy kevésbé merev dokumentum mintája.

Van egy magyarázatot Elliotte Rusty Harold, és a HTML5 FAQ a WHATWG.

HTML5 együtt CSS3 mára már az elterjedt szabványos web fejlesztés.

Q 1.8: Nem XML, SGML, HTML és mind ugyanaz?
Nem, SGML és az XML metalanguages. HTML, XHTML, és a HTML minden alkalmazás őket.

Nem egészen; SGML az anyanyelve, és már használják leírására több ezer különböző típusú dokumentumok számos területén az emberi tevékenység, honnan átiratai ősi ír kéziratok a műszaki dokumentáció lopakodó bombázók, és a betegek orvosi és klinikai feljegyzések kottából. SGML nagyon nagy és bonyolult, azonban, és túlzás leggyakoribb irodai asztali alkalmazásokat.

XML egy rövidített változata SGML, hogy könnyebben kezelhető a weben keresztül, könnyebben meghatározhatja a saját dokumentum típusok és könnyebb programozók írni programok kezelni őket. Ez kihagyja az összes komplex és kevésbé használt beállítások SGML cserébe a haszna könnyebb alkalmazásokat írni, könnyebb megérteni, és jobban megfelel a szállítási és az átjárhatóság az interneten keresztül. De ez még mindig alapul SGML és XML fájlok feldolgozása még folyamatban ugyanúgy, mint bármely más SGML fájlt (lásd a kérdésre XML szoftver).

HTML, XHTML, és a HTML5 csak azok XML alkalmazások leggyakrabban használt az interneten.

Műszaki olvasók találják hasznosabb gondolni XML mint SGML– HTML helyett ++.

Q 1.9: Ki a felelős az XML?
A W3C

XML ajánlás a World Wide Web Consortium (W3C), és a fejlesztés a specifikáció felügyeletét egy XML Munkacsoport. A Special Interest Group of kooptált befizetők és más szakemberekből írt megjegyzések és vélemények e-mailben.

Az XML egy nyilvános formában: ez nem egy saját fejlesztési bármely cég, bár a tagság az WG és a SIG képviselt cégek, valamint a kutatási és felsőoktatási intézmények. A v1.0 specifikáció elfogadta a W3C ajánlásként a február 10, 1998.

Q 1.10: Miért XML olyan fontos fejlesztés?
Ez kiküszöböli a rugalmatlansága HTML és összetettsége SGML

Ez eltávolítja a két megszorításokat, amelyek tartották vissza Web fejlesztések:

1. függés egyetlen, rugalmatlan dokumentum típusát (HTML) azt tartották, hogy sok visszaélnek feladatok soha nem volt tervezve;

2. összetettsége teljes SGML, melynek szintaxisa segítségével számos erős, de nehezen program lehetőségek.

XML lehetővé teszi a rugalmas fejlesztési felhasználó által definiált dokumentum típusokat. Ez egy robusztus, nem védett, kitartó, és ellenőrizhető fájlformátum tárolására és továbbítására szöveg és adatok mindkettő és a Web; és eltávolítja a bonyolultabb lehetőségek SGML, így könnyebben programot.

Q 1.11: Miért nem csak folytatni kiterjesztése HTML?
HTML már túl túlterhelt a tulajdonosi kiegészítői.

HTML-ben már lehúzta tucat érdekes, de inkompatibilis találmányok a különböző gyártók, mivel ez csak egy módon leírja az adatokat.

XML lehetővé teszi embercsoportok vagy szervezetek számára, hogy saját egyedi jelölést alkalmazások információt cseréljenek a domain (zene, kémia, elektronika, hill-séta, pénzügy, szörfözés, kőolaj geológiai, nyelvészet, főzés, kötés, csillag- térképészet, történelem, mérnöki nyúl vezetése, matematika, családfa, stb.)

HTML eredetileg elképzelt már jóval túl a határértéket a hasznosságát, mert így a leíró információk, és bár az XHTML és a HTML5 továbbra is fontos szerepet játszanak a tartalom tudnak képviselni, számos új alkalmazás igényel erősebb és rugalmasabb infrastruktúra.

Q 1.12: Van XML cserélni HTML?
Nem.

Nem XML önmagában nem helyettesíti a HTML. Ehelyett olyan olyan alternatíva, amely lehetővé teszi, hogy meghatározza a saját sorozata jelölő elem. HTML várhatóan továbbra is széles körben használtak az interneten, és a jelenlegi változat a HTML (XHTML és HTML5) vannak XML szintaxis.

XML célja, hogy az írás a szoftver sokkal könnyebb, mint a SGML, ami pontosan az eredeti HTML alapult.

Q 1.13: Miért használja az XML?
Ez egy erős, tartós, manipulálhatóak, és a szabad formátumú információ azonosítása, tárolása és átadása.

Íme néhány ok, az XML-t használnak (nem fontossági sorrendben). Nem minden ilyen fogja alkalmazni a saját igényei, és lehet, hogy más okok miatt itt nem említett (ha igen, kérjük, hagyja, hogy a szerkesztő a FAQ tudom!).

XML lehet leírására és azonosítására információt pontosan és egyértelműen, oly módon, hogy a számítógépek lehet programozni, hogy “megérteni” az adatokat (nos, legalábbis manipulálni, mintha tudná megérteni).

XML lehetővé teszi készlet dokumentumokat, amelyek az összes azonos típusú kell létrehozni, és kezelni következetesen nélkül szerkezeti hibákat, mert ez biztosítja a szabványosított módon írják le, kontrolling, vagy hagyjuk / engedése bizonyos típusú dokumentum szerkezetét. [Megjegyzendő, hogy ez egyáltalán semmi köze a formázás, a megjelenés, vagy a tényleges szöveget vagy adatokat, hogy a dokumentum csak a szerkezet őket. Ha azt szeretnénk, stílusok és formázás, a Hogyan ellenőrzik a formázását XML ?.]

XML egy robusztus és tartós formában információ tárolására és továbbítására. Robusztus, mert ez alapján bizonyított szabvány, és így kell vizsgálni és ellenőrizni; tartós (állandó), mert ez használ sima szöveges fájl formátum, amely tovább tart a szabványos bináris is.

XML egy közös szintaxis üzenetküldő rendszerek közötti információcsere alkalmazások. Korábban minden üzenetküldő rendszernek megvolt a maga formában és minden más volt, amely lehetővé tette a rendszerek közötti üzenetek feleslegesen rendetlen, bonyolult és drága. Ha mindenki ugyanazt a szintaxist teszi az írás e rendszerek sokkal gyorsabb és megbízhatóbb.

XML ingyenes. Nem csak ingyenes (szabad, mint a sör), de szabadon jogi teherről (szabad, mint a beszéd). Ez nem tartozik senkinek, így nem lehet eltérített vagy kalóz. És akkor nem kell fizetni a díjat, hogy használni (akkor természetesen dönt, hogy használja kereskedelmi szoftver foglalkozni vele, mert sok jó ok, de ha nem fizet az XML is).

XML adatokat lehet manipulálni programozottan (a gép kontroll), így az XML dokumentumok összerakta a különböző forrásokból származó, vagy szétszedhető és újra használható különböző módon. Ők lehet alakítani bármilyen más formában nem adatvesztést.

XML segítségével külön nyomtatvány (megjelenés) a tartalomtól. Az XML fájl tartalmazza a dokumentum információkat (szöveg, adat), és meghatározza annak szerkezetét: a formázási és egyéb feldolgozási igények merülnek fel külön stíluslapot vagy feldolgozó rendszer. A két kombináljuk kiadási időt kell alkalmazni a kívánt formázást a szöveg és az adatok által azonosított szerkezete (hely, pozíció, rang, annak érdekében, vagy bármi más).

Bármelyik tervezési célok felsorolt XML specifikáció.

Q 1.14: Hol található további információ az XML?
Online és offline forrásokat

Online, ott az XML specifikáció és a kapcsolódó dokumentáció a W3C; Robin Cover XML fedőlapok egy részletes listát az online referenciaanyagok és a linkeket a szoftver; és egy összefoglaló és sűrített GYIK Tim Bray; és több ezer referencia álló források beírásával “xml” a Google vagy más kereső.

Offline forrásokat lásd a listákat könyvek, cikkek és szoftver XML Robin Cover XML fedőlapok (cikkek és könyvek). Hogy a webhely mindig az első kikötőben archivált források.

Való hozzáférés szakértők, különösen a tanácsadás és a képzés, lásd az XML Guild, amelynek tagjai alkotnak konzorcium néhány a legjobb független XML tanácsadók a világon.

Az alábbi eseményeket azok azt mondták, kb. Kérem írjon nekem, ha találkoznak másokkal: sok más XML események szerte a világon, és a legtöbbjük bejelentette a levelezőlisták és hírcsoportok.

Q 1.15: Hol kitérek megvalósítása és fejlesztése XML?
A levelezési listák, Usenet hírcsoportok, webalapú hirdetőtábla-táblák, és az IRC csatornák

A fő online támogatás média internetes fórumok és levelezőlisták. Usenet hírcsoport XML nyelven, de ritkán használják most, bár keresi azokat a Google Csoportok felbukkan egy csomó hasznos információt. Az IRC-hálózat is használják, hogy bizonyos mértékig, és a legtöbb egyéni XML projektek és programok saját téma-specifikus bulletin-táblák weboldalak. Van is egy ismeretlen számos kapcsolódó kérdés-válasz fórum oldalakon, amelyek findable segítségével keresők.

Off-line támogatást, lásd Hol találok további információt az XML? A részleteket konferenciák és feldolgozó nyári.

A legaktívabb internetes fórum tűnik StackOverflow: furcsa úgy tűnik, hogy nincs speciális StackExchange XML honlapon, mint van az egyéb témák (pl latex). A W3Schools XML Forum (semmiféle kapcsolatban a W3C) is úgy tűnik, hogy a közelmúltban a forgalom, mint ahogy DevShed és CodingForums. A Google keresés lesz felbukkan még sokan mások az alacsonyabb forgalom.

A fő hírcsoporton van comp.text.xml, bár ez sokkal kevésbé használt, mint korábban. Kérdezze meg az Internet szolgáltató hozzáférési Usenet, vagy egy webes felületen, mint a kereshető archívum Google által fenntartott. Ha a böngésző vagy levelező nem nyújt newsreading lehetőség, telepítse az egyik, hogy nem, vagy (jobb) használ egy önálló hírolvasó.

A comp.text.sgml hírcsoport minden gyakorlati célra már nem használható. A Microsoft-specifikus hírcsoportok fokozatosan kivonják javára webalapú fórumok Microsoft által magukat.

Az általános célú levelezési lista nyilvános vita XML-L: feliratkozni, látogasson el a webhelyre, és kattintson a linkre, hogy csatlakozzon.

Azok a fejlődő szoftver elemek XML van az xml-dev levelezési listát. Akkor iratkozz küldött 1-line mail üzenetet xml-dev-request@lists.xml.org~~V mondván csak feliratkozni. Megjegyezzük, hogy ez a lista azoknak az embereknek aktívan részt vesz a források fejlesztése az XML. Nem az általános információkat az XML (használja az XML-L fenti listában, hogy).

Az XSL-lista a megvitatására XSL (mind XSLT és az XSL: FO). A részleteket, hogy hogyan lehet feliratkozni, lásd http://www.mulberrytech.com/xsl/xsl-list.

Van egy hosszú listát a többi vitafórumok, levelezőlisták és fórumok Robin Cover a helyszínen http://xml.coverpages.org/lists.html.

Q 1.16: Mi a különbség az XML és a C vagy C ++ vagy Java?
C és Java írásra programok; XML információ tárolására.

C és C ++ (és más nyelveken, mint a FORTRAN vagy Pascal vagy Visual Basic vagy Java vagy több száz) a programozási nyelvek, amellyel meghatározza számítások, műveletek és döntéseket kell végezni annak érdekében,:

mod curconfig[if left(date,6) = "01-Apr",
t.put "April Fool!",
f.put days('31102011','DDMMYYYY') -
days(sdate,'DDMMYYYY')
" more shopping days to Samhain"];

Z XML specifikáció nyelv, amivel lehet tervezni leírásának módjai információk (szöveg vagy adat), általában a tárolási, szállítási, vagy feldolgozás egy programot. Nem mond semmit arról, hogy mit kell tenni az adatok (bár a választott elem nevek célozni, hogy mire valók):

Camshaft end bearing retention circlip

Ringtown Fasteners Ltd
An angle-nosed insertion tool is
required for the removal and replacement of this part.

A saját, az XML fájl (beleértve a HTML) nem csinál semmit. Ez egy adatformátum, amely csak ül ott, amíg egy olyan programot futtat, amely nem valami vele. Lásd még az a kérdés, hogyan lehet futtatni vagy végrehajtási XML fájlokat.

XSLT2 és XSL: FO

A víz sáros az a tény, hogy a legnépszerűbb átalakítás feldolgozás nyelv (XSLT2 és XSL: FO) ténylegesen leírt XML formátumban, mert a deklaratív, nem az eljárási. Ezekben a speciális esetekben lehet mondani, hogy “végre” egy XML fájl, a futás egy feldolgozó alkalmazás, mint a szász, amely lefordítja az irányelvek meghatározott fájlokat Java bytecode XML dokumentumok feldolgozásához. Ebben az értelemben, akkor hasonlítsa össze őket a más programozási nyelvek, de akkor lehet összehasonlítani a nyelvi eszközök, nem az XML, amelyben meg vannak írva.

William Hammond írja:

(A cikk <i7ll1362ib.fsf@hilbert.math.albany.edu>)

SGML egy kategória a “dokumentum típusok”, egy konfigurálható megosztott szintaxis, amelyek többsége (mint a klasszikus HTML) nem lehet összeállítani, hogy készítsen végrehajtható programokat. Az XML egy alkategória SGML és szintaktikai korlátozásokat. Például az XML a szókincs egy dokumentum típus mindig a kis- és nagybetűk, míg SGML lehet mindkét esetben érzékeny vagy a kis- és nagybetűket. Így például, a klasszikus HTML egy SGML dokumentum, és az XHTML + MathML egy XML dokumentum típusát.

Míg egyes dokumentumtípusok megfelelnek dokumentálására jelölőnyelveket, más típusú dokumentumok (például egy CTAN katalógus bejegyzés) csak az adatok strukturált

Kétlem komolyan, azonban, hogy a számítógépes nyelv, mint a C-ben minden ésszerű értelemben egyenértékű egy SGML dokumentum.

Szakasz 2: Meglévő felhasználók számára

(beleértve mindenki, aki használja a böngésző)

Q 2.1: Mit kell tennem, hogy használja az XML?
Olvassa el: használja minden modern böngésző; hozza létre: használja az XML-szerkesztő.

Az átlag felhasználó számára az Interneten, nem kell semmit, csak egy böngésző, amely működik az XML-lel (lásd: a kérdés böngészők). Emlékszel új XML-hez kapcsolódó létesítmények, hogy kitalált vagy végre az idő (lásd a W3C web site), így néhány újabb funkciók nem működnek a böngészők még.

Tudja használni az XML-megfelel böngészők pillantást néhány, a stabil XML anyag, például Jon Bosak Shakespeare játszik a molekuláris kísérletek, a Kémiai Markup Language (CML). Van még néhány példa a felsorolt források http://xml.coverpages.org/xml.html#examples, meg fogja találni XML (különösen képében XHTML) vezetik be a helyeken, ahol nem törik el a régebbi böngészők.

Ha szeretnéd elkezdeni a felkészülést, ami a saját XML-fájlok, látom a kérdést a Szerzők Részben pedig a Fejlesztők’ Rész, különösen a kérdés az XML-Szerkesztő.

Q 2.2: Mit jelent az XML néz ki (be)?
Hegyes zárójelek, mint HTML

Az alapvető szerkezetét XML hasonló más alkalmazások SGML, beleértve a HTML. Az alapvető összetevők látható a következő példák. Egy XML dokumentum kezdődik egy opcionális Prolog, amely két (opcionális) alkatrészek:

1. Az XML deklaráció:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

Ez határozza meg, hogy egy XML dokumentum, amely az UTF-8 karakter repertoár (alapértelmezett; mások állnak rendelkezésre, de támogatás csak a megbízott az UTF-8);

2. Dokumentum Típusa Nyilatkozat ha a DTD:

<!DOCTYPE report SYSTEM "http://sales.acme.corp/dtds/salesrep.dtd">

amely azonosítja a dokumentum típusa (itt, a “jelentés”), valamint azt mondja, ahol a Dokumentum Típusa, Leírása (DTD) tárolják;
A Prolog követi a Dokumentumot, Például:

1. A gyökér elem, amely a legkülső (felső szint) elem (start-tag plusz vége-tag), amely körülveszi minden mást: az alábbi példákban a gyökér elem beszélgetés, titlepage;
2. Egy strukturált mix leíró vagy előíró jellegű elemek mellékelve a karakter adatok tartalmat (szöveget), de tetszés szerint bármely attribútumot (‘name=”érték”‘ pár) belül egy start-kategória.

XML dokumentumok is nagyon egyszerű egyszerű beágyazott markup saját tervezés:

<?xml version="1.0" standalone="yes"?>
<conversation>
 <greeting>Hello, world!</greeting>
 <response>Stop the planet, I want to get off!</response>
</conversation>

Vagy lehet bonyolultabb, egy Schema, vagy DTD, talán egy belső részét (helyi DTD változások a [szögletes zárójelben] belül a Dokumentum Típusa Nyilatkozat, mint a ENTITY nyilatkozat alább); illetve egy tetszőlegesen összetett beágyazott szerkezet:

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<!DOCTYPE titlepage 
 SYSTEM "http://www.foo.bar/dtds/typo.dtd" 
[<!ENTITY % active.links "INCLUDE">]>
<titlepage xml:id="BG12273624">
 <white-space type="vertical" amount="36"/>
 <title font="Baskerville" alignment="centered" 
  size="24/30">Hello, world!</title>
 <white-space type="vertical" amount="12"/>
	 <!-- In some copies the following 
      decoration is hand-colored, presumably 
      by the author -->
 <image location="http://www.foo.bar/fleuron.eps" 
  type="URI" alignment="centered"/>
 <white-space type="vertical" amount="24"/>
 <author font="Baskerville" size="18/22" 
  style="italic">Vitam capias</author>
 <white-space type="vertical" role="filler"/>
</titlepage>

Vagy akárhol lehetnek között: sok függ attól, hogyan szeretné, hogy adjuk meg a dokumentum típusa (vagy kinek használ), illetve, hogy mit fog használni. Adatbázis által generált vagy program által generált XML dokumentumok használt e-kereskedelem általában formázatlan, mert a gépi fogyasztás, nem emberi olvasni, de lehet, hogy használata nagyon hosszú neve vagy az értékek, a többszörös redundancia, néha nincs karakter adatok, tartalmak, értékek attribútumok:

<?xml version="1.0"?>
<ORDER-UPDATE AUTHMD5="4baf7d7cff5faa3ce67acf66ccda8248"
 ORDER-UPDATE-ISSUE="193E22C2-EAF3-11D9-9736-CAFC705A30B3"
 ORDER-UPDATE-DATE="2005-07-01T15:34:22.46"
 ORDER-UPDATE-DESTINATION="6B197E02-EAF3-11D9-85D5-997710D9978F"
 ORDER-UPDATE-ORDERNO="8316ADEA-EAF3-11D9-9955-D289ECBC99F3">
 <ORDER-UPDATE-DELTA-MODIFICATION-DETAIL ORDER-UPDATE-XML:ID="BAC352437484">
  <ORDER-UPDATE-DELTA-MODIFICATION-VALUE ORDER-UPDATE-ITEM="56"
   ORDER-UPDATE-QUANTITY="2000"/>
 </ORDER-UPDATE-DELTA-MODIFICATION-DETAIL>
</ORDER-UPDATE>

Q 2.3: Kell használni az XML helyett HTML?
Igen, ha kell, megbízhatóság, pontosság, kitartás.

XML lehetővé teszi a szerzők, illetve a szolgáltatók, hogy tervezzen saját dokumentum markup ahelyett, hogy korlátozza a HTML. Dokumentum típusok kifejezetten szabott, hogy egy alkalmazás, így a nehézkes durvára, majd poodlefaking, amely kerül sor a HTML válik a múlté: a jelölés mindig mondhatja, mit jelent. Triviális példa:

<date YYYY-MM-DD="2005-12-26">last Monday</date>

Ha az adatok átmeneti, vagy teljesen statikus, unreferenced, vagy nagyon rövid, egyszerű, de nem valószínű, hogy frissíteni kell, a HTML-lehet, hogy ennyi kell.

Q 2.4: Valaki küldött nekem egy XML fájlt. Hogyan tudom elolvasni?
Nyissa meg az XML-böngésző vagy XML-szerkesztő.

Ha a fájl-ben, vagy érvényes XML, csak nyisd ki minden XML-megfelel böngésző (lásd, Mit kell tennem, hogy használja az XML? Hol kaphatok egy XML böngésző?). Ez jelenik meg a fájlt egy formázott nézet, amely bemutatja a jelölés olyan formátumban, amely lehetővé teszi a hajtás vagy bontakozik ki a beágyazott hierarchia (kattintson a kis plusz, illetve mínusz szimbólumok), amelyek legalább engedd, hogy olvassa el valamit.

Ha a fájl tartalmaz egy linket, hogy egy XSLT vagy CSS stíluslap (a stíluslap volt biztosított, vagy az interneten-elérhető), akkor a böngésző kell formátum, a fájl olvasható módon (de vigyázz, hogy a böngésző a formázás nem megbízható).

Ha szerkeszteni szeretné a fájlt, kell egy XML-szerkesztő (lásd XML Szerkesztők). Ha nem vagy elég képzett a hegyes-konzol markup, ne próbálja szerkesztés XML fájlok nem XML-szerkesztő.

Q 2.5: Hogyan tudom kontrollálni a formázás az XML?
CSS vagy egy XSLT2 stíluslap.

HTML alapértelmezett stílus épült be a böngésző, mert a tagset HTML volt, előre meghatározott, illetve beépítve böngészők. Ez még mindig igaz az XHTML, HTML5, hogy bizonyos mértékig. Más XML, ahol megadhatjuk a saját tagset, böngészők nem várhatja el, hogy találd ki, vagy tudja előre, milyen neveket használni, illetve, hogy ők mit jelent, ezért van szükség a stíluslap, ha meg kívánja jeleníteni a formázott szöveg.

Böngészők, amelyek olvassa el az XML elfogadja használt CSS stíluslap egy minimális, de akkor is használhatja az erősebb, XSLT stíluslap nyelv, hogy átalakítja az XML-be HTML, hogy melyik böngésző, persze, már tudom, hogyan kell megjeleníteni (illetve, hogy a HTML is lehet használni egy CSS stíluslap). Így a dokumentum menedzsment előnyei az XML használata, de nem kell aggódnia, hogy az olvasók szüksége XML ész a böngészők.

Ez az átalakulás többnyire a dokumentum tulajdonosa, a szerver, akkor csak a HTML-egyébként, talán tudja, hogy volt XML eredetileg. De az is lehetséges, hogy használja a (meglehetősen korlátozott) beépített XSLT transformer 1.0 egyes böngészők, szerver üzemeltetők most is használja Szász CE, amely letölthető a böngésző verziót XSLT2.

Mike Brown írja:

XSLT egy XML dokumentum feldolgozás nyelvet használó forráskód, hogy lesz írva XML. Az XSLT dokumentum kijelenti, a szabályok, az XSLT processzor használata értelmezésekor a tartalmát egy XML dokumentum. Ezek a szabályok mondja az XSLT processzor, hogyan kell létrehozni egy új XML-adatok szerkezete, hogyan kell az adatokat bocsát ki, — mint egy XML dokumentum, mint egy HTML dokumentum, mint az egyszerű szöveges, vagy talán valami más formátumban.

Ezt az átalakítást lehet csinálni, akár be a böngésző, vagy a szerver, mielőtt a fájlt küldte. Átalakulás a böngésző tehermentesíti a feldolgozás a szerverről, de lehet, hogy bemutassam böngésző függőségek, ami egyes olvasók, hogy kizárt. Átalakulás a szerver teszi a folyamatot a böngésző-független, de a helyek egy nehezebb feldolgozási terhelést a szerveren.

Mint minden rendszer, ahol a fájlok megtekinthető véletlenszerűen tetszőleges felhasználó, a szerző nem tudja, milyen erőforrások (például betűtípus) a felhasználó a rendszer, szóval ugyanazt az ellátást van szükség, mint a HTML-t betűtípusokat. Hogy élni egy stíluslap egy XML fájlt, önálló feldolgozás, a böngésző, tartalmazzák a stíluslap nyilatkozatok:

 
<?xml-stylesheet href="foo.xsl" type="text/xsl"?> 
<?xml-stylesheet href="foo.css" type="text/css"?> 

(helyettesítik az URI a stíluslap, természetesen). Lásd http://www.w3.org/TR/xml-stylesheet/ a részletekért! A Lépcsőzetes Stíluslap Specifikáció (CSS) rendelkezik, egy egyszerű szintaxis rendelő stílusok elemeinek, illetve hajtották végre a legtöbb böngésző.

Dave Pawson állítja egy átfogó XSL a GYIK http://www.dpawson.co.uk/xsl/ a könyv (Pawson, 2002) [a Fox könyv] elérhető az O’Reilly. XSL használ XML szintaxis (egy XSL stíluslapra, csak egy XML fájlt), valamint széles körű támogatást több jelentős böngésző gyártók (lásd a kérdéseket a böngészők más szoftverek). XSL jön két ízek:

Minden aktuális változata a Microsoft Internet Explorer, Firefox, Chrome, Mozilla, Safari, Opera kezelni XSLT 1.0 be a böngésző. Vigyázz, elavult böngészők, mint MSIE5.5, ami kell egy kis telepítés utáni műtéti eltávolítása a rég elavult WD-xsl, majd cserélje ki a jelenlegi XSL-Át processzor.

WYSIWYG az XSL
Voltak próbálkozások, hogy készítsen pszeudo-WYSIWYG szerkesztők létrehozása XSL[T] stíluslapok, de ezek többnyire korlátozva, hogy egyszerű leképezés között bemeneti elemek kimeneti elemek (pl. egy DocBook para, hogy egy HTML oldal). Ami ezen kívül van, ez a valószínű, hogy nem, mert a végtelen bonyolultsága, mit akarnak az emberek, hogy az az információ. Ha rendelkezik az ACM adatbázis, lásd a papír által Pietriga Vion-Dury, Quint a VXT, az ACM DocEng’01 (Atlanta) Eljárás.

Generál HTML-a szerveren
Van egy növekvő használata szerver oldali processzorok, mint a Báb, mások pedig, amely segítségével létrehozni, tárolni, kezelni az információ XML de tálaljuk auto-át a HTML vagy más formátumban, így lehetővé teszi a kimeneti által használt minden böngészőben. XSLT is széles körben használt, hogy átalakítja az XML-be nem SGML formátumban a bemeneti más rendszerek (például, hogy átalakítja az XML-be, LATEX, nyomdában).

Alternatívák XSL-FO
Ahelyett, termelő PDF keresztül egy FO processzor, lehetséges, hogy használja XSLT2, hogy átalakítja az XML LATEX, hogy a tördelő PDF (ahogy a nyomtatott változata ez a GYIK, a DocBook LATEX). Ennek az az előnye, hogy képes használni, LATEX kiterjedt könyvtár megírt formázás, modulok (a továbbiakban: csomag), amely elkerüli a kerék-reinventing jelenleg szükséges XSL-FO.

Alternatív megoldásként, David Carlisle xmltex olvassa XML közvetlenül, mely egy másik gyakorlati ha a kísérleti megoldás, hogy tördelő XML. Egy használatát TEX rendszer, amely szedése XML fájlok, mint egy backend processzor XSL:FO, serialised, mint az XML. Sebastian Rahtz van PassiveTEX használ xmltex ennek elérése érdekében.

A TEX GYIK-kor http://www.tex.ac.uk/faq. Silmaril fenntartja, az online változata Peter Flynn könyvet LATEX, Formázási Információt, amely néhány példa a XSLT2 átalakítás (Flynn, 2014).

SGML rendszerek hasonló stíluslap mechanizmus: a leggyakoribbak voltak a FOSI (Formázott Kimenet Specifikáció Például), ami a szabvány a védelmi, illetve ipari mérnöki alkalmazások, különösen akkor, ha az a Arbortext szerkesztő (Ügyes, akkor Epikus, valami más lehet a jövő héten); a DynaText/DynaWeb stíluslap használt SGML kiadói, hogy az interneten; a Synex stíluslap használt böngészők alapján a Synex motor (pl. Panoráma, akiknek a stílus felület részben elfogadott XMetaL), a szakértelem, akinek a tervezők továbbra is fennáll, a DocZilla böngésző.

Q 2.6: Hol kaphatok egy XML böngésző?
Minden modern böngésző támogatja az XML

Jelenlegi állapotában a meglévő böngésző támogatja az XML (augusztus 1-2014):

A fennmaradó ez a lista csak történeti kuriózum.

Kevesebb, információk az XML képességeit a Mac OS X Safari böngésző, amely alapján a KHTML használt motor a Konqueror. Konqueror önmagában nem tűnik úgy, hogy támogatja az XML, vagy az XSLT (legalább a KDE alatt Fedora Core, például), de a Safari 1.3.2 (v312.6) az OS 10.3 biztosított részleges támogatás az XML, de nem a becsület külső DTD által módosított belső részét (köszönet John Haynie vizsgálatra).

Mike Brown írja:

A koncepció a ‘böngészés’ elsősorban az eredménye, HTML, hogy a szemantika, hogy igen. Egy HTML dokumentum vannak olyan szakaszai, szöveg, az úgynevezett horgony, amelyeket elhelyezett linkkel hivatkozott, hogy az egyéb dokumentumokat, amelyek lehet, hogy a távoli helyeken a hálózat vagy a fájlrendszer. A HTML dokumentum biztosít jelek, hogy egy web böngésző kapcsolatban, hogy a dokumentum hogyan kell megjeleníteni, illetve, hogy milyen viselkedést várnak el a böngésző, ha a felhasználó kommunikál. A HTML specifikáció előírja, sok javaslatot, illetve követelményeket a böngésző, amely konkrét jelentése van sok más példát jelölés, mint az a tény, hogy egy <img> elem utal, hogy egy kép, hogy kell letölteni a böngésző, majd a kiolvasztott inline a szomszédos szöveg.

Ellentétben a HTML, XML nem rendelkezik ilyen rejlő szemantika. Nincs előírt módszer renderelés XML dokumentumok. Tehát, hogy mit jelent a ‘browse’ XML az értelmezés kérdése. Például, egy XML dokumentum leírja a jellemzőit, a gép része nem folytat semmilyen információt arról, hogy milyen információt kell benyújtani, hogy egy felhasználó. Egy alkalmazás ingyenesen használható az adatokat, hogy készítsen egy képet az a rész, létrehoz egy formázott szöveg felsorolja az információkat, megjelenítheti az XML dokumentum markup egy szép színösszeállítás, vagy átalakítását, az adatok formátumát adatbázisban történő tárolás, az átviteli hálózaton keresztül, vagy az input egy másik program.

Azonban, annak ellenére, hogy az XML dokumentumok csupán a leíró adatok, fájlok, akkor lehetséges, hogy a ‘browse’ őket abban az értelemben, renderelés őket stíluslapok. Egy stíluslap egy külön dokumentum, amely tippeket, algoritmusok renderelés, vagy átalakítja az adatokat az XML dokumentumot. HTML felhasználók számára ismerős lehet a stíluslapok (CSS). A CSS stíluslap a nyelv általános, illetve elég erős ahhoz, hogy alkalmazni kell az XML dokumentumok, bár orientált felé vizuális leképezés a dokumentum nem teszi lehetővé a komplex feldolgozása a dokumentum adatai. Által tömörítő egy XML dokumentum egy CSS stíluslapot, akkor lehetséges, hogy tegyen egy XML dokumentum egy CSS-tisztában böngésző, illetve a böngésző lehet képes biztosítani valamilyen renderelés, még akkor is, ha a böngésző egyébként nem tudom, hogyan kell olvasni a folyamat, XML dokumentumok. Azonban nem minden böngésző betölti egy XML dokumentum helyesen, nem szükséges, hogy felismerjük, az XML-jelölés, amely összekapcsolja a dokumentum egy stíluslapot, akkor nem lehet feltételezni, hogy az XML dokumentumokat lehet nyitni, csak egy böngésző.

Egy összetettebb és erős stylesheet language az XSLT, az Átalakítások része az Extensible Stylesheet Language, amelyet fel lehet használni, hogy átalakítja az XML más formátumra, beleértve a HTML, más formái, XML, illetve az egyszerű szöveg. Ha a kimenet ez a transzformáció HTML, ez megtekinthető a böngésző, mint bármely más HTML-dokumentum.

A mértéke támogatás az XML, stíluslapok a weben böngészők nagyban változik. Bár betöltése, visszaadás XML a böngésző egyes esetekben lehetőség van, nem általánosan támogatott. Ezért sok XML-tartalmat az interneten lefordított HTML a szerverek. Ez a generált HTML, hogy eljut a böngészők. A legtöbb Microsoft webhelyén, például létezik, mint az XML, hogy át kell alakítani a HTML-a repülni. A böngésző nem tudja, mi a különbség.

Lásd a jegyzetek, a szoftver a szerzők, illetve XML fejlesztők számára, a részletes lista az XML oldalt az SGML Web site-on http://xml.coverpages.org/.

Q 2.7: Hogyan lehet végrehajtani, vagy fuss egy XML fájlt?
Nem egy értelmes kérdés. XML adatformátum, nem egy programozási nyelv.

Nem, nem. XML önmagában nem egy programozási nyelv, így a szokásos XML-dokumentumok nem a ‘run’ vagy ‘végrehajtás’. Az XML egy markup specifikáció nyelv, az XML-fájlok csak adatok: ülnek ott, amíg fut a program, amely megjeleníti őket (mint egy böngésző), vagy büdös a munka velük (mint egy konverter, amely azt írja, hogy az adatokat egy másik formátumra, vagy egy adatbázis, amely beolvassa az adatokat), vagy módosítja őket (mint szerkesztő).

Ha meg szeretné tekinteni, vagy jelenítsen meg egy XML-fájl, nyissa meg az XML-szerkesztő vagy egy XML böngésző.

XSLT2, XSL:FO
A víz zavarosabb az a tény, hogy a legtöbb népszerű átalakulás feldolgozás nyelvek (XSLT2, XSL:FO) valójában írva XML szintaxis, mert kijelentő, nem eljárási. Ezekben a speciális esetekben lehet mondani, hogy ‘végrehajtás’ egy XML-fájl, a futás egy feldolgozás, alkalmazás, mint Saxon, amely lefordítja az irányelvekben megadott fájlok a Java bytecode, hogy a folyamat XML dokumentumok. Ebben az értelemben lehet őket összehasonlítani más programozási nyelvek, de lenne összehasonlítani a nyelvi, nem az XML szintaxis, amelyben íródtak.

Q 2.8: van váltani az SGML vagy HTML hogy XML?
Nem, ha nem akarod, hogy.

Nem, már meglévő HTML alkalmazások szoftver továbbra is működik a meglévő fájlokat. Most már nagyon kis SGML balra, de mi van továbbra is együttműködik a meglévő szoftver. De mint minden megerősített létesítmény, ha azt szeretné megtekinteni, illetve letölteni, illetve használni az XML-fájlok, akkor kell használni az XML-tisztában szoftver. Sokkal több lett kifejlesztve, az XML, mint valaha volt az SGML, így szinte az összes jelenlegi erőfeszítések összpontosul, XML (XHTML, HTML5).

Q 2.9: Tudom használni az XML-a szokásos irodai alkalmazások?
Igen, használja az MS-Office,Libre Office, Open Office, Open Office, WordPerfect, vagy mások.

Igen, a legtöbb irodai termelékenysége’ lakosztályok már ezt, majd mentse el a dokumentumot együtt stíluslapok, képek, stb, egy Zip fájlt:

Több részlet alapján ‘XML Fájl Formátumok Office-Dokumentumokat az XML fedőlapok, ami röviden bemutatja, valamint azokat a pontokat, további információk: GNOME Office, KOffice, a Microsoft XDocs, OÁZIS TC-Open Office XML Fájl Formátum 1DOK.org Projekt OpenOffice.org XML Formátumban.

Szakasz 3: Szerzők

Q 3.1: azt kell tudni, hogy a HTML vagy az SGML, mielőtt tanulni XML?
Nem, de hasznos.

Önnek nem kell semmilyen előzetes tudás, de hasznos, mert sok XML fogalmak, szakkifejezések, a gyakorlat levezetése a két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az SGML (a rendszerek, amelyek előtte jött).

Légy tudatában annak, hogy azzal a tudattal, HTML’ nem ugyanaz, mint a ‘megértés SGML’. Bár a HTML volt írva, mint egy SGML-alkalmazás, a böngészők figyelmen kívül hagyja a legtöbb (ezért olyan sok hasznos dolgot nem működik), akkor csak azért, mert nem teszünk valamit egy bizonyos módon HTML böngésző nem jelenti azt, hogy megfelelő SGML vagy XML.

A legtöbb gyakorlati célokra nem kell semmilyen ismerete SGML vagy HTML: csak akkor, ha az a szándéka, részletezném a belső dokumentum típus.

Q 3.2: Hogyan XML fogantyú fehér-tér a dokumentumokat?
Ąvé tartani. Ez az alkalmazás dönti el, mi legyen vele.

Minden fehér-tér, beleértve linebreaks (Mac CR, Win CR/LF, Unix LF), TAB karakterek, valamint a természetes terek, sőt egyes szerkezeti elemeit, ahol nincs szöveg sem jelenik meg, az elhunyt által az elemző változatlan, hogy az alkalmazás (böngésző, formatter, viewer, átalakító, stb.). Az elemző azonosítja az a kontextus, amelyben a white-space (elem tartalom karakter adatok tartalma, vagy vegyes tartalmat), amennyiben az adatok rendelkezésre állnak, pl. a DTD vagy Schema. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazás felelőssége eldönteni, hogy mi köze van ilyen hely, nem az elemző.

Ez egyike azon kevés radikális változás SGML, ahol minden fehér-tér elem tartalom dobni a parser, mielőtt a közelébe az alkalmazás. Miért? az alábbi miért.

Két különböző típusú:

Mindkét esetben, az alkalmazás feladata, hogy kezelje a tér helyesen (XSLT2, például rendelkezik egy sztriptíz-tér utasítás határozza meg, hogyan kell kezelni). Az elemző ezért kell tájékoztatni az alkalmazás white-space történt elem tartalma, ha észleli, hogy semmisíteni. (Felhasználók SGML fogja ismerni, hogy ez az információ nem az ESIS, de a Grove.)

A fenti példában, az alkalmazás fogja megkapni a szép-nyomtatás linebreaks, Fülek, terek között, a elemek, valamint azokat, beágyazva a fejezet címe. Ez a funkció a kérelem nem az elemző, hogy melyik típusú fehér szóköz, hogy dobja el, amely megőriz. Sok XML alkalmazások konfigurálható beállításait ahhoz, hogy a programozók, vagy a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék, hogy az ilyen white-space kezeli.

Peter Flynn írja:

Miért?
Az SGML, egy DTD kötelező, mint mindig. Egy elemző ezért mindig tudja előre, hogy white-space történt elem tartalmát (ezért kell dobni), vagy a vegyes tartalom, vagy karakter adatok (ahol meg kell őrizni). XML lehetővé teszi, feldolgozás nélkül DTD vagy Schema, hol lehet megmondani, hogy helyet kell semmisíteni, vagy nem, akkor az általános szabály vonatkozott, hogy minden fehér-helyet kell jelenteni, hogy az alkalmazás.

Q 3.3: Mely részei egy XML dokumentum esetben-érzékeny?
Az összes, mind a jelölés, illetve a szöveg.

Minden XML dokumentum esetben-érzékeny. Ez jelentősen eltér a HTML, valamint a legtöbb más SGML alkalmazás, ahol az alapértelmezett volt, hogy figyelmen kívül hagyja az esetben. Ez tette lehetővé, jelölés nem-Latin-ábécé nyelven, hogy elkerülhető problémák esetében-összecsukható írásban rendszerek, amelyek eredendően caseless.

Q 3.4: Hogyan tudom átalakítani az információ XML formátum?
Írni, vagy használjon egy átalakító egy olyan nyelven, amit megért, XML

Ha a forrás fájl formátum van valami következetes, felismerhető szerkezet, még az egyszerű vonal -, eltörik, vagy térköz, ez általában lehetséges, hogy írjon minta-megfelelő rutin sok nyelven elkülöníteni az információ tartozó, az ilyen minták, kimenet ez a kategória körül.

XSLT2 van egy minta-megfelelő szintaxis csinál pontosan ez a fajta ‘fel-átalakítás, más processzorok, mint például Omnimark kínálnak hasonló szolgáltatásokat. Az ilyen konverziók is előfordulhat, hogy hozzon létre egy ideiglenes ‘félúton’ formátum, amely egy második átalakítás alkalmazott, hogy hozzon létre a végső XML formátumban.

Ha a forrás fájlok ismert formátumban (CSV, például), ott lehet a meglévő rutin rendelkezésre áll a letöltés vagy vásárlás, amely képes létrehozni egy XML formátumban. A második XML-XML konverzió lehet használni, hogy hozzon létre a végső formátum szükséges.

Adatbázis-kezelő rendszerek beépített ‘exportálás-XML’ rutin, amely létrehozhat egy hasonló ‘félúton’ formátum a későbbi átalakítás (lásd a Hogyan jutok XML-be, vagy az adatbázis? egy példa).

Ha az információ teljesen formázatlan, vagy rosszul, vagy következetlenül formázott, hogy az automatizált átalakítás lehetetlen, hogy kell szerkesztette kezét XML formátumban. Wordprocessor dokumentumok a klasszikus példa erre. Vannak olyan cégek, amelyek szakosodott ezt a fajta munkát, különösen a Csendes-óceán körül Felni, akik évtizedes tapasztalattal foglalkozunk mindenféle fura, csodálatos formátumok, küld teljes értékű XML vissza.

Két formátumban gyakran kért, mint a források jobb-támogatott:

LATEX

Jól kialakított LATEX dokumentumok (azokat, amelyek nem használják homebrew makrók, különösen azok, használata egyszerű TEX vagy elavult parancsok) alakítható, segítségével a TEX4ht csomag. Abban az időben az írás (2015) ez nem támogatott, mivel a korai halál, a szerző, de teljesen működőképes.

TEX4ht tudja alakítani, hogy a HTML, illetve az ODF (OpenOffice formátumú) különböző módon, így az eredményül kapott fájl ki lehet nyitni az OpenOffice, illetve mentésre .docx fájl. Vannak parancssori opciók a oowriter program (vagy lowriter ha a Libre Office), amely lehetővé teszi a megírt tömeges megtérés.

Egyéb lehetőségek állnak rendelkezésre az egyes szerkesztők, valamint online szolgáltatásokat (például a blogok, fórumok, amely támogatja a LATEX formázás a web oldal). Ezek is használhatók a megtérés.

Microsoft Word

Word (.docx) fájl Zip-fájlokat tartalmazó XML-dokumentumok, valamint a kapcsolódó képeket, valamint a stíluslapok. Alapértelmezés szerint a Word-dokumentumok áll, csak a bekezdések (w:o elemek). A metaadatok a dokumentum szerkezete biztosítja, mint a betűtípus, térköz információ, amely csak megbízhatóan értelmezni egy ember, hogy értelmes átalakítás rendkívül nehéz.

Ha azonban nevű stílusok (a beépített stílus menüben, vagy a szerző által létrehozott) használják következetesen, lehetséges, hogy írjon egy XSLT2 forgatókönyvet, hogy megfeleljen nekik, mind a kimenet használható XML jelölést.

Egyes szerkesztők (pl. XMLMind, AbiWord), valamint más rendszerek nyújt konverzió a Szót, mindketten tisztán vizuális (HTML) formátumban, utánozva a megjelenése az eredeti, ‘szemantikai szótárában például a DocBook, vagy DITA, formázás.

A XSLT2 útvonal is vonatkozik OpenOffice/LibreOffice, ami szintén tárolja az XML egy Zip fájl. A jelölés különböző, de alakítható, ugyanazon a vonalon.

Q 3.5: Hogyan lehet a meglévő HTML fájlok munka XML?
Vagy, hogy őket XHTML/HTML5, vagy használjon egy másik dokumentum típusát.

Vagy átalakítani, hogy megfeleljenek egy új dokumentum típusa (vagy anélkül DTD vagy Séma), majd írj egy stíluslap, hogy menjen velük; vagy szerkeszthetjük őket, hogy megfeleljenek XHTML vagy HTML5.

Lehet, hogy ki kell alakítani a meglévő HTML XML fájlokat, mert nem teszi lehetővé, hogy vége-tag minimalizálására (hiányzó </p>, stb.), nem jegyzett attribútum értékek, valamint számos más SGML hivatkozások, amelyek általánosan használt HTML. Sok HTML szerzői eszköz már termel majdnem (de nem nagyon) jól formált XML-bizonyosodjunk meg arról, hogy vége-címkéket használnak, attribútum értékek idézett, stb. — azonban sokan nem.

Lehet, hogy képes átalakítani HTML a XHTML használata a Dave Raggett HTML Tidy program (egy HTML5 verzió is létezik), amely tiszta a szörnyű rendetlenség a pszeudo-jelölés által hátrahagyott alkalmatlan HTML-szerkesztők, még külön néhány formázási egy stíluslapot, de általában van még egy kis kéz-szerkesztő.

A legtöbb modern website design, programok, beleértve a DreamWeaver, még mindig nem termel semmit, mint a jól formázott HTML, nagyrészt azért, mert ezeknek az a célja, hogy oldalakat nézel, ahelyett, hogy a jelölést. Egy weboldal tervezési program a HTML-oldalak, mint az egyetlen adattár információ veszélyes, drága hiba. Ha dolgozol, fordítva azonban, hogy az információ design helyes XML-ben első, majd exportáló, hogy egy oldal design elő a honlap tervezési program, valószínűleg kevésbé fontos, hogy a HTML-egy káosz, mert a böngészők nagyon elnéző.

Konvertáló érvényes HTML hogy XHTML

Ha a HTML-fájlok érvényes (teljes hivatalos hitelesítési egy SGML elemző ellen a közzétett Dtd-k, nem csak egy egyszerű szintaktikai ellenőrzés), majd próbálja meg érvényesíteni őket, mint XHTML egy XML parser. Ha már létrehozása tiszta HTML-anélkül, hogy a beágyazott formázás, akkor ezt a folyamatot kell hányni, csak eltéréseket, a felső – /nagybetű elem attribútum nevek, ÜRES elemek, mint img, plusz a nem-standard elem típusú nevek, ha használja őket. Egyszerű kézi szerkesztése vagy egy rövid forgatókönyvet kell ahhoz, hogy rendbe ezeket a változásokat.

Ha a HTML érvényesen használ vége-tag mulasztás, illetve nem jegyzett attribútum értékeket, ez lehet fix által automatikusan normalizálás program, mint sgmlnorm (a OpenSP csomag, amely része OpenJade), vagy az sgml-normalizálja a funkció a szerkesztő, mint az Emacs/psgml (ne tegye ki a neveket, mindketten XML).

Ha van egy csomó érvényes HTML fájlokat, írja a forgatókönyvet, hogy egy programozási nyelv, amely megérti SGML markup (például Omnimark, SGMLC, vagy az egyik népszerű script nyelvek (például Perl, Python, Tcl, stb.), használja az SGML/XML könyvtárak); vagy akkor is használja, szerkesztő, makrók, ha tudod, mit csinálsz.

Ha a HTML érvénytelen, vagy rosszul alakult, próbálja meg a HTML Tidy program a fent említett. Ha ez nem oldja meg őket, attól tartok, meg kell majd írni, valami különleges, használja az alábbi eljárást, vagy az egészet kézzel-szerkesztő, vagy másol-beilleszt egy böngésző.

Konvertáló, hogy egy új dokumentum típus

Ha át szeretné helyezni a fájlokat HTML-be egy másik DTD teljesen, sok natív XML Dtd-ipari, valamint a moduláris XML verzió a népszerű Dtd-k, mint a TEI (irodalmi, történelmi, nyelvi dokumentumok), valamint a DocBook (számítógép dokumentációját), vagy DITA (műszaki dokumentáció) közül lehet választani. Voltak több helyszínen, a cserét az új XML Dtd-k, de újat írni már ritka.

Lehet persze, hogy csak a saját jelölés: amíg van értelme, hogy hozzon létre egy jól kialakított fájl, akkor képesnek kell lennie arra, hogy írjon egy CSS vagy XSLT stíluslap a dokumentum jelenik meg a böngészőben.

Konvertáló érvénytelen HTML, hogy jól formázott XHTML

Ha a fájlok érvénytelen HTML (95% – a az Interneten) átválthatók jól alakult DTDless fájlokat a következők szerint:

 1. cserélje ki a DOCTYPE deklaráció az XML deklaráció <?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?> (vagy használja a megfelelő karakterkódolást).
 2. Ha nincs DOCTYPE deklaráció, csak elé az XML deklaráció. Akárhogy is, az XML deklaráció, ha használni kell vonal 1 a dokumentum.
 3. Módosítsa EMPTY elemek (pl. minden BASE, ISINDEX, LINK, META, NEXTID majd sor a fejléc, meg minden AREA, ATOPARA, AUDIOSCOPE, BASEFONT, BR, CHOOSE, COL, FRAME, HR, IMG, KEYGEN, LEFT, LIMITTEXT, OF, OVER, PARAM, RIGHT, SPACER, SPOT, TAB, a szervezetben a dokumentum), így hogy vége a /> helyett, például <img src=”mypic.gif” alt=”Picture”/>;
 4. Minden elem típus attribútum nevek, nevek kisbetűs;
 5. Ügyeljünk arra, hogy helyesen van-egyezett kifejezett vége-kategória az összes nem ÜRES elemek; pl. minden <para> kell egy </para>, stb.;
 6. Menekülés minden < , & nem-jelölés (azaz szó szerinti szöveg) karakterek, mint az &lt; vagy a &amp; illetve (nem kellett volna, hogy valami elszigetelt < karaktert kezdeni, egyébként!);
 7. Biztosítani kell, hogy minden attribútum értékek a kiegyenlített idézetek (az értékek a beágyazott aposztróf jelet kell idézőjelek között, vagy fordítva—, ha mindkettő kell, használd a &quot; karakter entitás hivatkozás);
 8. Biztosítani kell, hogy minden script, Uri, amely &, mint egy mező elválasztó megváltozott, hogy használja &amp; vagy pontosvessző helyett.
 9. Győződjön meg arról, hogy a szkriptek (pl. Javascript), amely a < vagy a & karakter (matematikai kevesebb, mint a tesztek, Logikai érték, Boolean AND feltételes) vagy adott CDATA Jelölt Szakaszok, vagy (ha a böngésző processzorok elfogadni őket) változott használja &lt; vagy a &amp; vagy pontosvessző, ill.

Légy tudatában annak, hogy egy elavult HTML böngésző nem fogadja el az XML-stílus ÜRES elemek a trailing slash, szóval a fenti változások nem lehet visszafelé-kompatibilis. Egy másik alternatíva az, hogy adjunk hozzá egy dummy vége-tag, hogy minden ÜRES elemek, szóval <img src=”foo.gif”/> lesz <img src=”foo.gif”></img>. Ez érvényes XML de képesnek kell lennie arra, hogy garantálja, hogy senki se tegye bármilyen szöveges tartalom belül ilyen elemek. Szóköz beiktatása előtt a záró perjel ÜRES elemek (pl. <img src=”foo.gif” />) lehet, hogy az is bolond régebbi böngészők elfogadja XHTML a HTML-ként.

Ha a válasz Igen, hogy a kérdést a Lista az érvénytelen HTML alatt, hogy mentsd magad, sok bánat rögzítésével azok a problémák először, mielőtt bármi mást. Valószínűleg akkor már nagyon közel vagyok ahhoz, hogy jól alakult fájlokat.

Jelölés, amely szintaktikai helyes, de szemantikailag értelmetlen, vagy semmisnek kell szerkesztett, mielőtt átalakítás. Példák hamis távolság eszközök, például ismételt üres bekezdéseket vagy linebreaks, üres asztalok, láthatatlan távolság Gif-ek stb. XML használ, stíluslapok, CSS3 azt jelenti, hogy nem kell ezeket.

Sajnos elég sok a tennivaló, ha a fájlok érvénytelen: ez az, amiért sok Webmesterek már azt állítják, hogy csak akkor érvényesek, vagy a jól kialakított fájlokat használnak (hogy miért kell utasítsa a tervezők, hogy nem ugyanaz), annak érdekében, hogy elkerüljék a felesleges kézikönyv karbantartási, átalakítási költségek később.

Ellenőrző lista érvénytelen HTML

Ha a HTML-fájlok nem tartozik ebbe a kategóriába (HTML által létrehozott legtöbb WYSIWYG szerkesztők általában érvénytelen), akkor minden bizonnyal át kell váltani kézzel, bár ha a elváltozások rendszeres, gondosan felépített, a fájlok valóban majdnem jól alakult, hogy írjon egy programot, vagy szkriptet, hogy nem a fent leírt módon. A furcsaság lehet, hogy ellenőrizze a következőket tartalmazza:

<!-- like this -->

a kettős vonal mindkét végén pedig nem más, dupla (főleg nem több) vonalak között.

Q 3.6: Hogyan tudom átalakítani XML más fájlformátumok?
Írj egy konverziós nyelven megérti, XML

Bár lehet, hogy írni konverziós rutinok feltalálásával a saját XML parser nem ajánlott, kivéve, mint egy feladat a tanulók számára a számítástechnika. Minden nagyobb nyelven XML-könyvtárak, hogy a munka nehezét elemző (érvényesítése, ha szükséges).

Neked tudnod kell, mi az az XML dokumentum, mielőtt elkezdi: nincs varázspálca, hogy automatikusan következtetni, hogy mit jelentenek a dolgok, hogy hol található a fájl. Ha már átadott egy kis XML-fájlok a semmiből, meg kell, hogy találd meg a teremtő, vagy egy dokumentáció őket. Az első 2-3 sort a fájl lehet egy nyom, hogy milyen típusú XML vannak. Akkor majdnem biztos, hogy kell egy másolatot a DTD vagy Schema, amely a fájlokat hozták létre.

A programozási lehetőségek a következők:

A folyamat konvertálni XML más formátumok néha a továbbiakban le-konvertáló’, mivel ez magában foglalhatja az elkerülhetetlen veszteség információk (általában metaadatok), amikor a cél formátumban egyszerűen nem képviseletére.

Q 3.7: Ha az XML csak egy részhalmaza SGML, használhatom a meglévő SGML-tools?
Igen, ha ők fel, hogy dátuma

Igen, feltéve, hogy használja up-to-date SGML szoftver, amely tud a WebSGML Kiigazítások TC ISO 8879 (a funkciók támogatásához szükséges XML, mint például a változat formájában EMPTY elemek; néhány aspektusa az SGML Nyilatkozat például NAMECASE ÁLTALÁNOS NINCS; több attribute token lista nyilatkozatok, stb.).

Egy másik alternatíva az, hogy egy SGML DTD hagyni, hogy hozzon létre egy teljesen normalizált SGML fájlt, de az egyik, amely nem használja az üres elemek; majd távolítsa el a DocType deklaráció így válik egy jól kialakított DTDless XML fájlt. A legtöbb SGML-tools most kezelni XML-fájlok, akkor meg kell adnia egy lehetőség válthat a két szabvány. (lásd a mutatókat Mit XML szoftver rendelkezésre áll?).

Kivéve, ha nagyon speciális okok miatt, valószínűleg tervezi, hogy vigye az SGML XML mindegy.

Q 3.8: Már megszoktam, hogy a szerzői, a tálalás HTML. Tudom meg, hogy az XML könnyen?
Igen

Nagyon könnyen, de még azután is, közel 20 éve van még szükség több oktató, egyszerűbb szerszámok, nyitottabb példák XML-dokumentumok. ‘Jól kialakított’ XML dokumentumok május néz ki, mint a HTML, kivéve egy kisebb, de nagyon fontos pontot a szintaxis.

A nagy gyakorlati különbség az, hogy az XML-t, hogy tartsa be a szabályokat. HTML böngésző hagyni, hogy szolgálja őket, még végzetesen elromlott, vagy nevetségesen korrupt HTML, mert nem egy formális elemzési de csak elide a törött bit helyett. Az XML-lel a fájlokat kell teljesen megfelelő, vagy egyszerűen nem fog működni. Egy fennálló probléma az, hogy egyes böngészők azt állítja, XML felel meg is eltört, egyes böngészők támogatása az XSLT feldolgozó, CSS stílus még mindig kétes a legjobb. Próbálja meg a tiéd a listán a real hotel weboldalak.

Q 3.9: XML használata a nem Latin karakterek?
Igen, ez az alapértelmezett

Igen, az XML Specifikáció kifejezetten azt mondja, XML használja az ISO 10646, a nemzetközi szabvány karakter repertoár, amely kiterjed a legtöbb ismert nyelvek. A Unicode egy azonos repertoár, valamint a két szabvány nyomon követni egymást. A specifikáció szerint (2.2): ‘Minden XML-feldolgozó kell fogadnia az UTF-8, UTF-16-os kódolások, az ISO 10646…’. Van egy Unicode a GYIK http://www.unicode.org/faq/ egy példa a számos betűk, szimbólumok, a http://www.cogsci.ed.ac.uk/~richard/unicode-sample-3-2.html.

Míg az XML-szoftver lehetővé teszi, hogy adja meg bármilyen Unicode karakter egy dokumentumba, hogy az olvasók csak a karakterek, ha a számítógép rendelkezik egy megfelelő betűtípus! Nem minden betűtípus, a betűtípus fájlok a teljes Unicode repertoár (azok, amelyek hatalmas).

UTF-8 a kódolás a Unicode a 8-bites karaktereket: az első 128 ugyanaz, mint ASCII, magasabb rendű karakterek kódolására használt mást a Unicode a sorozatok között 2, 6 bájt. Az UTF-8 az egyes-nyolcas formában, ennélfogva ugyanaz, mint az ISO 646 IRV (ASCII), így továbbra is használhatja az ASCII az angol vagy más nyelvek használata a Latin ábécé nélkül megkülönböztető (díszítéssel). Vegye figyelembe, hogy UTF-8 összeegyeztethetetlen ISO-8859-1 (ISO-Latin-1) kód után pont 127 decimális (a végén ASCII).

Az UTF-16 egy Unicode kódolás a 16-bites karakter, amely lehetővé teszi, hogy képviselje 16 gépeket. Az UTF-16 összeegyeztethetetlen ASCII, mert használ két 8 bites byte / karakter (négy bájt fenti U+FFFF).

Peter Flynn írja:

A kódolás specifikáció utalhat, hogy minden karakterkészlet a szoftver támogatja, de az XML Specifikáció csak azt követeli meg, hogy az alkalmazás támogatja az UTF-8, UTF-16. Néhány gyakori kódolások által támogatott szoftver a következők:

US-ASCII
Karakter LAPON, LF, CR, tér, valamint a nyomtatható karakterek 33 126 (decimális) csak (az összes többi vezérlési karakter tilos azzal, XML).

ISO-8859-1
(A nyugat-Európai Latin-1), Mint ASCII plusz kódok 128 255 (decimális). Kiterjed a legtöbb (de nem minden) nyugat-Európai ékezetes betűk.

ISO-8859-2 15
Ezek a többi gépet az ISO-8859 fedezi, a maradék pedig különböző Latin-alapú alfabetikus, más jelekkel.

‘Ezt az átalakítást’ többi elavult készletek
Előfordulhat, hogy egyes szoftverek is támogatják a különböző elavult ‘ezt az átalakítást, például az IBM-850, a Microsoft Windows-1252, Apple Macintosh-Roman-8, DEC Multinacionális, illetve más, nem szabványos karakterkódolás, de ezek általában nem hordozható, el kell kerülni, amennyiben lehetséges.

Egy közös gyakorlat nyugat-Európában, hogy használja az ISO-8859-1, így a többség a közös ékezetes betűk lehet használni, mint egyetlen bájt, valamint arra, hogy a karakter entitás hivatkozások vagy numerikus szervezetek minden más karakter. Ennek megvan az az előnye, hogy az ilyen fájlok megnyithatók szinte minden egyes byte szerkesztő. A hátránya az, hogy a numerikus szervezetek nem emlékeztető, karakter entitások kell nyilvánítani a DTD vagy belső részét, de ha igen ritka, lehet, hogy ez nem egy komoly probléma.

Bertilo Wennergren írja:

Az UTF-16 egy kódolás, amely képviseli minden Unicode karaktert, az első gépet (az első 64K karakter) a Unicode egy 16 bites egység — a gyakorlatban a két byte-minden karakter. Tehát visszafelé kompatibilis az sem ASCII, sem a Latin-1. Az UTF-16-ot is elérheti, további 1 millió karakter egy mechanizmus ismert, mint béranya pár (két 16-bites egységek minden karakter).

‘…a mechanizmusok jelző, amely a két használatban vannak, valamint hogy egyéb kódolások számításba, [ … ] a vita a karakterkódolás.’ Az XML Specifikáció azt ismerteti, hogyan határozza meg az XML-fájl, amely kódolt karakterkészlet használata.

Mert függetlenül attól, hogy a konkrét kódolás használt, bármilyen karakter az ISO 10646 karakterkészlet lehet hivatkozni, hogy a decimális vagy hexadecimális egyenértékű a bit string’: tehát, nem számít, melyik karakterkészlet személyesen használja, mindig olvassa el egyedi karakter máshol a kódolt repertoár használatával &#dddd; (decimális karakter kód), vagy &#xHHHH; (hexadecimális karakterből álló kód, nagybetűvel). A terminológia lehet zavaró, mint a számok: lásd az ISO 10646 Fogalom Szótár. Rick Jelliffe van XML-ised az ISO karakter entitást határoz. Mike Brown kódolás információk http://skew.org/xml/tutorial/ ez egy nagyon hasznos magyarázata, hogy szükség van a megfelelő kódolás. Van egy kiváló online adatbázis a jeleket, karaktereket sok kódolások az észt Nyelvi Intézet szervert http://www.eki.ee/letter/.

Q 3.10: Mi egy DTD, hol kapok?
A specifikáció a dokumentum szerkezetét. Hogy tudok írni, vagy töltse le őket.

DTD egy leírás az XML deklaráció Szintaxisa egy adott típus vagy osztály dokumentum. Meghatározza, milyen neveket kell használni a különböző típusú elem, ahol előfordulhat, hogy hogyan illenek össze. A Séma ugyanaz a dolog XML Dokumentum Szintaxis, szóval lehet olvasni, mint egy XML dokumentum magát; Schema lehetővé teszi szélesebb körű adatok-a gépelést.

Például, ha azt szeretné, hogy a dokumentum típusát, hogy képes legyen leírni a Listák, amelyek az elemek, a vonatkozó része a DTD tartalmazhatja azt a valamit, mint ez:

<!ELEMENT List (Item)+> 
<!ELEMENT Item (#PCDATA)> 

Ez meghatározza, hogy egy lista, mint egy elem, típus, amely egy vagy több elem (ez a plusz jel); valamint meghatározza az elemek, mint elemet tartalmazó típusokat csak szöveges (Lefutottuk Karakter Adatok vagy PCDATA). Validator olvassa el a DTD előtt olvasd el a dokumentumot, hogy tudják, hol minden elem típusa kellene jönni, hogy mit tudnak tartalmazza, hogy az egyes vonatkozik, a másik, hogy az alkalmazások melyik kell tudni, hogy ez előre (processzorok, böngészők, szerkesztők, keresők, navigátorok, adatbázisok) lehet beállítani magukat megfelelően. A fenti példa segítségével hozhatunk létre, mint ez:

<List>
 <Item>Chocolate</Item>
 <Item>Music</Item>
 <Item>Surfing</Item>
</List> 

Mint kifejtette, Hogy nem XML fogantyú fehér-tér a dokumentumokat?, a behúzás a példa csak az olvashatóság szerkesztése közben: nem szükséges XML. Könnyen írt, mint ez:

<List><Item>Chocolate</Item><Item>Music</Item><Item>Surfing</Item></List>

Egy DTD ezért előírja, alkalmazások előzetes értesítés, hogy mit nevet, struktúrák lehet használni egy adott dokumentum típusát. Használja a DTD egy érvényesítése szerkesztő azt jelenti, hogy lehet benne, hogy a dokumentumokat az adott típus kerül kialakításra, valamint nevű következetes, megfelel módon.

Dtd-nincs szükség feldolgozásra, jól formázott dokumentumok, de szükség van, ha azt szeretné, hogy kihasználják az XML különleges attribútum típusok, mint a beépített ID/IDREF kereszt-referencia mechanizmus; vagy használja az alapértelmezett attribútum értékek; vagy hivatkozások külső, nem XML-fájlok (‘Jegyzetek’), mint a képek; vagy ha egyszerűen csak szeretné ellenőrizni dokumentum érvényessége a feldolgozás előtt.

Több ezer DTD már létezik, különféle területeken (lásd az SGML/XML fedőlapok a mutató). Sokan közülük lehet letölteni, illetve használni, szabadon, de vannak korlátozva, bizonyos iparágak, vagy védett; de azt is írni, hogy a saját (lásd az a kérdés, ami a saját DTD-t. Régi SGML Dtd-át kell konvertálni XML használható XML rendszerek: olvasd el a kérdést a konvertáló SGML DTD XML; de leg — bb népszerű SGML DTD már elérhető XML formában.

Egy kis XML-szerkesztő használata egy lefordított bináris formátumban a DTD által termelt saját vezetési rutin, hogy lehetővé teszik, hogy egyetlen személy, szervezet felelős a módosítások, terjeszteni, csak egy unmodifiable (bináris, lefordított) verziója a felhasználók számára.

Az alternatívák egy DTD különböző formái Séma. Ezek előírják, kiterjedtebb érvényesítési funkciók, mint a DTD k, beleértve a karakter adatok tartalma, érvényesítés.

Q 3.11: XML hadd tegyem fel a saját kategória?
Igen, de ők nem hívják kategória. Ők elem típusok.

XML lehetővé teszi, hogy a neveket a saját elem típusok. Ha azt hiszed, címkék, elem ugyanaz, amit már komoly gondot: olvassa el a többi ezt a kérdést óvatosan.

Ugyanez érvényes, ha a gondolkodás szempontjából a ‘mezők’ (lásd a Hogyan jutok XML-be, vagy az adatbázis?). Rossz paradigma, rossz nyelv.

Bob DuCharme írja:

Ne tévesszük össze az a kifejezés, hogy ‘címke’ az a kifejezés, hogy ‘elem’. Nem cserélhető. Egy elem általában tartalmaz két különböző típusú tag: egy start-tag, illetve a végén egy-tag, a szöveg vagy több jelölést közöttük.

XML, eldöntheti, hogy mely elemeket szeretné a dokumentumot, majd jelezze az elem határok segítségével a megfelelő kezdet – vége-címkék ezeket az elemeket. Minden !ELEMENT… nyilatkozata határozza meg, hogy egy típusú elem használható a dokumentum megfelelő DTD. Nevezzük ezt a típusú elem az elem típus’. Csak, mint a HTML DTD tartalmazza a H1, P elem típusok, a dokumentum színes vagy ár element típusú, vagy bármi mást, amit akarnak.

A normál (nem üres) elemek alkotják a start-tag, az elem tartalma, illetve a végén egy-tag. <color>piros</color> teljes például a színes elem. <szín> ez csak a kezdet-tag az elem, amely megmutatja, hogy hol kezdődik; ez nem az elem.

Üres elemek különleges eset, hogy képviselheti vagy, mint egy pár kezdet – vége-kategória semmi, közöttük (pl. <price retail=”123″></price>), vagy mint egy üres elemet a start-tag, hogy van egy záró perjel mondani, hogy a parser ‘ne keress véget-tag, hogy megfeleljen ennek a’ (pl. <ár kiskereskedelmi=”123″/>).

Q 3.12: Hogyan hozhatok létre saját dokumentum típus?
Elemezze az osztály a dokumentumokat, majd írjunk be egy DTD vagy Schema

Dokumentum típusok általában szükség van egy formális leírást, vagy egy DTD vagy egy Schema. Miközben lehetséges, hogy a folyamat jól formált XML-dokumentumok nélkül ilyen leírás, próbálja létrehozni őket, anélkül, hogy egyik a bajt. Egy DTD vagy Schema. használt XML-szerkesztő vagy API felület útmutató irányítást az építőiparban a dokumentum, ügyelve a megfelelő elem a megfelelő helyeken.

Ami a saját dokumentum típusa ezért kezdődik elemzése az osztály dokumentumok akarsz kódolni: jelentések, számlák, levelek, konfigurációs fájlok, bankkártya-ellenőrzési kérések, regények, színdarabok, tézisek, vagy bármi. Miután a szerkezet megfelelő, kódot írni, hogy kifejezze ezt hivatalosan segítségével DTD vagy Séma szintaxis.

Ha létre szeretne hozni egy DTD, meg kell tanulni az XML Declaration Syntax (nagyon egyszerű: nyilatkozat kulcsszavak kezdeni <! ahelyett, hogy csak a nyitott szög konzol, valamint a nyilatkozatok jönnek létre is különbözik némileg). Itt egy példa a DTD egy bevásárló lista alapján, a töredék, a korábban használt:

<!ELEMENT Shopping-List (Item)+>
<!ELEMENT Item (#PCDATA)>

Azt mondja, hogy kell lennie egy elem, az úgynevezett Bevásárló-Lista, valamint tartalmaznia kell olyan elemeket, úgynevezett Cikkszám: kell, hogy legyen legalább egy Elemet (ez a plusz jel), de lehet, hogy több, mint egy. Azt is mondja, hogy az Elem elem tartalmazhat, csak értelmezi karakter adatok (PCDATA, azaz a szöveg: további markup).

Mert nincs más tényező, amely tartalmazza Bevásárló-Lista, elem feltételezzük, hogy a ‘root’ elem, amely körülveszi minden más, a dokumentumban. Most akkor lehet használni, hogy hozzon létre egy XML fájlt: add meg a szerkesztőnek a vámáru-nyilatkozatok:

<?xml version="1.0"?> 
<!DOCTYPE Shopping-List SYSTEM "shoplist.dtd">

(feltételezve, hogy tegye a DTD-ben, hogy a fájl). Most a szerkesztő, majd hozza létre a fájlokat a minta szerint:

<Shopping-List>
 <Item>Chocolate</Item>
 <Item>Sugar</Item>
 <Item>Butter</Item>
</Shopping-List>

Lehetséges, hogy dolgozzon összetett, erős DTD tapintattal, de jelentős használni, hogy jobban meg kell ismerniük a dokumentum rendszerek elemzése, valamint a dokumentum típus. Lásd például Maler el Andaloussi (1995): ez volt írva az SGML de talán 95% – a alkalmazza az XML is, mint az XML-sokkal egyszerűbb, mint a teljes SGML — lásd a listát a korlátozás, amely azt mutatja, mi van vágva.

Egyébként DTD-fájl soha nem DOCTYPE Deklaráció a: ez csak akkor történik meg az XML dokumentum például (ez az, amit hivatkozások a DTD). Egy DTD-fájlt is nem egy XML Nyilatkozat a csúcson vagy. Sajnos még mindig szoftver, amely körül beszúr egy vagy mindkettőt.

Q 3.13: Egy gyökér elem típus kifejezetten kijelentette, hogy a DTD?
Nem, a DokumentumTípusú Deklaráció.

Ez a dokumentum a Dokumentum-Típus Nyilatkozat, nem a DTD.

Bob DuCharme írja:

Dokumentum Típusú Nyilatkozat:

 <!DOCTYPE chapter SYSTEM "docbookx.dtd">

a lényege a fejezet része, hogy melyik az az elem típusa kijelentette, hogy a megadott DTD kell használni, mint a gyökér elem. Azt hiszem, hogy a legmagasabb szintű eleme a DocBook van beállítva, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki létrehoz egy dokumentumot, hogy képviselje a könyvelést. Szabadok vagyunk, hogy használja, állítsa be, könyv, fejezet, cikk, vagy akár para, mint a dokumentum elem egy érvényes dokumentum DocBook.

[Egy munka néhány ąvé tenned, hogy melyik elem típus[s] a DTD nem található tartalom a modell bármely más elem típusa: ezek által levonás a miniszterelnök-jelöltek, hogy alapértelmezett root elemek. (PF)]

Egy Jó Dolog, mert növeli a rugalmasságot, hogy a DTD használható. Ez az oka, hogy az XML (SGML) nagyböjt magukat olyan jól, hogy elektronikus közzétételi rendszerek, amelyek különböző elemek vegyes megegyezett, hogy hozzon létre a különböző dokumentumok minden megfelelő, azonos DTD.

Láttam séma javaslatokat, hogy adja meg, amely a schema elem típusok lehet egy dokumentum gyökér elem, de miután egy gyors pillantást szakasz 3.3. Rész 1. a W3C Schema Ajánlás, valamint a RELAX NG sémát RELAX, nem hiszem, hogy bármelyik is hagyom, hogy ezt tedd. Lehet, hogy tévedek.

Q 3.14: En már hallottam alternatívák DTD-k. Mi a Schema?
Mint egy DTD való igazolására tartalom, valamint a szerkezet.

W3C XML Schema ajánlást nyújt jelenti meghatározása hivatalos adatok beírása, illetve érvényesítése elem tartalom szempontjából adattípusok, hogy a dokumentum típus tervezők nyújthat kritériumok ellenőrzésére az adatok tartalmi elemek, valamint a jelölés is. Sémák vannak írva XML Dokumentum Szintaxis, mint az XML dokumentumok, elkerülve a szükséges feldolgozó szoftver képes olvasni az XML deklaráció Szintaxisa (használt DTD).

Van egy külön Schema a GYIK http://schema.org/docs/faq.html az A kifejezés, hogy ‘szókincs’ néha használják, hogy lásd DTD, illetve Schema együtt. Schema célja e-kereskedelem, adatkezelés, adatbázis-stílusú alkalmazások, ahol a karakter adatok tartalom igényel, érvényesítés, hol szigorúbb adatok ellenőrzésre van szükség, mint lehetséges, a DTD k; vagy ahol erős adatok beírása szükséges. Ezek általában szükségtelen a hagyományos szöveges dokumentum közzététele alkalmazások, ahol a Dtd-k továbbra is használható.

Ellentétben a DTD, Sémák nem lehet meghatározni, hogy egy XML Dokumentum Típus Nyilatkozat. Ők is meg lehet adni egy Névtér, ahol a Schema-tisztában szoftver kell érte, de ez nem kötelező:

<?xml version="1.0"?>
<invoice xml:id="abc123"
     xmlns="http://example.org/ns/books/"
     xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
     xsi:schemaLocation="http://acme.wilycoyote.org/xsd/invoice.xsd">
...
</invoice>     

Gyakrabban meg kell adnia a Schema a feldolgozó szoftver, amely külön-külön kell rögzíteni, amely Schema által használt, amely XML dokumentum, például.

Ezzel szemben a komplexitás, a W3C Schema modell, Relax NG egy könnyű, könnyen használható XML séma nyelv által kidolgozott James Clark (lásd http://relaxng.org/) a fejlesztési házigazdája OÁZIS. Ez lehetővé teszi, hasonló gazdag kifejezés, a használja az XML, mint a szintaxis, de rendelkezik egy további egyszerűsített szintaxisa, amely könnyebb használni, azok számára, akik használják DTD.

Szerzők, kiadók figyelmét, hogy a magyar többes szám a Schema: a használata, hogy az egyes szolgálatban a többes egy bibije kedves, hogy a félig művelt; a használata a régi (görög) többes schemata szükségtelen kioktatásra.

Az írók is meg kell jegyeznünk, hogy a többes szám a DTD Dtd: nincs aposztróf — lásd a Truss (2003).

Bob DuCharme írja:

Sok XML fejlesztők volt elégedetlen a szintaxis a markup nyilatkozatok leírt XML specifikáció két okból. Először is, úgy érezték, hogy ha az XML dokumentumok olyan jó volt leírni a strukturált információ, akkor a leírása, dokumentum típusú saját szerkezetét (a séma) kell egy XML dokumentum helyett írásbeli saját speciális szintaxist. Amellett, hogy következetesebb, ez megkönnyíti, hogy a szerkesztés, majd manipulálni a séma rendszeres dokumentum manipulációs eszközök. Másodszor, úgy érezték, hogy a hagyományos DTD jelölés nem teszi lehetővé a dokumentum típus tervezők szabhatnak ki elég korlátozások az adatokat — például a képesség, hogy azt mondják, hogy egy bizonyos elem típus mindig van egy pozitív egész szám értékét, hogy nem lehet üres, vagy, hogy kell egy listát a lehetséges választások közt. Ez megkönnyíti a fejlesztés szoftver segítségével az adatokat, mert a fejlesztő kevesebb hiba-ellenőrző kódot írni.

Peter Flynn írja:

Egy DTD csak a meghatározó elem szerkezete egy XML-fájl, egy nagyon korlátozott mennyiségű felett attribútum értékek. Ez adja a nevét az elemek, attribútumok, illetve entitások, hogy lehet használni, hogy összeillenek. Dtd-használatra tervezték hagyományos szöveges dokumentumok, nem téglalap alakú vagy táblázatos adatok, így a koncepció adattípusok nem olyan lényeges: a szöveg csak szöveg. Ha szükséges adja meg a numerikus tartományok vagy meghatározni, korlátozása vagy ellenőrzése a karakter adatok (szöveg) tartalom, a DTD-ket rossz eszköz.

Q 3.15: Hogyan XML befolyásolja a dokumentum linkeket?
XML Linkek sokkal erősebb, de még nem hajtották végre a böngészők

Az összekötő képességeit XML rendszer potenciálisan sokkal erősebb, mint a HTML, így képes lesz arra, hogy sokkal többet velük. Meglévő href stílusú linkek továbbra is használható, de az új technológia összekapcsolása a levont tanulságok alapján a fejlesztés egyéb szabványok érintő hypertext, mint a TEI, HyTime, melyek kezelése kétirányú, valamint a multi-kapcsolatok, valamint a linkeket az egész elemet, vagy span szöveg (belül saját vagy más dokumentumok), ahelyett, hogy egyetlen ponton. Ezek a funkciók már elérhető az SGML felhasználók évek óta, így jelentős tapasztalattal, szakértelemmel használja őket. Jelenleg csak Mozilla Firefox végrehajtja XLink.

A Összekapcsolása XML Specifikáció (XLink), valamint az XML Kiterjesztett Mutató Specifikáció (XPointer) dokumentumokat tartalmazza a részleteket. Egy XLink lehet egy URI vagy egy TEI-stílus Kiterjesztett Mutató (XPointer), vagy mindkettő. Egy URI saját feltételezzük, hogy egy erőforrás; ha egy XPointer követi, feltételezhető, hogy egy al-erőforrás, hogy URI; egy XPointer saját feltételezzük kell alkalmazni, hogy a jelenlegi dokumentum (minden pontosan úgy, ahogy a HTML).

Egy XLink lehet használni #, ?, vagy |. A # es ? ugyanaz, mint a HTML alkalmazások; a | jelenti, hogy az al-erőforrás megtalálható alkalmazásával a link a forrás, de a módszer, ezt az maradt, hogy az alkalmazás. Egy XPointer csak kövesse a #.

A TEI Kiterjesztett Mutató Jelölés (EPN) sokkal erősebb, mint a töredék cím a végén egy kis URIs, mivel lehetővé teszi, hogy meghatározza a helyét a link végén segítségével a dokumentum szerkezetét, valamint a (vagy mellett) ismert, fix pontok, mint Id. Például a csatolt második előfordulása a szót, hogy ‘XPointer’ két bekezdés vissza lehet említett, az URI (itt látható a linebreaks, terek, az egyértelműség kedvéért: a gyakorlatban ez természetesen csak egy hosszú karakterlánc):

http://xml.silmaril.ie/faq.xml#ID(hypertext)
  .child(1,#element,'answer')
  .child(2,#element,'para')
  .child(1,#element,'link')

Ez azt jelenti, hogy az első link elem belül a második bekezdés belül a válasz az az elem, amelynek ID “hypertext” (ez a kérdés). Számold meg a tárgyakat a kezdetektől ez a kérdés (amely a ID “hypertext”) az XML-forrás:

 1. az első gyermek objektumot tartalmazó elem a kérdés (quandaentry);
 2. második gyermek objektum a választ (a válasz elem);
 3. belül ez az elem a második bekezdés;
 4. találja meg az első link elem.

Éva Maler magyarázta a kapcsolat XLink, XPointer a következőképpen:

XLink szabályozza, hogyan helyezze be linkeket az XML dokumentum, ahol a link, lehet, lényeg, hogy valami (pl. egy GIF fájl); XPointer szabályozza a töredék azonosító lehet a URL, amikor összekapcsolása XML dokumentum, bárhonnan (például a HTML-fájl).

[Vagy valóban egy XML-fájl, egy URI e-mail üzenetben, stb.]

David Megginson készített egy xpointer funkció Emacs/psgml, amely következtetni egy XPointer minden helyszín egy XML dokumentum. XML Kém van egy hasonló funkció.

Q 3.16: Tudok kódolni a matematika segítségével XML?
Igen, használata MathML.

Matematika engedélyezett, ha a dokumentum típusát használja nyújt a matematika, illetve a felhasználók böngészők képesek a régit. A matematika-a közösség alakult ki, a MathML Ajánlás a W3C, amely egy natív XML alkalmazás alkalmas beágyazás más DTD, illetve Schema.

Az is lehetséges, hogy XML-töredékek más DTD, mint az ISO 12083 Matek, vagy OpenMath, vagy saját készítés. Böngészők, amelyek kijelző matek ágyazott SGML létezett, sok éven át (pl. DynaText, Panoráma, Multidoc Pro), valamint a népszerűbb böngészők most renderelés MathML. David Carlisle készített egy sor stíluslapok renderelés MathML a böngészők. Az is lehetséges, hogy használja XSLT átalakítani XML matematikai jelölés, hogy a LATEX a print (PDF) renderelés, vagy használja XSL:FO.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy XML önmagában nem egy programozási nyelv, olyan fogalmak, mint a számtan, “ha” – kimutatások (ha-akkor-más logika) nem értelmezhető a szokásos XML-dokumentumok.

Q 3.17: Hogyan XML kezelni a metaadatok?
Ahogy akarod.

Mert XML lehetővé teszi, hogy meghatározza a saját markup nyelv, akkor lehet, hogy teljes mértékben használják ki a kiterjesztett hypertext jellemzői XML (lásd a kérdés Linkek) tárolására vagy link metaadat-bármilyen formában (pl. egy ISO 11179, mint egy Topic Maps Közzé Témában, Dublin Core, Warwick Framework, vagy a Resource Description Framework (RDF), vagy akár Platform for Internet Content Selection (PICS)).

Nincs előre meghatározott elemek XML, mert ez egy olyan építészet, nem egy alkalmazás, így nem része az XML feladata, hogy meghatározzák, milyen vagy, ha a szerzők kell vagy nem kell végrehajtani metaadatok. Ezért szabadon használható bármely alkalmas módszer. Böngésző döntéshozók is saját építészeti ajánlások vagy módszereket javasol.

Id produkálsz, HTML5 az XML, vegye figyelembe, hogy a HTML5 nem használja a Dublin Core, mint HTML-tette (lásd http://www.w3.org/TR/html5/document-metadata.html), de van egy regisztrációs mechanizmust a fájlokat, hogy az előre meghatározott, a metaadat-nevek.

Q 3.18: Hogyan tudom használni a grafikus XML?
Referencia őket, mint a HTML, vagy használja XLink. Vagy beágyazása SVG.

Grafika hagyományosan csak linkek, amely véletlenül egy kép fájl, a végén inkább, mint egy darab sms-t. Ezek ezért végrehajtani bármilyen módon támogatja az XLink, XPointer előírásokat (lásd a Hogyan fog XML befolyásolja a dokumentum linkeket?), beleértve a hasonló szintaxist, hogy a meglévő HTML képek. Ők is hivatkozott az XML használata beépített, illetve szervezetre mechanizmus hasonló módon standard SGML, mint külső unparsed szervezetek.

Azonban Scalable Vector Graphics (XML specifikáció a vektoros grafika) lehetővé teszi, hogy használja az XML markup felhívni a vektor grafikus objektumokat közvetlenül az XML fájlt. Ez biztosítja hatalmas erő, hogy az integráció, hordozható grafika, különösen az interaktív vagy animációs sorozatok, ma már egyre támogatott böngészők, lehet exportálni a standard grafikus (rajz) programok, mint a GIMP.

Az XML összekötő előírások a külső képek sokkal jobban felett az útját, aktiváló linket, így a szerző megadhatja például, függetlenül attól, hogy van egy kép jelenik meg, ha az oldal betöltése, vagy kattintson a felhasználó, vagy egy külön ablakban, anélkül, hogy igénybe scripting.

XML önmagában nem állítmány, vagy korlátozza a grafikus formátumok: GIF, JPG, TIFF, PNG, CGM, EPS, SVG legalább tűnik, hogy van értelme; azonban vektoros formátumok (EPS, SVG) általában lényeges, nem a fotografikus képek (diagramok).

Beágyazott bináris grafika
Nem beágyazása nyers bináris grafikus fájlt (vagy bármilyen más bináris [non-text] adatok) közvetlenül egy XML-fájl, mert minden bájt történik, hogy hasonlítanak a jelölést kap értelmezte: hivatkozni kell rá összekapcsolásával (lásd alább). Az azonban lehetséges, hogy tartalmazza a szöveg-kódolt átalakítása bináris fájlt, mint egy CDATA típusú Jelölt szakaszok használata valamit, mint UUencode a markup karakterek ], & , > távolítani a térképet, így nem fordulhat elő, mint egy hibás CDATA felmondás sorrend, így a kérdésre a válasz. Ön is használja, egyszerű kódolás hexadecimális használt PostScript. A vektoros grafika, azonban a megoldás SVG (lásd Peter Murray-Rust hegye).

Hang fájlok bináris tárgyak ugyanúgy, ahogy a külső grafika, így azok csak külsőleg hivatkozott (ugyanazt a technikát, mint a grafika). Zenei fájlok írt MusiXML vagy egy XML változata SMDL ugyanakkor beágyazott, ugyanúgy, mint az SVG.

A lényeg használata szervezetek kezelni a grafika az, hogy meg lehet tartani a listát a gazdálkodó egység nyilatkozatokat külön a többi dokumentum, így újra használja a neveket, ha a kép nagyobb szükség van, mint valaha, de csak boltban a fizikai fájl specifikáció egy helyen. Külső egységek csak akkor elérhető, ha a DTD, nem egy Schema.

Bob DuCharme írja:

Minden adat egy XML dokumentum személy parsable XML. Megadhat egy külső entitás, mint akár egy értelmezi szervezet (parsable XML), vagy egy unparsed szervezet (bármi mást). Unparsed szervezetek lehet használni a kép, kép, hang, kép, mozgókép-fájlok, vagy ahogy tetszik. Ők csak akkor lehet hivatkozni a dokumentumon belül, mint egy olyan attribútum értékét (ugyanúgy, mint a bitmap kép egy HTML weboldal értékét az img elem src attribútum) , nem része a tényleges dokumentum. Egy XML dokumentum, ezt az attribútumot kell nyilvánítani típusú gazdálkodó ENTITY a gazdálkodó egység nyilatkozatot kell adnia, hogy a bejelentett NOTATION, mert ha a szervezet nem XML, XML processzor van szüksége, hogy tudja, mi az. Például, a következő dokumentum, a colliepic szervezet kijelentette, hogy JPEG-jelölés, használni, mint az értéke az üres kutya elem picfile attribútum.

<?xml version="1.0"?> 
<!DOCTYPE dog [ 
<!NOTATION JPEG SYSTEM "Joint Photographic Experts Group"> 
<!ENTITY colliepic SYSTEM "lassie.jpg" NDATA JPEG>
<!ELEMENT dog EMPTY> 
<!ATTLIST dog picfile ENTITY #REQUIRED> 
]> 
<dog picfile="colliepic"/>

A gazdálkodó Egység a módszer különösen hasznos, ha sok képet, vagy sok ismételt felhasználása, az azonos képeket, mert csak akkor kijelentem nekik egyszer, a tetején a dokumentumot, így a képek kezelése sokkal könnyebb.

Az XLink, XPointer összekötő előírások leírni más módon pont, hogy nem az XML fájlt, például egy grafikus. Ezek az ajánlat kifinomultabb felett a külső egység álláspontja, – kezelés, illetve megjelenés belül az XML dokumentumot.

Peter Murray-Rust írja:

GIF, JPEG ellát bitképek (pixel ábrázolása képek: az összes készült színes pontok). Vektoros grafika (skálázható, a rajz, műszaki adatok) foglalkozik a W3C grafika tevékenység, mint a Scalable Vector Graphics (lásd http://www.w3.org/Graphics/SVG). A specifikáció most már teljes, lehetséges, hogy továbbítja a grafikus ábrázolás, mint vektorok közvetlenül belül az XML fájlt. Sok grafikus objektumok ez azt jelenti, hogy jelentősen csökkent a letöltés idejét, valamint a méretezés veszteség nélkül a részlet.

Max Dunn írja:

SVG nagyon fellendült az utóbbi időben, elég egy XML sikertörténet [ … ] [sok] megfelel implementációk. Nemrég indítottam egy SVG a GYIK http://www.svgfaq.com/.

XSLT kiválthat SVG a XML; részletek a http://www.svgfaq.com/xslt.asp (ügyeljen arra, hogy XSLT, nem a Microsoft elavult WD-xsl). Dokumentumok is kölcsönhatásba léphet SVG képek (lásd http://www.xml.com/pub/a/2000/03/22/style/index.html).

Q 3.19: Mi az elemzés, illetve hogyan csináljam az XML?
Elemzés felosztását információk elemeire

Elemzés a törvény a megosztási információ elemeire (iskolákban tanított ez a nyelvi osztályok, amíg a tanári szakma fogott az anti-nyelvtan vírus).

Mary táplálja Hely’ parses, mint

 1. Alany = Mária, tulajdonnév, alanyeset
 2. Ige = táplálja, tranzitív, egyes szám harmadik személyben, aktív hang, jelen idő
 3. Objektum = Helyszínen, tulajdonnév, tárgyeset esetben

A számítástechnika, egy elemző program (vagy a kód egy részét, vagy API -, hogy referencia belül a saját programok), amely elemzések fájlok azonosítására alkatrészek. Minden alkalmazások olvasni a bemenet egy elemző valami, különben soha nem leszel képes kitalálni, hogy mi az információ jelenti. Microsoft Word tartalmaz értelmező, ami fut, amikor megnyit egy .doc fájlt, majd ellenőrzi, hogy azonosítani tudja a rejtett kódok; iCal, a Google Naptár tartalmaz értelmező, amely így szól: egy .ical találkozó mellékletet az e-mail, működik, mi az információ. Adj nekik egy sérült fájlt, majd kapsz egy hibaüzenetet.

XML alkalmazások csak ugyanaz: ezek tartalmazzák a parser, amely szerint az XML, majd azonosítja a funkció minden egyes darab a dokumentum, akkor teszi, hogy a rendelkezésre álló információk a memória, hogy a többi program.

Olvasás közben egy XML-fájl, egy elemző ellenőrzi a szintaxis (hegyes zárójelek között, megfelelő idézetek, stb) jól formedness, jelentések bármilyen megsértése (bejelentendő hibát). Az XML Specifikáció felsorolja, hogy mik ezek.

Az érvényesítés a másik színpadon kívül elemzés. Mivel az alkatrészek a program azonosítottak, elemező lehet hasonlítani őket a minta által megállapított, a DTD vagy Schema, ellenőrizd, hogy megfelelnek-e. A folyamat, az alapértelmezett értékek datatypes (ha van megadva) lehet hozzáadni a memória eredménye, az ellenőrzési, hogy a elemező ad, hogy az alkalmazás.

 

A fenti példa parses, mint:

 1. Elem <személy> azonosították Attribútum xml:id (előre meghatározott type “ID”), amely “abc123” Attribútum születési tartalmazó “1960-02-31” Attribútum a nemek közötti tartalmazó “női” tartalmazó …
 2. Elem <név>, amely …
 3. Elem <keresztnév> tartalmazó szöveg ‘Judy’ követ …
 4. Elem <vezetéknév> tartalmazó szöveg ‘O’Grady’

(sok más dolog is). Ez végül is egy család-fa szerkezet az alkalmazás memória (fa szerkezetek gyakori módja a programok tárolására kapcsolatos adatokat).

Valamint beépített ąvé, ott is önálló elemző-validator (lásd Bill Rayer tip), ami olvastam egy XML-fájlt, majd elmondom, ha találnak egy hiba (például a hiányzó szög-zárójelben vagy idézetet, vagy rossz helyre markup). Ez elengedhetetlen a vizsgálat fájlok elszigetelten, mielőtt csinálsz valamit, különösen akkor, ha már létrehozott kéz nélkül egy XML-szerkesztő, vagy egy API-t, amely lehet, hogy túl mélyen beágyazott máshol lehetővé teszi az egyszerű vizsgálat.

Bill Rayer írja:

Az önálló elemzés/érvényesítés a szoftver használatát, mint James Clark onsgmls vagy Richard Tobin rxp. Mindkét működik Linux alatt, illetve a Windows/DOS. A különbség az, hogy ebben a formában a hiba lista (ha van), valamint, hogy az egyes verziók onsgmls nem letölteni a Dtd-k vagy más fájlokat a hálózaton keresztül, mivel rxp.

Ellenőrizze, hogy az XML fájl megfelelően hivatkozások a DTD egy Dokumentum Típus Nyilatkozat, hogy a DTD-fájlt a[s] vagy a helyben elérhető (rxp letölteni őket, ha van Internet kapcsolat; onsgmls lehet, hogy nem, szóval lehet, kell egy helyi másolat).

Töltse le, majd telepítse a szoftvert. Győződjön meg arról, hogy telepítve van egy hely, ahol az operációs rendszer lehet találni. Ha nem tudod, mit jelent ez, akkor kell egy kis segítség az, aki tudja, hogyan kell letölteni, majd telepíteni a szoftvert, a típus az operációs rendszer.

Az onsgmls, másolás pubtext/xml.soc, pubtext/xml.dcl a könyvtárban.

Hogy érvényesítse myfile.xml nyisson meg egy shell (parancs vagy terminál) ablak (Linux), vagy egy MS-DOS (parancssor) ablakban (Microsoft Windows). Ezek a példák, feltételezzük, hogy az XML fájl neve myfile.xml ez a mappa neve myfolder. Használja az igazi nevét, a mappát, majd a fájlt, ha beírja a parancsokat.

Az onsgmls:
$ onsgmls -wxml -wundefined -cxml.soc -ok myfile.xml

Sok más lehetőség onsgmls, amelyek le vannak írva a weboldalon. Akik itt megadott van szükség, mert ez alapján egy SGML elemző, ezek a lehetőségek kapcsolja XML mód, elnyomja a normál kimenet, így csak a hibák (ha van).

A Microsoft Windows előfordulhat, hogy az előtag az onsgmls parancs a teljes elérési utat, ahova telepítve, pl. C:\Program Files\OpenSP\bin\onsgmls.

A rxp:
$ rxp myfile.xml

rxp rendelkezik néhány olyan opcióval, amely leírt honlapján.

Microsoft Windows előfordulhat, hogy az előtag a rxp parancs a teljes elérési utat, ahova telepítve, pl. C:\Program Files\ltxml2\bin\rxp.

Q 3.20: Hogyan tartalmaz egy XML fájlt egy másik?
Használata általános entitás, mint az SGML, vagy használja XInclude.

Az egyik módszer az, hogy a Dokumentum használata, amelyek működik pontosan ugyanaz, mint az SGML, de szükség DTD vagy belső részét. Először állapítsa meg a kívánt entitást, hogy tartalmazza, akkor tekintse meg, hogy ez a név, mint egy Entitás Hivatkozás:

 
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE novel SYSTEM "/dtd/novel.dtd" [
<!ENTITY chap1 SYSTEM "mydocs/chapter1.xml">
<!ENTITY chap2 SYSTEM "mydocs/chapter2.xml">
<!ENTITY chap3 SYSTEM "mydocs/chapter3.xml">
<!ENTITY chap4 SYSTEM "mydocs/chapter4.xml">
<!ENTITY chap5 SYSTEM "mydocs/chapter5.xml">
]>
<novel>
 <header>
  ...blah blah...
 </header>
&chap1; 
&chap2; 
&chap3; 
&chap4; 
&chap5; 
</novel>

A különbség a között, hogy ez a módszer az egyik alkalmazott, beleértve a DTD-töredék (lásd a Hogyan tartalmazhat egy DTD (vagy töredék) a másik?) az, hogy ez használ külső általános (fájlt), szervezet, amely hivatkozott, ugyanúgy, mint egy karakter entitás (egy jel).

Az egy dolog, hogy győződjön meg arról, hogy a mellékelt fájl nem egy XML vagy DOCTYPE deklaráció. Ha már az egyik szerkesztő a töredék, távolítani, mielőtt a fájl használata. Igen, ez egy bajkeverő, de ha sok zárványok, mint ez, írja a forgatókönyvet, hogy vetkőzzek le a nyilatkozatot (majd illessze vissza szerkesztésre).

Sémák nem támogató szervezetek, így az alternatív használata XInclude. Ez egy W3C előírásokról, köztük egy XML dokumentum (vagy töredék) belül egy másik.

<?xml version="1.0"?>
...
<article xmlns="http://docbook.org/ns/docbook"
   xmlns:xi="http://www.w3.org/2001/XInclude">
  <info>
   <xi:include href="metadata.xml" parse="xml"
     xpointer="title"/>
  </info>
  <sect1>
   ...
  </sect1>
</article>

A feldolgozó szoftver képesnek kell lennie kezelni XInclude ahhoz, hogy ez működjön. A XPointer szintaxis lehet közvetlen az elemző, hogy egy adott helyre a dokumentumban, ellentétben a szervezetek, ahol a teljes dokumentum tartalmazza.

Q 3.21: Mikor kell használni CDATA Jelölt Szakaszok?
CDATA csak szöveget tartalmazó markup, mint a karakter.

Kell, szinte nem is kell használni a CDATA Szakaszok. A CDATA mechanizmus célja az volt, hogy egy szerző idézet töredékek szövegét tartalmazó jelölő karakter (a nyitott zugú-konzol pedig a jel), például, amikor dokumentálása XML (ez a GYIK használja a CDATA Szakaszok elég sok, nyilvánvaló okok miatt). Egy CDATA Szakasz kikapcsol markup elismerés időtartama alatt a rész (ez lesz kapcsolva megint csak a záró sorozat dupla végén szögletes zárójelben egy közel-szög-konzol).

Következésképpen semmit CDATA szakasz sem lehet ismerni, hogy bármi köze jelölés: ez csak egy karakterlánc karakterek átlátszó, ha egy XML átalakulás nyelv, mint az XSLT, bármilyen jelölést karakter kap lett a karakter entitás egyenértékű.

Ha megpróbálod, például, hogy:

some text with <![CDATA[<em>markup</em>]]&gt; in it.

a várakozás, hogy a beágyazott markup marad érintetlen, nem: csak kimenet

some text with &lt;em>markup&lt;/em> in it.

Más szóval, a CDATA Szakaszok nem lehet megőrizni a beágyazott markup, mint hasznot. Általában pontosan ez az, amit akarsz, mert ez a technika célja az volt, hogy az emberek a dolgokat, mint írja dokumentáció jelölést. Nem úgy lett tervezve, hogy lehetővé tegye a múló kis darabokat a hamis, korrupt, vagy érvénytelen unparsed HTML beágyazott belül a saját XML keresztül a későbbi folyamat—, mert ez a kockázat érvényteleníti a kimenet.

Ennek eredményeként nem várhatod el, hogy tartsa markup érintetlen, egyszerűen azért, mert úgy nézett ki, mint ha biztonságosan “rejtett” belsejében egy CDATA szakasz: az nem lehet használni, mint egy mágikus pajzsot, hogy megőrizze HTML-megjelölést a jövőben használni, mint hasznot, csak olyan karaktereket.

Olvassa el, hogyan lehet kezelni a beépített HTML az XML? valamint, ami nagyon szorosan összefügg.

Q 3.22: Hogyan lehet kezelni a beépített HTML az XML?
Biztosítja, hogy a kimenet, használjon mély másolat, vagy megpróbál tiltsa le-kimenet-megszökött.

Eltekintve segítségével a CDATA Szakaszok, két közös alkalmak, amikor az emberek azt akarják, hogy kezelni beágyazott be HTML XML-elem:

 1. mikor kaptak (esetleg rosszul megtervezett) XML-vagy HTML-máshonnan, amit meg kell találni a módját, hogy kezelni;
 2. amikor egy alkalmazás, amely már kifejezetten úgy tervezték, hogy tárolja egy karaktersorozatot tartalmazó &lt; vagy a &amp; karakter entitás hivatkozások azzal a céllal, hogy feladja őket vissza a jelölést egy későbbi folyamat (pl. FreeMind, Atom).

Általában, szeretné elkerülni ezt a fajta trükk, ahogy ez általában azt jelzi, hogy a dokumentum felépítése, kialakítása volt kellően átgondolt. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor válik, elkerülhetetlen, szóval, ha tényleg szükség van, vagy szeretné, hogy az embedded HTML-megjelölést belül XML, processable később, mint a jelölést, van néhány technikát lehet használni:

<xsl:template match="h:b">
 <b>
  <xsl:apply-templates/>
 </b>
</xsl:template/>

(Ha a kezelési elemek a különböző DTD vagy Schema, akkor valószínűleg meg kell Névterek tartani őket különböző, ezért a h: előtag.)

<xsl:template match="h:b">
 <xsl:copy-of select="."/>
</xsl:template/>

Ez esik a ‘piszkos trükkök’ osztály, általában elavult. Egyes processzorok nem támogatja.

További részletek használni ezeket a technikákat XSL[T] lásd a lényeges kérdés, hogy az XSL GYIK.

Olvassa el, Mikor kell használni CDATA Jelölt Szakaszok? valamint, ami nagyon szorosan összefügg.

Q 3.23: mik a speciális karakterek az XML?
Csak öt: &lt; (<), &amp; (&), &gt; (>), &quot; (“) &apos; (‘).

A normál szöveget (nem markup), nincsenek különleges karakter, kivéve a < , &: ellenőrizze, hogy az XML deklaráció utal, hogy a megfelelő kódolási rendszer, a nyelv és/vagy írásban rendszert szeretnénk használni, valamint, hogy a számítógép megfelelően tárolja a fájlt használja ezt a kódolási rendszer. Lásd az a kérdés, hogy a nem Latin karakterek egy hosszabb magyarázatot.

Eltekintve a láthatatlan ASCII vezérlő karakterek (az is lehet, hogy nem típusú), minden egyéb karakterek, csak a szokásos szöveg. Valuta jelek (€, £, $, ƒ, ₨, Ƀ, stb.), a központozás (kivéve az < es &), valamint minden más betűk, jelek, szimbólumok, bármilyen nyelven, vagy írásban rendszer csak szöveges (feltételezve, hogy a megfelelő karakterkódolást).

Ha a billentyűzet nem teszi lehetővé, hogy írja be a kívánt karaktereket, vagy ha a használni kívánt karakter korlátain kívül a kódolási rendszert választotta, akkor használja a szimbolikus jelölés a ‘entitás hivatkozás’. Entitás hivatkozások vagy numerikus, használja a decimális vagy hexadecimális Unicode kód pont a karakter (pl. ha a billentyűzet nem Euró szimbólum (€) típus &#8364;); vagy lehetnek karakter segítségével egy meghatározott készlet nevek, amelyek segítségével állapítsa meg a DTD-ben (pl. <!EGYSÉG euro “&#8364;”>), amely aztán lehetővé teszi, hogy használja a neve &euro; a dokumentumban. Ha a Séma, használja a numerikus formában, kivéve az öt alul, mert Sémák nincs módja annak, hogy a karakter entitás a nyilatkozatok.

Ha használja az XML nem DTD, akkor az öt karakter, felsorolt szervezetek a tetején ez a kérdés azt feltételezi, hogy predeclared, akkor használja őket, anélkül, hogy nyilvánította őket külön-külön (sőt, a legtöbb szoftver megakadályozza, hogy redeclaring őket):

&lt;
A kevesebb, mint karakter (<) kezdődik elem jelölés (az első karakter egy start-címke vagy a vég-tag).

&amp;
A & karakter (&) kezdődik egység jelölés (az első karakter egy karakter entitás hivatkozás).

&gt;
A nagyobb – mint karakter (>) véget ér egy start-címke vagy a vég-tag.

&quot;
A dupla idézőjelet ( ” ) – vel jelölve ez a karakter entitás hivatkozás, ha kell beágyazása dupla-idézet string belsejében, amely már dupla-idézte.

&apos;
A aposztróf vagy egyszeres idézőjelet ( ‘ ) – vel jelölve ez a karakter entitás hivatkozás, ha kell beágyazása egyetlen-idézet, vagy aposztróf string belsejében, amely már egyetlen-idézte.

Ha a DTD akkor ki kell jelenteni, az összes karakter entitások kell használni, ezért jó lenne a gyakorlatban is kijelentem, hogy a fenti öt, hogy használni is. Ha a Séma, használja a numerikus formában, kivéve az öt fenti mert Sémák nincs módja annak, hogy a karakter entitás a nyilatkozatok.

Vannak olyan körülmények, ahol használható speciális karakterek, mint magukat, mint például a CDATA Szakaszok. A legtöbb vezérlő karakterek tilos XML: a Specifikáció a pontos részleteket.

Vannak még nincs fenntartott szavak, mint például a felhasználói névtér XML: lehet hívni egy-egy elem elem attribútum attribútum, mint a a következő (perverz) példa:

<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE DOCTYPE SYSTEM "SYSTEM" [
<!ELEMENT DOCTYPE (ELEMENT+)>
<!ATTLIST ELEMENT ATTLIST ENTITY #IMPLIED>
<!NOTATION DOCTYPE SYSTEM "ENTITY">
<!ENTITY NOTATION SYSTEM "ENTITY" NDATA DOCTYPE>
]>
<DOCTYPE>
 <ELEMENT ATTLIST="NOTATION">foo</ELEMENT>
</DOCTYPE>

amennyiben a fájl SYSTEM tartalmazza a nyilatkozat: <!ELEMENT ELEMENT (#PCDATA)> a fájl ENTITY nem létezik.

Vannak olyan kulcsszavak, mint a DOCTYPE, IMPLIED, amelyek fenntartott Nevek, de ezek előtaggal egy zászló karakter (a Jelölés Nyilatkozat Nyitott karakter, vagy a foglalt Név Mutató), ezért nem lehet összetéveszteni a felhasználó által megadott Név.

Q 3.24: Milyen más markup rendszerek vannak?
Több más népszerű elérhető rendszerek

Bukta
Ez mind egy plaintext formázás szintaxis, egy Perl script, ami átalakítja az XHTML-t. A cél az volt, hogy a souce fájl nem úgy néz ki, mint a jelölést (így is lehet olvasni, mint egy sima szövegként dokumentum), de, hogy legyen elég erős, hogy ellenálljon a konverzió.

Részletek a http://daringfireball.net/projects/markdown/.

Wiki/blog formátumok
Számos ilyen: a legismertebb talán a MediaWiki formátum által használt Wikipedia, amely meglehetősen kiterjedt plaintext létesítmények létrehozása a bejegyzések használt az oldalon, amelyeket aztán áttért a HTML a kijelzőn.

Hasonló fogalmi formátumok által használt, más wiki rendszerek, mint például a PmWiki valamint a Google Code; vannak hibridek, amelyek szintén használja a HTML, mint a Fosszilis.

LATEX
A LATEX dokumentum-előkészítés, betűszedő rendszer (Lamport, 1994) használ makrók épült TEX szintaxis, hogy végre egy részben strukturált dokumentum modell. A szintaxist használja a backslash, hogy a lobogó szerinti jelölés elemeket, formázási utasításokat, kapcsos zárójelek behatárolja érvek, valamint korlátozza a körét, nyomdai tevékenységek.

A szoftver minden platformon, majd létrehoz PDF vagy PostScript formátumú kimenetet is. Átalakítás LATEX XML-alapú rendszerek végezni XSLT, de konverzió a LATEX szintaxis problematikus, mert funkciók nem könnyen ábrázolható a más rendszerekkel.

SGML
Az SGML a őssejtek továbbra is rendelkezésre áll, de ritkán használják.

Van egy terjedelmes listát a jelölő nyelv a Wikipedia oldalt.

Szakasz 4: Fejlesztők

A programozók, implementers

Q 4.1: Hol van a spec?
Pont itt

Itt: Bray, Paoli, Sperberg-McQueen, Maler, Yergeau (2004) (lásd a http://www.w3.org/TR/REC-xml). Magában foglalja az EBNF, valamint a normatív anyag. Létezik olyan változat a Japán; Spanyol; Koreai; egy Java-ised jegyzetekkel ellátott változat, valamint egy jegyzetekkel ellátott verzió könyv alakban (DuCharme, 1999).

Éva Maler fenntartja a DTD-t használni, a spec magát; a DTD is kódolni több más W3C előírások, mint például a XLink, XPointer, DOM XML Schema, stb. Van dokumentáció rendelkezésre a DTD. Vegye figyelembe, hogy az XML specifikáció van szüksége, használja a különleges egyszeri változata a DTD, mivel az igazi eredeti DTD használt, már régen elveszett.

Q 4.2: próbálom megérteni az XML Specifikáció: miért ilyen nehéz terminológia?
Ez a hivatalos pontos lenni.

A végrehajtás sikeres, a terminológia pontosnak kell lennie. Tervezési cél nyolc specifikáció azt mondja, hogy ‘a design XML kell formai, tömör’. Leírni XML, a specifikáció ezért használ hivatalos nyelv levonni több területen, pontosabban a dokumentum műszaki, nemzetközi szabványok, valamint számítógép-tudomány. Ez gyakran zavaró, hogy az emberek, akik fel, hogy ezek a tudományágak, mert az általuk használt, jól ismert angol szavak egy speciális értelemben, amely nagyon eltérő lehet a közös jelentése — például: nyelvtan, termelés, token, vagy terminál.

A specifikáció nem magyarázza meg, hogy ezek a kifejezések, mert a többi része a tervezési cél: a specifikáció lényegre törőnek kell lennie. Nem ismételjük meg a magyarázatot, hogy rendelkezésre állnak máshol: azt hittem, tudom, ezt sem tudom, hogy a definíciók, illetve képes arra, hogy megtalálja őket. Lényegében ez azt jelenti, hogy, hogy összerakjuk, a teljességet, a spec, egy tudás, egy SGML, számítógép, tudomány, de néhány expozíció, hogy a nyelv a hivatalos előírásoknak.

Hanyag terminológia előírások okoz félreértést, illetve megnehezíti, hogy végre következetesen, így a hivatalos előírásoknak kell megfogalmazni, a hivatalos terminológia. Ez a GYIK nem egy hivatalos dokumentum, a ravasz olvasó már észrevette, arra utal, hogy ‘elem neve’, hol ‘elem típusú nevek’ több helyes; de a korábbi több, széles körben ismert.

Az új, hogy a terminológia hasznos lehet olvasni valamit, mint a TEI P4: Irányelvek az Elektronikus Szöveg Kódolás, Interchange (Sperberg-McQueen, valamint Burnard, 2002) vagy XML: Jegyzetekkel Specifikáció (DuCharme, 1999).

Q 4.3: mik ezek a feltételek DTDless, érvényes, de jól alakult?
Jól kialakított azt jelenti, hogy csak szintaktikai helyességét; érvényes, az azt jelenti, hogy megfelel-e a DTD vagy Séma.

XML lehetővé teszi, hogy egy Séma, vagy Document Type Definition (DTD) írja le a jelölést (elemek, illetve egyéb konstrukciók) áll rendelkezésre a konkrét dokumentum típusa. Azonban a tervezési, építési Sémák, valamint Dtd-lehet összetett, nem triviális, ezért XML is lehetővé teszi, hogy a munka nélkül. DTDless művelet azt jelenti, hogy kitaláljon markup anélkül, hogy adjuk meg hivatalosan, feltéve, hogy maradjon a jól formedness szabályok az XML szintaxis.

Ahhoz, hogy ez a munka, egy DTDless fájl feltételezzük, hogy maguk határozzák meg saját markup, pusztán a lét helyét elemek, ahol létre őket. Amikor egy XML alkalmazás találkozik egy DTDless fájlt, épít a belső modell a dokumentum szerkezetét, miközben olvassa, mert nincs Séma, vagy DTD, hogy mondja el, mire számíthat. Oda kell tehát nem meglepetés, vagy nem egyértelmű a szintaxis. Ennek érdekében a dokumentum kell, hogy legyen ‘-ben’ (követnie kell a szabályokat).

Megérteni, hogy miért ez a koncepció szükséges, nézd szabványos HTML, mint például:

Jól formázott dokumentumok ezért kell a start-kategória, vége-kategória minden normális elem, bármely EMPTY elemeket kell benyújtani egyértelmű, vagy a normál start-kategória, vége-kategória, vagy úgy, hogy egy slash, hogy a nevére a start-tag előtt a záró > mint egy jel, hogy nem lesz külön vége-tag.

Minden XML dokumentumok, mind DTDless érvényes, biztosan jól alakult. Azt kell kezdeni egy XML deklaráció, ha szükséges (például, azonosítása a karakterkódolás, vagy használja az Önálló Dokumentum, Nyilatkozat):

 
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" standalone="yes"?> 
<foo> 
 <bar>...<blort/>...</bar> 
</foo> 

David Brownell írja:

XML, hogy csak jól alakult, nem kell, hogy egy Önálló Dokumentum, Nyilatkozat. Az ilyen nyilatkozatok vannak, hogy lehetővé bizonyos speedups, amikor dokumentumok feldolgozására, miközben figyelmen kívül hagyja a külső paraméter-entitások — alapvetően nem hivatkozhat külső nyilatkozatok az önálló dokumentumok. A típusok, amelyek relevánsak vagy szervezet, illetve az attribútumok. Önálló dokumentumok nem igényel semmilyen attribútum érték normalizálás vagy mulasztást elkövető, vagy érvénytelen.

Az is lehetséges, hogy egy Dokumentum Típus Nyilatkozatot DTDless fájlokat, annak ellenére, hogy nincs Dokumentum Típus, lásd:

Richard Lander írja:

Ha kell, karakter entitások [egyéb, mint az öt beépített is] DTDless fájlt, akkor kijelentem nekik egy belső részét nélkül hivatkozik, semmi más, mint a gyökér elem típus:

 
<?xml version="1.0" standalone="yes"?> 
<!DOCTYPE example [ 
<!ENTITY mdash "&mdash;"> 
]> 
<example>Hindsight&mdash;a wonderful thing.</example>

Szóval…itt vannak a szabályok:

Jól formált XML

Érvényes XML

Érvényes XML fájlok jól alakult a fájlokat, amelyek a Document Type Definition (DTD), vagy Séma, amely megfelel. Ők már jól kialakított, tehát az összes fenti szabályok érvényesek.

Érvényes a fájl elején egy Dokumentum Típus Nyilatkozat megadása DTD, vagy kód megadásával W3C Séma. Lehet, hogy egy opcionális XML deklaráció prepended.

 
<?xml version="1.0"?> 
<!DOCTYPE advert SYSTEM "http://www.foo.org/ad.dtd"> 
<advert>
 <headline>...<pic/>...</headline> 
 <text>...</text>
</advert> 

Az XML Specifikáció predefines egy SGML Nyilatkozat az XML, amely rögzíti, minden esetben, ezért kódolt bele XML szoftver, de soha nem meghatározott külön-külön (kivéve, ha az SGML/XML kapcsolható ellenőr, mint onsgmls: lásd alább).

Peter Flynn írja:

Az SGML Nyilatkozat az XML eltávolították a szöveg a Specifikáció, de rendelkezésre áll, mint önálló dokumentum). Mivel ez jelenik meg kell szenvedni néha a bitrot vagy elhanyagolás, van egy példány (WebSGML TC), illetve itt (Kiterjesztett Elnevezési Szabályok TC), valamint a verzió az onsgmls itt.

A megadott DTD kell lenniük, hogy az XML processzor segítségével az URI szállított a SYSTEM Azonosítója, akár azáltal, hogy rendelkezésre álló helyben (azaz a felhasználó már rendelkezik egy másolatot a merevlemezen), vagy azzal, hogy visszakereshető a hálózaton keresztül. Vegye figyelembe, hogy a DTD előírásokat kell Uri (helyi, relatív, vagy abszolút). Saját-egyedi fájlrendszer hivatkozások (pl. C:\dtds\my.dtd nem Uri nem használható: használja a file:///C|/dtd/a.dtd formátum helyett.

Lehetséges, (sokan azt mondják, jobb), hogy a kínálat a Formális Publikus Azonosító a PUBLIC kulcsszó, majd egy XML Katalógus ugyanez, de a Specifikáció megbízások SYSTEM Azonosító, tehát ezt kell ellátni, miután a PUBLIC azonosító: nincs további kulcsszó van szükség. PUBLIC azonosító minősül, azt állítják, hogy a tulajdonosi csak a azonosítója, nem a DTD magát (bár ion sok esetben ez burkoltan).

 
<!DOCTYPE advert PUBLIC	
  "+//Silmaril//DTD Foo Corp Advertisements//EN"
  "http://www.foo.org/ad.dtd"> 
<advert>...</advert>

A teszt érvényességét, hogy egy elemező nem talál hibát a fájlt: meg kell felelnie teljesen, hogy a definíciók, nyilatkozatok a DTD.

XML (W3C) Sémák általában nem kapcsolódnak közvetlenül belül egy XML dokumentum, például az is, hogy DTD: az érintett Schema (XSD) egy dokumentum, például általában meghatározott, hogy a parser külön-külön, vagy a fájl rendszer referencia, vagy.

Q 4.4: Ami kell használni a DTD/Schema, attribútumok, vagy elemek?
Lásd http://xml.coverpages.org/elementsAndAttrs.html

Nincs egységes válasz erre: sok függ attól, hogy mit tervez a dokumentum típusa.

A hagyományos szerkesztői gyakorlat normál szöveges dokumentumok az, hogy a valódi szöveget (mi lenne, nyomtatott), mint karakter adatok tartalmat, addig a metaadatok (információ arról, hogy a szöveg) az attribútumok, ahol könnyebben lehet elszigetelt elemzésre, vagy különleges kezelést, mint a kijelző a margóra, vagy interakciót:

 
<l n="184">
 <spara>Portia</spara>
 <text>The quality of mercy is not strain'd,</text>
 ...
</l>

De a rendszer szempontjából, nincs semmi baj tárolja az adatokat, a másik irányban, különösen ott, ahol a hangerő szöveges adatok minden egyes alkalommal, amikor viszonylag kicsi:

 
<line speaker="Portia" text="The quality of mercy is not strain'd,">184</line>

Sok függ attól, hogy mit akarsz csinálni azzal az információval, ami kicsit legegyszerűbb által elért minden egyes módszer. A szabály a hagyományos szöveges dokumentumok, ha a jelölést mind elvették, a csupasz szöveg még mindig megfelelő, olvasható, de használható, még akkor is, ha formázatlan kényelmetlen. Az adatbázis kimenet, azonban vagy egyéb gép által generált dokumentumok, mint az e-kereskedelmi tranzakciók, az emberi olvasó lehet, hogy nem értelmes, ezért nagyon is lehetséges, hogy a dokumentumok, ahol az adatok az attribútumok, a dokumentum nem tartalmaz karakter adatok a tartalom modellek. Lásd http://xml.coverpages.org/elementsAndAttrs.html további információ.

Mike Kay írja:

A felhasználó: ‘[…] a legtöbb ott használja, az elem-alapú vagy attribútum-alapú xml? miért? ‘

A kezdők mindig ezt a kérdést. Azok, akik egy kis tapasztalat véleményüket szenvedélyesen. Szakértők szerint nincs jó válasz. (http://lists.xml.org/archives/xml-dev/200006/msg00293.html)

Q 4.5: Mi változott között SGML, XML?
Szigorúbb szintaxis nincs lehetőség.

A fő szintaktikai változás, hogy ÜRES elemek DTDless dokumentumokat kell használni a Null Vége-Tag trükk (pl. <img src=”pic”/>), mert anélkül, hogy egy DTD vagy Séma nincs módja, az elemző, hogy tudom, hogy nem várom a végét-tag. Ha egy elem típusa nyilvánítani, EMPTY a DTD/Séma akkor lehet használni, vagy a NETEN, vagy a teljes end-tag szintaxis (pl. <img src=”pic”></img>).

Más szintaktikai változás, hogy az összes attribútum-értékeket kell megadni; nincs minimalizálási attribútumok vagy elemeket; illetve minden esetben-érzékeny. Fontos továbbá, hogy több ATTLIST nyilatkozatok megengedett, tehát egy belső részét is hozzá, hogy az attribútumok már bejelentett egy elem típusát.

A fő változások a DTD, mi adhatja meg. Hogy egyszerűbb, könnyebb írni feldolgozó szoftver, egy nagy számú SGML markup nyilatkozat az opciók feloszlatták (lásd a listát a kihagyott elemek). A legnagyobb változás a szókincs menedzsment bevezetése W3C Sémák, amelyek lehetővé teszik egy szinten a content-type érvényesítése nem áll rendelkezésre a Dtd-k, maguk is kifejezve XML Dokumentum Szintaxis.

A fő kívül itt van tipp, ami lehetővé teszi a Sémák, illetve dokumentumok megkülönböztetni elem-típus, illetve az attribútum-típus forrás (tulajdon, származás, vagy alkalmazás). Ez lehetővé teszi, hogy element típusú, azonos névvel, de eltérő jelentéssel bírnak a dokumentum, pl DocBook:táblázat, illetve TEI:táblázat. Egy extra Neve Start Karakter (a kettőspont) volt, ki az XML Neveket lehetővé. Annak ellenére, hogy a besorolás, egy kettőspont csak akkor jelenik meg, a közép-név, nem az elején, vagy a végén, az előtag xml: van Fenntartva.

Q 4.6: Használhatom a JavaScript, ActiveX, stb XML-fájlokat?
Nem az XML fájl is, de keresztül stíluslap.

Ez attól függ, hogy milyen lehetőségeket a felhasználók böngésző végrehajtja. Az XML kapcsolatban leírt információk; scripting nyelvek nyelvek beágyazott funkciók állnak szoftver, amely lehetővé teszi, hogy az információt, hogy manipulált a felhasználó vége, így ezek a nyelvek általában bármilyen hely, egy XML-fájlt is, de a stíluslapok, mint XSL, CSS, script fájlok a Javascript, stb, ahol hozzá lehet tenni, hogy a generált HTML.

XML magát, rendelkezik egy módja annak, hogy meghatározza a markup végrehajtásához szükséges scripting nyelvek: mint a semleges szabvány sem ösztönzi, sem nem javasolja a használatát, de nem részesíti előnyben egyik nyelv a másik fölé, így lehetséges, hogy használja az XML markup tárolja a program kód, honnan lehet letölteni a (például) XSLT, majd újra kifejezve egy HTML script elem.

Szerver-oldali script beágyazás, mint a PHP vagy ASP, használható az adott szerver, hogy módosítsa az XML kódot a repülni, mint az iratot, csak úgy, mint a HTML. A szerzők tisztában kell lenniük azzal azonban, hogy beágyazás szerver-oldali script lehet, hogy a fájl tárolása nem érvényes XML: csak akkor lesz érvényes, ha a feldolgozott szolgált, így körültekintően kell eljárni, ha a érvényesítése a szerkesztők vagy más szoftver kezelni, vagy kezelni az ilyen fájlokat. Jobb megoldás lehet használni egy XML szolgáló megoldás, mint a Cocoon.

Ha kell beágyazása parancsfájlok egy internetes oldalon, hogy a generál származó, XML, meg kell, hogy győződjön meg arról, hogy a két jelölés karakter < es &, vagy megszökött mint az &lt; vagy a &amp; illetve, vagy, hogy minden script tartalmát zárt a CDATA Szakasz, így nem láttam, mint hasznot.

Q 4.7: Lehet használni a Java létrehozásához vagy kezeléséhez XML fájlokat?
Persze.

Igen, bármilyen programozási nyelv használható kimeneti adatokat a forrás XML-formátumban. Van egy egyre növekvő számú eleje-vége, vissza-véget ér a programozási környezet, valamint adatkezelési környezetben ennek automatizálására. A Java a legnépszerűbb ebben a pillanatban.

Van egy nagy test middleware (API) Java-ban írt, más nyelvek kezelése, adatok vagy az XML, vagy az XML kimeneti vagy bemeneti. Van egy lakosztály a Java oktató (forrás kód, magyarázat) elérhető http://developerlife.com/tutorials/.

Kérjük, ne mailt a GYIK szerkesztő kérdést a Java programozási hibákat. Kérdezz meg egy Java hírcsoport helyett.

Q 4.8: Hogyan jutok XML-be, vagy az adatbázis?
Kérdezze meg az adatbázis-gyártó

Szinte minden adatbázis-kezelő rendszerek nyújt XML behozatali, illetve kiviteli modulok csatlakoztatásához XML alkalmazások adatbázisok.

Néhány triviális esetben lesz egy 1:1-es mérkőzés között mező nevek az adatbázis tábla, elem típusú nevek az XML Séma vagy DTD, de a legtöbb esetben néhány programozási lesz szükség, hogy létrehozza a kívánt mérkőzés. Ez általában tárolni, mint egy eljárást, hogy a későbbi felhasználás egyszerűen parancsok vagy hívja a megfelelő paramétereket.

Alternatív megoldásként, a legtöbb adatbázis-rendszerek nyújt egy XML dump formátum, amely lehetővé teszi, hogy a kiviteli egy asztalra, mint-például a környező területen értékek a kategória neve után a mezőnevek. Például, a-X kapcsolót, hogy a mysql parancs csinálni, pl

$ echo 'select * from news;' | mysql -X -u username -p password dbname

<?xml version="1.0"?>
<resultset statement="select * from news" 
      xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
 <row>
	<field name="id">1</field>
	<field name="stamp">0</field>
	<field name="title"></field>
	<field name="date">0000-00-00</field>
	<field name="time">test</field>
	<field name="description">News Engine test item 1</field>
 </row>
</resultset>
$

A kevésbé triviális, de mégis egyszerű, esetekben, kiviteli írásban jelentést rutin, hogy a kimeneti formátumok, mint egy XML dokumentum hozzáadásával a megfelelő kategória, mint a közvetlen használata erősen kerülendő előtt, illetve után minden egyes érték; te pedig behozatali írásban egy XSLT vagy hasonló átalakulás formázott XML adatokat, mint egy fájl betöltése az adatbázis, az előnyben részesített formátum. Például a következő adatok:

<news>
 <entry xml:id="N1" stamp="0" date="0000-00-00" time="test">
  <title></title>
  <description>News Engine test item 1</description>
 </entry>
</news>

lehet belőle MySQL nyilatkozat lxprintf:

$ lxprintf -e entry \
 'INSERT INTO `news` VALUES (%s,%s,"%s","%s","%s","%s");\n' \
 'substring(@xml:id,2)' @stamp title @date @time description \
	mynews.xml

INSERT INTO `hír` VALUES (1,0,"","0000-00-00","teszt","Hír-Motor teszt tétel 1");
$

A felhasználók egy adatbázis, vagy a számítógép, tudomány háttér tudatában kell lennie, hogy az XML nem egy adatbázis-kezelő rendszer: text markup rendszer. Bár sok a hasonlóság, hogy egyes fogalmakat egy vagy egyszerűen nem is létezik a másik: az XML nem rendelkezik néhány adatbázis-funkciók ugyanúgy, ahogy az adatbázisok nem rendelkeznek markup -, mint azok. Ez egy gyakori hiba, hogy elhiggyem, hogy az XML egy DBMS, mint például az Oracle vagy a Access ezért birtokolja ezeket a létesítményeket. Nem.

Adatbázis felhasználó olvassa el a cikket (Salminen, Tompa, 2001) [köszönhetően Bart Lateur azonosítására.] Ronald Bourret is fenntartja, egy jó forrás XML Databases megvitatása natív XML adatbázisok a http://www.rpbourret.com/xml/XMLAndDatabases.htm.

Itt van néhány információ az XQuery (XQL) Nyelv a megjegyzés a Keresést.

Q 4.10: Mi egy névtér?
Egy, a neve DTD/Schema, vagy töredék által azonosított egy URI (URL).

Randall Fowle, azt írja:

Egy névtér gyűjteménye elem attribútum nevek által meghatározott Egységes Erőforrás-Azonosító referencia. A referencia jelenhetnek meg a gyökér elem, mint egy értéket a becsületes xmlns attribútum. Például, a névtér hivatkozás az XML dokumentum egy gyökér elem <x> tűnhet, mint ez:

 
<x xmlns="http://www.company.com/company-schema">

Több, mint egy névtér jelenhet meg egy XML dokumentum, hogy lehetővé tegye egy nevet kell használni, több, mint egyszer. Minden referencia kijelenthetjük előtag által használt minden név, szóval az előző példa lehet, hogy úgy tűnik, mint

<x xmlns:spc="http://www.company.com/company-schema">

ami azt jelöli, hogy a névtér a ‘spc’ előtag:

 
<spc:name>Mr. Big</spc:name>

James Anderson írja:

Az általános, vegye figyelembe, hogy a kötelező érvényű is lehet teljesíteni, az alapértelmezett érték egy attribútum a DTD.

A referencia-nem kell, hogy egy fizikai fájl; ez csak egy módja annak, hogy különbséget tenni a névterek. A referencia kell mondanom, hogy egy személy nézi az XML dokumentum, hol találom meghatározások az elem attribútum nevek használata az adott névtér. Ronald Bourret fenntartja a Névtér a GYIK http://www.rpbourret.com/xml/NamespacesFAQ.htm.

Q 4.11: Mi XML-szoftver érhető el?
Több ezer programok: még felsorolni is sok.

Több száz, esetleg több ezer, a programok. A részletek már nem szerepel ez a GYIK mint most túl sok, vagy túl gyorsan változik, hogy naprakész legyen: lásd az XML Web oldal http://xml.coverpages.org/ nézni a bejelentések a levelezési listák, hírcsoportok.

Részletes útmutató néhány példa XML-programok, valamint a fogalmak mögött őket, lásd a szerkesztő a könyv (Flynn, 1998). Számos implementáció a kulcs XML feldolgozás, valamint a lekérdezési nyelv (XSLT2, XQuery, XSL-FO), a legnépszerűbb, ami valószínűleg Szász.

Részletek egy XML szoftver termékek tartanak az XML fedőlapok. A böngészők látom a kérdést, hogy XML-Böngésző, a részleteket az xml-dev levelezési listát a szoftver fejlesztők. Bert Bos tartja egy lista néhány XML fejlemények a Bölény, Flex, Perl, Python. A nagy múltú átalakítás, alkalmazás-fejlesztés motorok, mint a Omnimark, SGMLC minden XML-képesség, mind APIs biztosítja.

XML Szerkesztők
Válasszon egy szerkesztő az egyik legnehezebb feladatokat, mert mindenkinek más követelményeknek, valamint szintű tudás, amit úgy tűnik, hogy hihetetlenül egyszerű, hogy egy felhasználó úgy tűnhet, dauntingly nehéz egy másik. Minden XML szerkesztők útmutató a felhasználó az építkezés vagy a karbantartás az XML dokumentumok — ez a célja az életben.

A legegyszerűbb is, csak nyomon követni a megfelelő hegyes zárójelek, a start-kategória, vége-kategória, kiegyensúlyozott, idézetek, ami egy jól kialakított fájl. Erősebb szerkesztők tud olvasni egy DTD vagy Séma, olyan menü választás elemének manipulálása, illetve az attribútum szerkesztése, illetve megakadályozzák, hogy a teremtés érvénytelen dokumentumok. A legerősebb azok is használható DTD vagy Séma fejlesztés, valamint az XML feldolgozás XSLT vagy XSL-FO.

Néhány szöveges módú szerkesztők — azt mutatják, mind a jelölés, illetve a szöveg semmi rejtett, gyakran használja a színes megkülönböztetni a jelölő karakter, behúzás, hogy megmutassa a szerkezet. A legtöbb szerkesztők egy szinkron tipográfiai mód is, stíluslap használatával formázza a kijelző, tehát úgy tűnik, hogy a szerkesztést egy teljesen üres helyre a nézet a dokumentum (gyakran nevezik WYSIWYG, bár igazából nem is). Szöveges módban szerkesztők aggódj egyes felhasználók, mert a hegyes zárójelek között látható (azt hiszem, programozás); szinkron tipográfiai szerkesztők aggódj, más emberek, mert a hegyes zárójelek nem látható, ami megnehezíti, hogy lásd, hol vannak a dolgok kezdődik, illetve végződik.

A kifinomultabb szerkesztők programozható, így a természet hatása a jelölés, illetve a felhasználói műveletek lehet korlátozott vagy megerősített azzal, script, JavaScript, VBscript, Python, Tcl, Lisp, stb; vagy XSLT.

Nem lehet a kísértés, hogy használjon egy nem-XML-szerkesztő, mint a Notepad, vi., vagy a szövegszerkesztő az XML dokumentumok: csak a vége, a düh, a vádaskodás. Megfelelően felszerelt. (A Microsoft külön XML Notepad termék használható szerkesztésre kis esetekben, de nem DTD vagy Schema fejlesztés.)

Wikipedia összehasonlítása a szerkesztők http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_XML_editors de nem ad semmilyen minőségi információt. Van egy régi (2004) összehasonlító papír kiválasztása egy XML-szerkesztő a Thijs van den Broek, amely segíthet a módszer bár a termékek nem aktuális.

Van egy oldal, hasznos linkek az XML felhasználók holland a http://xml.beginthier.nl/.

Információ a fejlesztők a Kínai XML rendszerek megtalálható a Kínai XML Most! honlapján Academia Sinica: http://www.ascc.net/xml/ Ez az oldal tartalmaz egy GYIK teszt a fájlokat.

Q 4.12: Szoftver hiányzik
Hasznos programok, hogy eltűnt a szemem elől

Valószínűleg sok hasznos, produktív programok, eltűnt. Néha a cég egyszerűen csődbe ment, majd eltűnt; néha volt egy magán-vagy nyílt forráskódú vállalkozás, hogy a szerző kellett hagynia; néha (legrosszabb), a vállalat átvette egy másik cég, amely nem igazán tudom, XML, akkor vettem ki egy másik, amely nem volt nyom, a termékek lett abandonware.

Ez a lista a mi tudtuk, de nem is szerettem, de bizonyos esetekben még a telepítő lemezt, majd a szoftver még mindig lehet végrehajtani, mivel a megfelelő (elavult) platform.

Közel & Messze (Microstar)
Grafikus SGML DTD-tervezési program a Windows 95, amely csak tette, hogy az XML-korszak (lehet, hogy exportálás XML deklaráció Szintaxisa, de nem import). Figyelemre méltó, elsősorban a könnyű használat, valamint a szépen megtervezett interaktív diagramming a dokumentum szerkezete (még mindig használják egy pár rajongók a dokumentációt).

DynaText/DynaTag/DynaWeb (Elektronikus Könyv Technológiák)
Egy lakosztály a Windows 95/NT szoftver, amely egy SGML adatbázis, web szerver szolgálja HTML előfordulhat, hogy a Word dokumentumokat.

A legfontosabb eleme az volt, DynaTag, amelyek behozatali egy Word dokumentumot, valamint meghatározza a mintákat a (nem-XML) jelölést, amelyek csatlakoztatott elemek egy ad-hoc kimeneti SGML dokumentum. A felhasználó által választható leképezések hagyjuk, hogy magukba a lista elemeit egy igazi listából, majd általában küzdelem végig a rendetlenség a Szót .doc fájlok előállítására címkézett kimenet. Ez lehet post-feldolgozott felel meg egy ismert DTD. Elegendő példa hasonlóan felépített Word fájlokat, lehet, hogy engedtem az egész gyűjteményt a tömeges megtérés.

Microsoft SGML Szerző a Szó
A neve ellenére nem egy szerkesztő, de egy átalakító. Régen leképezések a Szót stílusok SGML markup tényleg képes körkörös veszteségmentes átalakítás. Célja a szerzői közösségek, akik vagy nem tudott, vagy nem akart tanulni, hogy a szerző vagy a szerkesztés SGML, engedélyezett, szerzői Word-ben, illetve szerkesztési az SGML, akkor a dokumentumot konvertálni vissza a Szót a szerzők, hogy újra szerkeszteni. Valószínűleg egy négyzetet tétel egy szerződést, nem támogatja a Microsoft, de még a saját helpdesk nem hiszem, hogy valódi volt.

Panoráma (SoftQuad)
Plugin Netscape, hogy lehetővé SGML letöltések a hivatkozott stíluslap (ami hibátlanul működött, miután a hang a kissé furcsa hivatkozás). Ez is végre HyTime kétirányú kapcsolatok, tegyen közzé, a linksets.

Is kapható Panoráma Kiadó, lényegében egy kibővített változat önálló formában nagyszabású dokumentum közzététele. A stíluslap szerkesztő ablak továbbra is az egyik legjobb példa az interaktív stílus manipuláció.

Szerző/Szerkesztő (SoftQuad)
Az egyik első, valóban szinkron tipográfiai szerkesztők SGML (XML, a később megtestesülés, mint XMetaL). A széles körben elterjedt használata sok éven át együtt az egyszerűsített testvér, HoTMetaL.

Q 4.13: Mi az információ? ADAT vagy DOKUMENTUM?
Ez attól függ, mire használod.

Néhány fontos különbség a kettő között áll fenn a fő osztályok XML alkalmazások, valamint az a mód, amellyel azokat használják.

Két osztály az alkalmazások általában a továbbiakban a “dokumentum”, “adatok” alkalmazások, ez tükröződik a szoftver, ami általában (de nem mindig), amelynek célja egy osztály, vagy a másik.

Dokumentum-stílusú alkalmazások
Ezek, mint a hagyományos kiadók munka: szöveg, valamint a képek egy strukturált környezet, a betűtípusok, a formázás. A legtöbb esetben ez magában foglalja a Web-oldalak, valamint az anyag szánt PDF vagy nyomtatott könyvek, magazinok. A glasgow-i dokumentum alkalmazások, hogy nehéz használni a Vegyes Tartalom (pl. alelemeket a szöveg).

Adatok-stílusú alkalmazások
Ezek leginkább a e-kereskedelem, internetes szolgáltatás, folyamat vagy alkalmazás, vezérlés, XML használják, mint egy konténer az információt tárolják, vagy meghalt rendszerek közötti, általában formázatlan, láthatatlan emberek. A hallmark a hiánya, a Vegyes Tartalom, a prevalencia a numerikus vagy kategorikus adatok.

Van egy harmadik nagy terület, Web Fejlesztés, amelynek követelmények gyakran hibrid, valamint a span a funkciók, mind a dokumentum, adatok, alkalmazás, mert tartalmaznak, részben statikus leíró szöveget, részben dinamikus adatok.

Miközben elméletileg lehetséges lenne, hogy használja-adatok-osztály szoftvert írni egy regényt, vagy dokumentum-osztály szoftver létre számlákat, valószínűleg súlyosan optimális. Mert a természet az az információ, amelyet a két osztály, adatok-osztály alkalmazások hajlanak arra, hogy a Sémákat, dokumentum-osztály alkalmazások hajlanak arra, hogy Dtd -, de van egy jelentős mértékű átfedés.

Az a mód, ahogyan az XML lesz használni ezt a két osztályt is ketté volt osztva: az XML lehet használni, kézzel vagy a program ellenőrzése.

Használati útmutató
Ez azt jelenti, szerkesztése, karbantartása a fájlok egy szerkesztő, a billentyűzet, látva a képernyőn megjelenő információkat, mint te. Ez alkalmas az egyes dokumentumokat, különösen a kiadó mező, web oldalak, a fejlesztők dolgoznak egyes esetekben, például a minta fájlokat vagy weboldal sablonok. Kézi feldolgozás azt is jelenti, futó termelési programok, mint a formatters, átalakítók, adatbázis-lekérdezések egy-egy alapot, a billentyűzet meg az egér a szokásos módon. A szoftver kézikönyv, használati futtatható parancssorból, amely lehetővé teszi, hogy könnyen használható, egyszeri alkalmazások, valamint a rejtett alkalmazások, mint a Web szkripteket.

Programozható használat
Ez azt jelenti, hogy az írás programok, amelyek a szoftver szolgáltatások Api-k, könyvtárak, vagy a hálózati kezelni XML fájlokat, a programon belül. XML-fájlok, adatok, alkalmazás szinte soha nem szerkesztett kézzel. Ez a szokásos módszer, működő e-commerce alkalmazások, web automatizálás, webes szolgáltatások, valamint az egyéb folyamat vagy alkalmazás irányítja. Vannak könyvtárak, Api-k számára, számos nyelven, köztük Java, C, C++, valamint a szokásos scripting nyelvek, mint a Python, Perl, Tcl, Ruby, stb.

Amellett, hogy ezek a tengelyek, jelenleg két különböző módon feldolgozni az XML -, memória-csatlakoztatott, vagy esemény váltotta ki, általában a továbbiakban a neveket az eredeti instantiations, a Dokumentum Objektum Modell (DOM), valamint az Egyszerű API for XML (SZAXOFON), ill. Mindkét modell alapján a dokumentum mérnöki alapján egy fa-struktúra hierarchikus dokumentum markup ismert, mint egy Liget (a gyűjtemény a fák, hatékonyan egy memória térkép az eredmény elemzés a dokumentum markup). Ebben a modellben minden “node” (tétel: az információ) a legkülső elem le keresztül minden elem attribútum minden darab jelöletlen szöveg azonosítható. Az alkalmazások használatával a Sémákat, egy Post-Séma-Érvényesítés Infoset (PSVI egyenértékű egy grove) határozza meg, amely meghatározza, hogy milyen adatokat egy parser kell elérhetővé teszi az alkalmazás.

Joe Fawcett írja:

(a cikk <eFIrHKtCGHA.2920@tk2msftngp13.phx.gbl>)

Röviden a “node” egy általános kifejezés a sok típusú XML építőkövei, beleértve elem: <myElement/>; attribútum: <myElement myAttribute=”myValue”/>; text node: <a Szöveg Node>

Vannak hozzászólások [Hozzászólás Nyilatkozatok], Feldolgozási Utasítások, illetve a láthatatlan Dokumentum Csomópont képviselő a gyökere az XML dokumentum, valamint a többi.

Durván leegyszerűsített, egy DOM-alapú alkalmazás felolvassa egy egész XML dokumentumot a memóriába, aztán rendelkezik programozható hozzáférést minden csomópont minden fa a liget; mivel a SAX-alapú alkalmazás felolvassa az XML dokumentum, valamint az események által kiváltott esemény csomópontok, ahogy történnek, amelyek szabályok vagy műveletek volna előre programozott. (A valóságban ez ennél összetettebb, mind a módszerek, ossza meg sok a fogalmak közös.)

Mindkét modell adjon meg egy absztrakt API megalkotásához, elérése, illetve magát az XML dokumentumok. Kötelező az absztrakt API-t, hogy egy adott programozási nyelv rendelkezik egy konkrét API. Eladók a konkrét Api-k, amelyek az egyik vagy másik módszer, hogy lekérdezés, illetve manipulálni XML dokumentumok. Mindkét típusú elemző hajtották végre a több nyelven alatt sok operációs rendszerek kapcsolódási pontok. Vannak Gyik mind a DOM es SAX.

Q 4.14: Meg kell változtatni a szerver szoftver dolgozni, XML?
Ellenőrizze, hogy a szerver küld XML-fájlok, mint text/xml

Ha csak várja a statikus fájlokat. az egyetlen változás, szükséges, hogy ellenőrizze, hogy a szerver szolgálja ki .xml, .css .dtd-vel .xsl, amit más típusú fájlt fogja használni, mint a megfelelő MIME (média) típusú.

A részleteket a beállítások vannak megadva RFC 3023. Népszerű szerver szoftver, mint az Apache HTTPD már tudja ezt.

Ha nem, minden, ami szükséges, hogy a szerkesztés a mime-típusú fájl (vagy az ezzel egyenértékű: mint egy szervert üzemeltető te már tudod, hogy hol ez, ugye?) pedig hozzáadása vagy szerkesztése a vonatkozó sorokat a megfelelő adathordozó-típusok. Egyes szerverek (pl Apache), egyes tartalomszolgáltatók vagy könyvtár tulajdonos is tudja módosítani a MIME típusokat adott fájltípusokat belül a saját könyvtárak segítségével irányelvek .htaccess fájlt. A média típusok szükséges:

Az RFC-nek további javaslatok a használja a +xml média típus utótag azonosítására szolgáló kiegészítő fájlok, például XSLT (application/xslt+xml).

Ha scriptek futtatását generáló XHTML, amely szeretné tekinteni XML inkább, mint a HTML, lehet, hogy módosítani kell, hogy készítsen a vonatkozó Dokumentum Típus Nyilatkozat, valamint a megfelelő média típust, ha az alkalmazás megköveteli, hogy érvényesített.

Q 4.15: Használhatom szerver oldali felvételen?
Igen, csak győződjön meg róla, hogy a kimenet megfelel az XML

Ez úgy működik, amíg mi termelnek végül részeként egy XML-megfelel fájlt (ie vagy érvényes, vagy csak jól alakult).

Szerver oldali tag-helyettesítőt scripting nyelvek, mint a shtml, PHP, JSP, ASP, Zope, stb bolt majdnem-érvényes fájlok használata megjegyzések, a Feldolgozási Utasítások, vagy nem XML-jelölést, ami lesz, helyébe a ponton a szolgáltatás sms-ben, vagy XML-jelölés (nem világos, hogy miért néhány ilyen rendszerek használata a nem-HTML/XML markup). Van olyan is, XML-alapú preprocessors a formátumok, mint XVRL (eXtensible Érték Felbontás Nyelv), amelyek megoldásához speciális hivatkozásokat külső adatok kimeneti egy normalizált XML fájlt.

Q 4.16: Még (a szerző) mindig használja a kliens-oldali felvételen?
Igen, csak győződjön meg róla, hogy a kimenet megfelel az XML

Ugyanez a szabály vonatkozik, mint a szerver oldali felvételen, ezért biztosítani kell, hogy a beágyazott kód, melyet átad egy harmadik fél motor (pl. a hívásokat SQL, VB, Java, stb.) nem tartalmaz olyan karakter, amely lehet értelmezni XML markup (azaz nem a szög zárójelben, vagy ampersands). Vagy használja CDATA típusú jelölt szakaszok, hogy elkerüljék az XML alkalmazás elemzés a beágyazott kód, vagy használja a standard &lt; vagy a &amp; karakter entitás hivatkozások helyett.

Q 4.17: Egy áttekintést XML-a menedzser/ügyfél/befektető/tanácsadó. Mit kell említeni?
Nem védjegyzett többcélú rugalmas markup

Tad McClellan írja:

Mondja azt, hogy az adatok XML’ egy viszonylag haszontalan nyilatkozatot, hasonló mondja azt, hogy a könyv egy természetes nyelv’. Hasznos lenni, az egykori kell adnod a ‘általunk használt XML, hogy meghatározza a saját markup language’ (pedig mondta, hogy mi), hasonló ahhoz, amely meghatározza a könyv Francia’.

Egy klasszikus példa arra, multipurposing, különválás, hogy én is gyakran használom egy gyógyszeripari cég. Van egy nagy bázis adatok egy adott gyógyszer, hogy kell közzétenni:

Anélkül, hogy szétválasztása tartalom, prezentáció, fenn kell tartaniuk lényegében azonos információkat, 20 helyekre. Ha hiányzik nekik a hely, az emberek meghalnak, ügyvédek gazdag, a gyógyszergyár kap szegény. Az XML-lel (vagy SGML) úgy tartják, egy sor gondosan ellenőrzött információkat, írni-20 program vagy egy program, 20 kimenet (Ed)] kivonat, majd formázza meg a minden alkalmazás. Ugyanaz a 20 programokat lehet alkalmazni, hogy a több száz drogokat árulnak.

A Webes fejlesztés területen, a legnagyobb dolog, ami az XML kínál rögzítése mi a baj a HTML:

Ha hagyod, törött HTML munka (be kell mutatni), akkor nincs motiváció, hogy javítani. Weboldalak ezért tag levest, hogy haszontalan, további feldolgozás céljából. XML-megadja, hogy a feldolgozást nem lehet folytatni, ha az XML nem megfelelő, akkor dolgozik tovább, amíg megfelel. Ez több munka elől, de az eredmény nem zsákutca.

Ha akartam jelölni a dolgok nevét: emberek, helyek, vállalatok, stb HTML, nincs sok választás, amely lehetővé teszi, hogy különbséget tenni közöttük. XML lehetővé teszi, hogy a nevet a dolgokat, mint mi is, vagy:

 
<person>Charles	Goldfarb</person> worked at <company>IBM</company>

ad egy rugalmasság, hogy nem kell a HTML:

 
<B>Charles Goldfarb</B> worked at <B>IBM</B> 

Az XML-lel nem kell cipő-kürt az adatokat, a megjelölést, amely korlátozza a lehetőségeket.

Q 4.18: Van conformance test suite for XML-feldolgozó?
Igen, ott volt: https://www.oasis-open.org/committees/tc_home.php?wg_abbrev=xslt

James Clark van egy gyűjtemény a vizsgált esetekben a vizsgálatra XML ąvé a http://www.jclark.com/xml/ amely magában foglalja a megfelelőségi vizsgálat során a canonical XML’.

Carmelo Montanez írja:

NIST kifejlesztett számos XSLT/XPath tesztet, ami része lesz a hivatalos OASIS XSLT/XPath suite (még nem jelent meg). A várt eredmény kissé eltérhetnek az egyik végrehajtását egy másik. Az OASIS XSLT technikai bizottság egy megoldás a problémára, azonban a vizsgálatok még nem végrehajtására ilyen megoldás. Kérjük, továbbítsa bármilyen észrevétele, hogy carmelo@nist.gov.

Jon Noring írja:

Azok számára, akiket érdekel, vettem az aktuális, illetve a teljes Unicode 3.0 ‘szereposztás’ karakterek, valamint a hex kódok, valamint létrehozott egy egyszerű XML dokumentum, hogy a teszt XML böngészők Unicode megfelelőségi. Nem fejeztem be — kell, hogy megjegyzéseket, hogy kijavítsa a kijelzés az rtl karakter (azaz a Hebrew, Arab). Ez található: http://www.windspun.com/unicode-test/unicode.xml. Ez elég nagy, majdnem 900K méretű, így kell készíteni. IE5 miatt sok karaktert az XML dokumentum—, valamint az is, ez miatt, úgy tűnik, hogy erre megfelelően. Alig várom, hogy amikor az Opera lesz hasonlóképpen. Én még nem teszteltem az aktuális változata a Mozilla/Netscape a Unicode megfelelőségi.

Q 4.19: már van SGML DTD: hogyan tudom átalakítani őket használni az XML-lel?
Szerkesztés kézzel, vagy használja a szoftvert, mint Near+Far Designer.

Számos projektek átalakítani közös vagy népszerű SGML Dtd-k XML formátumban (például mind a TEI DTD (Lite teljes verzió), valamint a DocBook DTD rendelkezésre állnak mind az SGML, XML, Schema, DTD formátumok).

Seán McGrath írja:

 1. Átalakítani SGML DTD XML:
 2. Nem egyenértékű az SGML Nyilatkozat. Olyan kulcsszavak, karakterkészlet, stb lényegében fix;
  Tag-minimalizálási nem engedélyezett, akkor <!ELEMENT x – O (A,B)> lesz <!ELEM X (A,B)> es <!ELEMENT x – O EMPTY> lesz <!ELEMENT X EMPTY>;
 3. #PCDATA kell, hogy csak akkor lépnek fel, a szélsőbal (ie első) egy VAGY modell, eg <!ELEMENT x – – (A|B|#PCDATA|C)> (SGML) válik <!ELEMENT x (#PCDATA|A|B|C)*>,<!ELEMENT x (A,#PCDATA)> jogellenes;
 4. Nem CDATA, RCDATA elemek [feltüntetett tartalom];
 5. Néhány SGML attribútum típusok nem engedélyezett XML pl. NUTOKEN;
 6. Néhány SGML attribútum alapértelmezett nem engedélyezett XML pl. CONREF es CURRENT;
  Megjegyzések nem lehet inline nyilatkozatok.
 7. <!ELEMENT x – – (A,B) — an SGML comment in a declaration –>
 8. Egy csomó SGML opcionális funkciók nincsenek jelen XML: minden formája tag-minimalizálási (OMITTAG, DATATAG, SHORTREF, stb.); Link Folyamat Fogalommeghatározások; Több Dtd / dokumentum; és még sok más: lásd a http://www.w3.org/TR/NOTE-sgml-xml-971215 a lista bit SGML, hogy eltávolították az XML;
 9. [Majdnem] végül, de nem utolsósorban, nem EGYETÉRTENI!
  Van néhány fontos különbség a belső, mind a külső részét egy részét DTD XML: Jelölt Szakaszok csak akkor fordulhat elő, a külső részhalmaza; valamint Paraméter-Entitások kell lecserélni a teljes nyilatkozatok, a belső részét része egy DTD, pl. a következő érvénytelen XML:
 10. <!DOCTYPE x [ <!ENTITY % modelx “(A|B)*”> <!ELEMENT x %modelx;> ]> <x></x>

További információ McGrath (1998).

Q 4.20: Hogyan tartalmazhat egy DTD (vagy töredék) a másik?
Használja a paraméter-entitás, mint az SGML

Ez pontosan ugyanúgy működik, mint az SGML. Először állapítsa meg a kívánt entitást, hogy tartalmazza, akkor az utalást a nevét, mint egy paraméter egység:

<!ENTITY % mylists SYSTEM "dtds/listfrag.ent"> 
... 
%mylists;

Az ilyen nyilatkozatok hagyományosan együtt a csúcs felé, a fő DTD-fájlt, hol lehet kezelni, illetve fenn kell tartani, de ez nem feltétlenül szükséges, mindaddig, amíg azok kijelentette, mielőtt használják. Használja a Paraméter-Entitás Szintaxis (a % – jel), mert a fájl tartalmazza a DTD fordítási időben, amikor a dokumentum például maga értelmezi.

Vegye figyelembe, hogy egy URI kötelező az XML, mint a Rendszer Azonosítója minden külső fájl hivatkozásokat: általános szabályok dereferencing URI alkalmazni (feltételezzük, ugyanaz a módszer, szerver, illetve a könyvtárban, mint az azt tartalmazó dokumentum). A Formális Publikus Azonosító is használható, a következő ugyanazok a szabályok, mint máshol.

Q 4.21: Hogyan tartalmazhat egy feltételes állítás az XML?
Nem, mint például: XML nem egy programozási nyelv.

Nem, mint például: XML nem egy programozási nyelv, tehát nem lehet azt mondani a dolgokat, mint a

<foo if{DB}=”A”>bar</foo>

De lehet feltételes kritériumok egy Séma, DTD, vagy egy processzor, illetve egy DTD biztosítják az attribútumokat a feltételes feldolgozás.

Ha meg kell, hogy egy elem választható, amely bizonyos külső vagy belső kritériumoknak, akkor a Séma. Dtd-nincs belső referenciális mechanizmus, így nem lehet kifejezni, hogy ez a fajta feltételrendszer a DTD az egyes elemek szintjén.

Lehetséges, hogy kifejezze jelenléte vagy hiánya feltételrendszer a DTD az egész dokumentum segítségével Paraméter-Entitások, mint a Logikai kapcsolók, hogy tartalmazza, vagy figyelmen kívül hagyni bizonyos szakaszok a DTD alapján beállítások vagy vezetékes a DTD vagy tartozék a belső részét. Mind a TEI, a Docbook DTD használják ezt a mechanizmust, hogy végre modularitás.

Másik lehetőség, hogy lehet, hogy az elem teljesen opcionális a DTD vagy Séma, illetve nyújtanak a kód a feldolgozó szoftver, amely ellenőrzi a jelenléte vagy hiánya. Ezt a többséget az ellenőrzés, amíg a feldolgozási szakasz: az egyik oka a Sémákat, hogy adja ezt a fajta ellenőrzés időpontjában dokumentum létrehozása vagy szerkesztése.

A feldolgozás nyelvek, mint az XSLT, vannak konstrukciók a feltételes feldolgozás, mind az egyszerű IF, valamint a kizárólagos eseti döntések:

<xsl:if test="@foo='bar'">
 <xsl:text>Hello, world!</xsl:text>
</xsl:if>

<xsl:choose>
 <xsl:when test="$type=1">
  <xsl:apply-templates select="//*[@class='special']"/>
 </xsl:when>
 <xsl:when test="$type=2">
  <xsl:apply-templates select="/foo/bar"/>
 </xsl:when>
 <xsl:otherwise>
  <xsl:apply-templates/>
 </xsl:otherwise>
</xsl:choose>

DocBook, valamint számos egyéb DTD illetve Schema nyújt attribútumok egyes elemeinek a meghatározása effectivities, mondván, amelyek részei a dokumentum alkalmazható, amelyen körülmények között. Feldolgozó szoftver akkor különíteni ezeket feldolgozni őket ennek megfelelően.

Q 4.22: Mi a helyzet az XML EDI?
Megközelítés: még szüksége van több munka, megállapodás.

Elektronikus Adatcsere már használt e-kereskedelmi sok éve, hogy az exchange dokumentumok közötti kereskedelmi partnereket, hogy egy tranzakció. Igényel speciális, saját fejlesztésű szoftver megfizethetetlenül drága, hogy hajtsák végre a kis-és középvállalkozások. Vannak mozog, hogy engedélyezze az EDI dokumentumok utazási belül XML, valamint javaslatokat, hogy cserélje ki a meglévő EDI formátumban, XML. Vannak útmutató dokumentumok http://www.eccnet.com/xmledi/guidelines-styled.xml s http://www.geocities.com/WallStreet/Floor/5815/guide.htm.

Talán a legnagyobb hatással az EDI a rise of szabványosítási kísérletek az XML üzleti dokumentumok, valamint a tranzakciók. A standard közösen által szponzorált OASIS, az Egyesült Nemzetek/CEFACT az ebXML (Elektronikus Üzleti XML), amely biztosítja a Sémák a közös kereskedelmi ügylet dokumentum típusok. Rendes office-dokumentumokat (levelek, jelentések, táblázatok, stb.), hogy már anyagokat használva alatt a felelős az OASIS Open Office XML Formátumok TC, részletes felett. Egyéb szabványok, mint például OAGI, RosettaNet alatt álló átjárhatósági vizsgálat ebXML.

Amellett, hogy a teljes szabványok, sok készlet alátéteket, kölcsönös átjárhatóságot lehetővé tevő eszközök, alkatrész könyvtárak ilyen XML Közös Üzlet Könyvtár (XML Common Business Library – xCBL).

Szakasz 5: Függelékek

Q 5.1: Hivatkozások
Van egy sokkal nagyobb, XML, SGML bibliográfia a http://xml.coverpages.org/biblio.html.

Ez a lista vonatkozik, csak a dokumentumok közvetlenül hivatkozott ebben a GYIK-ben.

Hivatkozások

Bray, Tim; Jean Paoli; CM Sperberg-McQueen; Eve Maler; and François Yergeau [szerkesztő] (2004) Extensible Markup Language (XML) 1.0, Boston : W3C.
DuCharme, Bob (1999) XML: The Annotated Specification, Upper Saddle River, NJ : Prentice Hall PTR, ISBN 0-13-082676-6.
Ensign, Chet (1995) ‘If SGML Is So Smart, How Come It Ain’t Rich?’. In Proc. SGML’95, Boston, MA, December 1995.
Flynn, Peter (2014) Formatting Information: An introduction to typesetting with LATEX, Cork, Ireland : Silmaril Consultants.
Flynn, Peter (1998) Understanding SGML and XML Tools, Boston, MA : Kluwer, ISBN 0-7923-8169-6.
Flynn, Peter (1995) ‘Making more use of markup’. In Proc. SGML’95, Boston, MA, December 1995.
Lamport, Leslie (1994) LATEX: A Document Preparation System, Reading, MA : Addison-Wesley, ISBN 0-201-52983-1.
Maler, Eve and Jeanne el Andaloussi (1995) Developing SGML DTDs: From Text to Model to Markup, Upper Saddle River, NJ : Prentice Hall PTR, ISBN 0133098818.
McGrath, Seán (1998) XML by Example: Building E-Commerce Applications, Upper Saddle River, NJ : Prentice Hall PTR, ISBN 0139601627.
Pawson, Dave (2002) XSL-FO: Making XML Look Good in Print, Sebastopol, CA : O’Reilly, ISBN 0-596-00355-2.
Salminen, Airi and Frank Tompa (2001) ‘Requirements for XML Document Database Systems’. In Proc. ACM Symposium on Document Engineering, Atlanta, GA, November 2001.
Sperberg-McQueen, Michael and Lou Burnard [editors] (2002) ‘Gentle Introduction to XML’. In ‘TEI P4: Guidelines for Electronic Text Encoding and Interchange’, Oxford, Providence, Charlottesville, Bergen : Text Encoding Initiative Consortium.
Truss, Lynne (2003) Eats, Shoots & Leaves: The Zero-Tolerance Approach to Punctuation, London : Profile Books, ISBN 1-86197-612-7.

Q 5.2: Milyen messzire megyünk?
Infinity túl!

Keresés a létesítmény ezen a GYIK már előállított néhány érdekes eredményt az értesítések mindkét mérkőzés, mind a nem-egyezik. Szex csökkent 10 hely.

A szórakoztató bit mélyen a farka, mint a felhasználó Broomfield, CO, aki beírt, Hogyan lehet elemezni egy telefon, hogy jobban megértsétek?’ (figyelembe darabokra valószínűleg egy start); a Phillipines, aki azt akarta, hogy tudom, hogy kell leírni az öt alapvető kölcsönhatások között röntgen-vagy Gamma-sugarak számít’ (próbáld DS9); a Culver City, CA, aki megkérdezte, hogy áll a echinodermata szervezetek különböző az alacsonyabb gerinctelenek?’ (mint akit érdekel?); az egyik, a Lexington, KY, aki megkérdezte, hogy ‘Hogyan adhatok hozzá két szöveges mezők?’ (van, d00d, hogyan szaporodnak a saláta, uborka?).

Dátum: Fri, 09 Jul 1999 14:26:17 -0500 (EST)
A: Az Internet Oracle <oracle@cs.indiana.edu>
Tárgy: Az Oracle válaszok!
Hogy: <address-removed>
X-Planation: X-Face lehet megtekinteni ftp.cs.indiana.edu:/pub/faces.

Az Internet, Oracle is foglalkoztatta a kérdés
mélyen. A kérdés az volt:

> Ó Oracle a legtöbb bölcs, mindent látó, mindent tudó,
> a te bölcsességed adj választ, hogy a kérésem:
>
> Az XML is a mustár?

De válaszul így szólt az Orákulum:
Nos, mivel az XML egy részhalmaza SGML, SGML
van egy <vágott mustár> tag, azt mondanám, hogy igen.

Tartozik az Oracle egy B1FF elemző.

Az SGML-kíváncsi között az olvasók, hogy:

<!element cut - o empty>
<!attlist cut mustard (mustard) #required> 
<!-- 🙂 -->

Q 5.3: Nem az XML-GYIK
Ritkán Feltett Kérdések

Ez egy lista a téma, hogy emberek kérdezték, vagy keresett kapcsolatban, hogy az XML GYIK, amelyek nem feltétlenül kötődnek közvetlenül XML, valamint a technológia, sem a gyakran ismételt kérdések. Ez is tartalmaz néhány őszi-vissza meghatározások javára felhasználók, akik azért jöttek, hogy az XML által más útvonalakon nem volna szabad, hogy egy dokumentum kiadói háttér.

Az olvasók is szeretné, hogy nézd meg Joe angol ‘Nem az SGML GYIK’ http://www.flightlab.com/~joe/sgml/faq-not.txt.

Az AJaX
Aszinkron HTTP, Javascript, XML. A technika javítása, az interaktivitás a web oldalak, amellyel a böngésző scripting észlel felhasználói aktivitást, illetve előre letölti a szükséges adatok aszinkron módon elküld egy XML-alapú adatok-bolt, ahelyett, hogy várja meg, amíg a felhasználó rákattint a linkre, kérve egyúttal a szerverről.

Tulajdonságok
Ezek az elemek a metaadat vagy metainformation (információ arról, hogy az információ), amely hozzáadódik a start-tag egy elem. Általában attribútumok egy módja a finomítás a jelentés, funkció, vagy más minőségű elemet. Ők formájában egy név, egy jegyzett érték csatlakozott egy egyenlőségjel, pl.

<part xml:id="B22" catnum="51N1573R" level="App">Left-handed
   Screwdriver</part>

Attribútum nevek követnie kell az XML szabályait Nevek (lásd a spec). Ha az alkalmazás nem használ egy DTD vagy Schema, az attribútum értékek kezelni, mint plain text (CDATA) , nem kell semmilyen különleges értelmet XML (kivéve az xml:id, xml:lang, lásd lejjebb). A DTD vagy Schema, attribútumok rendelhető datatypes, a leggyakoribb, hogy (a DTD terminológia az egyszerűség kedvéért):

ID vagy IDREF
ID attribútum-értékeket kell XML-Nevek (szóközök nélkül; kell kezdeni egy levelet) egyedinek kell lennie a dokumentumban. Egy IDREF attribútum érték fordulhat elő tetszőleges számú alkalommal, de ez az érték egy ID attribútumot ugyanabban a dokumentumban. ID, IDREF leggyakrabban használt összevetettem belül dokumentumok.

Vegye figyelembe, hogy egy ID attribútumot lehet bármilyen név: nem kell, hogy az úgynevezett ” ID ” bár gyakran. Ezzel szemben — ami azt illeti, a legjobb gyakorlat — soha ne használja a nevét, ‘ID’ (‘id’) egy attribútum, amely nem a típus, egyszerűen azért, mert ez zavaró. Ha a kérelem egyedi azonosító értékek, hogy a közösségi hívásokat Azonosítók, amelyek nem XML-Nevek, vagy neve az attribútum valami más (pl. Termék-ID’), vagy a dokumentum erősen, hogy az érték nem egy XML ID.

Van egy W3C Ajánlás, hogy a dokumentum típusát a tervezők kell használni az attribútum neve xml:id, ezt lehet értelmezni által ąvé, mint az, hogy egy egyedi AZONOSÍTÓ nélkül a dokumentum használata DTD vagy Schema.

CDATA
Csak szöveg.

Token Lista
Az attribútum kell, hogy az egyik korlátozott számú értékeket (meghatározott zárójelben a nyilatkozat, elválasztva függőleges rúd), pl.

 
<!ATTLIST part level (App|Jny|Mst) #REQUIRED> 
<!ATTLIST Q.27 resp (Yes|No) "Yes"> 

Az első példában nincs alapértelmezett érték pedig kötelező. A második, az “Igen” az alapértelmezett értéket (ha az attribútum elhagyható, a parser lesz az alapértelmezett érték a nyilatkozat).

EGYSÉG
Az attribútum érték kell, hogy legyen egy bejelentett Szervezet.

NMTOKEN
Egy XML Név Token, mint egy ID érték (szóközök nélkül), de lehet kezdeni egy nem-levelet (pl. egy szám, vagy írásjel).

Különleges tulajdonságok
Amellett, hogy xml:id (fent említett), két mások által megengedett az XML Specifikáció:

xml:space
a jel a szándékkal, hogy az az elem, fehér tér meg kell őrizni az alkalmazások által;

xml:lang
adja meg a használt nyelv, a tartalom, illetve az attribútum értékek bármely elem.

Lásd 2.10, 2.12 a Spec részletesebben.

A Sémák egy sokkal nagyobb körű datatypes áll rendelkezésre, mint a Dtd-k, valamint a komplex érvényességi kritérium lehet csatolni minden.

Tulajdonságok DTD lehet nyilvánítani #REQUIRED (kötelező), #IMPLIED (opcionális), vagy a #FIXED (előre meghatározott, megváltoztathatatlan).

Ott nem az a célja, hogy bármilyen korlátozás a hossza egy attribútum értékét, de ellenőrizni kell, hogy a feldolgozó szoftver tudja kezelni szokatlant adatok mennyisége, ha használni kívánja nagy hosszúságok.

BPEL
A Business Process Execution Language egy XML-alapú specifikáció a szükséges lépéseket a szövetkezet üzleti folyamat közötti egyetértő szerverek.

Byte Order Mark
Két byte aláírás (0xFEFF, meghatározott Unicode, valamint az ISO 10646), amely lehet prepended, hogy az XML dokumentum használata az UCS-2 kódolás, annak érdekében, hogy lehetővé teszik, hogy a processzorok között különbséget az UCS-2, UTF-8 kódolású.

Szín
XML célja az azonosító adatok a szerkezete, tartalma szöveges dokumentumok, sokkal inkább, mint a megjelenés. Bár tökéletesen lehet azonosítani, információk tárolására látszat, ez az információ általában tartani egy CSS vagy XSL stíluslap. Ha kell rögzíteni információ a formázási vagy a megjelenése a meglévő dokumentum, vannak olyan funkciók, a TEI Schema/DTD.

Adatok exportálása
Közös követelmény a lapos adatok modell használják számos e-commerce rendszerek export XML adatokat a CSV (Vesszővel Elválasztott Értékek) formátumot használni, mint a bemeneti, hogy a táblázatok. Van egy egyszerű példát, egy rövid szkript, hogy ezt itt. Összetettebb, kifinomultabb rutinok könnyen lehet, hogy az írásbeli használata XSLT vagy más XML feldolgozó szoftver. A felhasználók figyelmét, hogy bár a konverziós CSV megfelelő egyszerű, adatformátumok, nem megfelelő formátumú normál XML szöveges dokumentumok, amelyek a Vegyes Tartalom modellek.

Adatok importálása
Sok XML projektek szükségessé, hogy a behozatali a meglévő dokumentumok nem XML formátumban. Az import a meglévő HTML dokumentumok elmagyarázta, Hogyan lehet a meglévő HTML fájlok munka XML?, ha konvertálja a dokumentumokat XHTML; valószínűleg ez a legegyszerűbb módszer. OpenOffice menti Open Document Format (ODF) fájlok, amelyek a nemzetközi szabvány az office XML dokumentumok. A Word fájlok lehet menteni, mint WordML (2003) vagy az Office Open XML (2007: a Microsoft alternatív ODF). Mindkét esetben egy XSLT transzformáció lehet írni, hogy hozzon létre egy megfelelő import XML formátumban. Összetett dokumentumok más formátumban, azonban a szakember konverziós szoftver szükséges. Egy XML szerkesztők kezdenek ajánlat beépített átalakítása más formátumra, sok önálló átalakítás rendszerek elérhető (néhány magas áron) formátumokat, amelyek egyébként nem könnyen gép-elérhető hasznot, olyan, mint a PDF, PostScript, LATEX, Quark XPress, a legtöbb védett dokumentum formátumban. A kritikus pont az, hogy szinte az összes nem-XML (nem SGML) dokumentum vannak formázva, hogy azok olvasható, a szép, nem a gép által olvasható. Ezért gyakran előfordul, hogy a szükséges információkat, hogy a dokumentum értelmezhető, XML egyszerűen nem léteznek ezek a formátumok. Az egyetlen alternatíva az ebbe az osztályba tartozó dokumentumok őket rekeyed vagy beolvasott XML formátumba, amelyet az egyik a sok cég az Indiai-szubkontinensen, vagy a Csendes-óceáni térségben.

Hátrányai
XML markup van néhány hátránya:

Szerkesztés
Szerkeszteni (nyitott) egy XML fájlt kell használni egy XML-szerkesztő. Lehetséges, hogy nyitott egy XML-fájl segítségével bármilyen szabvány titkosítatlan szerkesztő, vagy akár egy wordprocessor, de ne feledje, hogy lehet, próbálja meg formázni a fájl helytelen, mert nem értik, XML.

Szervezetek
A gazdálkodó egységnek egy egység tárolása XML. Ez lehet kisebb, mint egy karakter, vagy olyan nagy, mint egy egész dokumentumot. Négy típusú gazdálkodó declarable:

Általános szervezetek
ami lehet, mint a string-csere makrók:

<!ENTITY IBM "International Business Machines">

Ezeket fel lehet használni a gyorsírás adatok beírása vagy garancia egységes helyesírás, mint &IBM; őket cserélni, ha a fájl értelmezi.

Ők is képviselnek külső fájlokat:

<!ENTITY chap5 SYSTEM "chapter5.xml"> 

ami lehet használni, mint egy fájl-befogadási mechanizmus az a pont, ahol be &chap5;. Külső általános fájl szervezetek nem tartalmazhat az XML-Nyilatkozat vagy bármilyen Dokumentum Típus Nyilatkozat.

A dokumentum szervezetek
Ezek olyanok, mint a külső általános fájl szervezetek, kivéve, hogy meghatározza, hogy milyen típusú adatokat tartalmaznak, használatával bejelentett Jelölés, így az elemző alkalmazás tudja eldönteni, hogyan kell kezelni őket (pl. a következők őket, vagy átadják egy másik programot adott, hogy a típusú közepes):

 
<!ELEMENT link (#PCDATA)> <!ATTLIST link to ENTITY #REQUIRED>
... 
<!NOTATION PDF PUBLIC 
 "-//Adobe//NOTATION Portable Document Format//EN//PDF"
 "http://partners.adobe.com/public/developer/pdf/index_reference.html"> 
<!ENTITY pricelist SYSTEM "/sales/pricelist.pdf" NDATA PDF> 
... 
<para>Please refer to our <link to="pricelist">current price list</link>.</para>

Ez biztosítja a rendkívül robusztus módszer a meghatározó külső entitás egyszer teszi lehetővé, hogy hivatkozott többször (ha a külső fájlnév változik, csak fel kell frissíteni a gazdálkodó egység nyilatkozat).

Karakter entitások
mint &aacute;, hogy képviselje a karakterek, hogy a felhasználók anélkül, hogy a szükséges billentyűzet funkciók akarom, hogy írja be, mint ‘á’;

Paraméter-Entitások
olyanok, mint az Általános egyedek, de csak akkor hivatkozott belül DTD. Hozzá vannak szokva a tartalom ellenőrzése modellek, befogadás vagy kirekesztés, a nyilatkozatok, valamint a módosítás a moduláris konstrukciók:

 
<!ENTITY % local.qandaset.mix "|bibliodiv">

(egy példát a DTD ez a GYIK), ahol a mix elem típusok a tartalom modell qandaset által meghatározott szervezetek qandaset.mix (meghatározott Részei), valamint a helyi.qandaset.mix (meghatározható, hogy a felhasználó által [ … ]), hogy a DTD lehet csípett, anélkül, hogy szerkeszthető.

Általános entitás nevét, beleértve az XML dokumentum jogi személyek, valamint a karakter entitások, mindig kezdjük egy (&), valamint a végén egy pontosvessző (;), bárhol használható, ahol a dokumentumban. Paraméter-entitások csak akkor használható egy DTD: elkezd egy százalékjel (%), valamint a végén egy pontosvessző.

Számlálás
Számít az előfordulások száma egy csomópont egy XML dokumentum, akkor használja a gróf funkció XSL[T], eg

 
<xsl:value-of select="count(//chapter)"/> 

Alkalmazni egy számláló, hogy egy ismétlődő elem típus, használja az xsl:számos elem, pl.

 
<xsl:number select="appendix" level="any" format="A"/> 

További XSLT, Hogyan ellenőrizzék a formázás az XML?.

Környezeti változók
Az XML egy markup language, nem egy programozási nyelv, így fogalma sincs a környezeti változók. Azonban, ha a DTD, elérése az XML fájlokat a program ellenőrzése (pl. egy script helyett kézzel) lehetséges, hogy módosítsa az értéket a bejelentett attribútumok vagy szervezetek (pl. egy stream-szerkesztő, mint sed), mielőtt a fájl meg van nyitva, s ezáltal, hogy adja át értékeit a külső környezet a dokumentumba. Hasonló megközelítés lehetséges lenne Schema.

Menekülés
Menekülés azt jelenti, hogy ideiglenesen váltás, ahogy egy program működik, hogy valami más adatokkal. Az SGML, hagyományos, hogy csak ASCII karaktereket a dokumentumokat, mert billentyűzetek, képernyők, betűtípusok más karakter volt, gyakran nem állnak rendelkezésre. Hogy elkerülje a korlátozások ez a formátum a nem-ASCII karaktereket, mint díszítéssel, szimbólumok egy sor emlékeztető nevek volt elérhető, előtaggal egy ( & ), hogy kapcsolja be a gátszerkezetet, majd egy pontosvessző (;), hogy kapcsolja be a le, így egy á kapott, mint &aacute;.

XML lehetővé teszi, hogy a Unicode-ot használnak, így bármilyen karakter vagy szimbólum bármely nyelven be lehet írni, mint ő maga. Ha UTF-8 kódolást a dokumentumokat, nem kell használni, menekülés, kivéve a két jelölő szimbólumok (< , &). Azonban nem mindenkinek van olyan Unicode szerkesztő, illetve a teljes Unicode betűtípusok nagyon nagy, ezért a hagyományos alfabetikus nyelvek válasszon egy kódolás, amely lehetővé teszi, hogy a többség a karakterek van szüksége, valamint arra, hogy a menekülő számára az alkalmi más karakter.

Lebegőpontos
Nem nyilvánítja karakter adatok tartalma, vagy az attribútum értékek, mint a lebegőpontos (vagy sok más adattípusok) a DTD.. Ezt akkor kell használni egy Schema.

GTT
A Gnome Idő Tracker egy része a Gnome felület, széles körben használják a Linux rendszereken. Része a belső adat van beállítva, XML.

Játékok
Nem tudok arról, hogy bármely számítógépes játékok írásbeli segítségével XML még, bár az XML használt, a belső ellenőrzés, valamint a konfigurációs fájlok által használt játékok.

Idempotency
Használt kifejezés a HTTP specifikáció írja le a mellékhatás-mentes jellege ismételt kérelmek erőforrás.

Javascript –
ECMAscript (ez a valódi neve), semmi köze a Java nyelv. Úgy tervezték, hogy fut be böngészőablakot, a navigáció, vagy úgy, hogy a jelölés egy oldalt létrehozni a dinamikus tartalom, érvényesítse formák, vagy létrehozni az objektumokat oly módon, hogy nem lehetséges a statikus HTML. Azt is tervezték, úgy, hogy nem tud írni, hogy a felhasználó helyi fájlrendszer, nyilvánvaló biztonsági okokból, tehát nem lehet könnyen létrehozásához használt XML-fájlok, helyben, bár van néhány vissza-ajtók a Microsoft szoftver, amely lehetővé teszi, módosított oldalak lemezre mentett.

Sortörések
XML fájlok létre a három standard újsor ábrázolás: CR (Mac), LF (Unix), vagy a CR/LF (Windows). Használja másra vezethet undefined magatartás (tehát a régi DOS-os szerkesztők, hogy használja, LF/CR hozhat létre használhatatlan fájlok). XML-feldolgozó, normalizálja minden sor végén, hogy LF.

Line-betör a kimeneti szabályozza a rendering engine (pl. egy böngésző, betűszedő, stb.). A DTD vagy Schema lehet meghatározni, speciális elemek vagy személyek használják a ritka esetekben, amikor egy erőszakos linebreak van szükség, de ez általában nem valami kész XML (kivétel: rekonstrukciója történelmi dokumentumok segítségével a TEI).

Hurkok
A folyamat egyes XML ismétlődő, akkor kell használni egy feldolgozó nyelv, amely lehetővé teszi, hurok vagy a ciklikus kezelése, meghatározott csomópontok. Például az XSLT, hogy a kimenet minden fejezet címei, hogy a tartalomjegyzék (azaz a természetes dokumentum pozíció), azt lehetne mondani:

 
<xsl:for-each select="//chapter"> 
 <li> 
  <xsl:value-of select="title"/> 
 </li> 
</xsl:for-each>

Multimédia
A Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL) rendelkezik egy-egy XML szókincs egyszerű szerzői interaktív audiovizuális előadások. SMIL tipikusan a ‘rich media’/multimédia prezentációk, amely integrálja a streaming audio, illetve videó, kép, szöveg vagy bármilyen más típusú média.

Szabadalom, Szerzői jog vagy egyéb Szellemi Tulajdon
Nem vagyok jogász, de ez nem jogi tanácsadás. Ha aggódik, egy pszichiáterhez első ☺

Mivel az USA-ban (sőt, egyre inkább máshol) megállt a józan ész-ellenőrzés szabadalmi bejelentések, szinte bárki tud szabadalmi semmit ezekben az országokban, függetlenül attól, hogy ez már létezik. Ha kellően intellektuálisan csődbe ment, akkor a start számla cégek, sőt egyének igényes fizetési díj, folyamatos használatra.

XML készült során 1995-ben jelent meg először 1996-ban, tehát valaki azt állítja, ők találták fel a hegyes-konzol önálló meghatározó hierarchikusan-beágyazott strukturált jelölés után valószínűleg néhány elemek rövid egy Séma. XML alapú SGML, amely egy nemzetközi szabvány, kodifikált, mint az ISO 8879:1986, előzte meg számos egyéb, szorosan kapcsolódó jelölést rendszerek, így bárki azt állítja, hogy feltalálta az ezen időpont után ugyanilyen széles a jelölést.

Sok későbbi származék technológiák, amelyek köszönhetik létezésüket, hogy az SGML, XML alapjait valószínűleg érvényes szabadalmak, ugyanúgy, ahogy a tűz eredetileg nem szabadalmaztatott, de a gyufa, öngyújtó volt.

Szabadalmak eredetileg tervezett új fizikai találmányok. A használható módszerek, algoritmusok meghosszabbította a koncepció birodalmába ötletek, amelyeket sokan úgy tekintenek, mint mélyen gyanúsított. A szabadalmaztatás a természeti jelenségek, mint a gének (melyek a már meglévő részeket a Természet, mint a politikusok, a söpredék), értelmetlen, mind szellemileg űrt, bár jogilag érvényesíthető az USA-ban, de másutt is.

Szerzői subsists automatikusan bármit hozzon létre, de egyes országokban (különösen az USA, Franciaország) ön nem tudja érvényesíteni, ha regisztrálja a kamat. A szerzői jog továbbra is fennáll, több évvel a halála után (EU: 75, különböző máshol) annak érdekében, hogy hagyja, hogy a leszármazottak előnyös értékesítése a munka.

Szerzői jog, az a fizikai formája a szellemi kifejezés, mint a könyvek, az újságok, a műalkotások, az internetes oldalakon, illetve számítógépes programok. Létezik, hogy akadályozza meg, hogy mások ellopják a munka, aztán eladja. Lehet idézni kivonatok más emberek munkát engedély nélkül, mint például egy sor, egy vers, vagy egy bárban, a zene, vagy egy mondat, egy regény, feltéve, hogy ön szerint kié, hol találom: ellenkező esetben kell engedélyt kérni, előre. Szerzői jogi már sokkal többet nyújt, mint megfelelő védelmet biztosítanak a számítógép, programokat, így a használata szabadalmak nekik felesleges túlzás.

A szellemi Tulajdon alapján az ön a tulajdonosa a gondolatok, ötletek, amelyek előfordulhat, a fizikai megnyilvánulása a szabadalmazható találmányok, vagy publikációk szerzői jogvédelem gondoskodnia. Akkor is, ha eladja a szabadalmak, jóval azután, hogy a szerzői jog lejárt, még mindig lehet tekinteni, mint az a személy, aki álmodta meg az ötlet, illetve egyes országokban (pl. az egyesült KIRÁLYSÁGBAN) lehetővé teszi, hivatalosan érvényesíteni a jogot, hogy olyan azonosított, függetlenül attól, hogy mi történik a könyvet, vagy a gizzmo.

Mindig meg kell ismernünk, a mások szellemi tulajdonhoz fűződő jogait, különösen, ha használja előmozdítása érdekében a saját célja. Mintha valaki más okos ötletek a saját valószínűleg rosszabb bűncselekmény, mint kipróbálás-hoz a szabadalmi tűz, a víz, a kerék, vagy XML.

A futószalagos működést
A technika csökkenti a komplex soros, illetve párhuzamos feldolgozási követelmények olyan összetevők, amelyek lehet kitölteni szerinti program ellenőrző. A kifejezés venni a Unix létesítmény átirányítása a kimenet egy parancsot a bemenet, a másik (úgynevezett ‘cső’), a hatás létrehozása egy lánc, vagy csővezeték, amelyen keresztül az adatokat átadja az útját a forrástól a végeredmény.

A W3C-nek egy Megjegyzés benyújtásáig egy XML Csővezeték Meghatározása Nyelv, amely lehet meghatározni egy csővezeték egy hordozható, szállító-független módon.

RSS
A really Simple Syndication formátum, amely lehetővé teszi a híroldalak, hogy a folyamat a frissítéseket a gép, pedig átalakult egy félig szabványos formátum a blogok, illetve más, a gyakran változó helyszíneken, hogy értesítse a világ változik. Sajnos soha nem volt megfelelően meghatározott, több összeegyeztethetetlen, illetve illegális verzióit. Arról volt szó, hogy helyébe egy sokkal jobb nyelv nevű Atom, de a Microsoft nemrégiben bejelentette, hogy támogatja az RSS-t, így úgy néz ki, lehet, hogy maradt egy citrom az elkövetkező években.

‘A’ (RSS olvasó) állnak rendelkezésre minden platformon, mind önálló, valamint böngésző plugin. Ne keverjük össze ezeket a programokat, ugyanaz a leírás célja, hogy hozzáférést biztosítson a Usenet News service, amely egy teljesen más dolog (ami meg kell, hogy olvasni comp.text.xml).

Renderelés
Használata XSLT vagy XSL-FO átalakulás (vagy más hasonló átalakítás rendszerek), információ jelölt XML lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen cél: HTML, PDF, audio, Braille-vagy szinte bármilyen egyszerű szöveges formátumban (pl. LATEX). Hogyan jelenik meg (vagy hangok), az eredmény a stíluslapok használatával, vagy egyéb átalakulás aktiválva a jelölést.

SML
Az Űrhajó Markup Language egy olyan alkalmazás XML.

A Standard ML programozási nyelv nem.

Úgy értetted, hogy az SGML?

SOAP
A W3C szabvány a ‘meghatározása az XML-alapú információ, amely használható cseréje strukturált, valamint a beírt információk között, társaik egy decentralizált, elosztott környezet’. A leggyakrabban használt Internetes Szolgáltatások üzenet-halad.

Eredetileg a Simple Object Access Protocol, a betűszó most nem definiált, vagy kifejezett, a Szolgáltatás-Orientált Hozzáférési Protokoll. Guru99 van egy jó tutorial, SOAP.

Keresés
Kereshet egyéni XML-fájlokat egy szekvenciális, önálló, unindexed parancssori alapján használó programok, mint a lxgrep vagy lxprintf, részei a LTXML2 toolkit. Sok szerkesztők közé tartozik a keresési lehetőség is

XSLT lehetővé teszi, hogy a korlátozott keresési lehetőség, egyszerűen a funkciók, mint tartalmaz, elkezd-val, aztán a végén-a. XSLT2 hozzáteszi, a Reguláris Kifejezéseket. XQuery egy teljes értékű keresés nyelv az XML.

A Saxon XSLT processzor jön egy végrehajtását XQuery (lásd még a XQL GYIK), amely elfogadja, lekérdezések vagy a parancssorban vagy a fájl. Szász is használ egy ellenőrző fájlt adja meg, csoportok XML fájlok keresett együtt.

A indexelt keresés (sebesség) kell egy XQuery kereső eszköz, amely megvalósítja az indexelés motor, amely elolvassa, majd megérti jelölést. Ezek általában részeként végrehajtott egy natív XML adatbázis-rendszer, mint például létezik (meg sokan mások), amely futni, vagy önálló vagy párhuzamosan egy XML szerver, mint a Cocoon.

A hagyományos relációs adatbázisokat (MySQL, Oracle, stb.) általában bolt XML, mint jellegtelen húrok vagy Foltok segítségével bolt-XML-backends kezelni a markup import, export. Natív XML adatbázisok az XML kezelő beépített, konfigurálható finomsága, hogy a boltban egy adott elem szinten, hogy markup-érzékeny keresés sokkal hatékonyabb.

Szolgáló XML
Látom én, hogy változik a szerver szoftver dolgozni, XML?

Válogatás
Egyfajta ismétlődő sor XML elemek XSL[T], használja az xsl:sort elem, pl.

<xsl:for-each select="//acronym"> 
 <xsl:sort select="@abbrev"/>
 <xsl:value-of select="@abbrev"/> 
 <xsl:text>: </xsl:text> 
 <xsl:apply-templates/> 
</xsl:for-each>

Speciális karakterek
Az XML csak két különleges markup karakterek a normál dokumentumok:

A nyitott szög konzol vagy kevesebb, mint jel (<), amely akkor kezdődik, egy kezdő tag vagy végén-tag, mint a <report> vagy </table>;
A & karakter (&), amely elindít egy gazdálkodó egység utalás, mint &aacute; á, vagy &#x00A7;§.
Ellentétben a közhiedelemmel, a zárás szög konzol vagy nagyobb (>) , a pontosvessző (;) nem különleges karakter normál szöveg: ők csak megszerezni az ideiglenes speciális jelentése van, ha az egyik a két jelölés karakter észlelt.

A DTD, a százalékjelet (%) különleges jelentőséggel bír a szervezet nyilatkozatok: ez határozza meg a szervezet, mint egy paraméter-entitás, ami azt jelenti, hogy csak akkor lehet használni belül a DTD, nem egy dokumentum szöveg, csak az adatok helyettesítő (egy egyszerű makró).

A felkiáltójel (!) szerez egy különleges jelentése után azonnal a kisebb, mint jel: ha követi a nyilatkozat kulcsszavak DTD jelzi a start Nyilatkozat; ha utána két vonal jelzi a kezdete egy hozzászólás a (véget ért a másik két vonal pedig nagyobb, mint jel.

TMX
TMX egy szabványos módszer leírására fordítási memória adatokat cserélni között az eszközök és/vagy a fordítás szállítók az emberi-nyelvi fordítás (az OSCAR projekt LISA).

Asztalok
Megadhatjuk, táblázatok, bármilyen módon szeretné az XML (lásd Jelent XML hadd tegyem fel a saját kategória?) de van néhány meglévő táblázat modellek, amelyek már annyira széles körben használt (támogatott szoftver), hogy szükség lenne egy nagyon nyomós okot kitalálni valami újat. Vannak további részleteket a (Flynn, 1998) §2.3.7.

HTML
A HTML táblázatok által feltalált Mozaik (Netscape) először jelent meg a HTML2, DTD. Az összes változata a HTML, XHTML ők határozzák meg egy nagyon egyszerű, de praktikus modell, nagyon kevés leleménnyel, alkalmas a web használata, valamint a kezdetleges nyomtatás. Legfőbb előnye az, hogy a böngésző a sejt magasság szélességben (így az oszlop szélességű) bővíteni, vagy a szerződés automatikusan alkalmas mennyiségű szöveget tartalmaz. A legtöbb táblázat modellek feltételezik, a szélességét az oszlopok, a magasság, a sejtek lesz megadott előre (ami lehet HTML-de ezt ritkán használják).

CALS
Számítógéppel Segített Logisztikai Támogatása (több más rövidítések az évek során) volt (van) egy része a katonai projekt biztosítása érdekében következetes markup az összes dokumentációt, eredetileg az SGML, XML. E tevékenység keretében a cal-okat táblázat modell vált a legszélesebb körben használt műszaki dokumentáció, különösen az Interaktív Elektronikus Technikai Kézikönyvek (IETMs), kiterjedt támogatást minden fontosabb szerkesztők, ez az alapértelmezett asztali modell a DocBook DTD, Schema. A cal-okat meghatározások nagyon erős, de elég összetett, de lehet kezelni, gyakorlatilag minden követelmények átívelő, uralkodó, összehangolása.

SASOUT
Ez a modell már széles körben használják a társadalomtudományi, máshol meghatározása a táblázatok alapján a szemantika az adatok, sokkal inkább, mint a megjelenés. Egy időben voltak alternatív, a DocBook (engedélyezve egy egyszerű paraméter-entitás, kapcsoló).

TEI
A TEI modell célja, hogy lehetővé tegye a jeladót, hogy képviselje a meglévő asztal átírt a történelmi, irodalmi, vagy a levéltári anyag, sokkal inkább, mint az a generáció, az új adatokat. A jelölés ugyanazon a szinten, az egyszerűség, mint a HTML-modell, de úgy tervezték, hogy lehetővé teszi a felvétel a sokkal sűrűbb jelölést, valamint a metaadat szükséges kutatási szövegek.

LATEX
A LATEX a modell nem érinti közvetlenül az XML felhasználó, kivéve, amennyiben a LATEX egy közös cél, az átalakulások, a XML használata XSLT annak érdekében, hogy a Pdf-fájlok létrehozása. Mintha ES, LATEX táblázatokat kezelni szinte bármilyen formázás, de az alapértelmezett nyomvonalakat feltételezzük, hogy minden oszlop formátum határozza meg előre, hogy minden sejt fogja elfoglalni egy sor adat: egy kiegészítő csomag (tömb) van szükség ahhoz, hogy kezelni multi-line sejtek, ahogy a többi modell.

Az XML-hez nem szükséges táblázatok megjelölni listák, mint gyakran történik, a wordprocessors, mert a feldolgozó létesítmények nyelvek, mint XSLT lehetővé teszi, hogy átalakítsa a dokumentum használata nem táblázatos módszerek (mint a HTML divs). Táblázat jelölés ezért korlátozni, hogy “igazi” táblák (adatok rendezett sorok, oszlopok), nem pedig visszaélni, egyszerűen azért, mert akar valamit jelenik meg egy szinten, valami más: jobb, hogy vegye markup amelynek célja, hogy ezt a munkát rendesen, ahelyett, hogy torzítja a meglévő létesítmények.

Wordprocessor a felhasználók általában nem tudván, hogy sok struktúrák, amelyek jelenleg használja wordprocessor táblázatok az a tény, hogy a szegmentált listák, amelyek wordprocessors képtelenek kezelni megfelelően. Az egyik fő oka, mit kell csinálni rendesen, hogy az adatok akkor újra, hogy van értelme, amikor olvastam a természetes rend.

Szöveges dokumentum formázási funkciók
Mert az XML egy metalanguage kell, hogy határozza meg, nevét a saját információs struktúrák, nincs beépített tudás semmit kezdeni. Ezért nem jellemző a megértés bármely dokumentum részleteket, mint a felsorolást tartalmazó listák, bekezdések, lábjegyzetek, vagy a közös online funkciók, mint a legördülő menük, formák (ráfordítások, jelölőnégyzetek, rádió gombok segítségével, majd a szöveges terület), szkriptek, mouseovers, vagy egyéb sallangok — ezek azok a dolgok, amelyeket ki kell használni az XML meghatározni, hogy egy DTD vagy Séma az adott alkalmazás. Ellentétben a benyomás által néhány gyártó ezeket a dolgokat nem beépített XML magát. Először válassza ki, vagy tervezési dokumentum típusa (Schema vagy DTD), hogy képviselje az adatokat pontosan, akkor lehet generálni hatások, mint a fenti segítségével a CSS stílus, vagy ír egy XSL[T] átalakulása az XML, HTML, Word, LATEX, PDF, vagy bármilyen más formátumban képes instantiating őket.

További bennszülött-XML javaslatok, ajánlások a W3C XML Űrlapok kezelése, Összekapcsolása XML, XML Biztonsági, valamint sok egyéb jellemzők, de ezek építészeti, amely lehetővé teszi mechanizmusok, nem drop-in pótlására HTML.

UML
A Unified Modeling Language, semmi köze XML, bár sok érintkezési pont, néhány szoftver áll rendelkezésre, hogy kifejezze egy UML struktúrák XML alkalmazásában inter-process üzenetek.

URI értelmezési hibák
Lásd A Pontosvessző.

Változó
Az XML nem változó, vagy paraméterei, sem mezők, vagy bejegyzések. Ezek a kifejezések a programozás, adatbázis-technológia, illetve nem pontos megfelelői az XML.

XML azonosítja az információt elemek, attribútumok.

WAP
A Wireless Application Protocol (WAP) már kezeli az Open Mobile Alliance.

Jól alakult
Látom, Jól formált XML.

White-space
Lásd Hogyan működik az XML fogantyú fehér-tér a dokumentumokat?.

XLL
Az XML Összekötő Nyelv magában foglalja az XLink specifikáció, illetve a XPointer specifikáció. A részleteket lásd az XML Összekötő munkacsoport a W3C.

XLS
A Microsoft saját táblázatkezelő formátumban írta az Excel táblázatkezelő program. XLS fájlokat nem XML-fájlok, de a modern változatai Excel menteni az adatokat .xlst fájlokat a Microsoft Office Open XML (OOXML).

Ne keverd össze XLS az XSL (lásd a Hogyan tudom kontrollálni a formázás az XML?).

XML
Ez az XML GYIK. Minden arról szól, XML. A bevezető magyarázatot lásd Alapokat.

Az XML biztonsági, adatvédelmi, valamint a személyazonosság szabványok
Éva

XML Jegyzőkönyv
Van egy munkacsoport a Web Szolgáltatások a W3C, része a feladatuk az, hogy a munka egy XML Jegyzőkönyv. Lásd http://www.w3.org/2000/xp/Group/ a részletekért.

XMLHTTP
A funkció végrehajtása az MSXML, másutt pedig, hogy lehetővé az információszerzés, a web oldalak, bináris adatokat, vagy megírt válaszok szerinti program ellenőrző (mint a göndör, wget vagy kutya egy shell script). Használt aszinkron módon kerülhet sor az AJaX alkalmazások előzetes leolvasási adatok mentése az idő, hogy úgy tűnik, hogy egy alkalmazás működik helyben.

XUL
Az XML Felhasználói Felület Nyelve, úgy tervezték, amely meghatározza a felhasználói felület a Mozilla böngésző.

asp.net
ASP (Active Server Pages) egy Microsoft nyelv z dinamikus web oldalak, hasonló koncepció, hogy JSP, PHP, mások meg. Önmagában, ASP semmi eredendően köze XML, bár mint minden szerver oldali rendszer, használható szolgáló XML éppúgy, mint egy más típusú fájl is.
.NET önmagában egy alkalmazás platform módszer a webes szolgáltatások fejlesztése a Microsoft szerverek. A legtöbb web szolgáltatások arra alapszik, hogy az XML, mint a ‘közös fuvarozó’ inter-üzleti üzenetek .NET jelentős XML alkatrész.

Marc Hadley írja:

Sok alternatíva, hogy ASP, a legtöbb, ami egy hasonló oldal alapú megközelítés. Java alapú alternatívák közé tartozik Java Server Pages (JSP), Java Server Arcok (JSF) , Cocoon (amely magában foglalja bővíthető Server Pages — XSP). Népszerű parancsnyelv alternatívák közé tartozik Zope (Python) pedig Rails (Ruby) [amely a kiterjedt XML támogatás. — A szerk.]

Q 5.4: Elveszett XML szoftver
Néhány a legjobb szoftver, amely eltűnt

A leggyakoribb oka az elveszett jó szoftver úgy tűnik, hogy a cég így van átvett keresztül nem a saját hibájából, egy vállalati cápa, aki nem tudja, mit akartak venni, vagy akik egyszerűen nem érdekel. Ezekben az esetekben nem a termék hibája volt — gyakran volt népszerű eladási hát; csak csökkent, mocskos vállalati ostobaság.

Near&Far (MicroStar)
Egy önálló vizuális (grafikus) SGML DTD tervezési eszköz, eredetileg a Microsoft Windows 95. N&F készült nagyon könnyű prototípus egy új dokumentum típus, bár későbbi szakaszában a fejlődés általában kézzel hangolt. Ez is egy kiváló eszköz megjelenítése a szerkezet egy újonnan észlelt DTD. Amikor XML érkezett, megtartották a belső SGML modell, de feltéve, hogy a ‘mentés’ XML szintaxis.

Sok jelenlegi tervezési eszközök hasonló beágyazott funkciók (pl. XML Kém), de nincs megfelelője önálló eszköz azonos minőségű. Fejlesztési használni RelaxNG, hogy létrehoz különböző syntaxes lenne egy nagy előrelépés.

MicroStar vásárolta meg OpenText Corp, a termék leesett a földre, csak azon a ponton, amikor ez lett volna a legtöbb hasznos. Ha van egy másolat (egy volt ágyazva, a WordPerfect SGML/XML szerkesztő), még mindig végrehajtja XP alatt, a Codeweavers’ Wine alatt Linux.

DynaWeb (EBT)
Egy család termékek: DynaBase, a mögöttes SGML adatbázis; DynaWeb, Windows server egy grafikusan-sikerült stíluslap rendszer szolgáló XML vagy SGML át a HTML, valamint a kiváló markup keresési lehetőség; DynaTag, egy GUI rendszer átalakítására Word es Frame dokumentumok SGML vagy XML alapján az eredeti RainbowMaker parancssori converter.

EBT vette fel Inso Corp, a termék figyelmen kívül több éve. Azonban egy oldal Indo szerver most azt állítja, hogy részletezze, de nem ismert, hogy a termék továbbra is elérhető. Úgy tűnik, hogy ők is örökölt néhány felhasználó, ezért egy darabig még volt egy DynaWeb képzési oldal.

A jó hír az, hogy a Vörös Híd Szoftver most elfoglalja a régi EBT gyári (a Vörös Híd Providence, RI), eladás, egy tartalomkezelő rendszer, amely magában foglalja a DynaTag, valamint egyes elemei az eredeti tartományban.

Panoráma (SoftQuad)
Egy SGML böngésző a SoftQuad egy SGML-szintaxis stíluslap dolgozott, amely mind az önálló, valamint a Netscape plugin alapján Synex Viewport. Ez a felhasználóknak, nyílt, közvetlen linkek SGML dokumentumok: Panoráma volna letöltés mindkét fokon DTD keresztül a gazdálkodó egység feloldó, végre egy tokenised értelmezni, alkalmazni a megadott stíluslap.

Az egyedi funkciók között közötti váltás több stíluslapok, egy keresés eredménye sűrűség mutató, valamint a képesség, hogy végre dupla végű HyTime linkek, amely hagyja, hogy bárki közzéteheti a saját linkek, még akkor is, multi-véget ért a linkeket, de még a dokumentumok között, hogy nem saját. A böngésző plugin volt ingyenes, a teljes verzió tartalmazza a stíluslap szerkesztő.

SoftQuad megingott után Jurij Rubinsky meghalt, átvette a Corel (WordPerfect), ahol a termék figyelmen kívül hagyni.

SoftQuad Szerző/Szerkesztő SGML szerkesztő termék átváltoztatta a XMeTaL, amely még mindig rendelkezésre áll a JustSystems.

Ha több információt, hasznos termékek, hogy eltűnt, kérjük, írjon a szerkesztő.

Eredetileg a http://xml.silmaril.ie. Készítette http://hunsci.com