A apicomplexa egy monophyletic csoport tagjai szinte kizárólag a parazita (azaz nem ingyenes-nappali) faj. Apicomplexa, együtt ciliates, dinoflagellates, formája egy magasabb rend néven ismert csoport Alveolata. Fő meghatározó jellemzője az, hogy ez a csoport lapos vesicle-szerű struktúrák-az úgynevezett agykérgi alveolae, ami találhatók alatt a plazma membrán. Korábban a apicomplexa része volt egy csoport, az úgynevezett sporozoa, s ez a név még mindig néha használják. Van néhány javaslat, hogy gyere vissza, hogy a név sporozoa (Cox, Tr. Parasitol. 18:108).

Elektronmikroszkópos kiderült, egyedi ultrastructural funkciók között a különböző sporozoa, amelyek a későbbiekben használni, hogy újra a csoportok. Meghatározó jellemzője a apicomplexa egy csoport, egyrészt talált az egyik végén-az úgynevezett a csúcsi végén, a szervezet. Ez a ‘apikális komplex tartalmaz, szekréciós, egyrészt ismert micronemes, rhoptries, sarkköri gyűrűk áll mikrotubulusaival, egyes fajok egy conoid ami benne rejlik a sarkköri gyűrűk. Valamikor az élete során, a ciklus, a tagok a apicomplexa vagy megtámadnak, vagy csatolja, hogy a fogadó sejt. Az ez alatt az invazív (és/vagy ostorokat) szakaszban, hogy ezek a csúcsi, egyrészt vannak kifejezve, valamint a subpellicular membránok, amelyek valójában agykérgi alveolusok. A csúcsi, egyrészt szerepet játszik kölcsönhatás a parazita a fogadó sejt, illetve a későbbi invázió a fogadó sejt. (Lásd a részletes vita a fogadó sejt inváziós által malária parazita.) Mozgékony formái apicomplexa kússz végig a altalaj nem ameboid divat ismert, mint siklik mozgékonysága. Sok apicomplexan faj flagellated ivarsejtjei.

Általános Apicomplexan Szerkezet, életciklus. Invazív és/vagy mozgékony formái apicomplexa kiállítás jellegzetes ultrastructural funkciók, amelyek a mikroszkópot. A csúcsi végén, egy gyűrű mikrotubulusaival ismert, mint a sarki gyűrű. Néha egy bonyolult cytoskeletal szerkezete ismert, mint a conoid is láttam. Kis eliptical hólyagok ismert micronemes is látható ezen az oldalon, valamint a könnycsepp alakú, egyrészt az úgynevezett rhoptries.

A apicomplexa összetett élet ciklusok jellemzik, három különböző folyamatok: sporogony, merogony, gametogony (Ábra). Bár a legtöbb apicomplexa kiállítás átfogó általános életciklusa a részleteket változhat a fajok között. Továbbá, a használt terminológia, hogy leírja ezeket a különböző életciklus szakaszai eltérő a két faj között. Az életciklus áll mind a ivartalanul szaporodó nyomtatványok, valamint a szexuális szakaszában. A monoxenous fajok mind a három ezeket a folyamatokat kell elvégezni, az egyetlen állomás, gyakran egyetlen cella típus vagy szövet. Mivel heteroxenous faj a különböző folyamatok kerül sor a különböző házigazdák pedig általában azzal jár, hogy a különböző szövetekben.

Sporogony azonnal bekövetkezik után egy szexuális fázis áll egy aszexuális reprodukció, hogy a csúcspontja a termelés sporozoites. Sporozoites egy invazív forma, amely megtámadja a sejteket, illetve fejlesztése a formák, hogy részt egy másik aszexuális replikációs ismert merogony. Merogony, majd az így kapott merozoites ismert számos különböző nevek függően a faj. Ezzel szemben sporogony, ahol általában csak egy kör replikáció, gyakran több fordulóban merogony. Más szóval, a merozoites, amelyek szintén invazív formák, reinvade sejtek, illetve kezdeményezni újabb merogony. Néha ezek a több fordulóban merogony magában egy kapcsoló, a fogadó szervezet vagy egy kapcsoló típusú sejt megszállta a parazita, ami különböző szakaszaiban merogony. Alternatív megoldásként, hogy aszexuális replikációs merozoites alakulhat ivarsejtjei egy folyamat különbözőképpen nevezik gametogony, gamogony vagy gametogenesis. Mint más típusú szexuális szaporodás, az ivarsejtek biztosíték alkotnak egy zigóta, amely alá sporogony.

A apicomplexa egy rendkívül nagy, változatos csoport (>5000 nevű faj). Hét faj megfertőzi az embereket (Doboz). Plasmodium, mint a kiváltó ok, a malária, a legnagyobb hatással az emberi egészségre. Babesia egy viszonylag ritka zoonózist okozó fertőzés. A másik öt faj összes besorolt coccidia. Azonban a legújabb molekuláris adatok azt mutatják, hogy Cryptosporidium több, szorosan kapcsolódik a gregarines, mint a coccidia. A coccidia általában tekinteni, opportunista kórokozók gyakran az AIDS-szel kapcsolatban. Több apicomplexan paraziták szintén fontos a szempontból, hogy az állatgyógyászati készítményt, valamint a mezőgazdaság. A legtöbb figyelemre méltó Babesia, Theileria a marhákat, Eimeria a baromfi.

 

Alga Eredete a Apicomplexa

Történelmileg a apicomplexa volna le, mint egy csoport csak parazita formák. Ez, valamint az egyedi csúcsi, egyrészt hozza fel a kérdést illetően, hogy az a csoport eredete. Filogenetikai elemzés azt jelzi, hogy a tagok vagy a nemzetség Copodella formában egy nővér csoport a apicomplexa (1). A colpodellids ragadozó flagellates, hogy a takarmány az egysejtű algák által folyamatot nevezzük myzocytosis. Myzocytosis magában foglalja a ragadozó (vagy parazita) csatolása, hogy a préda (vagy befogadó) , szó szerint szopás ki a citoplazmában, a zsákmány sejt keresztül speciális szerkezetek. Ezt a mellékletet, majd a kölcsönhatás a zsákmányt sejt által közvetített, egyrészt hasonló, hogy a apicomplexa hasznosítani mellékletet invázió vagy a fogadó sejt. Így az evolúció a apicomplexa valószínűséggel fejlődött ki ez a myzocytoic a zsákmányolás, hogy myzocytoic élősködés, mint a kiállított bygregarines, Cryptosporidium, hogy az intracelluláris parazita.

Más myzocytoic szervezetek apicomplexa, mint a csúcsi, egyrészt tartalmazza a Perkinsus, paraziták, az osztrigát, a kagylót, Parvilucifera, egy ragadozó dinoflagellates. Ezek a perkinsids, azonban a formában egy nővér csoport a dinoflagellates, nem pedig a apicomplexa (Ábra). Ez arra utal, hogy a progenitor dinoflagellate, apicomplexan clades lehet, hogy egy ragadozó flagellate, hogy a csúcsi, egyrészt nem törlődtek a apicomplexan klád, de elveszett a legtöbb dinoflagellate klád.

A másik kapcsolat, az algák, a apicomplexa egy chloroplast maradványa, az úgynevezett apicoplast, megtalálható a legtöbb apicomplexans (2). A apicoplast valószínűleg az eredménye egy másodlagos endosymbiosis egy vörös alga, valószínűleg ugyanaz a endosymbiotic eseményért, amely a plastids a dinoflagellates. A apicoplast az nonphotosynthetic de mutat összefüggő tevékenységek II típusú zsírsav-bioszintézis, isoprenoid bioszintézis, esetleg hem szintézis. Ezek a pályák alapvetően prokarióta képviselnek kiváló gyógyszer célpont. A fotoszintetikus alveolate, Chromera velia, hogy úgy tűnik, hogy a legkorábbi elágazó apicomplexan is azonosították (3).

 1. Kuvardina, O. N., B. S. Leander, V. V. Aleshin, A. P. Myl’nikov, P. J. Keeling, T. G. Simdyanov (2002) The phylogeny of colpodellids (Alveolata) using small subunit rRNA gene sequeneces suggest they are the free-living sister group to Apicomplexans. Journal of Eukaryotic Microbiology 49: 498-504.
 2. Wilson, R. J. M. (2002) Progress with parasite plastids. Journal of Molecular Biology 319: 257-274.
 3. Moore, R. B., M. Obornik, J. Janouskovec, T. Chrudimsky, M. Vancova, D. H. Green, S. W. Wright, N. W. Davies, C. J. S. Bolch, K. Heimann, J. Slapeta, O. Hoegh-Guldberg, J. M. Logsdon and D. A. Carter (2008). A photosynthetic alveolate closely related to apicomplexan parasites. Nature 451: 959-963.

COCCIDIA

A coccidia jellemzi egy vastag falú oocyst színpadon, hogy általában ürül a széklettel. Néhány coccidia (Cryptosporidium, Cyclospora, Isospora) elvégzi a teljes életciklusán belül a bél hámsejtek a fogadó, illetve továbbított a széklet-orális úton. Más coccidia (Sarcocystis, Toxoplazma) egy bonyolultabb életciklus járó szöveti cisztákat, több gép (ie, heteroxenous).

Cryptosporidium

Mivel a kezdeti azonosító 1907-ben több Cryptosporidium fajt azonosítottak a legkülönbözőbb állatok kezdve a halak az emberek. Az első emberi esetekben a cryptosporidiasis számoltak be, hogy 1976-ban volt jellemző, mint a diarrheal betegség társul immunrendszer elnyomása. Kezdetben azt hitték, hogy egy ritka, egzotikus betegség. 1980-as évek folyamán Cryptosporidium elismerten az egyik fő oka a hasmenés, az AIDS-betegek, gyakran halállal végződő. Most azonban felismerte, hogy Cryptosporidium gyakori oka a hasmenés, a megfelelő személyek valószínűleg már egy emberi kórokozó kezdete óta az emberiség. Két faj fertőzi az emberek azonosították: C. parvum, C. hominis.

ÉLETCIKLUS

Cryptosporidium gyakran minősül coccidian, mutat egy életciklus-hasonlóan más bél coccidia. Azonban, Cryptosporidium több, szorosan kapcsolódik a gregarine, s ez tükröződik az egyes szempontok az életciklusa. A fertőzés során szerzett bevétel sporulated oocysts (Ábra). [Lásd a nagyobb szám életciklus részletes legenda.] A pH-változások kapcsolódó folyosón keresztül a bél -, epe, hasnyálmirigy folyadékot a vékonybél ravaszt excystation. Sporozoites (Sz) kilábalni a oocyst, valamint csatolniuk kell bél hámsejtek. Ellentétben más coccidia, Cryptosporidium sporozoites nem támadják meg a enterocytes. Ahelyett, hogy rábírja a fúziós bővítése a microvilli ami a parazita egyre körül egy kettős membrán fogadó eredetű. Egy csomópont, az úgynevezett “feeder organelle” vagy a “tapadás zóna”, a formák között a parazita, valamint a fogadó enterocyte. A parazita, most hívott egy trophozoite (Tr), valószínűleg származik tápanyagok a fogadó sejt keresztül ez a csomópont. (Egy ismertetőt az “invázió” a folyamat, lásd Borowski és mtsai, 2008.)

Trophozoiták kimutatása alávetni egy aszexuális replikáció (ie, merogony) termelnek 4-8 merozoites (Mz), amely megjelent a bél lumenébe. A merozoites megfertőzi az új bél hámsejtek alávetni, valamint további kört a merogony. A megnövekedett súlyos a betegség, legyengült immunrendszerű betegek részben a képtelenség, hogy korlátozza ezeket a további forduló merogony.

Alternatív megoldásként, hogy merogony, a merozoites alakulhat vagy makro – vagy microgametocytes követően a fertőzés egy enterocyte. Microgametogenesis magában foglalja több replikációs majd a kiadás számos microgametes a bél lumenébe. A microgametes megtermékenyítő macrogametes még mindig csatolni kell a bél hámsejtek. A létrejött zigóta (Zg) megy sporogony a sporulated oocysts (Oo) ürül a széklettel. Egy autoinfection is lehetséges, ez is hozzájárulhat a nagyobb betegség súlyossága, a legyengült immunrendszerű betegeknél.

ÁTVITELI, VALAMINT MOLEKULÁRIS EPIDEMIOLÓGIA

A kockázati tényezők, a sebességváltó a Cryptosporidium vannak hasonló egyéb székletrendelőkhöz. Azonban, vízi cryptosporidiasis kitört volna különösen figyelemre méltó. A leghírhedtebb egy járvány Milwaukee-ban, a tavasz folyamán 1993-ban, amely becslések szerint 400 000 fejlett tüneti cryptosporidiasis (MacKenzie és mtsai, New Eng. J. Med. 331:161, 1994). Tényezők, amelyek hozzájárulnak a megnövekedett kockázatot a Cryptosporidium vízi kitört:

Annak ellenére, hogy a impressiveness néhány vízi járványok, emberi-emberi átviteli úgy tűnik, hogy vannak túlsúlyban. Például, tünetmentes fertőzött gyermekek közös, másodlagos esetben a háztartások magas, járványok általában előfordulnak a kórházak, intézmények, valamint nappali ellátást központok–helyzetekben jellemző széklet-szóbeli közlés. Molekuláris vizsgálatok kimutatták, két elsődleges genotípusok izolált emberek. Az 1-es genotípusú csak elszigetelt emberi forrásokból, valamint a nem-fertőző a egerek, borjak. 2-es lett szigetelve mindkét állat (szarvasmarha, juh), valamint az emberi források, valamint a fertőző egerek esetében, valamint a borjak. Alapján ezek, illetve más biológiai különbségek javasolták átnevezése 1-es genotípus, mint a Cryptosporidium hominis (Morgan-Ryan és mtsai, J. Euk. Microbiol. 49:433, 2002). Más fajok, illetve genotípusok a Cryptosporidium (pl., C. felis, kutya -, mint a genotípus, stb.) izoláltak AIDS-betegek, illetve ritkán a megfelelő emberek (Morgan és mtsai, J Clin. Microbiol. 38:1180, 2000). Egy harmadik faj az Indiai szubkontinensen, C. viatorum, szintén javasolt (Elwin et al, Int. J. Parasitol. 42:675, 2012).

Genetikai adatok azt mutatják, hogy két különböző átviteli ciklus emberben, amely két különböző populációk a Cryptosporidium: 1) kizárólag anthroponotic (ie, ember-ember) ciklus okozta 1-es genotípusú (vagy C. hominis), illetve 2) a zoonózis ciklus által okozott, a 2-es (vagy C. parvum). A zoonózis ciklus kezdetben magában adás állatok (pl. marha vagy birka), hogy az emberek majd ezt követően emberről emberre átviteli esetleg egy emberi-állati adást. Mindkét genotípus bizonyítást nyert, hogy a etiológiai ügynök waterbourne járványok. Vízi kitört kapcsolódó C. hominis valószínűleg a szennyeződés miatt a víz az emberi csatornázás, mivel vízi kitört kapcsolódó C. parvum (2-es), valószínűleg a szennyeződés miatt a víz a tehén, vagy juh trágya.

PATOGENEZISÉBEN

A leggyakoribb klinikai manifesztáció a cryptosporidiasis egy enyhe bőséges vizes hasmenés. Ez a hasmenés általában önmaguktól, továbbra is fennáll a több napig, akár egy hónap. Recrudescences gyakoriak. Hasi görcsök, étvágytalanság, hányinger, fogyás, hányás további megnyilvánulásai, amely alatt előfordulhatnak az akut szakaszban. A betegség sokkal súlyosabb személyek számára az AIDS, amely nyilvánul meg, mint a krónikus hasmenés, tartós hónapokig vagy akár évekig. Egy AIDS-betegek kiállítás egy fulmináns kolera-szerű megbetegedés, amely előírja, intravénás folyadékpótlás terápia. A halálozási arány elég magas, ezek a fulmináns esetekben.

Hasmenés lehet ozmotikus, gyulladásos, vagy szekréciós alkatrészek (lásd a keretes írást). A vizes jellegű hasmenés társul Cryptosporidium fertőzések javasolta a jelenléte egy enterotoxin. Nincs azonban bizonyíték arra, hogy toxin által közvetített szekréciós hasmenés tett erőfeszítések ellenére, hogy azonosítani egy ilyen méreg. Kísérleti bizonyítékok arra utalnak, hogy a glükóz-függő Na+ felszívódás csökkent, Cl – váladék nőtt. Ezért a hasmenés társul Cryptosporidium úgy tűnik, hogy elsősorban ozmotikus jellegű (lásd az Ábrát). Ezzel kapcsolatos zavarok enterocyte (azaz bél hámsejtek) függvény egy butító a bélbolyhok, valamint kripta sejt hyperplasia. Egy lehetséges mechanizmus patogenezisében, hogy a fertőzés a bél hámsejtek a Cryptosporidium károkért a enterocytes végül vezet a halálba. Ez váltja ki a sejtosztódás, a kriptában régió (azaz hyperplasia), hogy cserélje ki a sérült sejtek. A kombináció megsemmisítése absorbtive sejtek a tippeket, a bélbolyhok, valamint növeli a Cl–kiválasztó kripta vezet, hogy általános fokozott váladék.

Szempontok a Hasmenés

ozmotikus

 • jellemzi enterocyte hiba, pl:
  • ↓ Na+ abszorpciós
  • ↑ Cl váladék

gyulladásos

 • általában társított invázió a nyálkahártya
 • a gyulladás a lemez propria
 • a leukociták a széklet

szekréciós

 • általában társított bakteriális enterotoxins
 • jellemzi vizes hasmenés

Sematikus ábrázolása Cryptosporidium patogenezisében. Sok tényező lehet, hogy benne van a hasmenés társul cryptosporidiasis. (Módosított Clark, Sears, Parasitology Today 12:221, 1996.)

Emellett fokozott intercelluláris permeabilitás, gyulladás a submucosal réteg (azaz lemez propria) összefüggésbe a Cryptosporidium fertőzés. Ezek a jelenség is hozzájárulhat a kiválasztó folyamat keresztül citokinek, neurohormones. Például, makrofágok kiválasztó tumor nekrózis faktor-alfa (TNF-α) vagy más citokinek ösztönözheti fibroblasztok, más sejtek a lemez propria, hogy titkos prostoglandins (PGE), valamint az egyéb termékek (pl., a reaktív oxigén intermedierek). Ezek a termékek lehet, akkor támogassák, váladék, illetve ronthatja felszívódását.

A parazita mutat trophism a jejunum, ileum a megfelelő személyek, mivel a fertőzés több, széles körben elterjedt, az AIDS-betegek közé tartozik a gyomor, nyombél -, vastagbél, illetve epeúti. Ez több átfogó anatómiai tartomány, az AIDS-betegek feltehetően miatt képtelenek az immunrendszer, hogy ellenőrizzék, valamint korlátozza a fertőzés. Sejt-közvetítette immunitás úgy tűnik, hogy a fő komponense az immunválasz, hogy kiküszöböli a fertőzés amint azt az összefüggést alacsonyabb CD4+ T-sejtek, valamint a kockázat súlyosságát cryptosporidiasis. Az Interferon-gamma, interleukin-12, tumor nekrózis faktor-alfa vesz részt elleni védelem Cryptosporidium fertőzés.

TOVÁBBI HIVATKOZÁSOK

Clark DP, Sears CL (1996) The pathogenesis of cryptosporidiosis. Parasitology Today 12:221
Guerrant RL (1997) Cryptosporidiosis: an emerging, highly infectious threat. Emerg. Inf. Dis. 3:51
Greg Hannahs, Cryptosporidium parvum: an emerging pathogen. http://biology.kenyon.edu/slonc/bio38/hannahs/crypto.htm
NE Ramirez, LA Ward and S Sreevatsan (2004) A review of the biology and epidemiology of cryptosporidiosis in humans and animals. Microbes and Infection 6, 773-785.
Rose JB, Huffman DE, Gennaccaro A (2002) Risk and control of waterborne cryptosporidiosis. FEMS Microbiol. Rev. 26:113.
Sunnotel, O et al (2006) Cryptosporidium. Applied Microbiology 43, 7-16.
Xiao L and Ryan UM (2004) Cryptosporidiosis: an update in molecular epidemiology. Current Opinions in Infectious Disease 17, 483-490.
Xiao, L. and Feng, Y. (2008) Zoonotic cryptosporidiosis. FEMS Immunology & Medical Microbiology 52: 309-323.

Isospora

Isospora belli úgy vélik, hogy egy érvényes faj, amely csak embereket fertőz meg. Ez egy világszerte elterjedt, de gyakoribb a trópusi területeken, illetve helyiségekben, a rossz higiénia. Fertőzés gyakran tünetmentes, de ezek a tünetek általában saját korlátozó ideig, néhány hétig. Fertőzések gyakoribbak a tünetek súlyosabb, az AIDS-betegek, hogy a megfelelő személyek.

Életciklus.

A fertőzés során szerzett bevétel sporulated oocysts (sOo). Sporozoites (Sz) kiadja a bél lumenébe, be bél hámsejtek. Belül a hámsejtek a parazita megy egy kört a merogony, ami a termelés merozoites (Mz). A megjelent merozoites reinvade bél hámsejtek lehet alávetni további kört a merogony vagy fejleszteni, vagy mikro – vagy macrogamonts. Microgametes (ga) megtermékenyíteni a macrogametes (ga) alkotnak egy zigóta (Zy), amely fejleszti a oocyst (Oo). Éretlen oocysts el a széklet, valamint érés a fertőző sporulated oocysts fordul elő a környezetben. Felismerhető szakaszában ez alatt az érés (ie, sporogony) tartalmazza oocysts egyetlen sporoblast, oocysts két sporoblasts, az érett oocyst két sporocysts, amelyek mindegyike tartalmaz négy sporozoites. [Lásd még a részletes vita a Cryptosporidium életciklus.]

Tünetek, Patogenezisében. Kapcsolódó tünetek. belli fertőzés, hasmenés, steatorrhea, fejfájás, láz, hasi fájdalom, hányinger, kiszáradás, illetve a fogyás. Vér ritkán van jelen a székletben. Általánosságban elmondható, hogy a tünetek hasonlóak a cryptosporidiasis. A betegség gyakran önkorlátozó. Azonban válhat krónikus oocysts, hogy észrevennék a székletben, hónap év recrudescences a tünetek. A betegség általában súlyosabb a csecsemők, kisgyermekek, mint a felnőttek. Patológia társul. belli fertőzések elsősorban villous sorvadás, vagy butító, kripta-megnagyobbodás, mint általában látott más bélrendszeri fertőzések.

A hasmenés, az AIDS-betegek gyakran nagyon vizes kiszáradáshoz vezethet kórházi kezelést igénylő. Láz, fogyás is egy közös megtalálás. Egy másik gyakori megállapítás között AIDS-betegek krónikus időszakos hasmenés tartós hónapokig vagy évekig. Az ebből eredő túlzott fogyás, elektrolit-egyensúly vezethet, hogy pazarlás, még a halál is. Ott is volt egy pár jelentések nyilvánosságra extraintestinal isosporiasis az AIDS betegek.

Lindsay, DS, Dubey, JP, Blagburn, BL (1997) Biology of Isospora spp. from humans, nonhuman primates, and domestic animals. Clin. Microbiol. Rev. 10: 19-34.

Cyclospora

Az első emberi esetben Cyclospora cayetanensis számoltak be 1979-ben. Eredetileg a továbbiakban cyanobacteria-testületek vagy coccidian-szervek (CLB). A szervezet megerősítette, hogy egy coccidian parazita egy oocyst szerkezete hasonló a nemzetség Cyclospora aztán nevű 1994-ben, miután az Universidad Peruana Cayetano Heredia Peruban, ahol a legtöbb a korai vizsgálatok került sor. Molekuláris vizsgálatok azt mutatják, szoros kapcsolatban állt Eimeria, fontos állat-egészségügyi parazita, baromfi -, egyéb állatok. C. cayetanenis egy világszerte elterjedt, de úgy tűnik, hogy különösen elterjedt Latin-Amerikában, az Indiai szubkontinensen, délkelet Ázsiában. A fejlett országokban a fertőzések általában társított vagy kórokozó járványok vagy utazási hasmenés.

Az élet ciklus továbbítására. Az életciklus Cylcospora hasonló Isospora (lásd fent). A fertőzés során szerzett bevétel oocysts. Sprorozoites megjelent, megfertőzi hámsejtek a felső vékonybél. A parazita megy merogony a merozoites reinfect enterocytes több fordulóban merogony fordulhat elő. Néhány merozoites alávetni szexuális fejlődés, ami a termelés mikro – macrogametes. A megtermékenyítés a macrogamete a microgamete kezdeményezi sporogony a kialakulását a oocyst. Mint Isospora, sporulation befejeződött a környezet, éretlen nem-fertőző oocysts ürül a széklettel. Az érés a oocysts, hogy sporulated fertőző oocysts valószínűleg napokig tart, hogy hét. Amellett, hogy a szerkezet a Cyclospora oocyst eltér Isospora. A oocyst tartalmaz két sporocysts, amelyek mindegyike tartalmaz két sporozoites.

Több helyen az Egyesült Államokban, illetve Kanadában összefüggésbe hozták a friss termékeket importált Dél, illetve Közép Amerikában (Táblázat). Különösen, bogyók, leveles zöldségek azonosították a lehetséges szennyezett elem. Ezek élelmiszerek, amelyek általában nyersen, vagy csak öblíteni. Nem kitört volna kapcsolódó fagyasztott, feldolgozott, vagy hámozott gyümölcs vagy zöldség. A szezonalitás a járványok is megfigyelték a legtöbb esetben előforduló, a tavasz, a nyár elején. Hasonló a szezonális figyelték meg az endémiás országokban is. Ezzel szemben az amerikai Egyesült Államokban, illetve Kanadában, ahol a kórokozó átviteli dominál, az esetek túlnyomó részében Európában, Ausztráliában volna kapcsolódó utazási, hogy endémiás országokban.

Kiválasztott Cyclosporiasis Kitört az amerikai Egyesült Államokban, illetve Kanadában

Időpont

Helyszín

Jármű

Forrás

Május-95
Floridai málna Guatemala?
Május-Június
Amerika, Kanada málna Guatemala
MárciusAlma
Floridai mesclun Peru?
Április-Május
Amerika, Kanada málna Guatemala
Június-Július
Washingto bazsalikom ismeretlen
Szeptember-97
Virginia gyümölcstál ismeretlen
Fogyasszunk-97
Floridai mesclun Peru
Május-98
Ontario málna Guatemala
Május-98
Grúzia gyümölcs saláta? ismeretlen
Május-99
Ontario bogyó ruha ismeretlen
Május-99
Floridai gyümölcs (bogyó) ismeretlen
Július-99
Missouri bazsalikom Mexikó vagy Amerika
Június-00
Pennsylva málna Guatemala
Május-01
British Col bazsalikom Thaiföld
Május-Június
Pennsylva borsó Guatemala

Módosított Herwaldt (2000), valamint a frissített. Kérdőjel (?) jelzi, valószínű jármű vagy a forrás, de nem erősítette meg.

Ennek eredményeként a magas számú kitört kapcsolódó málna Guatemalai az Egyesült Államok korlátozták a behozatalt, a málna, a szükséges ellenőrzés a gazdaságok. Ez eredményezte, hogy egy későbbi csepp a száma járvány az Egyesült Államokban. Kanada, amely nem korlátozza a behozatal, nem tapasztalat, csak egy csepp a száma kitört ebben az időszakban. További esetben ellenőrzött elvégzett Guatemala kiderült, hogy a fertőzés nagyon gyakori a gyermekek körében az elmúlt tetőzik a június. A legfontosabb kockázati tényező társul a fertőzés ivott kezeletlen víz. Peruban a kapcsolatot a talaj azonosították, mint a másik kockázati tényező, különösen a gyermekek körében kevesebb, mint két éves. A nem megfelelő víz kezelés ezekben az endémiás országokban vezethet, hogy a szennyezés a talaj víz, így fenntartja az átviteli ciklusban. Feltehetően kórokozó átviteli annak köszönhető, hogy az öntözés, vagy a kérelmező műtrágya szennyezett víz, vagy a mosógép, valamint a feldolgozási élelmiszerek rosszul kezelt víz.

Tünetek. Cyclospora elsősorban fertőzi hámsejtek a felső része a vékonybél. A lappangási idő általában egy-két hét. A tünetek hasonlóak a gyomor által okozott Isospora, Cryptosporidium, amely jellemzően magában foglalja ciklus vizes hasmenés, időszakok a látszólagos gyógyulás. A hasmenés jellemzi, gyakori széklet, illetve fennállhat akár hat hét, de általában önkorlátozó a immunocompent személyek. Étvágytalanság, rossz közérzet, hányinger, görcsök, vagy egyéb gyakori tünetek kapcsolódó cyclosporiasis. Egyes esetekben betegnél hányás, izomfájdalom, jelentős fogyás, heves hasmenés. Előző expozíció Cyclospora úgy tűnik, hogy biztosítanak egy kis ellenállás fertőzés csökkenéséhez, a tünetek. Idővel a felnőttek úgy tűnik, hogy dolgozzon ki a mentesség, a tünetmentes hordozók megtalálható az endémiás területeken.

Mint ahogy az is, hogy az ügyet a Cryptosporidium, Isospora, a hasmenés által okozott Cyclospora az AIDS betegek sokkal súlyosabb, mint a megfelelő személyek. A hasmenése is elmúlt hónapban készítsen egy szindróma, ez legyengítő, életveszélyes.

Cyclospora vélemények:

Sterling s Ortega (1999) Clycospora: an enigma worth unraveling. Emerg. Inf. Dis. 5:48.

BL Herwaldt (2000) Cyclospora cayetanensis: A review focusing on the outbreaks of clyclosporiasis in the 1990s. Clin. Inf. Dis. 31:1040.

JM Shields s BH Olson (2003) Cyclospora cayetanensis: a review of an emerging parasitic coccidian. International Journal for Parasitology 33, 371-391.

LS Mansfield s AA Gajadhar (2004) Cyclospora cayetanensis, a food- and waterborne coccidian parasite. Veterinary Parasitology 126: 73-90.

YR Ortega and R Sanchez (2010) Cyclospora cayetanensis, a food-borne and waterborne parasite. Clin. Microbiol. Rev. 23:218-234.

Diagnózis, Kezelés, Bél Coccidia

Coccidiosis diagnosztizálnak, igazolva, oocysts a székletben. Saválló festés a preferált módszer a coccidia, amely folt fényes piros. Cryptosporidium, Cyclospora, Isospora különböztethető meg mérete oocyst szerkezet (Táblázat). Cyclospora, Isospora nem egyenletesen vigye fel a foltot, ami a keverék makulátlan, részben festett, teljesen beborította oocysts. Cyclospora, Isospora is kimutatható keresztül egy autofluorescence társul a ciszta fal. Mert a viszonylag nagy méretű, Isospora könnyen kimutatható makulátlan példányok. Sarcocystis ritka emberi fertőzés (lásd alább) oocysts hasonló Isospora, kivéve, hogy a sporocysts általában megjelent a oocysts, miközben még mindig a bél lumenébe.

Coccidian Paraziták Talált Emberi Ürülékben
Faj Ürül Formában Méret (µm)
Oocyst Szerkezet
Cryptosporidium spórás oocisztával

4-5

4 sporozoiták, nem sporocisztát
Cyclospora unsporulated oocisztákat

8-10

2 sporocisztát a 2 sporozoiták minden
Isospora unsporulated oocisztákat

30 x 12

2 sporocisztát a 4 sporozoiták minden
Sarcocystis spórás sporociszták

13 x 10

2 sporocisztát a 4 sporozoiták minden

Az ajánlott kezelés Cyclospora, Isospora az a kombináció, trimethoprim-sulfamethoxazole (Kommunikáció). Nincs teljesen kielégítő kezelés Cryptosporidium. Ez azt feltételezték, hogy a ‘extracytoplasmic’ elhelyezkedés a Cryptosporidium menhelyek a gyógyszerek. Paromomycin óta használják a kezelés cryptosporidiasis, azonban ennek hatékonysága vitatott. Kontrollált vizsgálatok azt mutatják, hogy paromomycin szerényen elnyomja parasitemia a legyengült immunrendszerű egyének. Kezelés a súlyos cryptosporidiasis tartalmaznia kell szupportív (folyadékpótlás táplálkozási támogatást), valamint anti-motilitás ügynökök. Megelőző intézkedések hasonló lesz más betegségek által továbbított a széklet-szájon át (lásd a kockázati tényezők vagy Giardia ellenőrzés).

Szöveti Cisztákat Alkotó Coccidia

Néhány coccidian fajok mutatnak heteroxenous életciklusa, amely merogony kerül sor, a szövetek, a köztes állomáson (préda) gametogony zajlik a bél hám a végleges gazda (ragadozó). [Az egyezmény, a szexuális szaporodás fordul elő, a végleges házigazdák.] Annak tekintetében, hogy az emberi fertőzések, Toxoplazma egy közös szövet ciszta alkotó coccidian parazita, mivel a fertőzések Sarcocystis faj meglehetősen ritka.

Az életciklus (lásd az Ábrát) Sarcocystis belül a ragadozó (ie, ragadozó) hasonló az élet ciklus bél coccidia, mint Isospora, beleértve a szexuális ciklus (gametogony) belül a bél hámsejtek. Az egyik különbség a Sarcocystis életciklus hiánya merogony a bél hámsejtek. Más szóval, a merozoites által megszerzett fogyasztásából egy fertőzött zsákmány csak akkor hoz ivarsejtjei követően az invázió a bél hámsejtek. Fúziós az ivarsejtek vezet, hogy a termelés oocysts. Ezen túlmenően, a sporocysts általában megjelent a oocysts belül, a bél, a fogadó, ezért fertőző sporocysts találhatók a széklet.

A közbenső állomások (növényevő), hogy megszerezzék a fertőzés által fogyasztásából a sporulated sporocysts. Sporozoites megjelent, behatolni a bél hámsejtek, alávetni merogony, mint tipikus bél coccidia. Ezzel szemben a bél coccidia, a merozoites támadják az endothel sejtek termelnek, szisztémás fertőzés. Elég gyakran van egy tropism bizonyos szövetekben, mint például az agy, vagy az izom. A meronts (vagy schizonts) ezekben a szövetekben gyakran gyakran tokozott, a továbbiakban szöveti cisztákat’. Ezek a szöveti cisztákat, vagy sarcocysts abban az esetben, izom, gyakran mutatnak alacsonyabb szintű replikáció során merogony, némileg alvó. Lenyelés a fertőzött állat által ragadozó felszabadítja a merozoites, amely megszállja bél epitheial sejtek, így lesz teljes az életciklus.

Ez a ragadozó-préda életciklus volt, nem működött, amíg az 1970-es években. A korábban, a bél fertőzések a ragadozó általában kijelölt Isospora faj, a szövetek fertőzések a ragadozó általában kijelölt Sarcocystis faj. Sok esetben a végleges házigazdák nem azonosította a taxonómia sok Sarcocystis faj bizonytalan.

Sarcocystis emberi fertőzések dokumentált, de ritkák. Az emberek a végleges gazda, a S. hominis (aka, S. bovihominis) , S. suihominis által meghatározott a fertőzés forrása, hogy vagy a marha-vagy sertéshús, ill. Lenyelés a nyers marha-vagy sertéshús, a fertőzött állatok fog egy enterális fertőzés, amely képes akut bélrendszeri tünetek (hasi diszkomfort, hányinger, hasmenés). Azonban a legtöbb fertőzések úgy gondolják, hogy tünetmentes. A fertőzött egyének fészer sporocysts a székletben, hét hónappal azt követően, hogy a fertőzés. Sporocysts az emberi széklet fertőző hogy a teheneket, disznókat, szarvas.

Az emberek is szolgálhat a köztes gazda, hogy legalább néhány Sarcocystis faj a természetben. Lenyelés a sporocysts az emberek azt eredményezheti, hogy a szövet stádiumban a fertőzés kialakulását sarcocysts. Ezek a sarcocysts vagy generaly több 100 µm méretű, mert kis szöveti károsodás. A klinikai tünetek lehetnek izom-érzékenység, vagy epizodikus fájdalmas gyulladásos duzzanat. Ezek az izom-ciszták, az emberek csak szórványosan beszámoltak (<100 jelentett esetek) , valószínűleg képviseli véletlen fertőzések. Egy tanulmány megállapította, hogy a sarcocysts az emberek inkább hasonlítanak Sarcocystis fajok gyakran megtalálható a helyi majmok (Beaver és mtsai, Am. J. Trop. Med. Hyg. 28:819, 1979). A legtöbb esetben számoltak be a trópusi, szubtrópusi Ázsia, beleértve a járvány izmos sarcocystosis az utazók körében vissza a Malajziában (MMWR 61:37).

Fayer, R (2004) Sarcocystis spp. in Human Infections. Clin. Microbiol. Rev. 17: 894-902.

TOXOPLAZMÓZIS

Toxoplazma gondii egy coccidian parazita, amely embereket fertőz, valamint a sokféle emlősök, madarak. Mutat egy ragadozó-préda típus életciklus (mint fentebb a Sarcocystis), illetve macskafélék vagy az egyetlen, végleges gazda. Toxoplasmosis megtalálhatók szerte a világon (kivéve a rendkívül hideg vagy száraz éghajlaton), valamint általában gyakoribb a trópusi éghajlaton. Szerológiai vizsgálatok kimutatták arány akár 70% – os éves korára 25 egyes közép-Amerikai populációk. Az Egyesült Államokban becslések szerint 0.5-1% – át a lakosság megfertőződik minden évben prevalencia-tól 10-25% – a a 25 éven aluli. Toxoplasmosis leggyakrabban jóindulatú betegség. Megjegyezte, kivétel az esetben veleszületett fertőzés, vagy legyengült immunrendszerű egyének.

Életciklus

Toxoplazma összetett életciklusa, amely a bél szövet fázis. Bár a szervezet először fedezte fel 1908-ban, mint egy szövet parazita a gondi (egy Afrikai rágcsáló), a teljes életciklus nem meghatározott 1970-ig. A bél szakasz a fertőzés fordul elő, csak a macskafélék, mutat egy tipikus bél coccidian életciklusa, amely merogony, gamogony (lásd Isospora életciklus). A macskák, hogy megszerezzék a fertőzés eszik az állatok fertőzött szövetek szakaszban a parazita. Az élősködők támadják meg bél hámsejtek, alávetni merogony. A kapott merozoites, akkor sem mennek további kört a merogony vagy alávetni gametogony. Mint hasonló más apicomplexa (lásd az általános apicomplexan életciklus) makró – microgametes elő. Így a macska tekinthető a végleges gazda, mivel ez a fogadó, amelyben a szexuális ciklus fordul elő.

A bi-flagellated microgametes megjelent a lumen a bél, megtermékenyíteni a macrogametes belül a fogadó hámsejtek. A váladék a oocyst fal hamarosan kezdődik a megtermékenyítés után. Ez a szexuális ciklus csúcspontja a termelés oocysts amely ürül a széklettel. Ezek az éretlen oocysts alávetni sporogony környezeti hőmérsékleten, ami érett oocysts, amely két sporocysts, mindegyik négy sporozoites. Sporulation általában úgy 1-4 nap, a oocysts marad fertőző hónapokig árnyékos, nedves a talaj. Már azt feltételezték, hogy megtermékenyítetlen macrogametes is lehet képes az alkotó, érett oocysts (Ferguson, Tr. Parasitol. 18:351, 2002).

Közbenső állomások, mint a rágcsálók, madarak, fertőzött keresztül a bevétel sporulated oocysts. Sporozoites megjelent, áthatolni a bél hám be makrofágok, illetve más típusú sejtek. Az invázió folyamat tipikus apicomplexa a parazita rejlik egy parasitophorous zárvány. Belül a zárvány a parazita megy bináris maghasadás (azaz merogony), amelyet egy egyedi folyamatot nevezzük endodyogeny. Endodyogeny egy speciális típusú osztály, amelyben a két lánya sejtek alkotják belül az anya mobilja. Ezek a táplálkozási formák, úgynevezett tachyzoites (pulzus azt jelenti, gyors) hivatkozás a magas szintű replikáció. A fogadó sejt megreped, majd engedje el a tachyzoites, amely megszállja új gazdatestet, majd ismételje meg a replikációs ciklus. Fertőzött makrofágok fogják terjeszteni a tachyzoites során a fogadó ez alatt az akut fertőzés.

Mint a fogadó alakul ki immunitás a replikációs ráta lassú, a fertőzött sejtek lesz tokozott (ie, szövet ciszták). Ezek a lassan szaporodó formák, úgynevezett bradyzoites (brady azt jelenti, lassú) , képviseli egy alvó vagy nyugalmi állapotába. Bradyzoites kell tekinteni, metabolikusan csillapítani, de továbbra is életképes (Dubey és mtsai, Clin. Microbiol. Rev. 11:267, 1998). Egyéb változások lépnek fel, amikor tachyzoites átalakítani, hogy bradyzoites tartalmazza váladék a kitin, valamint egyéb alkatrészek alkotnak egy ciszta fal, valamint a felhalmozási amilopektin granulátum (fényvisszaverő glükóz-tároló). A szöveti cisztákat a Toxoplazma kiállítás, különböző méretben, de gyakran megszerzése méret 50-70 µm átmérőjű tartalmazó 1000-2000 bradyzoites. A bradyzoites elsősorban található agy, izom szövet, mivel a tachyzoites általában a reticuloendothelial sejtek.

A bradyzoite színpadon jelent krónikus fertőzés valószínűleg továbbra is fennáll, az élet, a házigazda. A mechanizmus, amely ezt a kitartás, az ismeretlen. Néhány nyomozók úgy vélik, a szöveti cisztákat rendszeresen lebontják, majd engedje el a bradyzoites, amely megszállja új gazdatestet, ami a formáció több szöveti cisztákat.

A szövet szakasz a fertőzés is továbbítható teljesen utódok, illetve más közbenső állomások keresztül carnivorism. Lenyelés egy fertőzött állat felszabadítja a bradyzoites a szöveti cisztákat, amely aztán a sejteket megfertőzni az új házigazda. Valószínűleg az összes emlősök, köztük az emberek, válhat fertőzött Toxoplazma. Ebben az esetben az átvevő a fertőzés keresztül a bevétel oocysts, a paraziták megy át akut fázis jellemzi gyors replikáció, majd egy krónikus fázis jellemzi szunnyadó szöveti cisztákat. Lenyelés egy fertőzött köztes fogadó által a macska kezdeményezi a bél szakaszban a életciklusát érintő merogony, gamogony a bél epithial sejtek. A macskák is támogassa a szövet stádiumban a fertőzés.

Nyilvánvaló, hogy az emberek nem természetes része a ragadozó-préda életciklus képviselnek véletlen fogadó, hogy nem vesz részt a folytatása az átviteli ciklusban. Az egyik forrás a fertőzés a lenyelt anyag szennyezett sporulated oocysts ürül a macskák. Ez azt jelenti, hogy néhány egyesület a macskák. Mivel azonban a oocysts kell, hogy érett a környezet válása előtt fertőző, átviteli tartalmazza jellemzői talaj átviteli hasonló Isospora, Cyclospora. Például, a gyermekek mászik, majd a szennyeződés-evés korosztály úgy gondolják, hogy nagyobb a kockázata a fertőzésnek. Oocysts is szerzett kertészeti tevékenység, vagy mosatlan gyümölcs vagy zöldség. Emellett egy kevés vízzel terjedő járvány van dokumentálva. A magas előfordulása a toxoplazmózis Dél -, illetve Közép-Amerikában úgy vélik, hogy a magas szintű szennyezés a környezet oocysts. Ironikus, hogy kapcsolatba kutyák több kockázati tényező a becoming fertőzött Toxoplazma, mint a kapcsolatot a macskákat. Ez valószínűleg annak tudható, hogy a kutyák keresik a macska ürülék, majd egyre szennyezett a széklet majd át a sporulated oocysts a ruhát, a keze pedig a tulajdonosok. Érdekes, hogy egy vízi járvány kapcsolódó cica él egy önkormányzati víztározó Brazíliában jelentették (de Moura és mtsai, 2006, Emerg. Inf. Dis. 12:326).

Toxoplazmózis is szerzett a bevétel a nyers húst tartalmazó szövet, ciszták, vagy tachyzoites. Feltehetően állatállomány, hogy megszerezzék a fertőzés keresztül legeltetett területeken szennyezett macska ürüléket. A képesség, a parazita át közötti közbenső állomások lehet, hogy egy viszonylag új evolúciós alkalmazkodás a parazita, ami egybeesik a háziasítás, a macska, a terjeszkedés, a mezőgazdaság (lásd a keretes írást). Sőt, a legtöbb fertőzés az Egyesült Államokban, illetve Európában a felnőttek körében valószínűleg szerzett a nyers hús. A különösen magas szeropozitív ráta Franciaországban (90%) a valószínű oka, hogy a kulturális előszeretettel enyhén főtt vagy nyers hús. Birka, sertés vagy több közös forrásból, mint a marhahús. Ott is volt egy pár elszigetelt jelentések Toxoplazma, hogy keresztül továbbított tachyzoites a pasztőrözött kecsketej.

Toxoplazma is továbbítani az anya, a magzat, gyakran beláthatatlan következményekkel járhat (lásd alább). Veleszületett átvitel csak akkor fordulhat elő során akut fertőzés (ie, tachyzoites) során szerzett pregancy. Anyák egy krónikus fertőzés, szerzett, mielőtt a terhesség nem a kockázat adó Toxoplazma. Tranmission a Toxoplazma eredményeként szervátültetés is lehetséges. Szöveti cisztákat a krónikusan fertőzött donor lehet aktiválni, amikor átültetett egy korábban nem fertőzött szerv címzettnek. Ezen túlmenően, az immunszuppresszív terápia is újból aktiválni a látens fertőzés a címzett. Megszerzése tachyzoites egy erősen fertőzött személy keresztül vérátömlesztés is lehetséges. Átviteli által transzplantáció vagy transzfúzió már ritka.

Legutóbbi bővítése Toxoplazma?

Molekuláris elemzése Toxoplazma izolátumok (elsősorban Észak-Amerika, Európa) mutatják korlátozott genetikai sokféleség. A többség (>94%) az izolátumok klaszter három különböző klonális vonalak segítségével kijelölt Típus i Típus II, III-as Típusú. Ez a három klonális vonalak segítségével szorosan kapcsolódó, illetve állnak a különböző keverékek csak két allélek a loci tesztelt. A három típust is felmerült a genetikai rekombináció előforduló belül az elmúlt 10.000 év (1). Ez párhuzamos a terjeszkedés az emberi mezőgazdaság, valamint az alkalmazkodás a hazai macska. Így a változások az emberi viselkedést eredményezett, a kiválasztás, majd gyors terjedése Toxoplazma. Továbbá, ezek a klonális típust mutat a képesség, hogy keresztül kell továbbítani közvetlen orális úton közötti közbenső állomás, amely lehet, hogy nem egy biológiai jellemzője az ősi Toxoplazma vagy más közeli rokonságban álló fajok, mint Neospora (lásd az alábbi mezőbe). Ez a beszerzés közvetlen szóbeli fertőzőképesség együtt háziasítás az állatok is elősegítik a gyors, elsősorban aszexuális, bővítése Toxoplazma.A három Toxoplazma genotípusok is mutatnak különbségeket virulenciájú (2). Írja be például azt a paraziták erősen virulens az egerek. Hasonlóképpen típusú aránytalanul társuló súlyos atipikus szemészeti toxoplazmózis a megfelelő egyének, mind a súlyos, veleszületett toxoplasmosis. Szerencsére azonban, a II-es típusú fertőzések általában dominálnak, különösen az USA-ban Azonban van némi bizonyíték arra, hogy Toxoplazma mutat nagyobb a változatosság, Dél Amerikában. Fejlesztések az ismeretek Toxoplazma lakosság biológia lehet segíteni, megoldani ezeket a problémákat, ami jobb ellenőrzés illetve kezelés.

 1. Su és mtsai (2003) Recent expansion of Toxoplasma through enhanced oral transmission.Science 299, 414.
 2. Boothroyd és Grigg (2002) Population biology of Toxoplasma gondii and its relevance to human infection: do different strains cause different disease? Curr. Opin. Microbiol. 5, 438.

Klinikai Jellemzők

Toxoplazmózis a felnőttek, illetve a gyerekek elmúlt az újszülött színpadon általában jóindulatú, tünetmentes. Megszerzése a fertőzés keresztül vagy oocysts vagy szöveti cisztákat eredmény akut fertőzés, amely tachyzoites nyilvánosságra kerülnek a szervezetben keresztül a lymphatics, hematogenously. Ez az akut szakaszban is fennmarad az a néhány hét, mint immunitás alakul ki. Antitest-termelés megköveteli, hogy 1-2 hét alatt celluláris immunitás fordul elő 2-4 hét utáni fertőzés. Mind a humorális, celluláris immunitás fontos, de a celluláris válasz úgy tűnik, kritikus, a konverziós akut (ie, tachyzoites) krónikus (azaz bradyzoites) fertőzés. (Lásd életciklus a magyarázat pulzus – bradyzoites.) Különösen erős a Th1 válasz jellemzi a termelési tartalma citokinek beleértve az interleukin-12, interferon-gamma, tumor nekrózis faktor-alfa kapcsolódó Toxoplazma fertőzés.

Amikor a tünetek jelentkeznek, ezek általában enyhe, általában le, mint mononucleosis-mint a hidegrázás, láz, fejfájás, izomfájdalom, fáradtság, duzzadt nyirokcsomók. Ezek a tünetek önkorlátozó megoldani belül hét hónap. Egy krónikus lympadenopathy anélkül, láz, tartós, vagy visszatérő, akár egy év is megfigyelhető, mint egy tünete a toxoplazmózis. Ritkán megfelelő egyének kiállítás súlyos tünetek, az akut fertőzés szinte mindig előrehaladtával a krónikus szakaszban. Ez a látens fertőzés valószínűleg továbbra is fennáll, az élet, a beteg nélkül termelő minden progresszív patológia.

Toxoplazmózis már régen megállapította, mint egy opportunista fertőzés tekintetében, hogy újbóli lappangó fertőzések miatt immunszuppresszió kapcsolódó szerv transzplantáció, illetve bizonyos daganatos kezelések. 1980-as évek folyamán toxoplasmic encephalitis alakult ki, mint a gyakori szövődménye az AIDS-szel kapcsolatban. Becslések szerint 25-50% – a AIDS-betegek krónikus toxoplazmózis fejleszteni agyvelőgyulladás. Újra a fertőzés általában akkor fordul elő, ha a CD4 sejtek alá esik 100 sejt / mikroliter. Korai tünetek a toxoplasmic encephalitis közé tartozik a fejfájás, láz, levertség, tudatállapota a progresszió fokális neurológiai deficit, görcsök. A betegség szinte mindig miatt újbóli látens fertőzés (lásd a keretes írást), s hajlamos arra, hogy továbbra is csak a CNS. Más szóval, a szövet, ciszták, szétszakadnak, s a megjelent bradyzoites vagy átalakítja tachyzoites. (Lásd életciklus a magyarázat pulzus – bradyzoites.) A fokális elváltozások okozta a pusztítást, a fogadó sejt a közvetlen közelben. Másik formája a kiújult a betegség, különösen retinochoroiditis, pneumonitis, szívizomgyulladás, myositis, időnként előfordulhat együtt immunszuppresszió.

Carlos S. Subauste, Toxoplasmosis, AIDS.

Veleszületett Toxoplasmosis

Veleszületett Fertőzés Eredmények
5-10% halál (abortusz, vagy még születése)
8-10% súlyos agy vagy a szem károsodása
10-13% közepessúlyos vizuális hátrányok
58-72% tünetmentes születéskor, fejlődő retinochoroiditis vagy neurológiai tünetek később

Toxoplazma is továbbítható teljesen (azaz transplacentally) ha az anya szerez a fertőzés a terhesség ideje alatt. Veleszületett (azaz transplacental) fertőzések nagyobb a valószínűsége, hogy tüneti, mint a szülés utáni fertőzés, különösen a súlyos (lásd Eredmények Doboz). Néhány főbb jellemzői a következők:

Szemészeti Toxoplazmózis

Egy retinochoroiditis, gyulladás a retina, valamint choroid (vastag érrendszeri területen vissza a szem), egy másik klinikai megnyilvánulása Toxoplazma fertőzés. Retinochoroiditiis okozhat fertőzések, veleszületett vagy akut vagy újra fertőzések szerzett a születés után. Eredetileg a szemészeti tünetek gyakrabban voltak társuló fertőzések, veleszületett vagy késői megnyilvánulása miatt az újbóli egy veleszületett fertőzés. Azonban, szemészeti toxoplazmózis jelentették, növekvő frekvencia a szövetség heveny fertőzések. Elhangzott, hogy a különböző genotípusok kiállítás különböző szintű virulencia különösen annak tekintetében, hogy a kifejezés a szemészeti betegség. Abban az esetben, veleszületett fertőzés, a retinochoroiditis lehet fejleszteni, hét évvel a születése után. Körülbelül húsz százaléka személyek veleszületett fertőzések lesz kiállítás retinochoroiditis a szülés után a kamaszkor által 82% tüneteket mutat.

A fokális elváltozások jellegű, általában önkorlátozó. Ők úgy gondolják, hogy az eredmény a ciszta törés a retina-ben újra esetekben, vagy tachyzoites akut esetekben. A sejtek a retina hasonlítanak azok a központi idegrendszer. Granulomatosus elváltozások is jelen lehetnek a choroid. Az elváltozások általában kétoldalú, a veleszületett fertőzés, illetve egyoldalú, ha a születés után szerzett. Állatkísérletek bizonyítják, hogy a retina nekrózis kapcsolódó elváltozás okozza, hogy elterjedése paraziták, míg a túlérzékenységi reakciókat, hogy toxoplasmic antigének vagy a felelős a kísérő gyulladás. A tünetek közé tartozik a homályos látás vagy más vizuális hibák. Látás javítása a felbontás a gyulladás. Kiújulás a betegség már megállapította, de a frekvencia, befolyásoló tényezők az ismétlődés nem egyértelmű. A betegség ritkán progresszív a megfelelő egyének, de a sebhely a retina. Azonban a betegség nagyon súlyos, az AIDS-betegek, illetve továbbra is elért.

GN Holland (2003) Ocular toxoplasmosis: a global reassessment: part I: epidemiology and course of disease. American Journal of Ophthalmology 136, 973-988.
GN Holland (2004) Ocular toxoplasmosis: a global reassessment: part II: disease manifestations and management. American Journal of Ophthalmology 137, 1-17.

Diagnózis, Kezelés, Megelőzés

Ellentétben a legtöbb más egysejtű fertőzések, diagnózis ritkán keresztül történik az érzékelés vagy a helyreállítási a szervezetek, de erősen függ a szerológiai eljárások. Paraziták mutatható ki biopsied példányok, véralvadék sejtek, vagy az agyi-gerincvelői folyadék. Azonban kimutatására tachyzoites ezen anyagokból nehéz lehet. Ezek a példányok is használható, hogy a beoltott egerek vagy szövet kultúra sejtek vagy elemezni PCR. Az eredmény félrevezető lehet, de mivel sok ember van kitéve, Toxoplazma, kikötő szövet ciszták (bradyzoites). Ezért szerológiai vizsgálatok ajánlott komponens a diagnózis.

A szerológiai diagnózis a Toxoplazma is összetett, mert a prevalencia a szérum-pozitív személyek. Magas antitest titer önmagában még nem perdöntő bizonyíték, hogy az akut fertőzés. Veleszületett fertőzés hasonlóan nehéz diagnosztizálni szerológiailag, mert az anyai IgG átjut a placentán, valamint továbbra is fennáll, több hónapig. Bizonyíték akut fertőzés magas IgM titer és/vagy jelentős emelkedése teljes antitest titer együtt tünetek. Képalkotó eljárások (CT, MRI) is hasznos lehet a diagnózis a toxoplasmic agyvelőgyulladás.

Kezelés jelzések, valamint időtartama:

A kezelés ajánlott ez a szinergikus kombináció a pyrimethamine plusz sulfadiazine kiegészítés a folinic sav (Leucovorin®).

Megelőzés

nyers hús

 • szakács alaposan (66C, 150F)
 • kezelése során viseljen kesztyűt
 • kezelése után mosson kezet
 • mosás, vágás táblák, konyhapult, edények, stb.

macska ürülék

 • tiszta alom doboz azonnal (<24 óra)
 • kesztyűben kertészet
  mosson kezet, miután a kertészkedés vagy a tisztítás alom doboz
 • mossa meg harangzúgás gyümölcsök, vegtables
 • borító homok doboz
 • mindig tartsa macska a házban
 • ellenőrző kóbor
 • nem szerez új macskák terhesség alatt

A prognózis az akut toxoplazmózis a megfelelő felnőttek kiváló. Akut fertőzések, a magzat, vagy a fiatal gyermekek lehet majd ismételt támadások retinochoroiditis. A kezelés úgy tűnik, hogy a gyakoriság, az ezeket a támadásokat. Ha elég korán elkezdődött, a kezelés az immunszupprimált betegek általában eredmények, fejlesztések, de recrudescences gyakoriak.

Ellenőrző intézkedések a toxoplazmózis összpontosítani, elkerülve a két fő forrásból származó fertőzés: a nyers hús, valamint a szennyezett macska ürüléket. Megelőző tevékenységek (Doboz) a következők: elkerülve a bevétel sporulated oocysts vagy szöveti cisztákat, megsemmisítése a fertőző formák (pl., fűtés), valamint megakadályozza a fertőzés a háziállatok. A megelőzés különösen fontos a terhesség alatt, amikor a következményeit fertőzés legsúlyosabb.

Vélemények a Toxoplazma:

Chapter a Toxoplasma gondii by J.P. Dubey
Tenter és mtsai (2000) Int. J. Parasitol. 30, 1217
D. Hill, J. P. Dubey (2002) Toxoplasma gondii: transmission, diagnosis and prevention. Clinical Microbiology and Infection 8:634-640.
DE Hill, S Chirukandotha and JP Dubey (2005) Biology and epidemiology of Toxoplasma gondii in man and animals. Animal Health Research Reviews 6:41-61.
JG Montoya and O Liesenfeld (2004) Toxoplasmosis. The Lancet 363:1965-1976.

Neospora caninum
Neospora caninum szorosan kapcsolódó Toxoplazma gondii, mutat egy közel azonos morfológiai. Mint a Toxoplazma, Neospora fertőzi sok háziasított állatok pedig az egyik fő oka a vetélések, halvaszületés, a szarvasmarha világszerte. A végleges házigazdák vannak kutyák, amelyek kiállítás neuromuscularis betegség. Az emberek nem egy fogadó. A kutyák fertőzött bevétel után a fertőzött szövetek a közbenső állomás. Unsporulated oocyts hullik, a széklet pedig sporulate a környezetben. Közbenső állomások megszerezni a fertőzés lenyelése sporulated oocysts. Azonban, ellentétben a Toxoplazma, közbenső állomás nem tudja megszerezni a fertőzés által lenyelés szövet képezi a más közbenső állomás. A fertőzés átvihető teljesen a parazita könnyen tartani, szarvasmarha, kutya által vertikális terjedés. Egy erdei ciklus érintő fehérfarkú szarvas, a prérifarkas is azonosították (Rosypal és Lindsay, Tr. Parasitol. 21, 349. 2005).

Babesiosis

Babesiosis egy ritka zoonózist okozó fertőzés által továbbított kullancsok. Az etiológiai ágensek, Babesia faj, a vér paraziták, amely megfertőzi sokféle vadon élő, háziasított állatok az egész világon. Babesia, Theileria csoportot alkotnak az úgynevezett piroplasms, a hivatkozás intraerythrocytic formák, amelyek körte alakú egyes fajok. Piroplasms, mert óriási veszteség az állatállomány az endémiás területeken. Ez feltételezi, hogy a pestis az Egyiptomiak szarvasmarha leírása a bibliai könyvet az Exodus lehet, vörös víz láz okozta B. iránt.

A két piroplasm nemzetségek általában megkülönböztetni a hiánya egy előre erythrocytic ciklus a Babesia a hiánya transovarial átvitel Theileria (lásd életciklus alatt). A molekuláris adatok azt mutatják, hogy a Babesia, Theileria faj nem alkotnak adott monophylogenic csoportok. Különösen sok Babesia faj, amely már hivatalosan csoportosítva, mint a ” kis ” Babesia, vagy szorosabban kapcsolódó Theileria. Ezzel összhangban a molekuláris adatok, sem a kis Babesia–ellentétben a “nagy” Babesia–úgy tűnik, hogy a továbbított transovarially a kullancsok, ami arra utal, szükség van egy újra-értékelése piroplasm osztályozás. (Lásd G Uilenberg, 2006, Babesia–A historical overview, Veterinary Parasitology 138, 3-10.)

Emberi Babesiosis
Faj Helyé Reservior Fogadó Vector Esetekben Mortalitás
B. microti Egyesült Államok mezei egerek, patkányokkal együtt* Ixodesscapularis >2000 5%
B. duncani Egyesült Államok ? Ixodespacificus? 9 11%
B. divergens Európa szarvasmarha, illetve egyéb kérődzők Ixodes ricinus >30 50%

*Peromyscus leucopus (fehér lábú egér) , Microtus pennsylvannicus, ill.

Sok faj a Babesia számoltak be, hogy megfertőzi az embereket. A három legtöbb uralkodó faj fertőzi az emberek B. microti, B. duncani, B. divergens (Táblázat). Fertőzések, más faj, vagy rosszul dokumentált, vagy csak néhány elszigetelt esetekben. Az első esetben társult splenectomia vagy más immuno-kompromittáló körülmények között. Azonban immuno-illetékes személyek fertőzött Babesia nem kiállítóként klinikai tüneteket írtak le. Továbbá szerológiai a felmérések azt mutatják, hogy a fertőzés alatt lehet diagnosztizálni. A legnagyobb hangsúly az emberi fertőzések az USA ban már mentén, az északkeleti tengerparti régió ad okot, hogy a név Nantucket láz, illetve a felső közép. Fertőzés Európában úgy tűnik, ritkább, akkor az USA ban, de több halálos kimenetelű. A legtöbb ezek a fertőzések volna kapcsolódó egyének, akik rendszeres kapcsolatot szarvasmarha.

Életciklus

Babesia mutat egy tipikus apicomplexan életciklus jellemzi merogony, gametogony, sporogony (Ábra). A fertőzés által szerzett a gerinces fogadó amikor sporozoites (Sp) során átvitt kullancs etetés. A sporozoites támadják vörösvértestek kihasználva a mechanizmus invázió hasonló más Apicomplexa. (Lásd a részletes vita a fogadó sejt inváziós által malária parazita.) Ezzel szemben Plasmodium, a parasitophorous vacuolar membrán (PVM) lebomlik után invázió, illetve a parazita a közvetlen kapcsolatot a fogadó vörösvértest citoplazmában. A trophozoiták kimutatása (Tr) osztva bináris hasadási produkál merozoites (Mz), amely a fertőzött további vörösvértestek és újra akarja indítani a replikációs ciklus. Egyes fajok, tetrád, a továbbiakban egy Máltai kereszt, alkalmanként megfigyelhető.

Néhány trophozoiták kimutatása fog fejlődni gametocytes (Gm), vagy gamonts, amelyek felelősek a kezdeményező a fertőzés a kullancs vektor. A gametocytes alávetni morfológiai változások a kullancs gyomrában, fejleszteni ray szervek (Rb; aka Strahlenkörper). Két ray szervek (azaz ivarsejtek) biztosíték alkotnak egy zigóta (Zg), amely akkor alakul ki egy kinete (Ki). A kinete behatol a peritrophic membrán, bél hám, hogy hozzáférjen a hemolymph. Nagy Babesia, mint egy B. divergens, B. canis, képesek megszálló különböző szervek, valamint átesett további replikáció. Leginkább figyelemre méltó az invázió a petefészkek, tojás vezető transovarial átvitel, hogy a kullancs utódai.

Sporogony kezdeményezett, amikor kinetes támadják a nyálmirigyek. A parazita kitágul, majd kitölti a hipertrófiás fogadó sejt alakul ki egy többmagvú sporoblast (Sb; aka sporont). Érett sporozoites rendelkező csúcsi, egyrészt, bud ezt a differenciálatlan sporoblast, ha a kullancsot táplálja, megint egy új házigazda. Öt-tíz ezer sporozoites lehet által gyártott egységes sporoblast. A sporozoites majd beadni a fogadó a nyál, így lesz teljes az életciklus.

Theileria és Lymphoblastogenesis
Theileria fajok hatékony, mert a betegség az állatok, főleg a szarvasmarha, a világ számos részén. A legtöbb súlyos Keleti Parti láz a szarvasmarha által okozott T. parva. Ez 90-100% – os halálozási Afrikában. T. annulata okok enyhébb betegség szarvasmarha a Földközi-tenger mentén, valamint a Közel-Keleten ismert trópusi theileriosis. Theileria szorosan kapcsolódik a Babesia, kiállítás egy nagyon hasonló életciklus (16.1 Ábra). A fő különbség az, hogy egy előre erythrocytic színpadon által mutatott Theileria faj. Bár egy ilyen előre-erythrocytic színpad gyanúsított B. microti. Sporozoites támadják limfociták, majd rábírja elterjedése a fogadó limfociták egy ismeretlen mechanizmus. A parazita fejlődik, többmagvú schizont (azaz meront), amely megy a divízió egybeeső a replikáció a szaporodó limfocita, így egy schizont át, hogy minden a lánya limfociták. A kapott merozoites támadják vörösvértestek és végső soron alakulhat gamonts, amelyek a fertőző kullancs. Ez a lymphoproliferatív folyamat vezet a súlyos betegség megnyilvánulásai kapcsolódó theilerioses. Ez a limfocita transzformáció visszafordítható a kezelés vezet a parazita elszámolása, valamint az azt követő limfocita elterjedése gátolt.

Klinikai Jellemzők

A személyek ép lép a fertőzés általában önálló korlátozott jellemző a fokozatosan kialakuló rossz közérzet, láz, fejfájás, hidegrázás, izzadás, izomfájdalom, fáradtság, gyengeség. Egy enyhe vagy közepesen súlyos hemolitikus anémia is kíséri ezeket a tüneteket. Sok a fertőzések megoldja a saját kezelés nélkül, de a paraziták is fennáll hónap. A betegség általában több fulmináns pedig súlyos splenectomized, vagy immunszupprimált személyek, életveszélyes lehet. Parasitemias >25%, a súlyos vérszegénység léphet fel.

Diagnózis, azáltal, hogy érzékeli a parazita a Giemsa-festett vér foltok. Lehetőség van a Babesia, hogy összetéveszteni a malária parazita miatt néhány morfológiai hasonlóság Plasmodium gyűrű színpadon paraziták (lásd az Ábrát a B. microti). Szerológia, válasz hiánya anti-malarials, nem utazási történelem más tényezőt kell figyelembe venni, hogy a diagnózis.

Nincsenek egyértelműen hatékony gyógyszerek ellen babesiosis. Az ajánlott kezelés clindamycin + kinint. Pentamidin is kimutatták, hogy elnyomja, de nem szünteti meg, parasitemia. Chloroquine, bár úgy tűnik, nem befolyásolja parasitemia, nyújt némi tüneti, amely lehet az oka, hogy a gyulladáscsökkentő tulajdonságai. Atovakon + azitromicin kimutatták, hogy ugyanolyan hatékony, mint a clindamycin + kinint, de kevesebb káros hatással van (Krause és mtsai, 2000, N. Engl. J. Med 343:1454). Vércsere óta használják, mint egy életmentő erőfeszítést súlyos betegségben szenvedő betegekben.

Felülvizsgálat a babesiosis:

Vannier E és Krause PJ (2012) Human Babesiosis. NEJM 366:23972407.

Eredeti forrás http://www.tulane.edu/~wiser/protozoology/notes/api.html.