Az Edward Scarlett Trade Card

Posted on

Kép hitel:
(A) Douce ad 139 (766), Bodleian Library, University of Oxford és (B) a brit optikai Association Museum Főiskolán szemvizsgálók mivel mind nagyon kedvesen megosztott nagy nagyfelbontású greyscans érdekében, hogy ezt az értékelést és összehasonlítása

Nagyon különleges személyes köszönetemet kiterjed a Neil Handley, kurátora a BOA Múzeum, amelynek széles körű ismereteket a széles területén az optikai történelem egészen elképesztő. Ez az oldal is készült a fajta támogatást Josie Lister, Sheila O’Connell, Sara Schechner, Karsten Gaulke, Peter de Clerc, Dennis Simms, Dr. Charles Letocha, Marv Bolt, Paolo Brenni és Adrian Whicher, és természetesen webmaster Lee Berkowitz.

BEVEZETÉS

Az Edward Scarlett optikai kereskedelmi kártya, megfelelően, úgy, hogy az egyik legjelentősebb darabjai nyomtatott tiszavirág életűek létezik. A specifikus jelentőségű szemészeti történelem annak a ténynek köszönhető, hogy ez képezi a legkorábbi reklám oldalsó karok szemüveg. A jól mint négyszáz éve szemüveggel nyugodott csak az orrát. Scarlett kereskedelmi kártya (kb 1728-1730, vagy talán most datálható egy kicsit korábban) szemlélteti csuklós templomi darabokat, amelyek rövid, egyenes és spirális végződések (finials). Ezek finials nyomni egy mérsékelten nagy terület a fejét a régióban a Temple, valamint az orr, amely jelentősen javult stabilitást a viselő számára. Hamarosan ezek a spirálok nagyon valószínű, módosítva lett a nagy gyűrű végei láthatók korai templom szemüvegek, amelyek példái megtalálhatók a számos köz- és magángyűjteményekben.

Scarlett kereskedelmi kártya extrém ritkaság, és egészen a közelmúltig csak két példát általában ismert, hogy létezik, az egyik a BOA Múzeum, a másik pedig a Science Museum, mind Londonban. Egy harmadik példa napvilágra került, azonban a következő kutatások 2007-ben a British Museum Osztály Grafikai. A legszerencsésebb felfedezése egy megjegyzés papírok ott tartott vezetett a csodálatos példája a Bodleian Library, University of Oxford, amely eltér a másik kettő. Scarlett kereskedelmi kártya fogják elemezni és alább, és alátámasztja a diavetítést követni. A három kiemelt példákban illusztrációi közel harminc tudományos tárgyakat a perifériás területen, hogy ezt a kereskedelmi kártya egyik vizuális jeleken valaha nyomtatni. Azt is három roundels szöveg mindegyik közel ugyanazt az üzenetet, hanem egy másik nyelv, angol, francia és holland.

Apa és fia

Edward Scarlett, a nagyobbik (valamikor előtt 1677-1743), tanoncnak 1691 Christopher Cock Long Acre, tagja a nagyságos Társaság szemüvegek számára. Scarlett mentesítjük a látvány Makers Társaság 1705, amikor először kinyitotta a bolt úgynevezett Arkhimédész és a Globe on Dean Street közelében, a Szent Anna-templom, Soho, London. Ekkor vált mester a látvány Makers Társaság 1720-1722. John Marshall volt optikus az uralkodó, így amikor meghalt Scarlett ekkor nevezték 1727-ben lesz “Optikus őfelségéhez King George a második.” Ő egy kiváló és elismert látszerész és maradt boltjában haláláig 1743.

A fiú, aki szintén a Edward Scarlett (talán 1702 – körülbelül 1779) tanoncnak, hogy az apa körül kezdett 1716, majd dolgozott ugyanazon a címen, amíg 1770 körül fia mentesítjük a Társaság 1924-ben lett mester a látvány Makers Company 1745-ben tette mikroszkópok, távcsövek, és az is rögzítésre felár cím Maxwell Street elején 1749-ben, a szemüveg, a második ház Essex Street közelében, Temple Bar, Londonban.

SCARLETT-TYPE SPECTACLES

Edward Scarlett Senior nem lett volna a tényleges feltalálója látvány oldalán, de a rendelkezésre álló bizonyítékok határozottan arra utal, hogy ő volt az első, hogy reklámozza. Csak egyetlen valódi korai példája a szemüveg túléli ma a nyilvánosság előtt, és csak néhány további példa (valószínűleg kelt később a 18. században) is található. Az az egyetlen leghíresebb kincs létezik a BOA Museum Londonban (modern katalógus # LDBOA1999.1308). Ezt fedezte fel szinte véletlenül, munka közben a múzeumban pincében, majd Knaresbrough Place 1990 Szerencsére a kurátora az időben, Hugh Orr, elegendő szakértelemmel felismerni, jelentőségük és azok valódiságát azóta megerősítette Ronald MacGregor is más nemzetközi szakértők. Scarlett üzlet mozdítani az ilyen típusú, így azok ismertek, mint a “Scarlett-típus”. Ellentétben azzal, amit időnként bejelentett sem Scarlett az apa, sem Scarlett fiának valaha azt állította, hogy feltalálta az oldalsó kar Továbbá soha nem szabadalmaztatta ezt az új szolgáltatást.

Hugh Orr később írt egy cikket a OAICC Newsletter, Szemészeti Régiségek, melynek címe “régiségkereskedő álom”. Leírta az egyik legfontosabb feladat, amikor kezd recatalogue BOA Alapítvány Múzeum gyűjteménye. Ő már dolgozik egy vegyes csomagot rozsdás vas és acél szemüveg, astigs, mappák, stb amely már félre, mint értéktelen. Legnagyobb meglepetésére látta a pár rövid spirál oldalán borított darab bársony. A lencse (1,25 RE, 2,50 LE) repedezett és “a keret jobb napokat látott”. Ezek azonban Scarlett típusú szemüveg, és minden bizonnyal az a fajta felismerés, hogy csak egyszer van az életben. Ez volt Orr legnagyobb lelet, mert tudta, hogy Scarlett volt az első reklámozni szemüveg oldala (templomok), és így érezték eléggé esetleg a feltaláló.

Egyéb hozzájárulások tulajdonítható SCARLETT NAME

Egy másik fontos fejlesztés ered munkája Edward Scarlett, a vezető. A nyers mérési lencsék és a felíró hatalmi gyújtótávolság valószínűleg kezdődött a firenzeiek a 15. század folyamán. Ezután Ágoston szerzetes Tommaso Garzoni ténylegesen mért lencse görbülete az utolsó negyedévben a 16. század. A híres 1623 könyv Daza de Valdes magyarázza módszer minősítési objektívek fok megfelelő évtizedes életkor 30 és 80. Néhány ilyen rendszereket, meglehetősen pontos elnevezések, de mások inkább csak alapul a relatív szükség vagy hozzávetőleges korát viselőjének. Szemüveg jellemzően soroltak volna durván, mint az “idősebbek” vagy “fiatalabb emberek elől”. Daza de Valdes, különösen, használt módszert, amely lehet tekinteni elég pontos a mai szabványoknak. Ezután mintegy száz évvel később a Edward Scarlett lett a legelső optikus felmérni és számos szemüveglencsék szerint a gyújtótávolság (relatív teljesítmény jelöljük hüvelyk), aztán nyomot ez a szám a vázon. Ezek Scarlett Focus Marks nyújtott szélesebb körű optikai lencse hatásköre szoruló emberek szemüveget. Szemüveglencse gyártás volt valamelyest a művészeti előtt idejével; most Scarlett “új módszer” ez lesz pontosabb jármű. ”

Az ő kereskedelmi kártya Edward Scarlett hirdetett, hogy “Grindeth mindenféle Optick szemüveg (és) teszi szemüveg után egy új módszert, a jelölést a Focus az üveg után a keret, ami azt jelenti, approv’d a valamennyi Tanult Opticks a [ a] Exactest módja illeszkedő más szemmel “. Az idősebb Edward Scarlett fenn a magas színvonalú vezetés végző optikai törvények a City of London. Ő és fia is együttműködött a jól ismert matematikus, John Hadley (1682-1744), aki az akkor alelnöke, a Royal Society. Ez az együttműködés adta a Scarletts betekintést fejlett módszerek tudósok mérésére objektívek. Ez valószínűleg az, hogy mi vezetett a fejlődése Scarlett Focus Mark.

A hetilap, május 23, 1724, a következő jelent meg: “A múlt héten mutatták, hogy a király (azaz I. György, 1714-1727]), Prince és a hercegnő … furcsa darab Dioptrick Festés a zseniális M. Edward Scarlett, látszerész ő Royal Highnesses híres néhai javítása illeszkedő szemüveg gyenge szemét a gyújtótávolság a pohár “.

A többség a szemüveg között létrejött 1724 (ha ez a “javulás” jelentette be, hogy a király) 1743 (amikor Scarlett vezető meghalt) volt Nürnberg stílus orr szemüveg. Összecsukható fajtákat is készült. Ez nem lett volna könnyű elhelyezni a hangsúly száma egy tipikus Nürnberg keret a nap. Ezért néhány év múlva azt feltételezzük, hogy ez lett sokkal praktikusabb egyszerűen etch hogy fókusztávolság számot az üveg lencse is, bár nem tudom, hogy Scarlett volt az első, optikus indulhatott ezt a gyakorlatot.

Szintén a 18. század végén más jelek (30, 40, 50 … 100) néha jegyezni a oldalfegyvereit szemüveget. Minél nagyobb a szám fel van tüntetve a keret, annál valószínűbb, lencse, amely erőt adna jobb látás egy ember majdnem ebben a korban. Mindezen fejlesztések felülvizsgálták a kiváló július 1951 cikket a The Optikus írta Otto Ahlstromnak kurátora Stockholm Egyesült látszerészeti Múzeum.

Ezen kívül, amit a fentiekben részletezett, a Science Museum címke azok most bontott kijelző korábbi Optics Galéria kifejtette, hogy ez volt a fiatalabb Scarlett, aki részt vett speculum tükrök. Általánosan megállapítható, hogy az amatőr csillagász Samuel Molyneux (1689-1728) feltárta az eredményeit, kísérletek optika “Edward Scarlett” közötti időben 1724-1728, de nem világos, hogy milyen Scarlett említettel. Lehet nyugodtan feltételezhetjük, hogy néhány utalást “Edward Scarlett” a 1720-as években és a 1730-as is, hogy az üzleti, hogy nevet és nem kifejezetten a vezető vagy a junior egyéni.

Három példája a kártya

Három példa, jelenleg ismert, hogy létezik:
1) Bodleian Library, University of Oxford – nyert információk a kutatása során a Grafikai Osztály a British Museum szerencsére felfedezéséhez vezetett ennek a tanulmánynak kincs. Most úgy tűnik, hogy 1714-1727. Douce ad 139 pont 766. mérete 10 x 8 ½ ¼ hüvelyk.
2). British optikai Múzeuma Főiskola látszerészek, modern katalógus számát LDBOA1999.242 – Ez a példa kissé elhalványult, de az is különleges, mert a jelek szerint már használják a röplap kelt 1756 írtak alá Scarlett a fiatalabb a hátoldalon és ez úgy tűnik, hogy egy eredeti aláírással, nem egy aláírta a személyzet egy másik alkalmazottja.
Ez utánnyomást a 1932 BOA Múzeum és Könyvtár Katalógus: J. H. Sutcliffe és E. S. Chittell szemben 296. oldal.
3). Science Museum London – Ez a példa volt kiállítva a múzeum optikai Gallery, de sajnos ez elbontották alatt 2007 utánnyomást a fontos 1971 H. R. Calvert M. A könyv tudományos Kereskedelmi kártyák a Science Museum Collection. Feltűnik, 44. oldal és jelöljük katalógus # 339 nem jelöli meg a Science Museum leltár 1934-120. Méret 11 3/8 x 9 3/8 hüvelyk.

Ami a korábbi verzió?

A főbb pontok a különbség az újonnan felszínre Bodleian példa, és a korábban ismert BOA Múzeum / Science Museum verzió van:

1). A Royal Arms eltérő megjelenésű
2). Az alábbiakban a Royal Arms megjelennek a francia szó “Dieu et mon droit”, de csak az egyik változat.
3). A bal felső ovális (tócsni) a szöveg nevét két különböző tagjai az uralkodó királyi család.
4). Az alsó ovális a holland szöveg változik egyik változat rövidebbek, mint a többi.
5). A BOA változat kevésbé jól definiált, még ha, mint a Science Museum példa

Az egyik katalógusok a British Museum Osztály rajztárába, van egy fénykép a kereskedelmi kártya Edward Scarlett a Douce Gyűjtemény a Bodleian Könyvtár. Kötvényeket írta Sir Ambrose Heal (1872-1959) a hegyén ezt a fényképet …. .Heal 105,88 [Azaz Ez a kártya utal, hogy a herceg és a walesi hercegnő úgy kell nyúlnak hogy mielőtt június 1727, amikor a Prince (George) trónra, mint George II].

Vannak még jegyzeteket Ambrose Heal hegyén egy fénykép a kereskedelmi kártya Edward Scarlett a Science Museum, South Kensington. Mivel a kártya utal George II kell nyúlnak a június után 1727. Heal is javasolta a kereskedelmi kártya eredetileg állították elő már 1710, de a felirata ez a példa kellett lennie, miután június 1727.

Peter de Clercq egy holland származású független író, kutató és tiszt a tudományos eszköz Society. Azt kérték, hogy értékelje a két kereskedelmi kártyák. A válasza: “Én, mint a Scarlett kereskedelmi kártyát a Bodleian könyvtár (mondjuk pont a) Az egyik bemutatott HR Calvert, Tudományos Kereskedelmi kártyák a Science Museum Collection (1971), lemez 44 (b) pontja és általam érti is a gyűjtemény jó barátunk Neil Handley. A holland szöveg elem jelentése egy vidám kísérlet Az angol és francia nyelvű szövege, túl hosszú, és egy igazi zűrzavar. Feltehetően valaki egy parancsot a holland nyelv szereztem meg, és azt javasolta Scarlett, így sokkal rövidebb és a megfelelő szöveg pont B. Ez nekem úgy tűnik, meggyőző bizonyíték, hogy pont egy az idősebbik. ”

A BOA Múzeum / Science Museum verzió George II említik. Ez azt jelenti, hogy a legkorábbi időpont, hogy esetleg lehetne az 1727. A BOA verzió még kevésbé jól definiált, mint a Science Museum példa; ezért lehet, hogy a nyomtatott még később, alátámasztja az a tény, hogy én kelt a hátán, mint egy 1756 röplap.

A Bodleian változat Royal Arms kell poszt 1714, mert a jobb alsó negyedben van osztva három mutató két oroszlán területén, és a legalsó egy vágtató ló, a szimbólum a Hannover. Nem tudjuk, hogy milyen gyorsan Royal Heralds működött megtervezésekor a módosított fegyverek … George I trónra augusztus 1714 Prince George (a jövőben George II) nevezték Prince of Wales a szeptember 27, 1714, így a kereskedelmi kártya kell küldeni -date abban a hónapban. Ő lett király június 11, 1727.

A Bodleian változat említi a herceg és a walesi hercegnő. Ez vonatkozik a jövőben George II kijelölt walesi herceg 1714-ben, amikorra ő már házas. A Bodleian verzió is jobb metszve, ezért valószínűleg közelebb áll az eredetihez. Lehet valószínűleg 1714-1727. A szép dolog, hogy ez esetleg változtatni a jelenleg birtokolt időpontját a találmány a látvány oldalán.

Következtetések

London optikai hangszerész reklámozzák kézműves kereskedelem révén kártyák és brosúrák. Ezek iparos kártyák, vagy még röviddel a kereskedelmi kártyák általában nyomtatott egyik oldalán egy kártyát, vagy még gyakrabban, csak egy papírlapot. Segítenek nyújt csodálatos bizonyíték társadalmi fejlődés egy látszerészeti szakma. Azt is hasznos forrás a tudománytörténet és néha segít nekünk dátum eszközök (vagy találmányok, mint az első csuklós oldalán szemüvegek – “Scarlett-típus”). Sok a döntéshozók tagjai voltak a nagyságos Társaság Szemüveg Makers. Minden gyártó is volt egy kiálló jel (homlokzatot), amellyel az üzleti ismert volt. Nagyon sok az olyan optikai eszközöket eladásra kínált során Edward Scarlett munkanapra megjelennek a nagyon ritka kereskedelmi kártya, egy harmadik példát, amely most került napvilágra. Úgy tűnik, hogy két teljesen különböző változatban. Scarlett kereskedelmi kártya valószínűleg frissül, amint a királyi cím változott, 1727-ben; tehát, hogy továbbra is a legkorábbi hozzávetőleges időpontját a Science Múzeum / BOA változat. Ez az újonnan feltárt Bodleian változat úgy tűnik, hogy a korábbi, a következőtől: 1714-1727, potenciálisan előrehozatala számított találmány látvány oldalról akár tizenhárom év, és megerősítve a találmány minden esetben a legkésőbb 1727.

Az optikai eszközök szemléltetik a következő kereskedelmi kártyák célja, hogy tárgyakat a szépség, mint azok szánták segédprogramot. Mindezen okok miatt a Scarlett kereskedelmi kártya sokak szerint egy csodálatos potenciális oktatási eszköz, akit érdekel ebben a történelmi téma. Elemeztük a szöveg a kártya és a képeket az eszközök is bemutatásra kerülnek az alábbi, adott egy címet, valamint néhány hasznos leírás. Reméljük, hogy meg lehet tanulni a legkülönbözőbb látszerészeti tárgyak (tudományos eszközök) során elérhető azon korai 18. században, Londonban. Megjegyzések és korrekciók természetesen örvendetes.

Eredetileg a http://www.antiquespectacles.com/trade_cards/scarlett/scarlett.htm. Készítette http://hunsci.com