Absztrakt

Az Interneten megjelent az Egyesült Államok a mérnöki, kutatói közösség között, 1969, 1983, egy kinövés a házasság számítástechnikai, kommunikációs technológiák. Ausztrál számítástechnikai kutatók kevésbé volt fejlett, de költség-hatékony mechanizmusok, valamint elfogadta az Internet protokollok csak akkor, ha elérték azt a szintet, az érettség. Gyors előrelépés történt 1989-től kezdődően.

Azzal, 1993-94, az Egyesült Államok Internet gerinctelenek volt az átmenet egy tudományos infrastruktúra, hogy egy hagyományos üzleti modell. Ausztrál használja magánszemélyek, üzleti, kormányzati nőtt, majdnem olyan gyorsan, mint a leggyorsabb elfogadó országok, a Egyesült Államok, valamint Skandinávia. Ennek eredményeként, egy új üzleti modell valósult meg Ausztráliában 1994-95.

A gyors érlelés azóta helyezett Ausztrália, majd az Ausztrálok egy erős helyzetben, hogy kihasználja az információs infrastruktúra, hogy az Internet jelenti, hogy részt agresszíven a elkerülhetetlenül gyors változás a következő 5-10 évben. Sajnos, az ország jövője aláássa a Kormány hibája, hogy újra szerkezet a távközlési szektor. Ahelyett, hogy a hierarchia a szolgáltatás rétegek hatékony versenyt a felső réteget, az Internet ipar még mindig uralja egyetlen, hatalmas, vertikálisan integrált vállalat.

1. Bevezetés

Ausztrál történészek még viszont a figyelmet, hogy az Interneten; a mérnökök egy kicsit felvétel tevékenységét az utókor számára; de még nincs erős szervezet szeretné a bíróság a történelem. Ennek eredményeként rendkívül kis dokumentációban, az első évtizedben az Internet Ausztráliában. Ez a papír felhívja a rendelkezésre álló forrásokat annak érdekében, hogy egy vázlatot, hogy a történelem, hogy kellően részletes támogató stratégia, valamint a politikai viták.

Kommentátorok a kibertérben magatartás rendelet, valamint a szörnyű kockázatot, hogy alaptalan feltételezések arról, hogy az Internet, mert a sok mítoszok ágyazva a metaforákat használt elmagyarázni az Interneten. Annak érdekében, hogy egy ellenszere rosszul informált vita, ez a papír háttér információt tartalmaz a technológia, illetve a kormányzás intézmények, valamint a folyamatok.

A papír kezdődik, néhány lényeges szempont a történelem, számítástechnika, kommunikáció. Akkor vélemények megjelenése az Interneten, a Egyesült Államok. 1969-től kezdődően. A korai történelem, tudományos, használja az Internet Ausztráliában vezethető előtt az első vízválasztó 1989 júniusában, a második 1994 Májusában. Ezt követi egy áttekintést a történelem, a nyílt, nyilvános Internet Ausztráliában, értékelések, az infrastruktúra, az ágazat szerkezete, kormányzás 2004 elején, valószínűleg közel-jövőben irányban.

2. A Házasság a Számítástechnika, Kommunikáció

Ebben a részben egy rövid áttekintés a nagyon korai időkben a számítógépek, a változásokat eredményezett közötti konvergencia számítástechnika, üzenet-átviteli.

2.1 Számítástechnika

Számítógépek találták, 1940 körül. Eredetileg szánták, hogy végre számítási feladatok, mint például a ballisztika, de a numerikus feldolgozás képességeit hamar alkalmazott általános logikai manipulációk, s kiterjesztett adatokat tároló. Ők alkalmazták, hogy a feldolgozás a közigazgatási adatok 1952 óta.

Kezdetben a pár számítógépek létezett teljesen függetlenek egymástól. Adatok elfogták a gép által olvasható formában, táplálják be a gép. A feldolgozott adatok kimeneti mindkét gép által olvasható formában (újra használható a későbbi műveletek), valamint az ember által is olvasható formában. A korai számítógépek voltak, akkorák, mint egy szoba, szükség esetén igen jelentős beruházási; olyan számítástechnikai kezdetben inkább támogatja a központosítás, hierarchia, illetve hatóság.

Alkatrész technológiák gyorsan fejlődött, azonban a több generáció kapacitás-növekedés méret-csökkentés. A progresszív miniatürizálás processzorok, kombinált tömeges termelési hatékonyságot eredményezett kis eszközök válik elérhetővé, amely egyre inkább jelentős feldolgozási képességeit. Az 1970-es, 1980-as években látott nagyszabású aztán nagyon-nagy skálájú integráció (LSI, VLSI), amely lehetővé tette, hogy a termelés az első mikro-számítógép, akkor a számítógép egy kis chip.

A történelem, számítástechnika írtak az Amerikaiak. Lásd például CMHC (2000-), Lee (1998), Ceruzzi (1998), az Annals of a Történelem, Számítástechnika (IEEE 1979-). Kiegyensúlyozottabb történetek tükrözik azt a tényt, hogy a U. S. A. dominanciája az 1950-es években, a korai fejlesztések történtek mindkét oldalon az Atlanti-óceán (pl. Cardwell 1994, pp. 419-423, 467-484, Mowery 2003). A történelem, számítástechnika, Ausztráliában, lásd Bennett et al. (1994).

Számítógépek több összetevőből áll, amelyek egymással kommunikálhatnak útján vezetékeket, kábeleket. Ezek hordozzák adatok rendkívül gyorsan nagyon rövid távokon. Eredetileg ember volt, hogy ugyanazon a helyen, mint a számítógépek annak érdekében, hogy használja őket. Akkor bemenet kimenet (I/O, input-output) eszközök kerültek a szobák mellett a szobában, ahol a drága számítógép található. A közép-1960-as években, azt jelenti, hogy találtak hozzáférés engedélyezése az emberek, a megadott helyen, távol a gép.

2.2 Kommunikáció

Kommunikációs eszközök között hosszú megelőzi a találmány a számítógépek. Sok különböző átviteli média használták fel. Az első néhány technológiák támaszkodott alacsony feszültségű elektromos áram: a távíró (az 1840-es években), a telefon (1870-től), telex (az 1920-as években, míg az 1980-as évek). Később, az elektromágneses sugárzás alkalmazták, különösen formájában rádió (az 1910-es) , televízió (az 1920-as évekből). Fényáteresztő mentén üvegszál már hasznosítani, mivel az 1970-es években.

Az 1960-as években, amikor a számítógép-gyártók fordult a figyelmet, hogy a kommunikáció, a legszélesebb körben elérhető formában eszköz-eszköz a kommunikáció volt a telefonhálózatban, közkeletű nevén a Nyilvános telefonhálózathoz (Public Switched Telephone Network – PSTN). Ez volt szükség, találékonyság, annak érdekében, hogy elbírja a hang, az emberi hang, ami finoman változó longitudinális hullám a folyadék közegben. Távközlési mérnök kidolgozott egy analóg hangot, hogy lehet átvitt kábel formájában alacsony feszültségű jelet, hogy lehet feloldani, mint a hang a fogadó eszköz.

A számítógépek lényegében digitális, így a formája, a továbbítandó adatok kellett átszámítani a digitális-analóg formában, majd vissza megint a másik végén. A készülék találta ki, hogy ez volt a címe, hogy a modem (modulátor-demodulátor). Között arról, hogy 1975-ben, illetve 1995-ben, az átviteli kapacitás által támogatott modemek nőtt 100-szor, a több száz bit másodpercenként (bps) 56Kbps, ami a maximális elérhető ezzel a technológiával a hagyományos sodrott érpárú réz vezetékek.

A kezdeti alkalmazások benne egy nagy teljesítményű számítógép, a hub-ban, csatlakozik telefonvonalak ‘buta terminálok leginkább a végtagok. Ezek eredetileg tele-írógépek (ele-typewriters – TTY), amelynek célja, mint terminálok a telex hálózat; de katódsugárcső volt, hamarosan együtt billentyűzetek termelni, amit eredetileg az úgynevezett ‘üveg teletypes’, majd később vizuális kijelző egység (visual display units – VDUs). Mert az a forma, amit az eredmények is, ha az ilyen hálózatok diagrammed, ez a topológia általában a továbbiakban a ‘csillag hálózat.

Amíg egy szervezet volt, a kábel belül saját tulajdon, jelentős szabadságot. De egyszer csak arra törekedett, hogy csatlakoztassa a távoli eszközök, beköltözött a birodalom a távközlési (azaz az üzenet átviteli távolság). Ez egy jól megalapozott gazdasági ágazat, nagyon nagy, nagyon nagy vállalatok. Emellett az ipar úgynevezett közös infrastruktúra, következésképpen felügyelete alá tartozik egy erős szabályozó szerv. A kezdő számítógép-ipar egy nagyon kis hal a nagy tó.

A legtöbb országban használt, amit említett, mint az ADÓ-vevő modell (amely a különböző értelmezések, de általában jelenti, posta, távíró, telefon). Az ADÓVEVŐ-egy kormányzati ügynökség, amely az infrastruktúra, szolgáltatások, valamint szabályozza önmagát, a felhasználók számára. Az Egyesült Államok, másrészt a szolgáltatások mindig vezeti a magánszektor szervezetek említett általánosan, mint ‘telekommunikációs cégek (a távközlési cégek).

A 1901, amíg az 1990-es évek közepén, Ausztrália használt az ADÓ-vevő modell. Egészen 1975-ig, a hivatal a Posta-Mester Általános Osztály (Post-Master General’s – PMG). Aztán a távközlési szegmens volt költöztek külön, másképp létrehozott ügynökség neve az Ausztrál Távközlési Bizottság, kereskedelmi, mint Távközlési Ausztrália. 1946-tól, egy kisebb ügynökség volt a felelős a nemzetközi kapcsolatok, a Tengerentúli Távközlési Bizottság (Overseas Telecommunications Commission – OTC), de volt hajtva a Távközlési Ausztrália az 1990-es évek elején.

Egy kapcsoló az ADÓ-vevő szolgáltatás használatával a telco modell valósult fokozatosan között, 1989-ben, illetve 1995-ben, átalakításával Távközlési egy vállalat, Telstra; megnyitásával a piaci verseny egyre között, 1991, 1997. Egy test, az úgynevezett 1997 óta az Ausztrál Hírközlési Hatóság (Australian Communications Authority – ACA), állapították meg, hogy végezze el a szabályozó funkció. Az Ausztrál Kormány eladta 50% – os részesedését a Telstra, két részletben, 1997-ben, 1999 (Telstra 2003). A történelem távközlési Ausztráliában, lásd Moyal (1984), Budde (2003b), valamint a Caslon (2003a). A hatékonyságát az eltávolítása a Telecom/Telstra monopólium marad némi kétség: több versenytárs is összeomlott, de a hátralévő versenyzők elért csak korlátozott piaci részesedés és/vagy pénzügyileg beteg.

Az 1970-es évek közepétől kezdődően, a mikro-számítógépek egyre inkább elérhető az egyes használja a forma a személyi számítógépek. Keresztül az 1980-as évek kapcsolatok születtek között a szaporodó Db segítségével modemek, hang-grade telefonvonalon keresztül csatlakozik a PSTN. A célok elsősorban az adó üzeneteket emberek közt, kiküldetés üzenetek hirdetőtáblák későbbi letöltés, emberek által file-csere, szoftver csere. Ezek a kapcsolatok használták, elsősorban a technológia-rajongó, de bizonyos mértékig a társadalmi aktivisták.

A kurzus során egy egyszerű évtizedben, helyi linkek családias fejlettebb technológiák, valamint topologies. Viszonylag kis számú számítógép a közelében egy másik kapcsolatot használó helyi hálózatok (local area networks – Lan). Az időszak során 1985 óta, Ethernet volt a domináns LAN technológia, mely névleges átviteli kapacitása kezdetben 10Mbps (amely már sokkal nagyobb, mint távközlési keresztül modemek a PSTN), akkor 100Mbps, majd később 1Gbps.

A kapcsolatok között nagyobb számban a számítógépek hosszabb távolságok által támogatott széles-hálózatokat is (wide-area networks – WANs). A nagyvállalatok futott privát hálózatok, lízing a szükséges létesítmények a Távközlési. Az 1970-es évektől az 1990-es évek elején a cégek száma kínált ún. hozzáadott érték hálózati szolgáltatások, így vált ismertté, mint VANs. Ezeket a szolgáltatásokat nyújtanak a vállalatok, át az üzeneteket nagy távolságra, mindkét mint strukturálatlan emberről emberre (e-mail), valamint strukturált gép-gép dokumentumok (EDI). VANs bérelt kábel Távközlési, valamint a továbbított adatok segítségével saját protokollok vagy változatokat, a kialakulóban lévő előírásoknak. Ők voltak a természet “zárt”, kísérletek megvalósítására közötti kapcsolat, az inter-működési’ nem sikerült, részben technikai okok miatt, különösen azért, mert a kocsik, azt hitte, hogy túl sok a vesztenivalója.

Kisebb, kevésbé jól finanszírozott szervezetek, azzal kellett beérniük, telefonos megoldások, valamint malacka-támogatja a szponzorok hálózatok. Például az 1970-es években, a számítógép, a tudósok Ausztrál egyetemek bottal együtt elérni egy bizonyos fokú inter-művelet. Ez csúcsosodott ki az Ausztrál Computer Science network (ACSnet).

Hálózatok kifejezetten adatok alakult ki az 1970-es évek elején, ebben a formában a Közös Felhasználói Adatok Hálózat (Common User Data Network- CUDN), lett elérhető (de drága) az 1980-as évek közepén formájában a Digitális adatszolgáltatás (Digital Data Service – DDS), az Integrált szolgáltatású Digitális Hálózat (ISDN, amely felajánlotta, még mindig kínál, magas árú, 64 KB, 128KB szolgáltatások), valamint a Távközlési X. 25 csomagkapcsolt szolgáltatás.

Összefoglalva: míg 1990-ben távközlési Ausztráliában továbbra is uralja a szállítási hang. Adatátviteli használt kapcsolatok célja a hang, amely az a képesség, hogy készítsen adatok ojtott őket. Ez a dokumentum a része a történetnek, hogy az Internet Ausztráliában alakult ki annak ellenére, hogy a lassúság, a nyilvános távközlési bizottság, Távközlési, akkor corporation, Telstra, hogy alkalmazkodjanak az igények, valamint a nevelés által nyújtott lehetőségek, adatátvitel. Között 1965-1990, azonban a helyszínen volt, hogy egy nagy váltás, a minták távközlési.

3. A Megjelenése az Interneten

Ez a fejezet áttekinti a történelem, az Internet, beleértve a főbb műszaki jellemzői, tervezési alapelvek, vállalatirányítási rendszer, a használat, a következményei. Ez az információ fontos, hogy egy megfelelő felismerik, hogy a kifejezetten Ausztrál anyag, amely követi; de sok olvasói ez a napló képes lesz arra, hogy sovány a korai szakaszokban.

3.1 Eredete, illetve Növekedési Belül az Egyesült Államok – 1969-1990

Az 1960-as évek végén, a kutatók az USA-ban szerzett finanszírozást az ország Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (DARPA), hogy dolgozzon ki egy számítógépes hálózat fogalma. Szeptemberben 1969-ben, az első pár csomópontok volt telepítve, a University of California, Los Angeles-i egyetemen (UCLA). Az első, külső link az volt, hogy a Stanford Research Institute (SRI), több száz kilométerre északra. A hálózat nevezte. Az 1970-es években voltak fejlesztések, az építészet, a technológia, a progresszív növekedés, mind a száma kapcsolt számítógépek ARPANET, valamint a forgalom.

A két döntő protokollok, hogy az alapítvány a következő robbanás volt végrehajtott hálózati szintű 1983-ban. Ezek voltak a TCP (Transmission Control Protocol), valamint az Internet Protokoll (IP), valamint a hálózat jött, hogy a továbbiakban az Interneten. 1985-ben, a numerikus IP-cím egészítette ki a domain-nevek, hogy további emberi-baráti módon utalva megjegyezte hálózati hely-azonosítók.

Keresztül az 1980-as években, az Internet vált a jól kiépített infrastruktúra, szabadon gyors növekedés. Számos hálózatok volt, kiderült, hogy kapcsolódik az Egyesült Államok egyetemek segítségével különböző saját protokollok (mint például az IBM SNA, Digitális DECnet), valamint a nemzetközi szabványok (X. 25). Második felében az 1980-as években, az a döntés született, hogy vándorolnak kulcs hálózatok keresztül, hogy az Internet protocol suite. Mivel ez a terv valósult meg, a szám, a házigazdák csatlakozik az Internethez nőtt az 1000 1984-ben, 10.000 1987-ben, 60,000 1988-ban, 100,000 1989-ben. Nem csak az Internet növekszik jelentősen a méret, de a felhasználói bázis is lett sokkal több, változatos, bár még mindig korlátozott, hogy az egyetemek, más kutatási intézmények. 1990-re az Internet protocol suite uralta az összes többi, széles területen a hálózati protokollokat.

Hiteles referencia a származás, valamint a korai években az Internet tartalmazza Hafner & Lyon (1996), Abbate (1999), valamint Leiner (2000). Hasznos idővonal által nyújtott Zakon (1993-). A történelem célja, hogy könnyen elérhető legyen, hogy a nem szakemberek, lásd Griffiths (2002). Más források által indexelt az Internet Society (ISOC).

3.2 A Természet az Interneten

Az Internet infrastruktúra, abban az értelemben, amelyben ezt a kifejezést használják, hogy lásd, hogy az elektromos hálózat, víz reticulation csövezés, a hálózatok, a pálya, a makadám, majd újra üzemanyag-ellátó létesítmények, amelyek támogatják a vasúti, illetve közúti közlekedés. Ahelyett, energia -, víz -, áru-vagy személyszállítást, a hasznos teher sor az információs infrastruktúra üzenetek.

Az a kifejezés, hogy “Internet” már régen a legkülönfélébb módokon. Sok szerző vagy gondatlan a használata a kifejezés, jelentős zavart merülhetnek fel. Először is, a perspektíva, az ember, aki használja, az Internet egy homályos, többnyire láthatatlan, gyűjteménye erőforrások, amelyek lehetővé teszik a kommunikációt a saját készülék eszközök máshol. Kiállítás 3.2 rendelkezik grafikus ábrázolása ezt az értelmezést az a kifejezés, hogy “Internet”.

Kiállítás 3.2: Az Internet által Érzékelt Felhasználók

Technikai szempontból az a kifejezés, Internet utal, hogy egy adott gyűjtemény számítógépes hálózatok, amelyek többek csatlakozó segítségével egy bizonyos protokollokat hasznosan ‘az Internet Protocol Suite, de ami gyakran emlegetik a nevüket a két központi protokollok, ‘TCP/IP’.

Az a kifejezés, hogy “internet” (alsó-case ‘i’) utal, hogy minden sor összekapcsolt hálózatok használata az Internet Protocol Suite. Sok hálózat létezik belül a cégek, sőt, belül otthonok, amelyek az internetről, ami lehet, hogy egy kapcsolat bármely más hálózatban. Az Interneten (egy nagybetűs “én”), vagy néha a nyílt, nyilvános Internet, a kifejezés, hogy a legnagyobb készlet összekapcsolt hálózatok használata az Internet Protocol Suite.

Kiegészítő feltételek, amelyek a közös használat Intranet, ami helyes kifejezés, hogy egy sor hálózatok belső egyetlen szervezet, amely az összekapcsolt használata az Internet Protocol Suite (bár néha több, lazán, hogy lásd, hogy egy szervezet belső hálózatok, függetlenül a használt protokollok). Egy Extranet egy hálózaton belül egy csoport társ-szervezetek, amelyek egymással használata az Internet Protocol Suite.

3.3 Internet Technológia

Egy hálózat csomópontok (számítógépek), illetve ívek (azt jelenti, amellyel üzenetet lehet küldeni között a csomópontok). Hálózati szenved, törékeny, ha az egyes csomópontok függnek csak nagyon kevés ívek vagy egy nagyon kevés más csomópontok. Hálózatok megbízhatóbb, ha az együtt jár nagy mennyiségű felesleg, azt, hogy ezek a következők sok számítógépek hasonló feladatokat ellátó, csatlakozik sok különböző utak. Internet-szolgáltatások több csatlakozások között sok csomópontot. Ezért, amikor (ha) egyedi elemek sikerül, az Internet szaporodnak kapcsolódó topológia a jellemzők megbízhatóság (az a képesség, hogy tovább működik, annak ellenére, hogy a nemkívánatos események), rugalmasság (az a képesség, hogy visszatérítendő, gyorsan, tisztán sikertelensége után). Az Internet is a jellemző, skálázhatóság, azaz, hogy támogatja a kiegészítéssel, csomópontok, illetve ívek megszakítás nélkül, ezáltal bővítheti gyorsan, anélkül, hogy a komoly növekedési fájdalom, hogy sok más topologies, technológiák szenvedni.

A koncepció az Internet protokollok került sor az 1960-as, 1970-es években, a magassága a hidegháború. Katonai stratégák, hogy aggódik a potenciálisan pusztító hatással a neutron bomba robbanások elektronikus componentry, következésképpen tette, hogy nagy a stressz, a megbízhatóság, rugalmasság (vagy használata tekintetében ez az időszak, ‘túlélést”, valamint a “fail-puha’). Ezek a jellemzők nem formai követelmények az Internet, illetve a gyakran ismételt azt állítja, hogy az Internet úgy tervezték, hogy ellenálljon egy neutron bomba’ nem felel meg a valóságnak. Másrészt, azok a tervezési jellemzők voltak a tervezők fejében.

A hálózatok az volt a célja, hogy támogatja a hang-beszélgetések, feltéve, dedikált, váltott utat, hogy a hívó illetve a hívott fél számára a hívás időtartama, majd megjelent a szegmensek által használt többi látogatót. Adatok hálózatok célja, alkalmazása nagyon különböző elv. Üzenetek voltak osztva viszonylag kis blokk adatok, nevükön a csomagokat. Csomagok elhagyta a sok feladók volt, akkor interleaved, lehetővé téve, hogy hatékonyan használja fel az egységes infrastruktúra-sok ember egyszerre. Ezt nevezik egy csomagkapcsolt hálózat, összehasonlítva a telefonos PSTN, amely a vonalkapcsolt hálózat. A működését egy csomagkapcsolt hálózat magyarázható, használja a metaforát a postai rendszer (Clarke 1998).

Az, hogy a készülékek kommunikáljanak sikeresen át egy csomagkapcsolt hálózat, szükséges őket dolgozni, hogy ugyanazokat a szabályokat. Egy sor ilyen szabályok az úgynevezett protokoll. Ahelyett, hogy egy egységes protokoll, a működését csomagkapcsolt hálózatok, beleértve az Internetet is, fogantál, mint egy hierarchia a rétegek. Ennek megvan az az előnye, hogy a különböző megoldások helyettesíthető egy másik, minden réteg. Például, az alapul szolgáló átviteli közeg lehet, csavart érpárú réz kábel (ami létezik, nagy mennyiségben, mert ez volt a domináns formája a kapcsolási hang szolgáltatások egy század), co-axiális kábel (mellyel a kábel-TV-vel, valamint az Ethernet), száloptikás kábel vagy vezeték nélküli adathordozót egy része az elektromágneses spektrum. Ez a réteg nyújt óriási rugalmasságot, amely egyesíti a gyors változások történtek az Internetes szolgáltatások.

A legmélyebb réteg lehetővé teszi küld eszközök bontására üzenetek a kisebb csomagokat, generál jeleket az átviteli közeg, hogy képviselje a tartalom a csomagokat; valamint lehetővé teszi a fogadó eszközök értelmezni azokat a jeleket, annak érdekében, hogy megszerezze a tartalmát, majd újra összerakni az eredeti üzenetet. A középső réteg protokoll biztosítja azt, hogy az üzenetek a megfelelő helyre, majd a felső réteg protokoll használja a tartalmát az üzenetet, annak érdekében, hogy teljesíteni szolgáltatások. Kiállítás 3.3 áttekintést nyújt a réteg, mint a jelenleg érzékelhető.

Kiállítás 3.3: A Jelenlegi Réteg Internet Protokollok

Réteg Funkció Orientáció Példák
Alkalmazás Szállítási adatok kérelem Üzenet HTTP (Web), SMTP (e-mail indítás)
Közlekedés Szállítási adatok egy csomópont Szegmens TCP, UDP
Hálózat Adatok kezelése, továbbítása Datagram IP
Kapcsolat Hálózati hozzáférés Csomag Ethernet, PPP
Fizikai Kezelni Jelek egy Közepes Jelek CSMA/CD, ADSL

Egy eszköz, hogy képes legyen használni az Internet hozzáférésre van szüksége, hogy szoftver, amely végrehajtja az adott jegyzőkönyvek lényeges, hogy az adott fajta hozzáférés hogy ők érdekeltek abban, hogy az adott átviteli közeg, ami összeköti őket, hogy más eszközök.
Üzenetek át az Interneten keresztül eredményeként közötti együttműködést számos eszköz. Ezek az eszközök lehetnek ellenőrzése alatt sok különböző szervezetek, illetve magánszemélyek, akik lehet, hogy a sok különböző fizikai helyek, tárgya lehet, hogy sok más országban. Az út különösebb üzenet követi között a feladó vagy a címzett úgy döntött, a “valós idő” alatt a program ellenőrzési, anélkül, hogy közvetlen emberi beavatkozás, illetve jelentős mértékben változhat, attól függően, hogy az olyan tényezőket, mint eszköz, csatorna kimaradások, a forgalmi torlódások. Attól függően, annak méretét, egy üzenetet, előfordulhat, hogy elterjedt az a sok csomag, valamint a csomagokat, amelyek egy üzenet nem feltétlenül kövesse ugyanazokat az út a cél.

A részletes topology az Internet adott időben elvileg megismerhető. A gyakorlatban azonban ez nem így van, mert a mérete, az összetett, dinamikus jellegű, az erősen szóródnak, hogy milyen módon koordinációs érhető el. Ellenőrző elősegítené, ha a fő funkciók több, központosított. De központosítás termel, szűk keresztmetszetek, egy-pontot-a-kudarc; valamint, hogy káros lenne, hogy az Internet fontos jellemző a megbízhatóság, rugalmasság, valamint skálázhatóság.

További részletek az Internet technológia biztosított a Clarke és mások (1998), a szövegek, mint például a Fekete (2000), Hall (2000), valamint Gralla (2002).

3.4 Internet Alkalmazás, Protokollok, Szolgáltatások

Az alkalmazás protokoll réteg technológiához az átviteli közeg, illetve az alsó, középső protokoll réteg, mint az infrastruktúra, annak érdekében, hogy teljesíteni szolgáltatások. Egyes szolgáltatások által biztosított számítógépek más számítógépek egyes számítógépek de az emberek, egyes emberek által, az emberek. Legfontosabb szolgáltatások állnak rendelkezésre a mögöttes infrastruktúra tartalmazzák e-mail, majd a World Wide Web (ami együtt uralják Internet forgalom volumene), fájlátvitel, valamint hír (szintén a továbbiakban usenet’ s által az eredeti neve ‘Usenet news’). Azonban van néhány állás, egyéb szolgáltatások, amelyek közül néhány nagy jelentősége, hogy adott típusú felhasználók, vagy röviden annyit jelent, mint a jobban ismert szolgáltatások.

A korai években, a szolgáltatások rendelkezésre, elsősorban távoli bejelentkezés távoli gépek (a rlogin, telnet, 1972-től), e-mail (1972-től), majd a file transfer protocol (ftp, 1973). 1973-ban, e-mail képviselt 75% – a ARPANET forgalom. 1975-re, levelezési listák is támogatta, 1979-82 hangulatjelek például (:-)} váltak volna létre. 1980-ra, a Mud, hirdetőtáblák létezett. Az e-mail szolgáltatást használja 2004-ben volt egységes, mint korábban, mint 1982-ben. Szinkron több személy beszélgetések voltak támogatott 1988-tól az Internet Relay Chat. Ez is jelentős, mert az innováció alakult ki Finnországban, mivel egy nagyon nagy része a technológia volt, illetve továbbra is kifejlesztett belül az Egyesült Államok

1990-re több, mint 100.000 házigazdák voltak kapcsolatban, innováció alkalmazás szintű protokoll, ezért a szolgáltatások, felgyorsult. 1990 és 1994, egymást követő tartalom-rendelkezés, tartalom-discovery-tartalom-hozzáférési szolgáltatások is megjelent, mivel a meglévő hír, közlemény-testület megállapodások voltak hálózatos az Interneten, majd a megerősített protokollt dolgoztak ki, beleértve archie (az indexelés eszköz ftp oldalak fejlett Kanadában), a különböző ‘hörcsög’ rendszerek (általános menü-vezérelt rendszerek fájlok elérése, támogatja a veronica felfedezés eszköz), Brewster Kahle – WAIS tartalom keresőkben. Között, 1991, 1994-ben, a Világháló alakult ki, egy Angol, egy Francia munka Svájcban; meg kellő időben a Web havazva minden más tartalom-kiadói tevékenység. Által 1995-ben volt már nála a legnagyobb forgalom volumene bármely alkalmazás szintű protokoll.

Kiállítás 3.4, amely a módosított változata, egy kiállítás a Clarke (1994c), rendelkezik egy osztályozási rendszer a rendelkezésre álló szolgáltatásokat az Interneten.

Kiállítás 3.4: A Taxonómia Internet Szolgáltatások

3.5 Internet Tervezési Elvek, Kormányzás

Ez a fejezet felvázolja azt a módot, amely az Internet architektúra, protokollok, valamint a műveletek tartós. Ez kezdődik ismertetésével néhány fontos tervezési elvek, amelyek inkább eltérnek az útmutató a nagyobb vállalkozások. Leírások, akkor feltéve, hogy az intézmények, illetve folyamatok fenntartása, valamint fejlesztése az Internet architektúra, illetve a tevékenységét. Egy végső al-jegyzetek a jelenlegi feszültségeket a térségben.

(1) Tervezési Alapelvek

Ez volt a döntő, hogy a siker, Internet technológia, amely attól függ, hogy pár központosított funkciók, valamint, hogy a hangsúly a koordinációt, a sok között, ahelyett, hogy a vezérlő egy pár. Volt, nincs követelmények nyilatkozatot. Volt, nincs mester tervezési előírások. Több száz specifikációt a sajátos jellemzői; de a legtöbb ezek után írt bemutató szoftver már végrehajtották. Az Interneten azt mutatja, figyelemre méltó a tolerancia, a prototípusok kísérletek.

Bizonyos elvek, fel lehet ismerni, hogy van vezetve, de továbbra is vezető, a fejlődés, az Internet architektúra:

(2) Az Építészeti Kormányzás

A kormányzás az Internet bizonyította, hasonlóan konstruktív laza jellemző a design. A korai években, az intézmények csupán informális csoportok, valamint a folyamatok csak egyetértést, többek között a mérnökök szándék, hogy valami működjön. Bár már foglalkoztatott személyzet, mivel az 1990-es évek közepe, a túlnyomó többsége a munka által vállalt néhány száz személyek részmunkaidős, önkéntes, kifizetetlen alapján. Azok számára, akik utazni, találkozókra, a költségek tartoznak, a legtöbb esetben a munkáltatók által.

Az első formális szervezeti elem volt az Internet-Konfiguráció Ellenőrző Testület (ICCB) által létrehozott ARPA 1979-ben. Ez lett az Internetes Tevékenységek Tanács 1983-ban, majd később az Internet Architektúra Ellátás ( Internet Architecture Board – IAB), amely továbbra is működnek, mint “a koordinációs bizottság az Internet tervezés, műszaki vezetés” (IETF 1990). Ez jogi személyiséggel nem rendelkező, de működik, mint pusztán egyetlen bizottság a sok közül.

A tervezés, finomítása protokoll előírások által vállalt munkacsoportok. 2003 végén voltak 132 aktív Csoportok, további 325 Csoportok nem működik. Javaslatokat dolgozunk, dokumentumok, mint az Internet Huzat’. Néhány 2,500 volt aktuális, mint 2003 végén. Sajnos a leendő történészek, ők nem számozott, nem archiválja, így nagyon nehéz a kívülállók, hogy újra építeni a történelem kritikus ötletek.

Befejezett műszaki adatok közzétett RFC. Ez a kifejezés származik a kifejezés, hogy, de ‘RFC’ alkalmazzák ismeretlen. 2003 végén, a sorozat áll 3,666 dokumentumokat, beleértve 38 tájékoztató dokumentumok, valamint a 77 legjobb gyakorlatok leírásai, sok száz elavult műszaki adatok, sok száz előírások, eljárások, funkciók kerültek, vagy alig használt, több száz előírások határozzák meg, az Interneten, beleértve egy kis részét hivatalosan elfogadott normákat.

A munkacsoportok által koordinált, az Internet Mérnöki Feladat Erő (Internet Engineering Task Force – IETF). Ez a “lazán önszerveződő csoport, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a mérnöki, illetve alakulása az Internetes technológiák. Ez a fő, test részt vesz a fejlesztési új Internet-szabvány előírásainak. Az IETF szokatlan, hogy létezik egy gyűjtemény a történések, de nem vállalkozás, nem igazgatóság tagjai, valamint a tagdíjat nem” (IETF 2001). A bizottság az Internet Mérnöki foglalkozó irányítócsoport (Engineering Steering Group – IESG) viselkedik, mint egy felülvizsgálatát, valamint a jóváhagyó szervezet az új előírásokat.

Bár a legfontosabb szervek fent leírt jogi személyiséggel nem rendelkező, hogy volt egy “szervezeti haza” a formája az Internet Society (ISOC) 1992 óta. Ez egy “profi tagság szervezet, az Internet szakértők … több mint 150 szervezet pedig 16,000 egyes tagok több mint 180 országban. … [Ez] megjegyzések a politikát, valamint a gyakorlatok, illetve felügyeli számos más táblák feladat erők foglalkozó hálózat politikai kérdésekben”. Felhívta a különböző bizottságok védőernyője alatt, amelyet a kibocsátó a ‘charter, hogy feladataikat.

Számos más szervezetek játszanak szerepet bizonyos területeken. A legmélyebb beágyazott rétegek kezelése átviteli média a domain egy nemzetközi szakmai szövetség, az Intézet Elektromos és Elektronikus Mérnöki (Institute of Electrical and Electronic Engineers – IEEE), valamint a Nemzetközi Távközlési Unió (International Telecommunications Union – ITU), egy nemzetközi hatóság, amelynek tagság magában foglalja a távközlési politikai döntéshozók, mind a szabályozók, a hálózati szereplők, berendezések gyártói, hardver, mind a szoftver fejlesztők, illetve regionális szabványok, döntéshozó szervezetek finanszírozási intézmények. Eközben a sok protokollok kapcsolódó Web vagy a tartomány egy iparági egyesület, a Világháló Kkonzorcium (World Wide Web Consortium – W3C). ISOC nyújt a katalógus Internetes szabványok szervezetek.

Bár sok esetben a bizottságok, munkacsoportok által uralt Egyesült Államok állampolgárok, valamint mások tartózkodási helye a Egyesült Államok, sok Egyesült Államok nagyon aktív Internet-irányítási folyamatok, pedig ez volt a helyzet, mivel legalább az 1990-es évek közepén. Számos Ausztrálok aktív, befolyásos résztvevők. Különösen, Geoff Huston néhány évig, mint Miniszter ISOC jelenleg Ügyvezető Igazgatója az IAB; Paul Twomey Elnöke az ICANN; Paul Wilson főigazgatója APNIC. Emellett számos Ausztrál mérnökök hozzájárulnak IETF, W3C munkacsoportok.

(3) Az Operatív Irányítás

A testek, amelyek a felelős kormányzás az építészet is játszanak kulcsfontosságú szerepet vonatkozásában a folyamatban lévő műveletek, különösen az IAB, IETF. Egy további fontos szervezet az Internet Kijelölt Számok Hatóság (Internet Assigned Numbers Authority – IANA).

Az első kritikus funkció a kiosztott IP-címek, a numerikus azonosítók az Internet helyeken. Amíg az 1990-es évek elején, IANA végezni ezt a funkciót. Kezdő 1992-ben, a szerepe az volt, fokozatosan tér át a kis számú regionális nyilvántartások, bár IANA mindig sikerül a medence, a ki nem osztott címeket.

Az Egyesült Államok, a Kormány eredetileg finanszírozott, a rendszerleíró adatbázis funkciók keresztül egy szervezet, InterNIC; de 1997 óta ők végeztek által tagsági alapú szervezet, ARIN (Amerikai Rendszerleíró az Internet Számok), amely kiterjed Kanada, valamint a szubszaharai Afrikában. A másik nyilvántartások is, tagsági alapú szervezetek: RIPE NCC (Réseaux IP Européens Hálózati Koordinációs Központ), amelybe nem csak Európa, hanem a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, Ázsia egyes részein; APNIC (Ázsiai-Csendes-óceáni Hálózati Információs Központ), amely kiterjed a legtöbb Ázsiai, plusz Óceánia. 2002 végén, támogatása, Latin-Amerika, Karib-elfogadták a ARIN, hogy LACNIC (Latin-Amerika, Karib-Internet Címek Registry). Egy mérvadó, de nagyon olvasmányos könyv a történelem, illetve a jelenlegi szabályok tekintetében az IP-cím kezelése Karrenberg és mtsai (2001).

Egy másik fontos szerepe a menedzsment a sokféle paraméter-értékek, amelyek szükségesek, hogy támogassa az Internet protokollok. Sok-sok évvel ezelőtt, az informatikai Tudományok Intézet (ISI), a University of Southern California szerződött a DARPA, hogy végezze el ezeket a funkciókat. Ez rendelni a munkát, hogy IANA, mely, mint oly sok más szervezetek, nem kell építeni, volt sok éven át lényegében egy ember, Jon Postel.

A harmadik fontos funkciója a létesítmény gazdálkodás domain-nevek. A domain-név egy alfanumerikus azonosítója Internet helyeken, amely könnyebben használható, mint az alapul szolgáló numerikus IP-címét. A program kidolgozott, amikor az ARPANET szült az Interneten. Egyre inkább, domain-nevek is nyújtanak elkülönítése, megnevezése, a szolgáltatás, a hálózat-hely.

1983-tól kezdődően, IANA központi szerepet játszott kapcsolatban domain-nevek. Az értékelt alkalmazások kezeléséhez a country code top level domain (ccTLDs, például .au, amely több, mint 200), valamint a felelős értékelése javasolt kiegészítések, hogy a létrehozott általános legfelső szintű domainek (gTLDs, például .com .org, amelyek jelenleg 14). Az alapkezelő ezt követően hierarchikus alapján a hatóságok által delegált IANA minden a cctld-kre, valamint gTLDs. Az IANA-nyilvántartásban azt mutatja például, hogy a Regisztrátor .au AuDA, hogy az .org Közérdekű Registry (PIR) (egy Egyesült Államok non-profit corporation által létrehozott ISOC).

Az elmúlt években a menedzsment domain-nevek egy rendkívül jól látható jelképe megpróbálja commercialise az Interneten. Jelenleg mozgás shift a felelősséget a IANA, hogy egy új szervezet, a Generikus Nevet a Támogató Szervezet (GNSO). Erről a következő alfejezetben.

A fordítás a domain-nevet az IP-cím az úgynevezett “megoldása a domain név.” Ez végre egy nagyon elosztott rendszer járó több tízezer szerverek szerte a világon, az úgynevezett domain name system (DNS). Keresztül a fejlesztések során az Interneten, IANA játszott központi szerepet az alapkezelő a Domain név rendszer (Domain Name System – DNS), beleértve a menedzsment a root-szerver. (13 alternatív root-szerver, 10 a Egyesült Államok, 1 az egyes Svédország, az egyesült Egyesült Királyság, Japán).

Részletesebb de nagyon hozzáférhető áttekintés a kibertér kormányzás a Caslon (2003b, 2003c).

(4) Folyamatban Lévő Kockázata Mértékű Bürokráciához

Három évtizeden keresztül, a közösség, a mérnökök, hogy azok az intézmények, amelyek erőfeszítéseit a folyamatok, az Internet-irányítási, kitartóan, meglehetősen sikeresen ellenállt bevezetése jogi és igazgatási szabályok.

De, mint az Internet érett be a világ elsődleges információs infrastruktúra, ott már egyre nagyobb kellemetlenséget között bürokrácia a konstruktív laza’ az Internet-irányítási intézmények, valamint a folyamatok. Ezek különösen az érintett, hogy ezek a szervezetek működnek, hogy jelentős mértékben túl a reach nemzeti kormányok, sem a nemzetközi szervezetek, például az Ensz, az ITU. Ezért, mivel az 1990-es évek óta egyre erőfeszítései ellenére a kormányok elő bürokratikus érdekében, az Internet-irányítási.

A korai futó hozta meg a kormány. Nem teljesen indokolatlanul, úgy véli, hogy jelentős az érdeklődés az Interneten, valamint a szerződések száma szolgáltatások esetében a törvényes joga, hogy elő néhány követelmények legalább néhány Internet intézményei: “Amikor az Internet kicsi volt, a DNS, hogy egy kombináció, az önkéntesek, a Nemzeti Tudományos Alapítvány (NSF), valamint az Egyesült Államok kormány civil, mind katonai alvállalkozók, illetve támogatás címzettjei. Ahogy a pénztáros ezek a vállalkozók, az Egyesült Államok kormány lett a de facto uralkodó a DNS” (ICANNWatch 2001).

Az Egyesült Államok kormány ösztönözni, hogy kialakult egy “non-profit corporation által alkotott magánszektor Internet érdekeltek adminisztrálni politika az Interneten neve, címe rendszer”. A szervezet alakult, volt, hogy az Internet Vállalat Célhoz Nevek és Számok (Internet Corporation for Assigned names and Numbers – ICANN). Ez lehetővé tette, hogy intézkedéseket kell alkalmazni, amelyek volna megvalósíthatatlanok, ha a funkciók végezte, egy kormányzati ügynökség.

Az ICANN három szegmens:

Egyértelmű, hogy ezek célja, hogy a funkciója, mint a csúcs szervezetek, figyelembe véve a már meglévő szervezetek, arra kényszerítve őket, hogy legyen a résztvevők sokkal szélesebb értelemben-alapú fórumokon. A remény az volt, hogy az ICANN lenne képes ösztönözni fokú végzés nélkül satnyulást a növekedés, amely már elérhető a rendkívül elosztott (majdnem, mer egy levegőt a szót, communitarian) vállalkozás.

Sajnos, a szervezet alkotmány, valamint magatartás volt vitás a kezdetektől fogva, de a helyzet továbbra is vitatott. A legkülönbözőbb vezető, megbecsült tagjai az Internetes közösség azzal vádolta az ICANN hiánya reprezentativitás hiánya, a nyitottság (is tagadja, hogy az információt a saját Igazgatók) hiánya, a felelősség, illetve a hatalommal való visszaélés. Egy összefoglaló, a referenciák, a Clarke (2002).

Eközben a világ többi részét illeti, hogy az Internet-irányítási nem lehet indokolatlanul ellenőrzés, amelyet az AMERIKAI kormány. A szöveg, a közlemény következő a mostani Világ-Csúcstalálkozó diplomatikus volt, de jelentős volt : “A nemzetközi menedzsment az Internet kell többoldalú, átlátható, demokratikus, a teljes bevonása a kormányok, a privát szektor, civil társadalom, valamint a nemzetközi szervezetek. … Nemzetközi Internet-irányítási kérdésekkel kell foglalkozni összehangolt módon. Kérjük, a Főtitkár az Egyesült Nemzetek létrehozott egy munkacsoportot, az Internet-irányítási, egy nyitott, befogadó folyamat, amely biztosítja, hogy egy mechanizmus, amely a teljes, aktív részvétel a kormányok, a privát szektor, a civil társadalmat, mind a fejlődő, mind a fejlett országok bevonásával a kormányközi nemzetközi szervezetek, fórumok, hogy vizsgálja meg, hogy intézkedési javaslat, adott esetben, a kormányzás az Internet által 2005” (WSIS 2003, 48, 50). A széles körű diszharmónia között az Egyesült Államok a többi a világ létezik a kibertérben ügyekben is.

Meg kell győződnünk róla, hogy a hatalmi érdekek, amelyek részesülő ICANN szabályzata az irányadó, a szervezet kénytelen lesz megállapítani, kevésbé tekintélyelvű politikák, gyakorlatok, vagy az ICANN helyébe az elfogadhatóbb test, mint egy megerősített IAB vagy egy bizottság lekötelezettje nemzetközi szervek.

3.6 Internet Használat

Az Internet csak egy infrastruktúra, valamint a protokollokat, illetve szolgáltatások csak eszközök. Ahhoz, hogy megértsük a hatások következményeit, szükséges, hogy értékeljük, hogy az emberek mit tettek velük.

Az eredeti koncepció az volt, hogy az ARPANET volna, hogy csatlakoztassa a számítógépet. “A második év működés, azonban egy furcsa tény világossá vált. ARPANET felhasználók volt görbülve a számítógép-megosztó hálózat egy elkötelezett, high-speed, államilag támogatott elektronikus posta. A fő forgalom ARPANET nem volt hosszú távú számítástechnika. Ehelyett az volt a hír, személyes üzeneteket. A kutatók használták ARPANET, hogy közös projektek, kereskedelmi megjegyzések a munka, s végül, hogy egyenesen a pletyka, smúzolni” (Sterling 1993).

A hangsúlyt az emberi kommunikáció is folytatódott a második, majd a harmadik évtized. Sőt, az emberek részt vegyenek egy közös hallucináció, hogy van egy virtuális hely, vagy a teret, amelyen belül vannak egymásra. A kifejezést leggyakrabban használt ez a kibertérben’, alkotta sci-fi szerző, William Gibson 1983-ban. Gibson virtuális világ tele volt rossz; de annak ellenére, hogy a sötét felhangokkal (vagy a tudatlanság őket), az emberek vidáman játszani a kibertérben. A használ fel, különböző hangsúllyal, a kapcsolatok pedig a tartalom. Általános vélemény volt, hogy a tartalom (jellemző a használata a Weben) meg fogja előzni a kapcsolatok (ismerd meg, e-mailben); de egyesek úgy érzik, hogy az egyensúlyt a kettő között mindig nyilvánvaló Odlyzko (2001).

Kapcsolódó kibertér viselkedés egy elvem, hogy a fejlett során az úttörő korszak. A hullám újonnan jelenik meg, hogy valamilyen mértékben visszafogott, a régi erkölcs; de részben elfogadott, az eredmény, hogy még mindig nagyon sok a bizonyíték. Kiállítás 3.6 arra utal, hogy a várakozásokat, hogy még mindig úgy tűnik, hogy a leggyakrabban tartott között jelentős része Internet-felhasználók:

Kiállítás 3.6: Elemek a Kibertér Szellemiség

Minden esetben, a népszerű felfogás a kibertér részben félrevezetett; de azok a felfogások fontos része a közös hallucináció, befolyásolja az emberek hozzáállása, viselkedése.
Másrészt, néhány fontos szempontot az emberi viselkedés átvinni a fizikai hogy a virtuális világban. Az Internet vonz, alacsony-élet’, változóan:

A legtöbb megbeszélések etikai összefüggésben a kibertérben is absztrakt, nem segítőkészek. Egy instrumentalista megközelítés, hogy a kibertérben szellemiség, lásd Clarke (1999c).

3.7 Internet Következményei

Számos módja van, amelyben a következményeit, hogy az Interneten is lehet elemezni. Az egyik megközelítés, hogy a kérdéseket vet fel, hogy a Clarke (1999a). Tágabb perspektívára van szükség, mint például, hogy a felajánlott a Kiállítás 3.7.

Kiállítás 3.7 Jár az Információs Technológiák

1940-1980 1980-2000 2000-2040
Processzor Technológia Grosch JogNagyobb, hatékonyabb VLSI / milliomodok – Több, hatékonyabb CommoditisationChips
minden
Hálózati Technológia Csillag

Központosított

Multicsatlakozó

Decentralizált

Vezeték nélküli

Mindennapok

Processzor Közötti Kapcsolatok Mester-Szolga

Ellenőrzés

Kliens-Szerver

Kérés-Válasz

P2P

Együttműködés

Szervezeti Forma Hierarchiák Sikerült Hálózatok Önálló irányító Piac/Hálózatok
Szoftver Tartalom
Zárt

Saját

Zavartság és Feszültség Megnyitás
Politika Tekintélyelvűség

Intolerancia

Zavartság és Feszültség Demokrácia, a Frusztrált

Intolerancia

A következmények az információs technológiák jelentősen megváltoztak, mint a számítástechnika, távközlés, hogy érett. A találmány a számítástechnika az, 1940, amíg arról, 1980, Grosch Törvény tartott. Ez azt állította, hogy a feldolgozási teljesítmény számítógépek hatalmasra nőtt az ára. Más szóval, nagyobb volt a hatékonyabb. Ez a tendencia a központosított rendszerek által támogatott “sztár” topologies a hálózatok, a mester-szolga kapcsolat egy erős gép a ” hub ” egy flottilla ‘buta terminálok leginkább a perifériák. A természetes szervezeti formában kihasználni az ilyen infrastruktúra hierarchikus. Szoftver zárt, védett. A politikai forma, amit szolgált, az információs technológia, a korszak volt, tekintélyelvű, intoleráns a különbség.

Grosch Törvényt visszavonták, körülbelül 1969, bár a hatása volt érezhető a piacon csak fokozatosan (ezért a javaslat az 1980-as években, mint az indikatív év, amelyben a régi korszak véget ért). Nagyon Nagy Léptékű Integrált (Very Large Scale Integrated – VLSI) áramkör szült új gép architektúrák, valamint egy új közgazdaságtan. Sok mikro-számítógép szállít nem csak nagyobb rugalmasságot kevesebb nagyobb gépek, hanem több erő, több, olcsón. Hálózatok hamar kialakult a halmozottan csatlakozó, decentralizált formában, hogy jelenleg van. Mester-szolga kapcsolat adta, hogy az úgynevezett kliens-szerver megoldások, ahol intelligens távoli munkaállomások szolgáltatást a szétszórt eszközök szétszórva irodája, egyetemi, a világ. Szervezetek, hogy a technológia előnyeit kiállítás nem centralizált formában, de hálózatos formában. A szoftver, a politikában, mind a ketten dobták zavartság, ahonnan csak most kezd kialakulni.

Az utolsó oszlop kínál egy spekulatív értelmezés a következő fázis, amely visszatért a végső szakasz a papír.

Ez a szakasz bizonyította, hogy az Internet, mint technológia, ami megelőzte. Vita a stratégiai, politikai szempontok az Internet nem lehet értelmesen vállalt nélkül elegendő felfogni a technológia, infrastruktúra, mind a kormányzás, az Internet, illetve a kibertér magatartás az emberi, illetve az ügynökök.

4. Kezdetek az Ausztrál Internet

Ez a rész olyan történelmi háttere, hogy az Ausztrál szegmens a nyílt, nyilvános Internet jött. Ez kezdődik megjegyezni, hogy a nemzetközi kontextusban, amelyben keletkezett, majd a nyomok a történelem Ausztráliában 1975-től kezdődően.

4.1 Nemzetközi Kontextus

Korábbi szakaszaiban ez a papír, feltéve, egy vázlat, a létesítmény az ARPANET 1969-ben, valamint az Internet 1983-ban. Az első nemzetközi kapcsolata az ARPANET-re, úgy tűnik, 1973-ban, amikor a University College London keresztül csatlakozik, Norvégia. Ezt a linket úgy tűnik, hogy működik ilyen módon 1982-ig. Aztán az első kapcsolatok jöttek létre között pár csomópontok más országokban is, mint az Egyesült Államok, növelve a kapcsolatok, a nemzetközi ízeket, majd lassan is, a megbízhatóság, rugalmasság. Az 1980-as évek közepén, a kutatás közösségek több országban volt megállapított teljes TCP/IP-csatlakozások Internet-csomópontok, a Egyesült Államok, például, hogy az Internet már nemzetközi, ha csak egy kis utat.

Az Ausztrál számítógép, tudomány, közösség nem tudta megállapítani a rögzített connections ebben a szakaszban, több okból is. A következő alfejezetek nyújt hátterét, hogy miért is ez volt a helyzet, amikor a helyzet megváltozott.

4.2 1975-1984

Számítógép-tudomány szakiránnyal aztán osztályok megjelent Ausztrál egyetemek az 1970-es években. Az 1970-es évek közepétől során a korai években, néhány Ausztrál kutatók készült spasztikus kapcsolatok keresztül a nemzetközi dial-up szolgáltatás által kínált akkor Tengerentúli Távközlési Bizottság (Overseas Telecommunications Commission – OTC).

Eközben belül Ausztrália, számítógép, tudomány szervezeti egységek voltak drót linkek együtt. Az Egyetemek a Melbourne-i Wollongong cserélni a fájlok két Unix-alapú számítógépek segítségével egy dial-up sort. Az 1970-es évek közepétől kezdődően, Robert Elz a University of Melbourne-ben, Bob Kummerfeld, Piers Lauder, a University of Sydney, futott a nagyon sikeres Ausztrál Computer Science network (ACSnet). ACSnet ez visszhangzik még reverberating formájában az Internet domain .oz.au. George Michaelson magyarázta: “ACSnet jegyzőkönyv végre-elés dialup modem-alapú hálózati store-and-forward, valamint az élő-át a tulajdonságok parancsra. Kapcsolódott be a pre-internet globális mail közösségi keresztül átjárók UUCP, egyéb protokollok” (személyes kommunikáció, 1999).

George is tette az alábbi megjegyzést: “a Másik ok, [amiért Ausztrál számítógép tudósok egyre Internet-hozzáférés körülbelül 5 évvel később, mint kellett volna, volt, hogy aszinkron store-and-forward hálózati (UUCP, ACSNet) annyira sikeres volt, a szállító a core services (ftp, e-mail, hírek) az a képtelenség, hogy végre telnet volt egy kisebb probléma. A költség:haszon egyenlet a legtöbb ember számára nem volt ott. … Ez nem HIBÁS ACSnet akadályozásáért Internet: készült [Internet] redundáns, amíg a költség:előny kérdések megváltozott”. Másrészt, mivel szinte az összes Ausztrál számítógép tudósok egyetemek, CAEs (néhány iparban) volt, ftp, e-mailt az 1970-es években, a nem-CS ‘korai alkalmazó’ Ausztrál kutatók kellett várni, amíg 1990-ben.

A korai 1980-as években, egy állandó Ausztrál e-mail kapcsolat az Egyesült Államok ARPAnet állapították meg. Ez a szó különféle hozzájárulások (Prof.) Bob Kummerfeld, (Uram) Piers Lauders a University of Sydney, Prof. Peter Poole, Robert Elz a Melbourne-i Egyetemen. Az 1980-as évek közepén, Geoff Huston a ANU hozzájárult egy e-mail átjáró a ACSnet kézbesítési rendszer a DEC VAX/VMS rendszer, hogy azért jött, hogy uralja Egyetem számítógépes berendezések.

4.3 1985-1989

Számos kísérlet, hogy hozzanak létre egy szélesebb egyetemi hálózaton keresztül, a második fele az 1980-as években. Március 1986-ban, röviddel azután, hogy a domain-név rendszer telepített, IANA delegált .au ccTLD, hogy Robert Elz, a Melbourne-i Egyetemen.

1988 elején, az Ausztrál Alelnöke a Kancellárok’ Bizottság (AVCC) a határozat végrehajtása érdekében egy nemzeti hálózat. A késő 1988-ban, a Műszaki Bizottság egyértelmű volt a koncepció életképességét megépíteni egy ilyen hálózat. Március 1989, Geoff Huston átkerült a ANU fizeti az AVCC, hogy a munka, mint a Műszaki Menedzser, mi volt a neve az Ausztrál Akadémiai & Kutatási Hálózat (AARNet). Ő készített egy pénzügyi, műszaki, üzleti terv, jóváhagyási, hogy folytassa adott arról, hogy Lehet, 1989.

Május/június 1989-ben egy NASA / University of Hawaii program valósult meg a 56Kbps műholdas áramkör által finanszírozott Ausztrál szervezetek az Ausztrál végén a University of Hawaiii, a NASA, az AMERIKAI vége. Geoff Huston tanácsolta nekem, hogy a kapcsolat áll “egy Intelsat űrhajó segítségével egy félgömb alakú transzponder link egy földi állomás található, a Hawaii-ra a kívüli földi állomás található Oxford Esik Sydney-ben. A föld szegmensek használták, hogy a teljes áramkör között létesítmények, a University of Hawaii azokkal a University of Melbourne” (személyes közlés, 1998).

Majd így folytatta: “Ez az 56k-s áramkör a későbbiekben bővíthető 128K. A 256K frissítés nem költséghatékony a hemitransponder, amikor underook ez a frissítés az Egyesült Államok megszűnése a szolgáltatás eltolódott San Jose a Nyugati Parton, az áramkör megszakadt, a NASA ‘Moffatt Mező helyen”. A kapcsolat került sor június 23-án 1989-ben Robert Elz laboratóriumában az Uni. a Melbourne-i.

4.4 1990-1994

A kezdetektől fogva, AARNet tisztán IP-hálózaton. Annak ellenére, hogy a kísértés, hogy támogatja a több protokollt, a döntés született, hogy nem támogatja a hang -, fax -, az IBM SNA, vagy a különböző nemzetközi szabvány (ISO OSI) protokollok különösen X. 25. Sinclair (1999b) idézett Geoff Huston, mint azt, hogy “tényleg Ez volt a sebesség volt a lényeg’. Voltunk csökkenti le … nem akartam terelni a napirendek, hogy csak a nyílt végű”.

A nemzetközi kapcsolat fokozatosan bővíthető, kapcsolatok létre, hogy egymást követő Ausztrál egyetemek, a CSIRO, a legtöbb csatlakozik, 1990. Május. Az 1990-es, a finanszírozás tartalmazza $800,000 az Ausztrál Kutatási Tanács (ARC), plusz a hozzájárulást a résztvevők.

Egy 1993 AVCC dokumentum leírja, AARNet, mint “egy személyes adatok hálózat, amely elkötelezett távközlési szolgáltatások támogatását, a tagok kutatási, oktatási, szolgáltatási, működési tevékenységek. A hálózati kapcsolatok minden Ausztrál egyetemek, CSIRO Megosztottság, valamint számos más szervezetek szerint az Affiliate tagsági program” (AVCC 1993b, p.1).

Hajtja a kombináció a kereslet-kínálat, mind a kommunikáció, valamint egyre inkább a tartalom, az Internet gyorsan vált vonzó, hogy az emberek kívül a kutatási-oktatási arénában. Sinclair (1999b) idézett Geoff Huston, mint azt, hogy a kereskedelmi kutatók voltak az első felhasználók kívül a tudományos közösség: “A Meteorológia, BHP kutatási labor, Telstra Kutatási labor nagyon korai alkalmazók”.

Az Internet volt az infrastruktúra, ami megkönnyítette a kommunikáció, valamint a kiadvány tartalma; de a felfedezés, hogy a tartalom nem feltétlenül egyszerű. Szerencsére, mint Sinclair is jelentette, Geoff Huston, mint azt, könyvtárosok volt az első, nem a tudósok, hogy értékeljük a lehetőségeket az Interneten. Mint elektronikus könyvtár, Internetes szolgáltatások guru Tony Barry nekem, hogy “három féle ember, aki a nettó sikeres. A technikusok …, a tartalomszolgáltatók … a rajongók/támogatók. [Ezek között] a könyvtári közösség, mint volt a hálózatok vissza a 80-as évek közepén mindkét keresztül [az Ausztrál Bibliográfiai Hálózat] ABN hanem elérése Párbeszédpanelen, majd Pályára a RAJTUNK keresztül MIDAS (OTC). Sokat, hogy támogassák az internet 1992-től. … Az Egyetemi Szintű Információs Rendszerek (CWIS) mozgalom, amely az egyetemi könyvtárosok, feltéve, hogy a modell az intraneten, az információk megosztása, ami azzal kezdődött, hogy gopher végén 1992” (személyes közlés, 1998).

Sinclair is idézett Robert Elz, mint azt, hogy “mindig voltak szociális alkalmazások az Interneten – a korai ’90-es években, [Roy, HG] rádiót a Melbourne Cup ‘broadcast’, nagyon korán volt szöveges leírások a Teszt krikett mérkőzés Ausztrália”.

Akkor a ‘gyilkos’ érkezett. A World Wide Web jóvoltából Tim Berners-Lee a CERN Genf közelében, volt az első, korlátozott hatása 1991-ben, a brácsa, cselló Unix-alapú böngészők. A végén 1993-ig, a CERN-szerver, valamint az NCSA Mosaic böngésző álltak rendelkezésre, illetve telepített Ausztrál egyetemek, mely ugyanazon a felületen a Mac, Pc-s Unix munkaállomásokra. A szakértelem, hogy a könyvtárosok alakult át könnyen a Web pár évvel később. A robbanásszerű növekedés a Web 1994-ben kezdődött, majd a következő körben a robbanásszerű növekedés az Internet.

5. Megjelenése a Nyilvános Internet Ausztráliában

Az előző részben dokumentált a kezdetektől az Internet Ausztráliában. Ezt a szakaszt követi a fejlesztési annak eredete a kutatási ágazat általános információs infrastruktúra az Ausztrál társadalom, gazdaság egészére.

5.1 Korlátozó Használat Politikák – 1989-1994

Amíg az 1990-es évek elején, az Elfogadható Használat irányelveit (AUP), amely meghatározta, hogy mit forgalom továbbítható az Interneten AMERIKAI gerincét, kizárt általános használata az Internet a nyilvános vagy kereskedelmi célokra. AARNet alkalmazott hasonló politikák, hogy azok az Egyesült Államok, amely kimondja, hogy “Használja a AARNet kereskedelmi célú, illetve azok használata AARNet céljából független, hogy a széles területek jelentősége, hogy a tanulmányi, illetve kutatási közösség nem tekinthető elfogadható használata AARNet szolgáltatások” (AVCC 1993a). Az Ausztrál szegmens az Internet ennek megfelelően működtetni, mint egy korlátozott-hozzáférési szolgáltatást az egyetemek, a CSIRO. Úgy volt, hogy néhány évvel azelőtt, hogy a felhasználók kívül azok a közösségek is hivatalosan hozzáférést, mielőtt az emberek ilyen nagy számban.

Az Egyesült Államok, a pilóta kapcsolat kereskedelmi szolgáltatások az Internet kezdte 1989-ben, bár a szorosan ellenőrzött módon. “A kereskedelmi Internet-hozzáférés először által kínált PSI, AlterNet kezdete az 1990-es évek elején” (Kahin 1995, p.6). 1993 szeptemberében a Clinton-kormány elindította a Nemzeti Információs Infrastruktúra (NII) a kezdeményezést. Többek között ez biztosítja, hogy az Internet vándoroltak elől eredeti üzleti modell, amely már hivatkozott központi támogatást a kutatási támogatási rendszerek, illetve juttatások a a működési költségvetés, az egyetemek, illetve egyéb kutatási szervezetek.

Annak érdekében, hogy ösztönözze a mozgalom kereskedelmileg támogatott Internet szegmensek, használati politikák kellett liberális, így a szolgáltatók is vonzza a fizető ügyfelek. Az emberek vélt új lehetőségeket kommunikációját, valamint üzleti vállalkozások érzékelt új lehetőségek az értékesítési, illetve a nyereség. Több hozzáférési pont hozzáadása sávszélesség nőtt, új szolgáltatások jelentek meg. 1994 elején, volt 3 vállalatok nyújtó gerincét szolgáltatások az Egyesült Államok közepéig 1995-ben volt egy tucat, a régi gerincét a USA-ban része volt az Internet, de-megbízást.
Ausztráliában, a használata AARNet belül a célzott kutatási közösségek fokozott nagyon között lényegesen 1989, 1995. Töltés intézmények megváltozott a levy, hogy egy mennyiség-alapú díjszabást arról, 1992. Használat belül egyetemen széles körben szétszórt, nagyon változó, gyorsan változó. Hiányában egyetlen nyilvánvaló módon a költségek elosztása, a legtöbb egyetem szívódik fel, a költség pedig a töltés a Kar, illetve Szervezeti egység. Elemzések a kérdések a Clarke (1993, 1994a), (Clarke & Worthington 1994), Clarke (1994b, 1994c).

Felkészülés egy teljesebb jövő voltak, most súlya alatt. Szeptemberében 1993 Geoff Huston alkalmazott IANA egy nagy blokk IP-címek “nevében az Ausztrál hálózati közösség”. A végső cél az volt, hogy egy nemzeti IP-cím registry, mind a regionális autonómia, valamint a hatékonyság (mert juttatások az usa-szedtek hét). Úgy volt, hogy “egy teljesen független szervezet, amely keretén belül működik a széles szerkezet egy nem profitorientált szolgáltatás működését, s alkalmazza az egységes közösségi politika nyílt, tisztességes módon” (Lance 1998). A cím tér elég nagy ahhoz, több mint 4 millió egyedi host címek, ami óriási összeg egy olyan időpontban, hogy a nagy juttatások voltak egyre ritka miatt a potenciális kimerülése az IP-címtartomány. Ez a szervezet volt AUNIC, a neve, hogy tükrözze a hálózati interfész center/centrum (NIC) hagyomány.

A hivatalos változás használat politika valósult meg a közép-1994-ben, amikor AARNet létrehozott egy ‘Hozzáadott Érték Viszonteladói program. Ez is megoldható, a növekvő kereslet az Internet kapcsolat a kategóriák a felhasználók kívül a kutatás keretében. Ez is tükrözi, hogy a növekedés a pénzügyi igények egyetemi költségvetés, valamint a kormányzati kutatás-oktatás költségvetését, a következményes kell szerezni finanszírozás a kiegészítő források. Sinclair (1999a) jegyzett vagy Geoff Huston, vagy Hugh Irvine, mint azt, hogy “Az első kereskedelmi ügyfelek szoftver fejlesztők, elektronikai cégek, valamint számítástechnikai tanácsadó, aki azt akarta, linkek, hogy a számítógép, a vállalatok. Ezek voltak emberek, akik pénzt, tudta, mit csinál. Diákok elhagyják az egyetemen volt egy másik csoport, a korai alkalmazók'”.

5.2 Az Első Kereskedelmi Internet Szolgáltatók – 1989-1994

Az a kifejezés, hogy Internet Szolgáltató (ISP) széles körben használt, de ritkán gondosan meghatározott. Logikusan magában foglal minden olyan szervezetek, amelyek a szolgáltatások bármilyen az Interneten. Ezért egy web-oldal hosting szolgáltatás, postafiók szolgáltatója, mind a Szolgáltatók. Egy szolgáltatási kategória, ami különösen kritikus ez a rendelkezés a kapcsolatot az Interneten. Az a kifejezés, hogy ‘Internet Szolgáltató (IAP) hasznosan leíró egy szervezet, amely a kapcsolatok.

Néhány korlátozott kereskedelmi IAP szolgáltatások elérhetőek voltak, még azelőtt, hogy AARNet állapították meg. Nyugat-Ausztrália DIALix állítja, hogy szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi forgalomban Perth-ben, mint korábban, mint 1989-ben. DIALix ez a kapcsolat a neten, csak lett egy teljes IP kapcsolat 1992 körül, de a Megbízók állítják, hogy az Internet e-mail, Usenet-hozzáférés a kereskedelmi forgalomban kapható útján időszakos STD hívások (9600 bps), valamint az ügyfelek szerepel néhány távoli Perth, akik maguk használt telefonos STD kapcsolatok Perth-be.

Biztos vagyok benne, hogy azzal, Ian Péter, Pegasus Hálózatok alapítvány vezérigazgató, hogy felajánlotta, nyilvános betárcsázós Internet-hozzáférés Ausztráliában, kezdődő 1989 júniusában a helyi hozzáféréssel, valamint mozgó országos hozzáférési 14-től szeptember 1989. Működött kezdetben a Byron Bay-ben, majd később a Brisbane. Régen UUCP, valamint a TCP/IP kapcsolatot exchange-mail illetve hírcsoport, az Internet, eredetileg keresztül közvetlen telefonos, hogy az USA-ban, majd később keresztül ACSNet.

Hamarosan alapítása után időszak 1989-1990, AARNet elismert egyes szolgáltatók, mint hogy méltó, hogy rokonok. Úgy tűnik, hogy ezek a hivatalos AARNet Leányvállalatok tartalmazza Pegasus, regisztrált 1991-ben a Korinthusi Mérnöki 1992-ben, connect.com szintén 1992-től.

További korai szolgáltató a nonprofit Ausztrál Nyilvános Hozzáférési Hálózat Egyesület (APANA). Alapította 1992-ben Mark Gregson, APANA futott, számos, széles körben szétszórt, kis, ingyen ad otthont a faliújságra rendszerek, valamint a hírcsoportok, de fejlődött, a szolgáltató az alacsony költségű, nem kereskedelmi célú Internet-hozzáférés a tagjai számára.

Pillanatképek a Kör már az aktív Március, illetve szeptember 1994 állnak rendelkezésre Saleeba (1994a, 1994b), Hogy időszerű volt, mert a minták változni. AARNet bevezette a ‘Hozzáadott Érték Viszonteladói program, a töltés alatt egy kötet (per-MByte) díjszabási rendszer. (‘VAR’ volt egy népszerű kifejezés a kereskedelmi piacon abban az időben). Az első ISP ebben a formális értelemben volt csatlakozás.com.au 1994 Májusában.
A VAR program regisztrált a következő szervezetek, ebben a sorrendben: connect.com, OZ-e-MAIL, Kereskedelmi Szoftver Képzés Pty Ltd Ausztrál Internetes Rendszerek Pty Ltd (SchoolsNET), Ausztrália on-Line, Camtech Korlátozott, iinet Technológiák, Szép Kommunikáció, HiLink Comunications, Magnadata.

A Globális Információs Linkek Projekt indult az Ipswich 100 helyi előfizetők 1994 decemberében, mint az első közösségi rendszer. Ez addig tartott, amíg legalább 1996, volt egy korai útvonalkereső regionális rendszerek.

5.3 Telstra Megszerzése 1995

A késő 1994, használja a nem-AARNet felhasználói bázis nőtt, hogy körülbelül 20% – a teljes forgalmat. Olyan alternatív üzleti modell volt szükséges. 1995 júliusában, AVCC át a kereskedelmi ügyfelek, kapcsolódó eszközök, valamint a menedzsment autópálya, valamint a nemzetközi kapcsolatokat Telstra. Telstra ezáltal megszerezte a teljes infrastruktúra, hogy ebben a szakaszban megalakult az Interneten Australia’, ívás, amit a későbbiekben lesz Telstra Használ.

Ez volt a változatosan tekinteni, mint a megváltás az Internet Ausztráliában, egy kereskedelmi forgalomban reális tárgyalás, egy szükséges, átmeneti, egy adok-az AVCC, eladni-az AVCC, és/vagy egy meztelen megragad által Telstra a kereskedelmi ellenőrzés az Internet Ausztráliában (Fist 1997). A szenvedélyek keltett tükrözi a fontos, hogy sokan csatolt Internetes szolgáltatások. Az AVCC saját (nagyon rövid) a bíróság a történelem leírja a következők szerint: “[A transfer] serkenti a további növekedés a kereskedelmi vagy magáncélú használat az Internet Ausztráliában. A szellemi tulajdon szakértelem át ipar eredményezte, hogy az Internet fejlődését Ausztráliában, hogy nem lett volna másként történt, egy ilyen gyors ütemű” (AVCC 2002).

Az egyértelműség hiánya miatt a közigazgatás funkcióinak vett részt a fut az Internet eredményezte, hogy rosszul érzem időnként. Telstra volt érzékelhető, a sok megfigyelők, hogy kifosztották a nemzeti erőforrás. Másrészt, az adományozott berendezések, majd a kapcsolatok, hogy a AUNIC rendszerleíró adatbázisban, ami beadni az Ausztrál IP-címtartomány 1993-tól 2001-ig.

5.4 Érés – 1995-2000

Az időszak során a 1995-97, versenyképes piaci kezdett kialakulni, mind a Telstra, Optus nyújtó gerincét szolgáltatások. A nemzetközi kapcsolat képviselt komoly akadálya, de fokozatosan Telstra indult felszabadító kiegészítő kapacitás valami közelebb az arány, amely a kereslet növekszik. Emellett több, a nagyobb Internetszolgáltatók létrehozott, közvetlen kapcsolatok a tengerentúlon. Második felében az 1990-es években a piaci kidolgozott egy komplex, többrétegű hálózat, nagykereskedelmi, kiskereskedelmi hálózati szolgáltatások.

Kereskedelmi célú használata az Internet tovább nőtt drasztikusan, Internet Szolgáltatók (Kör), valamint az Internetszolgáltatók elszaporodtak, elérte a 600 független vállalatok (sok közülük nagyon kicsi), amelyet az 1990-es évek végén. Egy lista az Ausztrál Kör, majd az Internetszolgáltatók fennmaradt 1995-től 2002 Davies (2002).

Visszatér a befektetési Kör általában szegény. Ennek következtében a magas költségek a nyersanyagot, mert egy nem kellően versenyképes nagykereskedelmi piacon, compunded által folyamatosan változik, egyes esetekben a nem megfelelő gazdálkodás, valamint a nem megfelelő tőkéhez való hozzáférés. A tudósok azt jósolták, hogy a közelgő véget az egy-ember-meg-a-kutya mikro-műveletek, valamint az átvétel a kis-és közepes Internetszolgáltatók által nagy Internetszolgáltatók, általában akkor, amikor a tulajdonosok elfogyott a pénzt befektetni. Néhány koncentráció valóban előfordulhat, de új szereplők jelentek meg, valamint a számos Internetszolgáltató, hogy folytatódott a több száz. 2003 végén, a Távközlési Iparág Ombudsman tagsági lista tartalmazza a felesleges 1000 cég, vállalkozás nevét.

1997 végéig, becsülték az 1,6 millió Internet-felhasználó Ausztráliában, akik közül 1 millió viszonylag gyakori a felhasználók. Ezek között 500.000 felhasználó az oktatási intézmények, 650,000 telefonos fogyasztók, akadémikus, a SOHO (Small Office Home Office) a felhasználók, 450,000 Business & Kormányzati felhasználók számára. A nagy többség modemes hozzáférés, a modem képes 33,6 kbit / s, 56Kbps modemek újonnan áll rendelkezésre. Csak kicsi számok segítségével 64/128 Kbps ISDN. Szélessávú szolgáltatás, mint például kábel, ADSL még nem álltak rendelkezésre.

Felmérési adatok azt javasolta, hogy 88% – a felhasználók használt e-mail, míg 65% – a mondta azt használta az Internetet a ‘szórakozás’ 53% – a üzleti/kutatási’. Internet-felhasználók, akik idézett online bevásárló mint elsődleges Internet tevékenység megjelent száma csak 5000, bár 200,000 úgy tűnt, hogy legalább megpróbáltam. Ez azt javasolta, hogy a konverziós arány a kilátások nagyon alacsony volt, ezért komoly akadálya létezett. Mind az 1997-es adatok a (DIST 1998),

A késő 1998-ban, az állítás szerint a 1.27 millió háztartásban volt online “egy ugrás majdnem 50% – a 12 hónapra” (DCITA 1998). November 2000, több mint 50% – Ausztrál felnőttek voltak, online, közel 40% – a háztartások Internet-hozzáférés biztosított. Voltak 696 Internetszolgáltatók, 3.92 millió felhasználói fiókok azok a Szolgáltatók, 87% – a, ami otthon-alapú. Haladás, a fogyasztó számára az Internetes kereskedelem továbbra is lassú, még mindig csak 11% – át a felhasználók, mondván, hogy ők aktívan használják az Internetes áruk vagy szolgáltatások vásárlása (NOIE 2001).

2000-re az Internet Ausztráliában már elég érett-e, hogy az emberek lett nosztalgikus. A Telstra/AFR Web Díjat legismertebb, úttörők, az Ausztrál Internet Hall of Fame’ puszta 7-15 év után a kulcs munkát végeztek. Az újoncok voltak Geoff Huston (1996), Robert Elz (1997), Bob Kummerfeld, Piers Lauder (1998), Hugh Irvine és Chris Chaundy (1999), Paul Wilson (2000). Ami a mulandó jellege jelentős része a Webes tartalom, a ‘Csarnokában Hírességek’ web-oldal már nem létezik.

5.5 Kormányzás

A legtöbb szempontból az Internet szabályozása nemzetközi vagy nemzetek feletti. Négy elemek, amelyek valamilyen módon a nemzeti infrastruktúra belül Ausztrália, szabályozó rendelkezések, IP-cím kezelésére, illetve domain-nevek.

(1) Infrastruktúra

A hálózati infrastruktúra belül Ausztrália teljesen tulajdonában magánszektor szervezetek, bár az Ausztrál kormány továbbra is fenntartja 50% – os részesedését az erősen domináns vállalat, Telstra. (A fervant vágy, a kormány 1996 óta, hogy többet eladni a részvényeket eddig akadályozta a Szenátus által, ami nyilvános idegesség miatt kritikus infrastruktúra áthaladó teljes egészében állami tulajdonban van, ellenőrzés).

(2) Rendelet

nternet műveletek Ausztráliában vannak kitéve a különböző Ausztrál törvények szabályozó szervek. A legjelentősebb ezek közül a Távközlési Törvény 1997-ben, az Ausztrál Hírközlési Hatóság (ACA). A panasz a folyamat üzemelteti a Távközlési Iparág Ombudsman. Számos további törvények, járulékos vagy kifejezett hatást az Ausztrál Internet, beleértve a szempontból a Bűnök Törvény. A Hivatal, a Szövetségi Adatvédelmi Biztos (OFPC) mit csinál a kis képes hozni Ausztrália súlyosan hiányos adatvédelmi törvények, hogy a medve az Internet számít.

1997-től 2004-es, a Nemzeti Iroda az Információs Gazdaság (NOIE) serkenti a koordinált, az Ausztrál kormány politikája a eBusiness, e-kormányzati ügyekben. A kormány politikai állásfoglalások ez alatt az időszak alatt, azonban tükrözi jelentős kétséget arról, hogy az Internet, illetve hiánya irányadó filozófia. Megkísérelte elő szigorúbb cenzúra követelmények, mint azok, amelyek alkalmazni, hogy más média, hogy törvényen kívüli online szerencsejáték-szolgáltatások rendelése felelősséget az ezeken a területeken, hogy az Australian Broadcasting Authority (ABA). Már megalapozták az örök sorsa vállalatok, amelynek bevételi függ szerzői digitisable működik. Pozitívabban, 2003-ban végrehajtott, a világ egyik vezető, jól felépített, ha kissé hibás, kísérlet, hogy szabjon ki irányítja a spam.

(3) IP-Cím kezelésére

IP-cím került kiosztásra Ausztrál szervezetek között 1993-ban, majd 2001-re AUNIC, amely által kezelt Geoff Huston által támogatott Telstra. Az Ázsiai-Csendes-óceáni Hálózati Információs Központ (APNIC) kísérleti projektként indult 1993-ban. Az 1990-es évek közepén volt átalakult az IP-cím registry 60 gazdaságok az Ázsiai-Csendes-óceáni térségben. Újra található Tokióból, hogy Brisbane-ben, 1998-ban. 2001 közepén, az Ausztrál adatbázist áthelyezték APNIC.

(4) Domain-Név Menedzsment

Az utolsó terület, amelyet a kormányzás, ahol a helyi tevékenységek fontos, domain-nevek, különösen azon belül a ccTLD, .au. 1986-tól 2001-ig, a hatóság az .au domain Robert Elz. Jelentős ideig, minden második szintű domainek (2LDs) teljesen beadni, önkéntes alapon. Elz delegált Geoff Huston, aki beadott edu.au, gov.au meg info.au; Hugh Irvine keresztül connect.com naponta nettó.au; valamint Michael Malone keresztül Csatlakoztassa a Nyugat adott asn.au. Elz magát beadni, com.au, org.au, id.au, oz.au.

A kezdetektől 1994-ben, Ausztráliában volt az ötödik a tizedik legtöbb aktív tartományok minden országban. A nagy többség ilyen volt a com.au domain. 1996-ra, a dot.com őrület volt gyorsul, a hangerő, a tevékenység nagyon magas volt, politikák nem voltak egyértelműek, nem pedig következetesen alkalmazott, szellemi alkotások joga volt, hogy elő önmagában a domain-név igazgatás oly módon, teljesen idegen a szellemiség az Internet mérnökök. Gyorsan világossá vált, hogy a regisztrációs folyamat, különösen a com.au, szükséges, hogy legyen vándoroltak több formalizált, jobb ellátottsággal megállapodás. Hatállyal október 1996, Robert Elz oda egy öt éves engedély adható com.au, hogy Melbourne-EZ Kft. Ez volt a kereskedelmi inda a Melbourne-i Egyetemen, amely úgy vélte, hogy ez volt a támogatott a költségek Elz ő munkájával nevében az Ausztrál Internetes közösség sok-sok éve.

Melbourne EZ megragadta a lehetőségét, hogy egy jelentős üzleti, azonnal lecserélte a domain név regisztráció. Ez okozott jelentős beteg-érzés között egyes részein az Ausztrál Internet ipar, mind a közösségi, különösen, mivel nincs más engedélyeket adtak ki, Melbourne ezért volt egy 5 éves monopólium, hogy kihasználják. Második felében az 1990-es években, a helyi volt, gyorsan változik, hogy “a szövetkezeti mérnöki segédprogram, hogy a féktelen hangsúly világszerte, a kormányok; az unalmas administrivia kereskedelmi power-fogd meg” (Lance 1998).

Sokkal több, mint csak a com.au 2LD kellett foglalkozni. Kísérletet tettek, hogy hozzon létre egy szervezet, az Ausztrál Domain Név Ügyintézés (ADNA), de ezek sikertelenek voltak. Novemberében 1999, azonban Robert Elz delegált a hatóság .com.au, hogy egy újonnan alakult non-profit társaság .au Domain Ügyintézés (AuDA).

AuDA vonzott széles (bár nem teljes) elfogadás belül az Internetes ipar, valamint a közösségi. Ez is nyert állami támogatást. Az Állam hatalma alá s.474 a Távközlési Törvény 1997, hogy “határozza meg, hogy egy meghatározott személy vagy társulás az a bejelentett manager elektronikus kezelése kapcsolatban, hogy egy adott fajta felsorolt szállítási szolgáltatás”, ami lehet (vagy nem lehet) lehetővé teszi, hogy kend egy regisztrátor a .au domain.

Miután megfogalmazta a legfontosabb politikai nyilatkozatok, auDA közeledett az ICANN 2001 júniusában, akik az átruházás a küldöttség .au Robert Elz AuDA. Voltak jelentős, kételyek közt a résztvevők. Nem utolsósorban ezek között voltak aggodalmak Robert Elz hogy IANA, hogy auDA volt, nem kellően reprezentatív a széles körű támogatottságát. Mindazonáltal, auDA kapott támogatást IANA. Redelegation a ccTLD konszenzust igényel között régi, mind az új regisztrátor, kivéve, hogy “hol van kötelességszegést, vagy a szabályok kijátszására meghatározott, ez a dokumentum az RFC 1591, vagy tartós, ismétlődő problémák a megfelelő műveletet a domain” (IETF 1994). Az ICANN figyelmen kívül hagyni, hogy a követelmény, illetve azt állította, hogy a hatóság, hogy újra hozzárendelése a felelősséget .au, anélkül, hogy a konszenzus, hogy nem határozták meg, de nem annyira, mint egy politikai dokumentum támogatása, a műveletek (Froomkin 2001).

Az átutalás került sor október 25-én 2001. Között, közép-2001, 2002 közepe, auDA fokozatosan szerzett újra küldöttségek, a többi négy a “megnyitás” domain a régi (hosszú szenvedés) önkéntes regisztrátorok. Azóta, auDA volt, hogy a hatóság kezeli az egész .au neve-tér. Ellátja a bizonyos funkciók is, beleértve a hagyod, hogy a szerződések a művelet az adatbázisok, a beállítás politikák vonatkozásában az akkreditáció, a regisztrátorok, a küldöttség a hatóság 2LDs, a követelmények, a kérelmező a domain-név belül minden, a “megnyitás” 2LDs. Egy átfogó felülvizsgálata fejlesztések közép-2002, lásd Johnston (2002).

Július 1-jén 2002, auDA egy új szabályok jött be a hely. Ez kinevezte AusRegistry, hogy működik a adatbázisok az öt “megnyitás” 2LDs: com.au, nettó.au, org.au, asn.au, id.au. Ezek az adatbázisok tartalmazzák a térképi információt a nevét, hogy a számok (a DNS-adatbázis, használt számítógépek), illetve tájékoztatás arról, hogy a regisztráló az egyes domain-neve (a továbbiakban whois’ adatbázis, használják az emberek). Körülbelül 20 akkreditált kiskereskedelmi regisztrátorok ‘eladni domain-nevek’, új bejegyzéseket hozhat létre, illetve módosítja a meglévőket, feltéve, hogy a politika által meghatározott auDA.

A “zárt” 2LDs, két különösen fontos. Először is, a szövetségi, állami vagy helyi önkormányzati szervek használja a kormányzó.au domain. A Nemzeti Iroda az Információs Gazdaság (NOIE) működik, mint regisztrátor, átruházó, hogy az Állam Területén ügynökségek az al-domain, mint például új-dél-wales.gov.au. Ez is fut Geoff Huston, ebben az esetben 1993-tól 1998-ig. Másodszor, oktatási intézmények regisztrált szövetségi vagy állami szinten használja a edu.au domain. Geoff Huston végzett a regisztrátor szerepét 1993-tól, majd azt mondta, hogy AuDA 2001 februárjában. AuDA végül elkészült a tárgyalások mellett politikai irányítás ágazati koordinációs bizottság (AICTEC), valamint a hivatalvezető funkció, hogy a Miniszteri társaságot, education.au Limited, 2003 júniusában.

Ez volt az utolsó lépés a migráció kezelésének .au név-hely a szövetkezet mérnöki segédprogram, hogy egy bejegyzett szervezet egy olyan alkotmányt, amely arra törekszik, hogy az tükrözze a hatalmas szélessége a választókerületben. Az utazás volt, hozott egy kicsivel több, mint 17 éve.

6. Kortárs Nyilvános Internet Ausztráliában

Ez a szakasz dokumentumok a helyzetben, 2003-ban, mind nemzetközi, de különösen belül Ausztrália.

6.1 Nemzetközi Kontextus

2003 közepén, a becslések szerint 180 millió regisztrált csomópontok az Interneten, 40 millió web-oldalak, valamint a 600 és 700 millió felhasználó.
Az, hogy milyen mértékben ember Internet-felhasználók óriási mértékben változik az egyes országok között. Kiállítás 6.1-1 százalékos arányát mutatja az a régiók, valamint a vezető országok minden régióban. Van egy kis közép-mező a fejlett országok, melyek elfogadása görbe volt, valamivel alacsonyabb (például Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország), de a legtöbb országban a világon elmaradt hosszú az út mögött a tucat vezetők.

Kiállítás 6.11: Internet Felhasználók, mint a Népesség Százalékában, közép 2002

Régió az Ország Felhasználói Szám (millió) Népesség (millió) Felhasználók (%)
Afrika
6.3
840
0.8
Közel Kelet / Nyugat Ázsia
5.1
197
2.6
Ázsia/Csendes-Óceáni
187.2
3601
5.2
* Hong Kong
4.2
7
60.0
* Dél-Korea
25.9
48
54.0
* Ausztrália
10.8
20
54.0
* Szingapúr
2.0
4
52.0
* Japán
55.9
127
44.0
* KÍNA
46.1
1280
3.6
* India
7.3
1049
0.7
* maradék
35.0
1066
3.3
Americas
219.2
848
26.0
* Egyesült Államok
169.3
287
59.0
* Kanada
16.4
31
53.0
* Latin Amerikában
33.5
530
6.3
Európa
190.9
728
26.0
* Izland
0.2
0
70.0
* Svédország
6.1
9
68.0
* Dánia
3.2
5
63.0
* Hollandia
9.8
16
61.0
* Norvégia
2.4
4
59.0
* Egyesült Királyság
34.2
60
57.0
* Finnország
2.5
5
52.0
* Oroszország
17.7
143
12.4
* maradék
114.8
486
23.6

Kiállítás 6.12 azt mutatja, 1997-től 2002-ben a lakosság, a vezető nemzetek gyorsan vált a felhasználók számára, oly módon, hogy azok az országok, már közeledik a telítési pont. (Lehetővé téve, hogy a fiatal, a nagyon régi, a cselekvőképtelen, úgy tűnik, nem valószínű, hogy több, mint 70% – át a lakosság bármely ország lesz, a felhasználók). Amennyiben a használat (pl. mérve óra csatlakoztatott havi forgalmat generált) széles körben változik, minden országban köre létezik növekedés ezeket a szempontokat.

Kiállítás 6.12: Elfogadását Görbék a Vezető Nemzetek

Az adat-forrás, amelyből a kiállítást fent összeállított volt, NUA (2002) és PRB (2003). Lásd még Benschop (2003) és Pew (2003).

6.2 Ausztrál Infrastruktúra Elfogadása Szint

Ausztrália most jelentős Internet-infrastruktúra, amelyet egy kifinomult piacon a telekommunikációs cégek, nagykereskedelmi IAP, lakossági IAP, illetve az ISP. A szolgáltató a felhasználók mindkettő tartalmazza a hatalmas vállalatok, kisvállalkozások, önkormányzatok, egyesületek, közösségi szervek, valamint magánszemélyek.

(1) Infrastruktúra

Sajnos, a piaci szegmensek, amelyek az átviteli média, mind nagykereskedelmi, mind kiskereskedelmi kapcsolatok, még messze nem versenyképes. Súlyos aggodalmak továbbra is kifejezve a koncentráció felett a nagy többség, a fizikai infrastruktúra által Telstra, Telstra erős vertikális integráció. Az üzleti egységek közé tartozik a nemzet legnagyobb telco, a legnagyobb nagykereskedelmi IAP, a legnagyobb kiskereskedelmi IAP (Használ). Egyre inkább beköltözik ISP szolgáltatások, valamint-különösen az ellenőrzött rendkívül jövedelmező video-tartalom szegmensben. Ez a dominancia komolyan vontatókötél árképzés, illetve a beruházási döntéseket.

A Kormány feltett szándéka, duzzanat a kincstár által eladási több Telstra. Ezért, annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy csökkenti a részvény ára, visszautasítja, hogy gondolkodjunk a feldarabolás a Telstra három vagy négy független szervezetek működési átviteli média, nagykereskedelmi, kiskereskedelmi, mind tartalmát tekintve. Az Ausztrál Hírközlési Hatóság ült a kezét. Az Ausztrál Verseny, a Fogyasztóvédelmi Bizottság vállalta, hogy egy vizsgálat során 2003-ban, de ez is megjelenik, hogy nem volt semmilyen eredményt. A Kormány kezdeményezte a képviselőház Vizsgálat 2002 végén, de a szándék az volt csupán, hogy megakadályozzák egy ilyen Vizsgálatot folytatnak a Szenátus által. Az Ellenzék azért jöttem, hogy egy szállás a Kormány 2003 elején, a Vizsgálat megszakadt, annak ellenére, 68 beadvány érkezett. Lásd a Budde (2003a, 2003b) Fist (2003). A politika uralja gazdasági, társadalmi igények, valamint úgy tűnik, hogy a kis kilátás Ausztrál távközlési infrastruktúra, szolgáltatások lejáró egy teljesen versenyképes piaci egyhamar.

Egy hiánya miatt-a verseny vége-töltött, törékeny tengerentúli kapcsolatok, amelyek sújtja az Ausztrál Internet során a közép-1990-es évek végén. Szerencsére, hogy szűk lett úrrá, több kapcsolatot használják által ellenőrzött, több különböző felek amellett, hogy a Telstra. Nagy a forgalom továbbra is a Csendes-óceánon, részben azért, mert az U. S. A. házigazdák egy ilyen nagy aránya a világ web-oldalak, hanem azért is, mert a forgalom Európába megy át a Csendes-óceánon, nem keresztül-Ázsiában.

(2) Elérhetőség

Szélessávú penetráció, mert a magas árképzés, illetve hiányos elérhetőség, továbbra is alacsony, a 86% – a kapcsolatok még mindig a modem (de köztük néhány ISDN felhasználók). Kábel csak akkor áll rendelkezésre, a tehetős külvárosában, Sydney, Melbourne, plusz egy részét Canberra, ADSL csak megvalósítható belül 3-4 km-re egy részét telefonközpont. SDSL csak most válik elérhetővé. Műholdas még drágább, mint a másik szélessávú alternatívák. Lásd még Eladó (2001).

Továbbá, a felhasználók számos területen, ahol a szélessávú nem érhető el, vagy túl drága messze kevesebb, mint 56Kbps a telefonos kapcsolat. A Kormány sikeres volt a célja, hogy elkerüljük a felmérés információ érhető el, telefonos sebesség egyre nyilvánosan elérhető. Ameddig 2003. június adott válaszában, hogy a Regionális Távközlési (Estens) Vizsgálat egyértelművé tette, hogy még tekintetében, akkor a 19,2 Kbps, mint az, hogy elfogadható, mint a cél a minimális átviteli sebesség a regionális, mind a vidéki Ausztrália, még a kevésbé szerencsés városi területeken.

2004 elején, az Internet szolgáltatások növekvő formátum-duzzad, fegyelmezetlen web-site tervezők, hatalmas spam mennyisége, a növekvő bevonása pazarló képeket e-mail forgalom, hang, videó formátumok beállítása lesz a meghatározó. Ebben az összefüggésben, alacsony sebességű modemes kapcsolatok egyre inkább praktikus, hogy komoly, vagy más módon türelmetlen felhasználók számára; de sok Ausztrál, mások meg a vállalkozások ott folytatódik, hogy nincs más reális lehetőség. Ezért nem meglepő, hogy minden Ausztrál felhasználó felelős generáló sokkal kisebb a forgalom, mint minden Amerikai felhasználó: a harmadik negyedévben a 2002-es, “Ausztrália … egy nagyságrenddel kisebb a forgalom személyenként, mint Észak-Amerikában” (Odlyzko 2003, rajz ABS 2003).

(3) Az Örökbefogadás Árak

Az, hogy milyen mértékben Ausztrál szervezetek, egyének, elfogadott Internet-szolgáltatások jól dokumentált. Lásd például a NOIE (2003a, 2003b). Az első negyedévben a 2003-as becslések szerint 75% – a az Ausztrálok 16 év feletti volt az Internet-hozzáférést. Előre Ausztrália csak Svédország (90%), valamint az U. S. A. (86%). A közelben volt A Hollandia (74%), de közel mögött volt, Hong Kong (69%), a BRIT (69%), Németország (61%), Olaszország (59%), Franciaország (55%). (Ez a lista jelenik meg, hiányos, mivel azonban más vezetők, mint például Kanada, Norvégia, Dánia, Dél-Korea hiányzik).

Online idő felhasználónként havonta átlagosan 10 óra 18 ülés. A domináns szolgáltatások használt voltak, e-mail, valamint a Web. De szinkron chat-szolgáltatások, illetve azonnali üzenetküldés volt, akkor közvetlenül versengő e-mail (bár az is versenyez SMS át mobiltelefonok).

A NOIE kutatás azt sugallja, hogy körülbelül 30% – a felhasználó hozzáférését kormány oldalak során 2002-03. Ez is azt mutatja, hogy a fogyasztó az Internetes kereskedelem folyamatosan nő a sebesség nagy, kevesebb, mint más Internetes mutatók, csak 18% – a válaszadók mondván, hogy ők már vásárolt valamit az interneten az előző 12 hónap során – szemben Kanada (34%), a U. S. A. (32%), Svédország (26%), a BRIT (23%), illetve Japán (19%). A kiemelkedő siker Internet banking. Annak ellenére, hogy a kormány erőfeszítéseit, ott is lehet jelentős felvétele on-line szerencsejáték, pornográfia. Az egyetlen szegmens, ahol jelentős a tevékenység úgy tűnik, hogy a szoftver vásárlás között több műszaki felhasználók, illetve korlátozott mértékben könyvek, CD-k, PC-k. A lassú haladás, azt sugallja, hogy egy nagy Ausztrál fogyasztók Internetes tevékenység társadalmilag sokkal inkább, mint gazdaságilag motivált, és/vagy az üzleti ajánlatokat tenni az online kereskedők vonzó a fogyasztók számára.

Nagy, közepes méretű vállalkozások leginkább elfogadott Internet-szolgáltatások. A kisvállalkozások számára, azonban csak 80% – a Internet-csatlakozó, pedig csak 34% volt a saját web-oldal; valamint a nagyon kis vállalkozások mindössze 65% – a volt, Internetre csatlakoztatott, pedig csak 15% – a volt a saját web-site. A ‘B2B’ szegmens némiképp egészségesebbek, mint a ‘B2C’: a vállalkozások egy Internet-kapcsolat, 35% – a mondta azt, hogy az online vásárolt.

7. Jövő az Internet Ausztráliában

A robbanás az Internet használat tűnt, hogy exponenciális egy ideig, ennek eredményeként több ember válik a felhasználók, akik kapcsolatban álltak használja többet. Az Internet használatát, mint a telefon, fax-gépek, mobiltelefonok, az a tárgya, amit a közgazdászok úgy neveznek, hogy ‘a hálózati hatás: mivel a felhasználók száma megy, az érték, hogy minden felhasználó növeli nagyon gyorsan, mert többen vannak azok a felhasználók, akikkel kölcsönhatások lehet elvégezni (Shapiro & Varian 1999). A laggard fejlett gazdaságok, valamint a fejlődő országokban, a növekedés folytatódni fog egy ideig mind a felhasználói,-gróf használata.

De, mint minden elfogadása görbék, a felhasználó-gróf előbb-utóbb el kell ismerni, mi az: egy logisztikai görbe, amelynek meredek flexes vissza a vízszintes. A vezető országok, maximális behatolási már minden-de elérni, ezért a növekedés a felhasználó-gróf lapított. Használat (pl. mérve connect-idő / felhasználó / hónap) már meglehetősen magas, ezért folyamatos a forgalom növekedése függhet a felhasználók helyettesítő internethasználat alternatív munka, játék magatartások. A forgalom volumene valószínűleg tovább növekszik, azonban következtében felduzzadt a fájl-formátumok, illetve új szolgáltatások olyan területeken, mint pl. az átviteli kép, hang, videó.

Telstra folyamatos dominancia át az infrastruktúra, mind nagykereskedelmi, mind kiskereskedelmi szintek súlyosan korlátozza a versenyt, fenntartása mesterségesen magas árak, tartja vissza a haladás. Ennek következtében az outlook Ausztráliába Ausztrálok kevésbé rózsás, mint más vezető nemzetek. Az elkövetkező 5 évben, Ausztrália van ítélve, hogy esik az eddig erős pozícióját az Internet infrastruktúra, Internet használat. A hatás különösen súlyos beteg-serviced regionális területeken.

Tele-konferencia, abban az értelemben, hang-beszélgetések, támogatta már 1973-ban, a Hálózat által Hangja Jegyzőkönyv (Network Voice Protocol -NVP); de a hang nem termelnek jelentős a forgalom, amíg tömörítési algoritmusok kifejezetten arra tervezték, hogy csökkentse a méret a zenei fájlokat, népszerűen a továbbiakban MP3′, jelentős hatást gyakorolt a késő 1990-es években. 2004-ben, a piac a rögzített zene egy nagy csatatér között a fogyasztók érdekeit, mind a régi világ’ kiadói konglomerátumok.

AARNet továbbra is nyom-blézer az Ausztrál Internet. Amikor az AVCC szerződést a Telstra kötött közepén 1997-ben ment ki pályázatot a nemzeti privát hálózat, amely összeköti a nyolc regionális központok a magas-kapacitás dedikált sávszélesség, azzal a képességgel, szállító hang, videó forgalom, valamint az adatok. Optus (ezt követően, a C&W Optus) került kiválasztásra. Az egyik a kezdeményezések AARNet vállalta a végrehajtás meghatározott szabványok ez általánosságban a továbbiakban voice over IP’ (VoIP). Kezdődő 1999-ben, ez már telepítve van, illetve azokon belül az egyetemek, a CSIRO. Sok vállalatok, kormányzati szervek, most nézd meg, hogy hajtsák végre a VoIP is.

Ez képezi az inverzió a távközlési. Az 1970-es évektől már átmenet a telefonszolgáltatás keresztül hang-infrastruktúra felforgatott, hogy készítsen digitális adatok, hogy a digitális adatokat hálózatok, digitális adatok hálózatok könyv hang. A nemzeti telco, amely egyszer azt állította, hogy a dolog a hosszú távú befektetések, nem sikerült, míg a korán-1990-es évek közepén, hogy észlelni a közelgő forradalom, változás az volt, hogy vezetik a mozgalmat belül az elméleti számítógép-tudomány, közösség. A század-hosszú története analóg hálózatok valószínűleg véget belül a következő egy vagy két évtizede.

AARNet is továbbra is vezet a további fejlesztés az Internet infrastruktúra. 2002-ben, ez volt a fő mozgatórugója a végrehajtása GrangeNet, amely egy nagy kapacitású kutatási hálózat között a nagyobb városokban (AVCC 2002). Ez is már aktívan támogatja grid computing, egy elérésének nagyobb közötti együttműködés Internetre kapcsolódó számítógépeket. Az is lehet, hogy a fejlődő egy erősebb hangsúly a regionális, mind a vidéki kapcsolatok. Ennek eredményeként az Ausztrál Research and Education Network (NEM) kezdeményezés, kérhet meghosszabbítására az engedély más szegmenseiben oktatás.

Egy pár tényező, nézd meg, hogy hozhat jelentős változást az Internet során a következő néhány évben. Ezek közül az első a tömegpusztító eszköz-típus van, amely lehetővé teszi a hozzáférést. Hűtőszekrények néhány érdeklődés, bár elsősorban, mint egy teszt, a megvalósíthatóság, kívánatos, kockázatok feleségül robotika a számítástechnika, kommunikáció, miközben az infrastruktúra tehát természeténél fogva bizonytalan. Lásd Clarke (1993b).

Sokkal jelentősebb a fejlesztés változatos ‘kézi’ , ‘számítógép-viselni’ eszközöket megtestesítő különböző kombinációkat, amit eddig független telefon, cím-könyv, napló, zene-lejátszó, játék-lejátszó, kamera, videó-kamera eszközök. Az egyik a sok hatásait, ezek az eszközök lesz, hogy az egyének fogja használni az Interneten keresztül több, mint Pc-k a munkahelyen, otthon, a légitársaság társalgó, Internet kávézó, majd egyre inkább az Internet hozzáférés szolgáltatás segítségével több eszköz egyszerre.

Szorosan kapcsolódik a növekvő sokszínűség a kis eszköz a gyors növekedés a vezeték nélküli hozzáférést. Ez történt a szinten a nagytávolságú hálózatok (mobil-telefon, sat tv), helyi hálózatokat is (a különböz WiFi szabványok), személyes területén vezeték nélküli hálózatok (különösen, Bluetooth). Megkülönböztető a legfontosabb jellemzők a “wirelessvezeték nélküli”, “mobil” igényel jelentős érdekel (Clarke 2003b). Úgy tűnik, nagyon valószínű, hogy hatékony felhasználása új átviteli média támogatás, valamint az új -, kis -, mobil, vezeték nélküli eszközök módosítása szükséges, hogy Internet-protokollt. Ez valószínűleg szintén megkövetelik a feltöltés további réteg protokoll először is foglalkozni munkamenet-kezelés, másrészt lehetővé teszi, hogy adatokat kell benyújtani másképp, attól függően, hogy a készülék jellemzői.

Közepette a sok pozitívuma van, több benne valami szellem kísérteni az Interneten. Szakasz 3.7 azt javasolta, hogy a következő két évtizedben jelentősen különbözik az elmúlt pár, pedig lenne jellemzi feszültségek között a szabadság, tekintélyelvűség. Ott is folyamatban vannak törekvések a kormányok, vállalatok, hogy felszámolja a pseudonymity, hogy a natív állapot az Internet, illetve a névtelenség lehet elérni, közepes erőfeszítést lásd Clarke (1999). Szövetségek az üzleti, mind a kormány el akarja előírni, hogy az emberek használni identitások által kibocsátott hatóságok, amely hitelesített, amelyet fel lehet használni, mint az alapja profil építési helyen, valamint nyomon követése. Azt jelenti, azzal a céllal, hogy megkönnyítse a megfigyelés, beleértve a különböző javaslatok egyedi azonosítását szolgáló eszközök, valamint a digitális jogkezelési rendszerek nyújtanak egyedi azonosítását, nyomon követhetőségét másolatok a szoftverek, dokumentumok.

Van egy jelentős mértékű feszültséget, egyrészt a jól bevált elvárások nyitva tartalom, valamint a növekvő mozgalom felé nyílt forráskódú szoftver, a másik, az igényt a szerzői jogok tulajdonosainak, hogy a szellemi tulajdonjog gyorsan vándoroltak felé egy sokkal erősebb fogalom, több, mint a tulajdon jog alkalmazása, hogy a cukorbetegség. Meg kell győződnünk róla, hogy a zenei ipar Ausztráliában fog elidegeníteni az ügyfelek olyan hatékonyan, mint az Egyesült Államok ipar tett, a kezdeményező intézkedések ellen a fogyasztók.

Kiadók, hogy a támogatott parlamentek keresztül jelentősen megnövekedett szellemi tulajdon védelmet. Párosított-val védett formátumok, mechanizmusok, valamint a személyi azonosító rendszerek, kiadók remélem, hogy fenntartsa a monopólium felett tartalom. A felbontás a feszültség között, zárt, védett megközelítés, nyitva tartalom kritikus lesz a teszt a szabadságok, szemben a tekintélyelvűség, a huszonegyedik század információs társadalom, gazdaság. Lásd Clarke (1999 és 2001).

Eközben fenyegetések is léteznek, hogy az információs infrastruktúra. Az Internet lehet balkanised, különösen, ha a fogyasztók továbbra is ellenállni fizetnek annyi pénzt, mint a szolgáltatók keresni őket. Már ‘alagút’ technikákat használ, amelyek közel egy részét az átviteli kapacitás a nyitott hálózat virtuális privát hálózatok. Attól függően, hogy a pénzügyi visszatér, biztonsági szempontok, ott is lehet, hogy egy mozgalom felé elkötelezett ‘bérelt vonalak’. Van is egy igazi kockázatot a már meglévő protokol kialakítva, hogy lehetővé teszik, hogy sokkal nagyobb szintű kormányzati vagy vállalati ellenőrzési, valamint az új szabályokat vezetnek be, amelyek ilyen létesítmények, hogy helyettesítheti a meglévő, alapvetően demokratikus net.

A korai fázisban a kutatás-csak Internet (1969-1990), valamint a nyílt, nyilvános Internet (1993-2003), hoztak érdekes időket élünk. A jelenlegi, feszült fázis ígéri, hogy még ennél is érdekesebb, mint a legerősebb intézmények célja, hogy a penész az Interneten, hogy egy forma jobban ki tudja elégíteni az igényeit, profitszerzés, illetve társadalmi kontroll.

Eredeti forrás által Roger Clarke lásd itt http://www.rogerclarke.com/II/OzI04.html.