Számítógép-tudomány mindig egy férfiak által uralt területen, ugye?

Rossz.

Ban 1987, 42% – a szoftver fejlesztők Amerikában voltak a nők. 34% – a a rendszerek elemzők Amerikában voltak a nők. A nők kezdtek gyülekezni számítógép-tudomány a közép 1960-as évek során, a korai számítástechnika, amikor az emberek már uralja egyéb műszaki foglalkozások de még nem volt, hogy uralják a világot, a számítástechnika. Körülbelül két évtizedben, a százalékokat, a nők, akik szerzett Számítógép Tudomány fok folyamatosan emelkedett, tetőzik 37%, 1984-ben.

Tény, hogy egy forró második vissza a közép-hatvanas években, a számítógép-programozás, valójában ábrázolják, mint a nők munkája által, hogy a média. Nézd meg a “Számítógép Lányok” az április 1967 kérdés a Cosmopolitan magazin. Úgy tűnt között darab címe: “A Nagy Lányok Japán” , “Egy Kutya Beszél: Egy Lány Miért Kell Egy Saját Kutyámat.”

Ne aggódj, hölgyeim. Szerint nem más, mint Grace Hopper, programozás olyan, mint a “tervez a vacsora.”

Sok volt az oka a szokatlan beáramló nők a számítógép-tudomány. Részben, ez csak egy eredménye, hogy az emelkedés a kereskedelmi számítógépes ipar általános. Ott volt egy hatalmas kell felvenni senkit alkalmassági, beleértve a nőket is. Részben ez volt az a tény, hogy a programozási munka önmagában még nem teljesen meghatározott tudományos vagy mérnöki területen. Tény, hogy sok számítógép-tudomány programok voltak az első belül elhelyezkedő, különböző szervezeti egységek, illetve főiskolák, beleértve a liberális művészeti főiskolák, ahol a nők már kulturális ért el. Nem — tudta, hogy ez lesz — nők gyorsan vettem észre, hogy néhány programozási munkát otthon, míg a gyermek alszik.

Aztán a nők. A sáskák.

Ból 1984 től 2006-ig, a nők száma szakon számítógép-tudomány esett 37% ról 20% — a százalékokat a nők növekvő folyamatosan minden más területen, a tudomány, a technológia, mechanika, matematika, kivétel lehet ez alól a fizika. Az okokat, a nők a bal számítógép-tudomány olyan összetett, számos olyan, hogy miért lépett be az első helyen. De leggyakoribb az a magyarázat, hogy a nő a személyi számítógépek led számítástechnikai kultúra kapcsolódik az a sztereotípia, hogy a különc, antiszociális, férfi “hekker.” A nők talált számítógép-tudomány kevésbé fogékony szakmailag, mint volt a kezdetektől fogva.

Mit érdekel minket, hogy egy rég eltűnt a pillanatban a korai számítástechnika történetében, amikor a nők jelenléte nem volt jelentéktelen?

Mert úgy néz ki, mint egy nő, most visszatért, hogy számítógép-tudomány.

Az elmúlt évben, a nők száma szakon Számítógép-Tudomány csaknem megduplázódott a Harvardon, a növekvő 13% – ról 25% – ra (még a közelében sem, 37% – a, 1984). — Mert a Harvard valójában nem a világ közepe — jó tudni, hogy a trend látták máshol. Az elmúlt három évben, a több női számítástechnika szakon folytatott emelkedett 28% – kal. Carnegie Mellon, az a része, számítástechnika szakon, akik a nők költözött 1 ben 5 ben 2007 nak 1 ben 4 az elmúlt évben.

Miért lehet, hogy a nők ismét érdekelt a számítógép-tudomány? Van Facebook, akinek a legtöbb függő felhasználók fiatal nők? (Csak jelzem, a lányok még menni gaga a Google+.) Vagy lehet, hogy a mostani gazdasági visszaesés miatt több fiatal Amerikai nő észre, hogy a számítógép-programozás, hol van a pénz. Várjunk, nem! Biztosan azért, mert a Google Alelnöke Marissa Mayer nemrégiben azt tanácsolta, hogy a nők kövesse a lépéseket a teljes jellegű film, ami

Google Alelnök Marissa Mayer: “Emberek azt kérdezik sokszor, hogy milyen nőnek lenni a Google. Nem hiszem, hogy az én tapasztalatom. Kocka vagyok a Google.”

Bármi is az oka, ha igaz, hogy több nő folytat, számítógép, tudomány, akkor ez nagyon jó hír a Köd Creek toborzásba kezdett. Szeretnénk vonzani, fel több női fejlesztők. Az elmúlt évben, láttuk, 62% – os növekedése a teljes száma a szakmai gyakorlatra jelentkezők. De láttuk, hogy csak egy kisebb növekedése 8% – ról 11% – a része a női szakmai jelöltek. Itt van, hogy a nők végzik, mint a férfiak, a szűrési folyamat.

1. Táblázat.

Bár tudjuk, hogy a minta mérete rendkívül kicsi, azt hittük, hogy megmutassam, a százalékokat, a jelöltek ki tette, hogy minden egyes szakaszában, kategorizálva, neme:

Mert nem tudjuk megkérdezni a pályázók a nemek közötti, sejtette alapján első nevek. Nem tökéletes, hogy mondjuk a legkevésbé, de ez a legjobb, amink van.

Tudjuk, hogy, még akkor is, ha a nők száma szakon Számítógép-Tudomány valóban emelkedik, akkor valószínűleg eltart egy ideig, mielőtt látjuk, hogy ez a növekedés teljes mértékben tükrözi a szám a női pályázókat mi vonzza majd fel. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk, hogy célba, mint sok női számítástechnika szakon, mint lehetséges, a felvételi erőfeszítéseket. A keresési stratégia ötletek — tudjon meg többet arról, mit jelent egy nő számára, hogy folytassa a számítógép-tudomány ma — beszéltünk az egyik gyakornokunk, Leah Hanson. Leah egy új vezető a Johns Hopkins Egyetemen. Ő jelenleg az egyetlen nő a Köd Patak szakmai csapat. Sőt, ő jelenleg az egyetlen nő a Köd Patak teljes műszaki személyzet.

K: Mit szólnál, már a bontás a férfiak, mind a nők, a Számítógép-Tudomány osztályok?

Leah: a negyven számítástechnika szakon elsőéves, körülbelül nyolcan voltak a lányok. Öt olyan lány volt, sosem programozott előtt, bár én volt. Mi hárman még a program most, ahogy emelkedik a végzősök. A legtöbb felső szintű osztályok vettem, mintegy húsz százalékát a diákok nő.

K: Hogyan van, hogy nagyon kevés nő hatással volt az élmény, mint egy Számítógép-Tudomány őrnagy?

Leah: azt hiszem, ez már valószínűleg kevesebb lesz élmény számomra, mint a fiúk. Lehet, hogy részben azért, mert többnyire az asztalon a szobámba, ahelyett, hogy a CS osztály számítógépes laborban, ahol sok diák munka, különösen szoros határidők. Hanem a legtöbb barátom lányok, de nem a Számítógép-Tudomány; legtöbbjük a biológia. Barátok lettünk keresztül élő ugyanott elsőben. Azt mondanám, hogy nem volt képes arra, hogy több barátok át a dolgokat, mint a kollégiumban, mint a Számítógép-Tudomány osztályok. De ez azt jelenti, hogy nem igazán tudok beszélni a barátaimmal arról, hogy az, amit én az osztályok, ami frusztráló. Néha van egy nagyon klassz ötlet bemutatják az osztályban, de ez csak akkor jó, ha már tudod a háttér-információt megérteni, – hogy megértsük, hogy miért jó. Próbálom bemutatni elég háttér megmagyarázni, hogy miért ez a koncepció király során egy beszélgetés tényleg nem működik, mivel nem kap elég mély megértése a háttérben, hogy miért rendben van, de a kiadások néhány perc múlva próbálja magyarázni idegesítő engem untat őket. Is, az iskolában, egy kis srácok lehet kínos. Akkor mondd meg, amikor úgy gondolják, először, mint egy lány, a másik, mint egy ember.

K: Van egy hálózati szervezet, a nők, a Számítógép-Tudomány, a Johns Hopkins?

Leah: Igen, a minisztérium elindított egy nő a Számítógép-Tudomány szervezet tavaly, hogy a támogatás a hálózati nők körében az osztályon belül, ösztönöz minket, hogy továbbra is a számítógép-tudomány, különösen a tudományos akadémia. Én nagyon nem szeretem kategorizáló programozóknak mentén a nemek közötti vonalak. Úgy értem, ez tényleg nem számít. De nem értem, hogy miért fontos, hogy a hálózati csoportok most, míg a nők száma a Számítógép-Tudomány, olyan alacsony. Bárcsak lenne egy elegánsabb megoldás. Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, hogy hasonlítsa össze, hogy egy brute force algoritmussal, ami valóban nem egy elegáns megoldás, bár működik. Nem akarom megítélni, mint egy lányt. Úgy értem, voltak idők, amikor azon töprengtem, hogy “En választottam, ez a projekt, csak azért, mert lány vagyok?” Hogyan kéne kitalálni, ha minden jó, ha érted, csak azért, mert lány vagy, ahelyett, hogy azért, mert te jó vagy-e?

K: Hogyan kerültél be a számítógép-tudomány?

Leah: elkezdtem kódolás, amikor vettem egy számítógépes programozás a suliban. Nem tudtam, mi az a számítógép-programozás is volt, tényleg, ezért átvettem az osztályt, hogy megtudja. Én már magántanuló korábban, így fogalmam sem volt róla, hogy a számítógép-tudomány nem valami olyasmi volt, hogy a lányok. Azt hittem, hogy ez egy fura dolog a gimiben, hogy nem voltak a többi lány az osztályban. Akkor, amikor egyetemre kerültem, volt egy-két lány, egy negyven-diák programozási osztály, rájöttem, mi is a helyzet. Apám szeretett építeni számítógépek, így változást hozott abban az értelemben, hogy nem volt neki elmagyarázni a dolgokat, de az anya is volt illetékes felhasználói számítógépek. Lehet, hogy nem volt képes beállítani a routert, de használta a számítógépet, ahelyett, hogy megfélemlíteni.

K: mit gondolsz, Miért fiatalabb lányok, vagy főiskolai-korban a nők nem a számítógép-tudomány?

Leah: Nos, régebben érthetetlen, hogyan tudnak miss látva, hogy milyen fantasztikus programozás, CS általában, de van egy csomó dolog, hogy úgy tűnik, hogy hozzájáruljon. Például, a nők úgy tűnik, hogy adja fel hamarabb, még a mindennapi helyzetekben, technológia. Olyan, társadalmilag elfogadható, ha egy nő adja fel a technológia azt mondani, hogy “Ó, nem tudok rájönni, hogy ez a számítógép működik.” A barátaim, akik a lányok segítséget kérni, hogy rendbe tegyék a számítógépek általában, mert ez elfogadható számukra, hogy nem lesz képes rá. Nem veszik észre, hogy én csak a google a válasz egyébként! Azt hiszem, én már tudom a választ! Mivel szerintem a legtöbb férfi kínos lenne beismerni, hogy nem tudják megoldani a számítógépek. Tapasztalattal rendelkező át a csalódottság próbálok valami technológia dolgozni, végül sikerre, épít, készségek, hogy szükség működik a technológia, valamint hibakeresés. Továbbá, a legtöbb lány nem igazán számítógépek saját, amikor még fiatal volt. Úgy tűnik, néha a családi számítógépet vásárolt, főleg a srác, hogy használja, akkor ő kénytelen megosztani a húga. Ez azt jelenti, hogy a lányok nem kísérlet, számítógépek. Szeretnél egy saját számítógép, mert van, hogy képes lehet megtörni, miközben próbálunk új dolgokat, anélkül, hogy bajban van. A tizenhatodik születésnapom, meg kell építeni a saját számítógép apával, akkor én is folyton azt akartam, szünet, vagy valami. Amíg nem volt teljes irányítást a saját számítógép, soha nem érdekelte sem próbáltam Linux; ha valaki más a felelős, hogy a számítógép működését, jó, van egy kis ösztönzés, hogy megpróbál valamit, mint egy másik operacios rendszer, mivel nem kell meggyőzni, hogy más emberek, hogy ez egy jó ötlet, hogy szórakozz, mit dolgozik jelenleg.

K: Mint tudod, a Köd Patak szeretne vonzani, fel több fejlesztők, akik a nők. Van valami, amit javasoljuk, hogy a toborzási folyamat, hogy minél több nő?

– Nos, egyik dolog, amit észrevettem, hogy a honlapon tényleg a stressz, hogy a fejlesztők itt vannak a legjobb, illetve a kedvezményeket, amit kínálnak. De, hogy őszinte legyek, nem igazán különbséget tenni Köd Patak a Google vagy a Facebook, mert ők is félelmetes, a fejlesztők pedig rengeteg előnye van. Mivel én mit gondolok a szakmai kínál, hogy nem a stressz annyira a közel támogatást kapunk. Itt vagyunk egy megbízható része a csapat. Ez a mi döntésünk, hogy próbálja meg a dolgokat, amikor fejlesztünk új funkciók. Mi lesz része általában a döntéseket a kódot, hogy a hajók. Minden sor kódot kap felül bevált, mivel az iskolában a kódot, csak megnéztem, hogy is működik ez valójában. Itt, minden alkalommal, amikor a kód kerül felül, segít építeni a bizalmat, hogy mi a hajó jó lesz. Én is sokat tanulnak a kódolási stílus, valamint a legjobb gyakorlatok alapján, amit meg akarnak változtatni. Nem hiszem, hogy a gyakornok a nagyobb vállalatok, hogy olyan szoros a mentorok, vagy olyan része a csapat. De, alapjában véve, ezek a dolgok tesznek, együttműködési, tanulási fellebbezés sokkal több női jelöltek, mint beszél a legjobb fejlesztők a világ, illetve a kedvezményeket. Elmentem egy beszél, a Johns Hopkins, házigazdája a Nők a CS-csoport Hanna Wallach a nemek közötti egyensúly között FLOSS fejlesztők. Azt mondta, hogy az egyik dolog, ami történik, hogy a nők nem is hiszem, hogy képes vagy valamire, mert a meghirdetett versenyképes nyelv. A nyelv a verseny nem csak az nem tetszik, hogy sok nő, valójában helyezi őket. A Google-ban, a Summer of Code nagyon versenyképes nyelv. 2006-ban, a GNOME kapott majdnem két száz GSoC kérelmezők – minden férfi. Amikor a GNOME meghirdetett azonos program a nők számára, de hangsúlyozva a lehetőségeket tanácsadó, tanulási, kapott több mint száz magasan képzett női pályázó a három foltok voltak képesek finanszírozni. Őszintén szólva, amikor meghallja a kifejezést, hogy “a világ legjobb fejlesztők,” látod, egy srác. A nők, az, hogy lehet leválasztani.

Menj kockafej velünk.

Eredeti forrás http://blog.fogcreek.com/girls-go-geek-again/.